I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Hägersten - Liljeholmen

Nybohovsbacken 68

 • 52 kvm
 • 2
 • rum

  3 400 000 kr

  Såld

  Unik lägenhet med 32 m² altan i solsäkert sydvästläge! En komplett 2:a med stora sociala ytor. Öppen planlösning inne och plats för soffgrupp, grill, matbord och spabad på altanen. Lägenheten har ett ogenerat läge med kvällssol på baksidan av fastigheten. Här bor ni högst upp på Nybohovsbacken bara fem minuter till Liljeholmens centrum, en kvart till Södermalm.

  Fönster i två väderstreck skapar ljus och rymd till hela lägenheten. Ett modernt boende med fräscha ytskikt, renoverat kök med diskmaskin, stort badrum med tvättmaskin, gott om förvaring och ett fullstort sovrum med plats för dubbelsäng med sängbord.

  Väggarna är målade i vitt och grått mot vita snickerier. Parkettgolv i alla rum. Renoverat kök med ljusgrå luckor. Samtliga vitvaror är integrerade. Badrummet är helkaklat. Utrustat med kommod med tvättställ, badkar och tvättmaskin med torktumlare. Klädförvaring i skjutdörrsgarderob i sovrum och hall samt förråd i källaren.

  Lägenheten är belägen i Hägersten, nära naturområden som trekanten och vinterviken samt Liljeholmens breda utbud av restauranger, torghandel, matbutik och gym. Bra parkerings- och kommunikationsmöjligheter. Nära bussar, tvärbana och tunnelbana.

  Unika värden:

  • Stor altan (32 m²) i ogenerat och solsäkert sydvästläge.
  • Fullt utrustat kök med öppen planlösning mot vardagsrum och altan.
  • Fräscht badrum med badkar och tvättmaskin.
  • Smart planerad med gott om förvaring i garderober i både hall och sovrum.
  • Nära natur och gångavstånd till restauranger, caféer och mysiga butiker.
  • Minuter från knytpunkten Liljeholmen med bussar, tvärbana och tunnelbana.
  Pris
  3 400 000 kr /Såld
  Adress
  Nybohovsbacken 68
  Yta
  52 kvm
  Rum
  2 rok
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 506 kr/månad
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Välkomnande och ljus hall med säkerhetsdörr, vitmålade väggar och fint parkettgolv. Bra förvaringsmöjligheter i två garderober med spegelskjutdörrar och vid hatthytta samt skoskåp. Spotlights i tak med dimmerfunktion.

    Vardagsrummet bjuder på ett härligt ljusinsläpp med fönster i två väderstreck och öppen planlösning mot kök. Interiören utgörs av vitmålade väggar, spotlights med dimmerfunktion samt parketgolv. Utgång till unik och väl tilltagen altan om ca 32 kvm med inbyggd belysning.

    Köket är stilfullt renoverat med grå luckor, bra förvaringsmöjligheter och generösa arbetsytor. I taket finns spotlights med dimmerfunktion. Integrerad kyl/frys och diskmaskin. Det maskinella utrustningen består även av ugn, micro, spis och fläkt. Plats för matbord vid fönster.

    Badrummet är helkaklat med badkar och wc. Golvvärme finns. I taket finns spotlights. Stor badrumsspegel, kommod med tvättställ och tvättmaskin med torktumlare.

    Sovrummet rymmer dubbelsäng och är inrett med gråa väggar. Stor dubbelgarderob och plats för extra byråer.

    • Källarförråd finns.

    Välkommen att höra av er för mer information.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    1001
    Lgh.nmr. LM
    1001
    Adress
    Nybohovsbacken 68
    Postnummer
    117 64
    Postort
    Stockholm
    Område
    Hägersten - Liljeholmen
    Boarea
    52 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Andelstal
    2,1792%
   • Föreningen
    Namn
    Brf Stockholmsblick
    Byggår
    2008

    Allmän information

    Brf Stockholmsblick är en ”äkta" bostadsrättsförenin" med totalt 38 lägenheter som alla upplåts med bostadsrätt. Den totala lägenhetsytan uppgår till 2577 kvm. Föreningen har en hemsida http://www.stockholmsblick.se

    I avgiften ingår värme och vatten, bostadsrättstillägg, sophämtning (hushållssopor + återvinning), förråd och tillgång till tvättstuga.

    Avgifterna till bostäderna har sänkts med 6% från den 2017-01-01 pga att tomträttsavgälden från 2017 sänks med nästan hälften. Innan dess har avgiften varit oförändrad de senaste 6 åren och föreningen har inga planer på några kommande avgiftsförändringar. Under 2015 gjorde föreningen en extra amortering av fastighetens lån på 529 423 kr.

    Nuvarande tomträttsavgäld gäller under perioden 2017-01-01 – 2026-12-31. Tomtens yta är ca 872 kvm.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fastigheten har fjärrvärme.

    Renoveringar

    Föreningen har upprättat en underhållsplan som de följer. I dagsläget är det inga större renoveringar planerade.
    Gjorda renoveringar/projekt:
    2017 - 10-årsbesiktning genomförd.
    2015 - Spolning av samtliga avloppsstammar.
    2015 - Filtren till ventilationen i radiatorerna har bytts ut i samtliga lgh.
    2015 - Fasaden och ytterdörrar har målats om.
    2011 - Förstärkning av dörrar och lås, samt byte av värmecirkulationspump.

    Övriga utrymmen

    Medlemmarna har tillgång till en tvättstuga som är belägen i fastighetens entréplan. Den maskinella utrustningen består av 2 st tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och 1 mangel. Det finns 35 tvättpass i veckan, tillgängliga dagligen mellan kl 07-22. Föreningen har en egen sopstuga för hushållssopor och återvinning. Separata kärl finns för hushållssopor, matavfall, pappersförpackningar, plast, glas, tidningar, metall, batterier och ljuskällor. Varje lägenhet har tillgång till ett förråd, beläget antingen i husets källare eller vind. På entréplan finns ett barnvagnsförråd och cykelförråd.

    TV/Internet

    Föreningen har en gruppanslutning med Ownit rörande bredband (500-1000 Mbit/s) och basutbud för TV (ca 15 TV-kanaler / 13 HD-kanaler). Kostnaden fördelas mellan lägenheterna och debiteras med 222 kr/ månad.

    Parkering

    Föreningen förfogar över 18 st parkeringsplatser och 8 garageplatser. Föreningen har även 2 st gästpark- eringsplatser i direkt anslutning till fastigheten. Dessa platser får användas av gäster under max 6 timmar samt boende för i-och urlastning under max en timme.

    Energideklaration

    Utfördes
    Tisdag 14 dec 2010
    Energiprestanda
    119 kWh/m2
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 506 kr/månad
    Hushållsel
    120 kr/månad
    Hemförsäkring
    100 kr/månad
    Bredband
    222 kr/månad
    Summa driftskostnader
    442 kr/månad

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    I början av 1900-talet var Hägersten väldigt glest bebyggt, och hit kom stockholmarna mest under sommarmånaderna för att undfly innerstadens stress. Dagens hipstervänliga och charmiga Midsommarkransen är faktiskt uppkallat efter en pittoresk och lantlig 1700-tals krog. Även om det fanns industri här redan på 1800-talet, så började denna del av staden bubbla på allvar när en viss LM Ericsson uppförde en ny fabrik här som stod klar 1940. Många av dagens charmiga trevåningshus som är karakteristiska för detta område tillkom just då, mitt under brinnande världskrig, som bostäder åt fabriksarbetarna och deras familjer. Mycket av arkitekturen från tidigt 1900-tal finns bevarat, men nu huserar istället kvalitativa restauranger, caféer och affärer i de vackra industribyggnaderna. De närliggande områdena som Aspudden, Gröndal och Telefonplan osar inte längre av svavel och olja från verkstäder och hamnar, istället kantar vackra grönområden och lägenheter Mälarens stränder bara några få hundra meter från de charmiga centrumområdena som kommit att kallas för ”Stockholms Brooklyn”. Ändå vore det orättvist att begränsa dagens Hägersten till ett område endast för den yngre generationen. Många av huvudstadens kulturellt engagerade invånare har valt att bosätta sig här, vilket har haft en positiv inverkan på utbudet av till exempel teatrar, konstnärsstudios och föreningsaktiviteter. Här frodas både barnfamiljer samt pensionärer, och mycket av det ”gamla Stockholm” är omsorgsfullt bevarat, vilket gör Hägersten till den perfekta stadsdelen för dig som vill ha storstadens möjligheter och förstadens miljö

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT 
 Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION 
Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

BOAREA
Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

ÖPPEN BUDGIVNING 
Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT
 Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!