I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm-Nytorget

Malmgårdsvägen 6

 • 70 kvm
 • 2
 • rum

  8 400 000 kr

  Välkommen till Malmgårdsvägen 6, 1tr!

  Fantastisk bostad på 70 välplanerade kvadratmeter med möjlighet att göra om till en mini 3:a (Se alternativ planritning)! Lägenheten har sju stycken fönster och är i hörnläge vilket skapar en härlig atmosfär och rikligt med ljus i hela bostaden. Här bor ni med härliga detaljer så som, högt i tak, djupa fönster, bevarade originalgolv, spegeldörrar samt fantastiskt utsikt mot Vitabergsparken & Sofia kyrka. Populär adress nära Nytorget!

  Lägenheten är genomgående och i fint skick. Smakfullt renoverade ytskikt & härliga unika vinklar i bostaden skapar en lugn och varm karaktär. Köket med sina snygga platsbyggda detaljer, djupa fönsternischer, fin fondtapet & med originalgolv samt högt i tak. I vardagsrummet möts ni av 4 stycken fönster och hörnläge samt vy mot parken & lugna Malmgårdsvägen. Badrummet är helkaklat (renoverat 2012) och sovrummet är stort och luftigt! En perfekt bostad för er som söker det där extra! Förening har en god ekonomi med låg belåning och äger marken. Flera olika gemensamma utrymmen finns att nyttja så som motionsrum med bastu, snickarbod, målarbod och festlokal.

  Denna del av Malmgårdsvägen är otroligt charmig med fina gamla fastigheter rakt över från huset och passande växtlighet via allén som ger känslan att ni är i en liten småstad. Ni bor på en lugn gata, återvändsgränd och därmed begränsad trafik samt nära till parker, promenadstråk. Ni har också endast ett par minuter till populära restauranger, caféer som erbjuder det mesta i matväg från alla världens hörn.

  Bostadens fördelar:

  • Fina detaljer så som bevarade originalgolv & spegeldörrar
  • Härlig takhöjd
  • Kan med enkelhet göras om till en mini 3:a
  • 7 Stycken fönster och hörnläge
  • Attraktiv, lugn mysig adress
  • Mysig innergård som tillhör föreningen
  • Närhet till restauranger, cafeer
  • Mycket välskött förening med låg belåning

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  8 400 000 kr SÅLD!
  Adress
  Malmgårdsvägen 6
  Yta
  70 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  1 av 6
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 068 kr/månad (värme, vatten, hushållsel, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (130 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning

    Bostaden disponeras enligt följande:

    • Hall
     Välkomnade hall med goda förvaringsmöjligheter genom två platsbyggda garderober och hatthylla. Säkerhetsdörr.

    • Sovrum
     Det stora sovrummet har en lugn atmosfär med gröna väggar och med gott om förvaring genom en stor dubbel garderob. Möjlighet för att installera flera garderober finns och plats för en stor säng finns också möjlighet till.

    • Kök
     Köket har ljusa vita målade skåpluckor med beslag i vita knoppar samt bänkskiva i ek och rostat stål. Plats för stort matbord med plats för 6 personer eller mer. Två djupa fönster med utsikt mot Vitabergsparken och kyrkan. Den maskinella utrustningen består av hel kyl, frys, ugn, spis, fläkt och diskmaskin.

    • Vardagsrum
     Vardagsrum med fin passande tapet på ena väggen och målade vita väggar samt bevarade originalgolv. Hörnläge och 4 fönster i rummet skapar ett rikligt ljus och fantasikt atmosfär samt möjligjet att dela av och genomföra en mindre 3:a för den so vill utan att förstöra vardagsrummet. Här får ni plats med soffa, soffbord, TV, byrå och arbetshörna för den som vill.

    • Badrum
     Helkaklat badrum med mörkt klinkergolv och vita kaklade väggar. Badrummet är utrustat med badkar med dusch, handfat med spegelskåp, handdukstork, WC och platsbyggda hyllor.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    21
    Lgh.nmr. LM
    1001
    Adress
    Malmgårdsvägen 6
    Postnummer
    116 38
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm-Nytorget
    Boarea
    70 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    1 av 6
    Andelstal
    1,57
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Brf Moroten 5
    Bildades
    1983
    Byggår
    1905
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Brf Moroten 5 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1983 och byggnaden byggdes 1905 och totalrenoverades 1974-1976 med adresserna Malmgårdsvägen 4, Malmgårdsvägen 6 och Ringvägen 163 samt lokaler har Renstiernasgata 49 och 51. Fastigheten har 53 lägenheter på totalt 4156m2, 3 lokaler på 625m2. Föreningen äger marken och huset. Byggnaden är i putsat tegel med grund i natursten. Av lägenheterna är 18 tvårummare, 18 trerummare, 16 fyrarummare och en sexrummare. Juridiska personer accepteras inte som medlemmar. Andrahandsuthyrning kräver tidsbegränsning och sakliga skäl till att man inte kan utnyttja lägenheten.

    Byggnaden

    Sekelskiftesfastighet

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & Frånluft

    Renoveringar

    • 1974-1976 Totalrenoverades fastigheten ​
    • 2012 Nytt tak
    • 2014 Ommålning av alla fönster
     ​- 2015 Målades trapphuset i 6:an om
    • 2016 Renoverades motionsrummet och värmesystemet
    • 2017 Byttes hissarna ut
    • 2020 Renoverades avloppsstammarna
    • 2021 Renoverades festlokalen

    Övriga utrymmen

    I föreningen finns det tvättstuga, motionsrum med bastu, snickarbod, målarbod, festlokal, 3 cykelrum, 3 barnvagnsrum och en inhägnad gård för samvaro. Ingen gästlägenhet. Källarförråd ingår i bostaden.

    TV/Internet

    Comhem för TV och internet, fiber via Telenor.

    Energideklaration

    Utfördes
    Söndag 30 dec 2018
    Energiprestanda
    162 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 068 kr/månad (värme, vatten, hushållsel, kabel-TV och Internet)
    Överlåtelseavgift
    1190
    Pantsättningsavgift
    473 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!