I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm-Nytorget

Malmgårdsvägen 6

 • 70 kvm
 • 2
 • rum

  8 400 000 kr

  Välkommen till Malmgårdsvägen 6, 1tr!

  Fantastisk bostad på 70 välplanerade kvadratmeter med möjlighet att göra om till en mini 3:a (Se alternativ planritning)! Lägenheten har sju stycken fönster och är i hörnläge vilket skapar en härlig atmosfär och rikligt med ljus i hela bostaden. Här bor ni med härliga detaljer så som, högt i tak, djupa fönster, bevarade originalgolv, spegeldörrar samt fantastiskt utsikt mot Vitabergsparken & Sofia kyrka. Populär adress nära Nytorget!

  Lägenheten är genomgående och i fint skick. Smakfullt renoverade ytskikt & härliga unika vinklar i bostaden skapar en lugn och varm karaktär. Köket med sina snygga platsbyggda detaljer, djupa fönsternischer, fin fondtapet & med originalgolv samt högt i tak. I vardagsrummet möts ni av 4 stycken fönster och hörnläge samt vy mot parken & lugna Malmgårdsvägen. Badrummet är helkaklat (renoverat 2012) och sovrummet är stort och luftigt! En perfekt bostad för er som söker det där extra! Förening har en god ekonomi med låg belåning och äger marken. Flera olika gemensamma utrymmen finns att nyttja så som motionsrum med bastu, snickarbod, målarbod och festlokal.

  Denna del av Malmgårdsvägen är otroligt charmig med fina gamla fastigheter rakt över från huset och passande växtlighet via allén som ger känslan att ni är i en liten småstad. Ni bor på en lugn gata, återvändsgränd och därmed begränsad trafik samt nära till parker, promenadstråk. Ni har också endast ett par minuter till populära restauranger, caféer som erbjuder det mesta i matväg från alla världens hörn.

  Bostadens fördelar:

  • Fina detaljer så som bevarade originalgolv & spegeldörrar
  • Härlig takhöjd
  • Kan med enkelhet göras om till en mini 3:a
  • 7 Stycken fönster och hörnläge
  • Attraktiv, lugn mysig adress
  • Mysig innergård som tillhör föreningen
  • Närhet till restauranger, cafeer
  • Mycket välskött förening med låg belåning

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  8 400 000 kr SÅLD!
  Adress
  Malmgårdsvägen 6
  Yta
  70 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  1 av 6
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 068 kr/månad (värme, vatten, hushållsel, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning

    Bostaden disponeras enligt följande:

    • Hall
     Välkomnade hall med goda förvaringsmöjligheter genom två platsbyggda garderober och hatthylla. Säkerhetsdörr.

    • Sovrum
     Det stora sovrummet har en lugn atmosfär med gröna väggar och med gott om förvaring genom en stor dubbel garderob. Möjlighet för att installera flera garderober finns och plats för en stor säng finns också möjlighet till.

    • Kök
     Köket har ljusa vita målade skåpluckor med beslag i vita knoppar samt bänkskiva i ek och rostat stål. Plats för stort matbord med plats för 6 personer eller mer. Två djupa fönster med utsikt mot Vitabergsparken och kyrkan. Den maskinella utrustningen består av hel kyl, frys, ugn, spis, fläkt och diskmaskin.

    • Vardagsrum
     Vardagsrum med fin passande tapet på ena väggen och målade vita väggar samt bevarade originalgolv. Hörnläge och 4 fönster i rummet skapar ett rikligt ljus och fantasikt atmosfär samt möjligjet att dela av och genomföra en mindre 3:a för den so vill utan att förstöra vardagsrummet. Här får ni plats med soffa, soffbord, TV, byrå och arbetshörna för den som vill.

    • Badrum
     Helkaklat badrum med mörkt klinkergolv och vita kaklade väggar. Badrummet är utrustat med badkar med dusch, handfat med spegelskåp, handdukstork, WC och platsbyggda hyllor.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    21
    Lgh.nmr. LM
    1001
    Adress
    Malmgårdsvägen 6
    Postnummer
    116 38
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm-Nytorget
    Boarea
    70 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    1 av 6
    Andelstal
    1,57
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Brf Moroten 5
    Bildades
    1983
    Byggår
    1905
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Brf Moroten 5 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1983 och byggnaden byggdes 1905 och totalrenoverades 1974-1976 med adresserna Malmgårdsvägen 4, Malmgårdsvägen 6 och Ringvägen 163 samt lokaler har Renstiernasgata 49 och 51. Fastigheten har 53 lägenheter på totalt 4156m2, 3 lokaler på 625m2. Föreningen äger marken och huset. Byggnaden är i putsat tegel med grund i natursten. Av lägenheterna är 18 tvårummare, 18 trerummare, 16 fyrarummare och en sexrummare. Juridiska personer accepteras inte som medlemmar. Andrahandsuthyrning kräver tidsbegränsning och sakliga skäl till att man inte kan utnyttja lägenheten.

    Byggnaden

    Sekelskiftesfastighet

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & Frånluft

    Renoveringar

    • 1974-1976 Totalrenoverades fastigheten ​
    • 2012 Nytt tak
    • 2014 Ommålning av alla fönster
     ​- 2015 Målades trapphuset i 6:an om
    • 2016 Renoverades motionsrummet och värmesystemet
    • 2017 Byttes hissarna ut
    • 2020 Renoverades avloppsstammarna
    • 2021 Renoverades festlokalen

    Övriga utrymmen

    I föreningen finns det tvättstuga, motionsrum med bastu, snickarbod, målarbod, festlokal, 3 cykelrum, 3 barnvagnsrum och en inhägnad gård för samvaro. Ingen gästlägenhet. Källarförråd ingår i bostaden.

    TV/Internet

    Comhem för TV och internet, fiber via Telenor.

    Energideklaration

    Utfördes
    Söndag 30 dec 2018
    Energiprestanda
    162 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 068 kr/månad (värme, vatten, hushållsel, kabel-TV och Internet)
    Överlåtelseavgift
    1190
    Pantsättningsavgift
    473 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!