I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Kvarnholmen

Mjölnarvägen 24

 • 87 kvm
 • 3
 • rum

  6 120 000 kr

  SÅLD

  Välkommen till denna fantastiska bostad med en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt en härlig takhöjd som skapar en fin känsla i hela lägenheten. Bostaden har flera härliga detaljer så som spröjsade fönster, stort kök med fin bänkskiva i marmor, vackert genomgående trägolv och Walk in closet. Här bor ni med ingen insyn och samtliga fönster vetter ut mot Stockholms inlopp och Djurgården. I den vackra fastigheten från tidigt 1900 tal har ni gym, bastu, föreningslokal med magnifik utsikt. Missa inte chansen, anmäl er redan idag.

  Lägenhetens fördelar:

  • Sjöutsikt från samtliga fönster
  • Vacker genomgående trägolv
  • Spröjsade fönster med djupa fönsternischer
  • Stort påkostat kök med gott om förvaring
  • Takhöjd på ca 3,15 meter
  • Fin fastighet med bevarad fasad
  • Gym, bastu, gemensamhetslokal finns i föreningen
  • Stabil förening med låg belåning
  • Goda kommunikationer med SL pendlarbåt in till Nybrokajen, nu med utökade båttider.

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  6 120 000 kr SÅLD
  Adress
  Mjölnarvägen 24
  Yta
  87 kvm
  Rum
  3 rok
  Trappor
  1
  Hiss
  Ja
  Avgift
  4 459 kr/månad (kabel-TV, Internet och bostadsrättstillägg)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (130 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten har genomgående fint trägolv tillsammans med vita målade väggar samt spröjsade fönster med djupa fönsternischer.

    • Hall
     Hall med klinker på golv och vita målade väggar. Tre garderober finns för förvaring av ytterkläder och sittbänk samt krokar.

    • Vardagsrum & Kök
     Vardagsrummet och köket har en öppen social planlösning. Rummet är stort och möjlighet att få plats med stort matbord för flera personer tillsammans med soffgrupp med soffbord och TV-möbel utan att det känns trångt. Det påkostade köket är byggt som ett L-kök och har en köksö med god förvaring under och fungerar också som ett matbord/matlagningsplats. Köket har vita överskåp och underskåp för förvaring tillsammans med bänkskiva marmor. Köket är utrustat med helkyl, helfrys, ugn, häll, fläkt och diskmaskin.

    • Sovrum
     Det stora sovrummet har plats för en stor dubbelsäng tillsammans med nattduksbord på varsin sida. Finns ytterligare plats för att tex ha skrivbord eller byrå för den som önskar. Här ligger också ingången till walk in closet som är stor och har gott om förvaring. Här vaknar ni upp varje morgon med en härlig sjöutsikt. Det andra sovrummet är ett perfekt barnrum eller gästrum. Plats för säng, sängbord eller byrå.

    • Badrum
     Helkaklat badrum med grått klinkergolv och vita kaklade väggar. Badrummet är utrustat med tvättmaskin, torktumlare, dusch med duschvägg, handfat, WC och handdukstork.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    231089001-1021
    Lgh.nmr. LM
    1101
    Adress
    Mjölnarvägen 24
    Postnummer
    131 74
    Postort
    Stockholm
    Område
    Kvarnholmen
    Boarea
    87 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    3
    Hiss
    Ja
    Trappor
    1
    Andelstal
    2,19828%
    Andelstal insats
    2,25630%
    Andelstal avgift
    2,19854%
    Pantsättning
    Är inte pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Riksbyggen Bostadsrättsförening Silo III
    Bildades
    2015
    Byggår
    2015
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Fastigheten består av ett flerfamiljshus i 9 våningar med totalt 41 lägenheter varav samtliga är bostadsrätter. Föreningens adress är Mjölnarvägen 24. Ekonomisk förvaltare är Riksbyggen. För mer information se föreningens hemsida: www.brfsilo.se/

    Byggnaden

    Flerfamiljshus.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & FTX-system.

    Renoveringar

    • Föreningen bildades 2015 där hela fastigheten byggdes om. Därmed inga större renoveringar utförda.

    Övriga utrymmen

    Föreningen har flera gemensamhetsytor. Det finns gym, bastu, cykelrum, barnvagnsrum och gästlägenhet (200:-/natt) vid entréplan. Högst upp finner ni festlokal med en magnifik utsikt över Stockholms inlopp mot Djurgården. Föreningen har även en bergsterrass som ligger på baksidan av fastigheten och nås via den övre entrén och gången på plan 8. Här finns bänkar, växter och en kolgrill att använda under fina sommarkvällar. Till lägenheten ingår ett förråd på plan 8.

    TV/Internet

    Bredband (100/100) och ingår i månadsavgiften. Lägenheterna är utrustade med mediacentral.

    Parkering

    Föreningen innehar totalt 37 parkeringsplatser i garage beläget i grannfastigheten som går att hyra för 1200kr/mån. Till dessa råder separat kö. År 2018 installerades 30 laddare till elbilar i garaget också.

    Energideklaration

    Utfördes
    Onsdag 30 maj 2018
    Energiprestanda
    80 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    4 459 kr/månad (kabel-TV, Internet och bostadsrättstillägg)
    Hushållsel
    250 kr/månad
    Hemförsäkring
    210 kr/månad
    Varmvatten
    300 kr/månad
    Summa driftskostnader
    760 kr/månad
    Personer i hushållet
    4
    Överlåtelseavgift
    1169
    Pantsättningsavgift
    468 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Populära Kvarnholmen har på en 10 årsperiod bytts ut mot gamla industrier till en modern närförort mellan skärgård och innerstan. I den växande stadsdelen hittar du allt från bostäder, arbetsplatser, närservice, restauranger och skolor till en fantastisk natur. Slående för Kvarnholmen är också utsikten mot Stockholms inlopp mot Djurgården och city.

    Uppe på toppen, vid Bageriet, närcentrum finner ni bland annat en stor Coop-butik, gym, apotek, pizzeria och det populära kafét Delselius. Letar ni efter en ytterligare stormarknad har ni den nyöppnade bron till Nacka som tar er till ICA-Maxi på endast ett par minuter. Bredvid har ni också Nacka Forum med alla dess butiker. Vill ni passa på och njuta av god mat, finner ni populära restauranger Don Felice, Don Poketto, Crispy Pizza Bistro och Arigato Sushi.

    Höstterminen 2017 öppnade efterlängtade Ebba Brahe skola med klasser F-6 som har en uttalad ambition att göra till Sveriges bästa! Skolan ligger i den gamla Makaronifabriken och kommer senare att vara sammanlänkad med en nyare skolbyggnad. När skolan är helt utbyggd kommer skolan ha klasser upp till årskurs 9 Förskola finns också på Kvarnholmen (Alexanderskolan).

    Enklast att ta sig till Kvarnholmen är buss 402 från Slussen som endast tar ca 10 minuter. För att ta er till city, går det givetvis pendelbåtar som tar er dit på cirka 20 minuter.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!