I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Hägersten - Liljeholmen

Nybohovsbacken 68

 • 52 kvm
 • 2
 • rum

  3 400 000 kr

  Såld

  Unik lägenhet med 32 m² altan i solsäkert sydvästläge! En komplett 2:a med stora sociala ytor. Öppen planlösning inne och plats för soffgrupp, grill, matbord och spabad på altanen. Lägenheten har ett ogenerat läge med kvällssol på baksidan av fastigheten. Här bor ni högst upp på Nybohovsbacken bara fem minuter till Liljeholmens centrum, en kvart till Södermalm.

  Fönster i två väderstreck skapar ljus och rymd till hela lägenheten. Ett modernt boende med fräscha ytskikt, renoverat kök med diskmaskin, stort badrum med tvättmaskin, gott om förvaring och ett fullstort sovrum med plats för dubbelsäng med sängbord.

  Väggarna är målade i vitt och grått mot vita snickerier. Parkettgolv i alla rum. Renoverat kök med ljusgrå luckor. Samtliga vitvaror är integrerade. Badrummet är helkaklat. Utrustat med kommod med tvättställ, badkar och tvättmaskin med torktumlare. Klädförvaring i skjutdörrsgarderob i sovrum och hall samt förråd i källaren.

  Lägenheten är belägen i Hägersten, nära naturområden som trekanten och vinterviken samt Liljeholmens breda utbud av restauranger, torghandel, matbutik och gym. Bra parkerings- och kommunikationsmöjligheter. Nära bussar, tvärbana och tunnelbana.

  Unika värden:

  • Stor altan (32 m²) i ogenerat och solsäkert sydvästläge.
  • Fullt utrustat kök med öppen planlösning mot vardagsrum och altan.
  • Fräscht badrum med badkar och tvättmaskin.
  • Smart planerad med gott om förvaring i garderober i både hall och sovrum.
  • Nära natur och gångavstånd till restauranger, caféer och mysiga butiker.
  • Minuter från knytpunkten Liljeholmen med bussar, tvärbana och tunnelbana.
  Pris
  3 400 000 kr /Såld
  Adress
  Nybohovsbacken 68
  Yta
  52 kvm
  Rum
  2 rok
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 506 kr/månad
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Välkomnande och ljus hall med säkerhetsdörr, vitmålade väggar och fint parkettgolv. Bra förvaringsmöjligheter i två garderober med spegelskjutdörrar och vid hatthytta samt skoskåp. Spotlights i tak med dimmerfunktion.

    Vardagsrummet bjuder på ett härligt ljusinsläpp med fönster i två väderstreck och öppen planlösning mot kök. Interiören utgörs av vitmålade väggar, spotlights med dimmerfunktion samt parketgolv. Utgång till unik och väl tilltagen altan om ca 32 kvm med inbyggd belysning.

    Köket är stilfullt renoverat med grå luckor, bra förvaringsmöjligheter och generösa arbetsytor. I taket finns spotlights med dimmerfunktion. Integrerad kyl/frys och diskmaskin. Det maskinella utrustningen består även av ugn, micro, spis och fläkt. Plats för matbord vid fönster.

    Badrummet är helkaklat med badkar och wc. Golvvärme finns. I taket finns spotlights. Stor badrumsspegel, kommod med tvättställ och tvättmaskin med torktumlare.

    Sovrummet rymmer dubbelsäng och är inrett med gråa väggar. Stor dubbelgarderob och plats för extra byråer.

    • Källarförråd finns.

    Välkommen att höra av er för mer information.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    1001
    Lgh.nmr. LM
    1001
    Adress
    Nybohovsbacken 68
    Postnummer
    117 64
    Postort
    Stockholm
    Område
    Hägersten - Liljeholmen
    Boarea
    52 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Andelstal
    2,1792%
   • Föreningen
    Namn
    Brf Stockholmsblick
    Byggår
    2008

    Allmän information

    Brf Stockholmsblick är en ”äkta" bostadsrättsförenin" med totalt 38 lägenheter som alla upplåts med bostadsrätt. Den totala lägenhetsytan uppgår till 2577 kvm. Föreningen har en hemsida http://www.stockholmsblick.se

    I avgiften ingår värme och vatten, bostadsrättstillägg, sophämtning (hushållssopor + återvinning), förråd och tillgång till tvättstuga.

    Avgifterna till bostäderna har sänkts med 6% från den 2017-01-01 pga att tomträttsavgälden från 2017 sänks med nästan hälften. Innan dess har avgiften varit oförändrad de senaste 6 åren och föreningen har inga planer på några kommande avgiftsförändringar. Under 2015 gjorde föreningen en extra amortering av fastighetens lån på 529 423 kr.

    Nuvarande tomträttsavgäld gäller under perioden 2017-01-01 – 2026-12-31. Tomtens yta är ca 872 kvm.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fastigheten har fjärrvärme.

    Renoveringar

    Föreningen har upprättat en underhållsplan som de följer. I dagsläget är det inga större renoveringar planerade.
    Gjorda renoveringar/projekt:
    2017 - 10-årsbesiktning genomförd.
    2015 - Spolning av samtliga avloppsstammar.
    2015 - Filtren till ventilationen i radiatorerna har bytts ut i samtliga lgh.
    2015 - Fasaden och ytterdörrar har målats om.
    2011 - Förstärkning av dörrar och lås, samt byte av värmecirkulationspump.

    Övriga utrymmen

    Medlemmarna har tillgång till en tvättstuga som är belägen i fastighetens entréplan. Den maskinella utrustningen består av 2 st tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och 1 mangel. Det finns 35 tvättpass i veckan, tillgängliga dagligen mellan kl 07-22. Föreningen har en egen sopstuga för hushållssopor och återvinning. Separata kärl finns för hushållssopor, matavfall, pappersförpackningar, plast, glas, tidningar, metall, batterier och ljuskällor. Varje lägenhet har tillgång till ett förråd, beläget antingen i husets källare eller vind. På entréplan finns ett barnvagnsförråd och cykelförråd.

    TV/Internet

    Föreningen har en gruppanslutning med Ownit rörande bredband (500-1000 Mbit/s) och basutbud för TV (ca 15 TV-kanaler / 13 HD-kanaler). Kostnaden fördelas mellan lägenheterna och debiteras med 222 kr/ månad.

    Parkering

    Föreningen förfogar över 18 st parkeringsplatser och 8 garageplatser. Föreningen har även 2 st gästpark- eringsplatser i direkt anslutning till fastigheten. Dessa platser får användas av gäster under max 6 timmar samt boende för i-och urlastning under max en timme.

    Energideklaration

    Utfördes
    Tisdag 14 dec 2010
    Energiprestanda
    119 kWh/m2
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 506 kr/månad
    Hushållsel
    120 kr/månad
    Hemförsäkring
    100 kr/månad
    Bredband
    222 kr/månad
    Summa driftskostnader
    442 kr/månad

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    I början av 1900-talet var Hägersten väldigt glest bebyggt, och hit kom stockholmarna mest under sommarmånaderna för att undfly innerstadens stress. Dagens hipstervänliga och charmiga Midsommarkransen är faktiskt uppkallat efter en pittoresk och lantlig 1700-tals krog. Även om det fanns industri här redan på 1800-talet, så började denna del av staden bubbla på allvar när en viss LM Ericsson uppförde en ny fabrik här som stod klar 1940. Många av dagens charmiga trevåningshus som är karakteristiska för detta område tillkom just då, mitt under brinnande världskrig, som bostäder åt fabriksarbetarna och deras familjer. Mycket av arkitekturen från tidigt 1900-tal finns bevarat, men nu huserar istället kvalitativa restauranger, caféer och affärer i de vackra industribyggnaderna. De närliggande områdena som Aspudden, Gröndal och Telefonplan osar inte längre av svavel och olja från verkstäder och hamnar, istället kantar vackra grönområden och lägenheter Mälarens stränder bara några få hundra meter från de charmiga centrumområdena som kommit att kallas för ”Stockholms Brooklyn”. Ändå vore det orättvist att begränsa dagens Hägersten till ett område endast för den yngre generationen. Många av huvudstadens kulturellt engagerade invånare har valt att bosätta sig här, vilket har haft en positiv inverkan på utbudet av till exempel teatrar, konstnärsstudios och föreningsaktiviteter. Här frodas både barnfamiljer samt pensionärer, och mycket av det ”gamla Stockholm” är omsorgsfullt bevarat, vilket gör Hägersten till den perfekta stadsdelen för dig som vill ha storstadens möjligheter och förstadens miljö

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!