I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Kvarnholmen

Mjölnarvägen 24

 • 87 kvm
 • 3
 • rum

  6 120 000 kr

  SÅLD

  Välkommen till denna fantastiska bostad med en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt en härlig takhöjd som skapar en fin känsla i hela lägenheten. Bostaden har flera härliga detaljer så som spröjsade fönster, stort kök med fin bänkskiva i marmor, vackert genomgående trägolv och Walk in closet. Här bor ni med ingen insyn och samtliga fönster vetter ut mot Stockholms inlopp och Djurgården. I den vackra fastigheten från tidigt 1900 tal har ni gym, bastu, föreningslokal med magnifik utsikt. Missa inte chansen, anmäl er redan idag.

  Lägenhetens fördelar:

  • Sjöutsikt från samtliga fönster
  • Vacker genomgående trägolv
  • Spröjsade fönster med djupa fönsternischer
  • Stort påkostat kök med gott om förvaring
  • Takhöjd på ca 3,15 meter
  • Fin fastighet med bevarad fasad
  • Gym, bastu, gemensamhetslokal finns i föreningen
  • Stabil förening med låg belåning
  • Goda kommunikationer med SL pendlarbåt in till Nybrokajen, nu med utökade båttider.

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  6 120 000 kr SÅLD
  Adress
  Mjölnarvägen 24
  Yta
  87 kvm
  Rum
  3 rok
  Trappor
  1
  Hiss
  Ja
  Avgift
  4 459 kr/månad (kabel-TV, Internet och bostadsrättstillägg)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten har genomgående fint trägolv tillsammans med vita målade väggar samt spröjsade fönster med djupa fönsternischer.

    • Hall
     Hall med klinker på golv och vita målade väggar. Tre garderober finns för förvaring av ytterkläder och sittbänk samt krokar.

    • Vardagsrum & Kök
     Vardagsrummet och köket har en öppen social planlösning. Rummet är stort och möjlighet att få plats med stort matbord för flera personer tillsammans med soffgrupp med soffbord och TV-möbel utan att det känns trångt. Det påkostade köket är byggt som ett L-kök och har en köksö med god förvaring under och fungerar också som ett matbord/matlagningsplats. Köket har vita överskåp och underskåp för förvaring tillsammans med bänkskiva marmor. Köket är utrustat med helkyl, helfrys, ugn, häll, fläkt och diskmaskin.

    • Sovrum
     Det stora sovrummet har plats för en stor dubbelsäng tillsammans med nattduksbord på varsin sida. Finns ytterligare plats för att tex ha skrivbord eller byrå för den som önskar. Här ligger också ingången till walk in closet som är stor och har gott om förvaring. Här vaknar ni upp varje morgon med en härlig sjöutsikt. Det andra sovrummet är ett perfekt barnrum eller gästrum. Plats för säng, sängbord eller byrå.

    • Badrum
     Helkaklat badrum med grått klinkergolv och vita kaklade väggar. Badrummet är utrustat med tvättmaskin, torktumlare, dusch med duschvägg, handfat, WC och handdukstork.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    231089001-1021
    Lgh.nmr. LM
    1101
    Adress
    Mjölnarvägen 24
    Postnummer
    131 74
    Postort
    Stockholm
    Område
    Kvarnholmen
    Boarea
    87 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    3
    Hiss
    Ja
    Trappor
    1
    Andelstal
    2,19828%
    Andelstal insats
    2,25630%
    Andelstal avgift
    2,19854%
    Pantsättning
    Är inte pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Riksbyggen Bostadsrättsförening Silo III
    Bildades
    2015
    Byggår
    2015
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Fastigheten består av ett flerfamiljshus i 9 våningar med totalt 41 lägenheter varav samtliga är bostadsrätter. Föreningens adress är Mjölnarvägen 24. Ekonomisk förvaltare är Riksbyggen. För mer information se föreningens hemsida: www.brfsilo.se/

    Byggnaden

    Flerfamiljshus.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & FTX-system.

    Renoveringar

    • Föreningen bildades 2015 där hela fastigheten byggdes om. Därmed inga större renoveringar utförda.

    Övriga utrymmen

    Föreningen har flera gemensamhetsytor. Det finns gym, bastu, cykelrum, barnvagnsrum och gästlägenhet (200:-/natt) vid entréplan. Högst upp finner ni festlokal med en magnifik utsikt över Stockholms inlopp mot Djurgården. Föreningen har även en bergsterrass som ligger på baksidan av fastigheten och nås via den övre entrén och gången på plan 8. Här finns bänkar, växter och en kolgrill att använda under fina sommarkvällar. Till lägenheten ingår ett förråd på plan 8.

    TV/Internet

    Bredband (100/100) och ingår i månadsavgiften. Lägenheterna är utrustade med mediacentral.

    Parkering

    Föreningen innehar totalt 37 parkeringsplatser i garage beläget i grannfastigheten som går att hyra för 1200kr/mån. Till dessa råder separat kö. År 2018 installerades 30 laddare till elbilar i garaget också.

    Energideklaration

    Utfördes
    Onsdag 30 maj 2018
    Energiprestanda
    80 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    4 459 kr/månad (kabel-TV, Internet och bostadsrättstillägg)
    Hushållsel
    250 kr/månad
    Hemförsäkring
    210 kr/månad
    Varmvatten
    300 kr/månad
    Summa driftskostnader
    760 kr/månad
    Personer i hushållet
    4
    Överlåtelseavgift
    1169
    Pantsättningsavgift
    468 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Populära Kvarnholmen har på en 10 årsperiod bytts ut mot gamla industrier till en modern närförort mellan skärgård och innerstan. I den växande stadsdelen hittar du allt från bostäder, arbetsplatser, närservice, restauranger och skolor till en fantastisk natur. Slående för Kvarnholmen är också utsikten mot Stockholms inlopp mot Djurgården och city.

    Uppe på toppen, vid Bageriet, närcentrum finner ni bland annat en stor Coop-butik, gym, apotek, pizzeria och det populära kafét Delselius. Letar ni efter en ytterligare stormarknad har ni den nyöppnade bron till Nacka som tar er till ICA-Maxi på endast ett par minuter. Bredvid har ni också Nacka Forum med alla dess butiker. Vill ni passa på och njuta av god mat, finner ni populära restauranger Don Felice, Don Poketto, Crispy Pizza Bistro och Arigato Sushi.

    Höstterminen 2017 öppnade efterlängtade Ebba Brahe skola med klasser F-6 som har en uttalad ambition att göra till Sveriges bästa! Skolan ligger i den gamla Makaronifabriken och kommer senare att vara sammanlänkad med en nyare skolbyggnad. När skolan är helt utbyggd kommer skolan ha klasser upp till årskurs 9 Förskola finns också på Kvarnholmen (Alexanderskolan).

    Enklast att ta sig till Kvarnholmen är buss 402 från Slussen som endast tar ca 10 minuter. För att ta er till city, går det givetvis pendelbåtar som tar er dit på cirka 20 minuter.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!