I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - Mosebacke

Östgötagatan 19

 • 83 kvm
 • 3
 • rum

  8 000 000 kr

  Såld

  Vid Mosebacke och på toppen av långsträckta Östgötagatan finner ni denna fantastiska sekelskiftesvåning. I vacker fastighet från 1885, välkomnas ni till en 3:a med två stora sovrum och kök med matplats. Våningen förhöjs av originalattribut så som breda plankgolv, vackra snickerier, stora fönster, generös takhöjd (3.22m) och dubbeldörrar i plural - Bjud över vänner och familj. Här kan ni flytta in som det är och låta vacker stuckatur och en fungerade kakelugn tala för sig självt.

  Våningen karaktäriseras av rymd, fina ytskikt och en perfekt planlösning. Entrén är inbjudande med fina detaljer och binder samman vardagsrum och kök på ett socialt sätt, en naturlig plats att umgås på med större sällskap. Längre in i lägenheten finns två sovrum, bägge med plats för dubbelsäng. Klädförvaring i såväl garderobsvägg som i klädkammare. Både kök och badrum är i fint skick. Kort och gott: En komplett våning vid Mosebacke.

  Lägenhetens fördelar:

  • Tidstypiska detaljer så som breda plankgolv, stora fönster, generös takhöjd (3.22m), dubbeldörrar och stuckatur.
  • Rymligt vardagsrum med fungerade kakelugn intill kök med matplats för 4-5 personer och skafferi.
  • Perfekt planerad kvadratisk planlösning med sociala ytor i främre delen av lägenheten och två sovrum och ett fräscht badrum i inre.
  • Genomgående fina ytskikt, målade snickerier, ljusa hårdvaxoljade trägolv och målade väggar.
  • Vacker fastighet från 1885 på populär adress.
  • Stabil förening i gott skick med lokaler mot gata.
  • Nära förskolor, skolor och träningstudios såsom gym, yoga m.fl.
  • Flera restauranger, caféer och mysiga butiker inom gångavstånd.
  • Bra kommunikationer med tunnelbana, bussar, båtar och pendeltåg inom 10 minuter.
  Pris
  8 000 000 kr /Såld
  Adress
  Östgötagatan 19
  Yta
  83 kvm
  Rum
  3 rok
  Trappor
  1
  Avgift
  4 155 kr/månad
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Våningen disponeras med kök med matplats för 4-5 personer, ett rymligt vardagsrum med fungerade kakelugn och två fullstora sovrum. Fräscht badrum med tvättmaskin och bra förvaringsutrymmen.

    I stort sett alla ytskikt är uppfräschad – både väggar, tak och snickerier. Golven är vitpigmenterade och behandlade med hårdvaxolja. Köket nås bakom ett fantastiskt fönsterparti. Ett välplanerat kök som smakfullt renoverats med platsbyggda skåp, smarta lösningar och ett kallskafferi. Marmorbänkskiva med underlimmad diskho mot ett vitt kakel ger köket en stilren känsla. Den maskinella utrustningen består av ugn, induktionsspis, fläkt med rejält utsug, diskmaskin och kyl/ frys. Bra förvaring. Ett riktigt bra arbetskök med vackra detaljer, bred fönsterbräda och fönster mot gård - Kökssoffan gör det möjligt för 4-5 personer att sitta runt bordet.

    Vardagsrummet har plats för ett större matbord. Ett fantastiskt rum där byggåret sig påmint. Ett lättmöblerat rum med flera wow-faktorer så som 3.22 i takhöjd, fungerande kakelugn, bevarad stuckatur, två stora fönster och pardörrar i plural - Ett stort sällskapsrum som med sin närhet till köket blir en naturlig umgängesyta för både familj och vänner.

    Sovrummen är två, det ena större än det andra, men båda i storleken för en dubbelsäng. Gott om förvaring i garderobsvägg samt i en platsbyggd klädkammare i sovrummet mot gård. Från sovrummet mot gård har föreningen röstat för att skicka in och ansökan om bygglov för balkong. Fråga ansvarig mäklare mäklare mer information.

    Fräscht och snyggt badrum med golvvärme, handfat med kommod, toalett, tvättmaskin och dusch bakom dubbla pardörrar i glas.

    • Till lägenheten hör ett källarförråd, ca 8 kvm.

    Välkommen att höra av dig för mer information.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    00011
    Lgh.nmr. LM
    1102
    Adress
    Östgötagatan 19
    Postnummer
    116 25
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - Mosebacke
    Boarea
    83 kvm
    Boarea enligt
    Uppmätning
    Antal rum
    3
    Antal sovrum
    2
    Trappor
    1
    Andelstal
    6,543
    Andelstal avgift
    6,53917
   • Föreningen
    Namn
    Brf Sturen Mindre 2 (716416-5537)
    Byggår
    1885
    Juridisk person
    Nej

    Allmän information

    BRF Sturen Mindre 2 registrerades 1978 och förvärvade samma år fastigheten Sturen Mindre 2 i Stockholm. Föreningen äger marken och är en s.k. äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 17 lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt 2 lokaler.

    Föreningens ekonomi: Avgifterna sänktes med 4% från den 1 januari 2020 p.g.a. nya stabila intäkter från hyreslokalen i källaren. Inga planerade avgiftsförändringar finns i dagsläget. Föreningen har enligt årsredovisning 2018, 6200 kr/kvm i lån, vilket är detsamma som snittet på Södermalm. I avgiften ingår vatten. Uppvärmning sker med direktverkande el. Ett obligatoriskt tillägg för bredband från ComHem tillkommer månadsavgiften om 125 kr/mån. Överlåtelse- samt pantsättningsavgift tas ut i enlighet med stadgarna. För mer information: https://sturenmindre2.se/

    Bygglov för balkong: Föreningen har röstat JA för att bygga balkonger, vilket för den här lägenheten betyder en balkong mot gård (se planritning). Ansökan om bygglov är inskickad. När/Om bygglovet beviljas sker mätning individuellt för varje lägenhet, och en sammanställning innehållande kostnader och utförande för varje enskild lägenhet upprättas.

    Byggnaden

    Föreningen består av gatu- och gårdshus med adress Östgötagatan 19.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Direktverkande el och varmvattenberedare.

    Renoveringar

    2017 - Byte av vissa fönsterkarmar.
    2015 - Byte av tätskikt på gården.
    2012 - Byte av brunn på gården.
    2010 - Målning av trapphus.
    2010 - Byte till säkerhetsdörrar.
    2004 - Omputsning av fasad.
    2004 - Målning av fönster.
    1986 - Stambyte.

    Övriga utrymmen

    Föreningen har en gemensam tvättstuga i källaren utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och en mangel. Gemensam innergård med sittgrupper och grill.

    TV/Internet

    Bredband och tv tillhandahålls av ComHem. Föreningen har även ett gruppavtal med ComHem och ett obligatoriskt tillägg om 125 kr/månad läggs på avgiften.

    Energideklaration

    Status
    Energideklaration är beställd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    4 155 kr/månad
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Uppvärmning
    850 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Bredband
    125 kr/månad
    Summa driftskostnader
    1 275 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1183 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    473 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT 
 Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION 
Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

BOAREA
Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

ÖPPEN BUDGIVNING 
Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT
 Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!