I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Stockholm-Högalid

Marmorgatan 4

 • 43.5 kvm
 • 2
 • rum

  3 500 000 kr

  SÅLD

  Perfekt välplanerad 2:a med god förvaring, fina ytskikt och en stor balkong i västläge! Den öppna planlösningen tillsammans med det halva burspråket skapar en ljus och härlig atmosfär i hela bostaden. Samtliga fönster är mot en lugn innergård. Här bor ni precis intill Tantolundens grönområde och badplatser samt Årstavikens härliga promenadstråk.

  Lägenhetens fördelar:

  • Stor balkong i västläge.
  • Öppen planlösning.
  • Stort badrum utrustat med tvättmaskin och torktumlare.
  • God platsbyggd förvaring.

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  3 500 000 kr SÅLD
  Adress
  Marmorgatan 4
  Yta
  43.5 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  2
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 164 kr/månad (värme, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten har genomgående vita golv och målade väggar.

    • Hall
     Hallen har god förvaring genom garderob, hängare och platsbyggd sittbänk med skoställ under.

    • Vardagsrum & Kök
     Öppen planlösning tillsammans med ett halvt burspråk skapar gott om yta för de olika sektionerna. Plats för större soffa med soffbord och TV samt matbord för flera personer. Det finns också gott om rum för byrå eller skrivbord för den som önskar. Kökets maskinella utrustning är häll, ugn, fläkt, kyl/frys och diskmaskin.

    • Sovrum & Balkong
     Sovrum med plats för en stor säng (1,80 m) ovanför är det platsbyggd förvaring genom överskåp och garderob på sidor. Härifrån når ni den stora balkongen som ligger i västläge och utsikt över den mysiga innergården. På balkongen har ni plats för stor loungegrupp eller matbord för den som önskar.

    • Badrum
     Helkaklat badrum med blått klinkergolv och vita kaklade väggar. Badrummet är utrustat med dusch/duschvägg, WC, handfat med kommod, tvättmaskin och torktumlare.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    99-2430-1-30-2
    Lgh.nmr. LM
    1102
    Adress
    Marmorgatan 4
    Postnummer
    118 67
    Postort
    Stockholm
    Område
    Stockholm-Högalid
    Boarea
    43.5 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    2
    Andelstal
    0,79602%
    Andelstal insats
    0,74619%
    Andelstal avgift
    0,79602%
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    HSB Bostadsrättsförening Brända Tvätten i Stockholm
    Bildades
    2005
    Byggår
    2005
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Fastigheterna byggdes av Skanska och första inflyttningen skedde 2007. I föreningen finns 74 lägenheter och 44 garageplatser för uthyrning till medlemmar. För att bli godkänd som medlem i föreningen krävs medlemskap i HSB. Delat ägande godkänns.

    Byggnaden

    Fastigheten består av tre hus på adresserna Jägargatan 1–3, Tantogatan 15–17 samt Marmorgatan 2–4.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & Frånluftsventilation.

    Övriga utrymmen

    Det finns en gemensam innergård med stor gräsmatta, trätrall med och bord & stolar samt grill. Det finns cykelrum och barnvagnsrum samt tvättstuga beläget på markplan på Tantogatan 15.

    TV/Internet

    Bredbandsbolaget ansvarar för internet och Comhem för kabel-tv (grundutbud).

    Parkering

    Föreningen har 44 garageplatser för uthyrning till boende. Övriga platser hyrs av Locum. Uthyrningen administreras av HSB Servicecenter. För närvarande finns det inga lediga garageplatser.

    Energideklaration

    Utfördes
    Måndag 20 feb 2017
    Energiprestanda
    137 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
    Energiklass
    E
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 164 kr/månad (värme, kabel-TV och Internet)
    Hushållsel
    100 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Summa driftskostnader
    250 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    1627,5 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    697,5

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!