I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Hammarby Sjöstad

Fredriksdalsgatan 16

 • 43.5 kvm
 • 1.5
 • rum

  3 200 000 kr

  SÅLD

  Nu har ni chansen att förvärva en härlig ljus lägenhet i mycket attraktivt läge och med flera exklusiva och passande tillval, belägen i populära Hammarby Sjöstad med kanalutsikt! Här bor ni med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt ett bra sovrum med plats för stor säng. Balkong med härligt västläge där solen kan avnjutas samt utsikt ned mot Hammarby kanal! Område med stort utbud av mysiga caféer, restauranger och parkliv kompletteras med Södermalms puls på andra sidan kanalen. Goda kommunikationer i form av tunnelbanans gröna linje, tvärbanan och bussar. Samt nära till natur och badmöjligheter i Nackareservatet, Hammarbybacken samt Årstaviken.

  Lägenhetens fördelar:

  • Öppen planlösning mellan kök & vardagsrum.

  • Balkong med vy mot kanalen.

  • Perfekt sovrum med plats för 1,60 säng.

  • Kan med enkelhet göras om till en 2:a.

  • Fönster i två väderstreck.

  Välkommen på visning!

  Pris
  3 200 000 kr SÅLD
  Adress
  Fredriksdalsgatan 16
  Yta
  43.5 kvm
  Rum
  1.5 rok
  Trappor
  1
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 423 kr/månad (värme)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning

    Disponeras enligt följande:

    Hall

    • Svart klinker Kustgranit.
    • Vitmålade väggar.
    • Två platsbyggda garderober.

    Kök

    • Induktionshäll och inbyggnadsugn rostfri från Siemens.
    • Mikrovågsugn rostfri från Siemens.
    • Utdragbar fläkt, front aliminium från Franke.
    • Kyl/frys rostfri från Siemens.
    • Diskmaskin integrerad från Siemens.
    • Vita köksluckor från Marbrodal.
    • Mörk laminat bänkskiva från Marbrodal.
    • Vit blank kakel och rostfria handtag till köksluckor.
    • Diskho är underlimmad och köksblandare i krom.
    • Dimmer i kök.

    Vardagsrum

    • Vita väggar.
    • Dimmer i vardagsrum.
    • Öppen planlösning mellan kök & Vardagsrum.
    • Utgång till balkongen.

    Sovrum

    • Vita väggar.
    • Ek-parkettsgolv.
    • Kan med enkelhet sättas upp en vägg för ett avskilt sovrum.

    Badrum

    • Vitgrå matt klinkergolv & vit kaklade väggar.
    • Tvättmaskin & torktumlare från Siemens.
    • WC.
    • Dusch med glasvägg.
    • Handdukshållare.
   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    4122
    Lgh.nmr. LM
    1203
    Adress
    Fredriksdalsgatan 16
    Postnummer
    120 32
    Postort
    Stockholm
    Område
    Hammarby Sjöstad
    Boarea
    43.5 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    1,5
    Hiss
    Ja
    Trappor
    1
    Andelstal
    0.4791
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Brf Fredriksdals Kanal
    Bildades
    2017
    Byggår
    2017
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Föreningen består av 145 bostadsrättslägenheter och 5 stycken lokaler varav 4 är uthyrda. Hyresgäster i dagsläget är Taco Bar, Linly Massage, en Juicebar samt Betongindustri. Föreningen klassas som en äkta förening. I månadsavgiften ingår värme och kallvatten. Bredband, TV och anslutning till bredbandstelefoni debiteras med en obligatorisk avgift om 205 kr/mån. Varmvatten debiteras separat efter förbrukning. El används ett kollektivt avtal med Ellevio har tecknats för elförsörjning och varje lägenhet debiteras enligt en schablon och som sedan regleras efter faktisk förbrukning.

    Byggnaden

    Byggnaden utgörs av en huskropp formad som ett lamellhus och har 7 trapphus med 8-9 våningsplan.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme, bergvärme och mekanisk till-och frånluft med värmeåtervinning.

    Renoveringar

    -Inte i dagsläget.

    Planerade renoveringar

    -Inte i dagsläget.

    Övriga utrymmen

    Ett förråd tillhör varje lägenhet. Förråden är placerade på fyra olika våningsplan. Det finns cykelförråd (cirka 200 cykelplatser fördelade i fyra olika förråd) och barnvagnsrum. Föreningen har en gemensam innergård med grönytor, lekplats, grillmöjligheter och planteringar med utsikt mot Södermalm.

    TV/Internet

    Obligatorisk tillägg på 205 kr/mån för bredband och TV. Ownit är leverantör.

    Energideklaration

    Status
    Energideklaration behövs ej
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 423 kr/månad (värme)
    Hushållsel
    100 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Varmvatten
    100 kr/månad
    Obligatorisk avgift för bredband & TV
    205 kr/månad
    Summa driftskostnader
    555 kr/månad
    Personer i hushållet
    1
    Överlåtelseavgift
    1162,5 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    468 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Hammarby Sjöstad, eller ”Sjöstan” som är det mer folkliga namnet, är inte en stadsdel som alla andra. Internationellt sett är det Sveriges kanske mest kända stadsdel. Det hållbara miljöperspektivet är långt mer utvecklat här än i de flesta andra stadsdelar i landet, ja faktiskt mer utvecklat än i de flesta stadsdelar sett över hela världen. Hit vallfärdar stadsplanerare från Brasilien, Indien, Kina och flera andra länder för att bevittna hur man bygger hållbara städer. Det var nog få som trodde på denna stadsdels prestige för bara några decennier sedan, då detta område var ett nedgånget industriområde som inte sällan benämndes som innerstans enda riktiga slumområde. Hammarby industriområde, som det tidigare hette, skulle dock genomgå en hastig och omfattande utveckling till den urbana pärla det är idag. Stockholm gjorde en satsning på att få arrangera Sommar-OS 2004, och till det behövs hela området som idag är Hammarby Sjöstad rustas upp. All industri skulle bort och ersättas med bostäder och idrottsanläggningar. Att Stockholm inte fick OS hindrade dock inte att det grandiosa projektet sjösattes. Redan från början stod det klart att ambitionen hos stadsplanerarna var att skapa framtidens gröna stad. Här utvinns solenergi på taken, spisarna drivs av biogas från närliggande Henriksdal och djurlivet har fått arkitektritade hem för att trivas i urban miljö, vilket gör att stadsdelen visar upp en mångfald även inom arterna. Framförallt är dock denna miljömedvetna stadsdel en rogivande oas i vad som faktiskt räknas till innerstan, där strandpromenaderna kantas av trevliga restauranger och mysiga rastplatser. De flesta husen är av karaktären av moderna funkishus som inspirerats av fastigheterna på Norrmälarstrand, men som rustats upp för att klara dagens tuffare miljökrav. Här finns bilpool, tvärbana och färjeförbindelse med Södermalm, om du inte hellre förenar dig med många av grannarna på de populära cykelstråken mot innerstan. Det planeras även en tunnelbana till år 2025.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!