I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Solna - Råsunda

Östervägen 10

 • 42 kvm
 • 1.5
 • rum

  3 050 000 kr

  SÅLD!

  Helrenoverad lägenhet med ljuvlig uteplats!

  Varmt välkommen till denna välplanerade mysiga 1,5:a om 42 kvm som disponeras som 2:a med en stor uteplats som vetter mot ett lummigt och lugnt läge. Charmig lägenhet som genomgående håller mycket hög standard med moderna, stilsäkra materialval och vackra ljusa ytskikt. Detta är ett häftigt renoverat hem som förgyllts bland annat fint nylagt trägolv och nedsänkt tak där spotlights finns installerat runtom lägenheten. Här erbjuds en välkomnande hall, ett rymligt allrum med lättmöblerad öppen planlösning och generös takhöjd mellan vardagsrum och kök, en sovalkov med intilliggande praktisk klädkammare, ett fräscht helkaklat badrum samt en stor ombonad uteplats. Allrummets öppna planlösning skapar perfekta sociala möjligheter där det vid bjudningar går att umgås med vänner och familj medan matlagningen pågår. Rummet har ett skönt naturligt ljusinsläpp och en bra fördelning mellan de olika sektionerna, här ryms soffa, matbord och andra bekvämligheter som vanligtvis hör hemma i ett vardagsrum. Härifrån nås uteplatsen som inhägnas av staket och omges av grönska där man kan sitta i loungemöblerna och avnjuta frukosten i morgonsolen samt härliga luncher och middagar. Det stilrent renoverade köket har stora vita kakelplattor på väggen, vita skåpluckor som döljer bra med förvaringsutrymme, ett par fina väggmonterade hyllplan ovan diskhon, snygg svart vägghängd vertikal fläkt, läcker grå marmorerad bänkskiva som har gott om utrymme för matlagning, och moderna vitvaror allt i toppskick. I det här köket är det en fröjd att laga mat! I anknytning till allrummet ligger den rogivande sovalkoven som rymmer dubbelsäng och här finns även den stora inredda klädkammaren. Badrummet är ljus och fräscht med vitt kakel på väggarna och ljusgrå klinker på golvet. Det här är sannerligen ett hem att trivas i, missa inte chansen!

  I populära Råsunda bor du med närhet till allt du kan önska dig. Här har du mycket bra kommunikationer inom gångavstånd med tunnelbana, tvärbana och bussar vid Solna C samt pendeltåg vid Solna Station. Ett bra utbud av shopping i Solna Centrum och shopping i absolut världsklass i Mall och Scandinavia en bit bort. I närområdet finns även gott om restauranger, caféer, livsmedelsbutiker och gym. Dessutom finns flera parker och grönområden i området som tex Charlottenburgsparken som ligger runt husknuten, förtjusande Hagaparken som nås åt ett väderstreck och naturområdena vid Råstasjön och Lötsjön som nås åt ett annat. För den motionsinriktade finns flera mycket populära motionsspår och utegym runtom Råstasjön och Lötsjön.

  Brf Branten Nr 3 består av ett flerfamiljshus med 21 lägenheter, fastigheten byggdes 1938 och förvärvades 1985. Föreningen har stabil ekonomi med låg belåning och en hyreslokal som hyrs ut inbringar intäkter till föreningens redan starka kassa. De gemensamma utrymmena som finns att tillgå är tvättstuga med torkrum och cykelförråd.

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  3 050 000 kr SÅLD!
  Adress
  Östervägen 10
  Yta
  42 kvm
  Rum
  1.5 rok
  Trappor
  Entréplan
  Avgift
  2 573 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Hall
     Inbjudande hall med god förvaring genom hatthylla, klädhängare och skoställ, är finns även en inbyggd garderob med dubbla dörrar. Väggar i ljusgrå kulör och trägolv, spotlights i tak.

    • Allrum – Vardagsrum/Kök
     Det snygga nyrenoverade köket gör sig väl ihop med vardagsrummet och tillsammans skapar dom en hemtrevlig känsla. Här finns plats för soffa med soffbord, TV-möbel, matbord för flera personer samt plats för övrig möblering för den som önskar. Köket är stort och har god förvaring och en ordentlig bänkyta för matlagning. Köket är utrustat med spis, ugn, vägghängd vertikal fläkt, diskmaskin och kyl/frys. Rummet har vita väggar och trägolv, spotlight i taket längsmed väggarna.

    • Sovalkov
     Rum med plats för dubbelsäng och sängbord, väggar är i mörk kulör och trägolv, ett högt placerat fönster ger ett naturligt ljus från allrummet och runtom rummets nedsänkta tak med spotlights finns en ledslinga. I anknytning till rummet ligger klädkammaren som har garderobsinredning och en helkroppspegel på väggen.

    • Badrum
     Helkaklat stort badrum här finns dusch med dubbla munstycken och duschvägg i glas, WC, handfat, väggmonterat spegelskåp och hyllplan i trä.

    • Uteplats
     Uteplats byggd i trä som ligger i ett lugnt läge. Här finns plats för loungehörna, grill, bord och stolar, vid behov finns en markis som går att fälla ut över uteplatsen som vetter mot öst vilket ger en härlig morgonsol.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    00021
    Adress
    Östervägen 10
    Postnummer
    169 52
    Postort
    Solna
    Område
    Råsunda
    Boarea
    42 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    1,5
    Trappor
    Entréplan
    Andelstal
    0,509000
    Andelstal insats
    5,09000%
    Andelstal avgift
    5,09076%
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Bostadsrättsföreningen Branten Nr 3
    Bildades
    1985
    Byggår
    1938
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Föreningen Brf Branten 3 består av ett flerfamiljshus med 21 lägenheter och en lokal.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & självdrag

    Renoveringar

    • 1985 Renoverades balkongerna
    • 1989 Installerades säkerhetsdörrar
    • 1990 Nyinstallation av hiss
    • 1992 Elstambyte
    • 2003-2004 Stambyte
    • 2006 Byttes tvättmaskinerna
    • 2007 Installerades bredband via fibernät
    • 2009 Utfördes energideklaration
    • 2010 Byttes samtliga fönster
    • 2015 Föreningen har genomfört en stamspolning
    • 2018 Byte av värmepanna

    Övriga utrymmen

    Föreningen gemensamma utrymmen är tvättstuga med torkrum och cykelförråd.

    TV/Internet

    Kabel-TV levereras av ComHem och grundutbudet ingår i avgiften och Bredband levereras från Bredbandsbolaget, obligatorisk kostnad på 165 kr/mån.

    Energideklaration

    Utfördes
    Måndag 22 jun 2020
    Energiprestanda
    146 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 573 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    100 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Obligatorisk avgift för bredband
    165 kr/månad
    Summa driftskostnader
    415 kr/månad
    Personer i hushållet
    1
    Överlåtelseavgift
    1182,5 betalas av Säljare
    Pantsättningsavgift
    473 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Få stadsdelar är så nära förknippade med Stockholms identitet som Solna, detta trots att Solna en gång var en självständig stad , och faktiskt relativt nyligen vuxit ihop med Stockholm. Även idag benämns kommunen officiellt som Solna Stad, och den uppstigande solen i kommunens emblem har besjungits av hängivna fotbollssupportrar sedan 1891. Naturligtvis är fotboll en stor del av Solnas identitet, men här finns så mycket mer än bara AIK att berätta om. Solna är det modernare namnet på det medeltida namnet Solnön, ”Den solbelysta ön”, som har en historia lika gammal som Stockholm själv. Från att ha varit ett sömnigt jordbrukarområde på medeltiden till ett industriellt Mecka under 1800-talet, Solna har jämt varit en del av Stockholm. Idag fullständigt bubblar Solna av liv och rörelse, utan att göra avkall på grönområden och kultur. Här ligger nationalarenan Friends som lockar artister av yttersta världsklass bredvid landets största galleria, hypermoderna Mall of Scandinavia, men bara ett stenkast därifrån ligger den enorma och fantastiska Hagaparken, ansedd av många vara den vackraste parken i stan. I Solna möter staden naturen, och det gamla möter det nya. Här finns det anrika Karlbergs Slott med sin hemlighetsfulla park och Europas modernaste sjukhus, Nya Karolinska. Promenadstråk av hemtrevliga caféer och restauranger är lika vanliga som huvudkontor för några av landets största företag. Solna har verkligen något för alla, och kommunikationerna i kommunen är i och med den nya citybanan bland de absolut bästa i hela länet.

    Ortnamnet Råsunda är en sammanslagning av de två gamla gårdsnamnen Råsta och Frösunda. Bebyggelsen växte fram vid sekelskiftet 1900 på initiativ av Ivar Kreuger och Torsten Kreuger, genom samarbete mellan deras bolag Kreuger & Toll och Råsunda Förstadsaktiebolag. Bebyggelsen förlades längs Råsunda Förstadsaktiebolags spårväg mellan Stockholms innerstad och Sundbyberg. Medan många andra förorter vid denna tid hade lantlig prägel, bestod bebyggelsen i Råsunda av större flerbostadshus. Stadsdelen har blandad bebyggelse från olika tidsperioder på 1900-talet. Bebyggelsen brukar indelas i Råsunda stenstad och Råsunda villaområden samt höghusbebyggelsen. I Råsunda byggde Svensk Filmindustri 1920 sina filmateljéer som kom att kallas Filmstaden, här producerades ca 400 långfilmer fram till 1970. Höghusbebyggelsen har tillkommit i omgångar efter 1934 och är företrädesvis placerade i Råsundas östra, västra och sydvästra delar. I modern tid har nya höghusområden tillkommit som nya Filmstaden och Arenastaden. Råsundastadion, den tidigare svenska nationalarenan för fotboll som ligger många stockholmare varmt om hjärtat låg här fram till och med 2012 innan den byttes ut mot den nya nationalarenan Friends Arena som ligger i Arenastaden i Solna.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!