I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm

Malmgårdsvägen 10

 • 42 kvm
 • 1.5
 • rum

  4 100 000 kr

  SÅLD!

  Fantastiskt boende i Söders charmigaste kvarter!

  Välkommen att besöka denna fantastiska lägenhet om 1,5 rum och kök på en av Södermalms absolut charmigaste gator. Med Vitabergsparken som granne är denna lägenhet belägen i en stilfull byggnad uppförd år 1929. Tre trappor upp i den vackra och välbevarade trappuppgången når du detta väldisponerade boende om 42 kvm med genomgående väl tilltagen takhöjd. Lägenheten bjuder genom varsamt bevarade tidstypiska detaljer genomgående en underbar originalcharm kombinerat med modern bekvämlighet. Underbart rymligt vardagsrum med högt i tak, vacker fiskbensparkett i original och radiatorer i äldre stil. Två spröjsade dubbla fönsterpartier med utanpåliggande spanjoletter ger ett underbart ljusinsläpp. Hänförande utsikt över grönskande trädtoppar, grannhusens takåsar, vackra fasader samt den ståtliga Sofiakyrkan belägen i Vitabergens mitt. Här finns gott om plats att möblera efter eget huvud. En plats som gjort för att dela en mysig middag med vänner blickandes ut över den betagande utsikten. Från vardagsrummet nås både bostadens kök och sovrum. Det smakfullt renoverade köket som trots sin moderna standard med sitt plankgolv, spröjsade fönster och inbyggda serveringskåp inger känslan av svunna tider. Här finns bra utrymme för matplats för upp till fyra sittande. Köket delar vardagsrummets fantastiska utsikt. Lägenhetens harmoniska sovrum är ljusmålat och rofyllt, det finns här plats för dubbelsäng och gott om förvaringsutrymme med två inbyggda originalgarderober med speglade dörrar. Ljust och fräscht välutrustat helkaklat badrum med schackrutigt klinkergolv.

  Lägenheten har ett oslagbart läge på den charmigaste delen av anrika Malmårdsgatan. Gatan har genom historien burit många namn men fick 1939 sitt nuvarande efter vinhandlaren Werner Groens Malmgård på nr. 53. Malmgårdsvägen bjuder utöver förtjusande kulturhus och underbar miljö även närhet till allt det bästa Södermalm har att erbjuda. På några få minuter når du populära och trendiga Nytorget med sitt rika utbud av restauranger, caféer och kultur. Brett utbud av butiker saluförande design, konst och mode. Tvärs över gatan har du Vitabergsparken med sina trevliga gröna kullar. Här kan du avnjuta en angenäm morgonpromenad eller picknic i skuggan av den pampiga Sofiakyrkan ritad av arkitekt Gustaf Hermansson och uppförd i rhenländsk övergångsromanik vid nittonhundratalet början. För den som vill höra historiens vingslag slå och samtidigt njuta nutidens bekvämligheter är detta tveklöst rätt område. Bra utbud av närservice i form av förskola, skola, apotek, vård, butiker mm. Utmärkta kommunikationer i form av bussar, tunnelbana, pendeltåg samt färja över kanalen till Hammarby sjöstad och Sickla sjö för den badsugne. Allt inom gångavstånd. Utöver kollektiva färdalternativ finns även ett välutvecklat nätverk av cykelvägar som snabbt tar dig dit du vill för egen maskin. I samband med utbyggnaden av tunnelbanans blåa linje mellan Kungsträdgården och Nacka kommer dessutom den nya tunnelbanestationen Sofia upprättas i områdets omedelbara närhet.

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  4 100 000 kr SÅLD!
  Adress
  Malmgårdsvägen 10
  Yta
  42 kvm
  Rum
  1.5 rok
  Trappor
  3
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 419 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Sovrum med tambur
     Vackert sovrum med avskild tamburdel med avhängningsdel. Plats för dubbelsäng. Två inbyggda garderober för ger förvaring. Vitmålade väggar och vacker fiskbensparkett.

    • Vardagsrum
     Ljusmålat rymligt vardagsrum med tidsenliga detaljer. Fiskbensparkett och radiatorer i äldre stil. Två spröjsade dubbla fönsterpartier med utanpåliggande spanjoletter samt vitmålade fönsterbrädor. Rummet rymmer soffa, TV-möbel, matsalsbord eller annan önskad möblering.

    • Kök
     Smakfullt renoverat modernt utrustat kök med tidstypiska detaljer. Ljusmålade väggar. Gott om förvaring i vitmålade över och underskåp med svarta beslag. Ljusgrå köksbänk i stenutförande med vitt väggkakel samt nedsänkt diskho i rostfritt stål. Spröjsat dubbelfönster med utanpåliggande spanjoletter och vitt fönsterbräde samt radiatorer i äldre stil. Platsbyggt serveringskåp i original. Köket är utrustat med integrerade vitvaror, här finns induktionshäll, ugn, diskmaskin, kyl och frys samt vägghängd köksfläkt.

    • Badrum
     Fräscht helkaklat badrum med vitkaklade väggar och schackrutigt klinkergolv. Utrustat med WC i vitt porslin, duschhörna med vikbara glasväggar, handukstork, handfat vitt porslin med kommod och spegelskåp med spotlights.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    1303
    Adress
    Malmgårdsvägen 10
    Postnummer
    116 38
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm
    Boarea
    42 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    1,5
    Antal sovrum
    1
    Hiss
    Ja
    Trappor
    3
    Andelstal
    4.02980 %
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Bostadsrättsföreningen Vitbetan 28
    Bildades
    2020
    Byggår
    1929
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Brf Vitbetan 28 bildades år 2020 och består av 26 lägenheter samt en lokal om totalt 1 126 kvm varav 74 kvm är lokalyta. Brf vitbetan 28 är äkta förening och föreningen äger marken. Föreningen består av ett hus byggt 1929. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo Ab.

    Föreningen kommer att höja avgiften med 15% för framtida kostnader med tanke på världsläget.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & Självdragsfrånluft med utsugspunkter i kök och badrum. Tilluft via spaltventiler fönster samt även via ventiler i vissa badrum.

    Renoveringar

    • 2020 Elstigar - utbytta
    • 2020 Stambyte av huvudstammarna
    • 2021 Målning av trapphus, byte av armaturer, lackering av entréparti
    • 2021 Utbyte av maskiner i tvättstuga, bilning av golv källare
    • 2021 Omläggning av tak samt fönsterrenovering mot gatan

    Planerade renoveringar

    • Under 2022 kommer stammar och rör i källaren att bytas och föreningen kommer fortsätta göra partiella stambyten när tillfälle ges på de ca 20% kvarstående gamla och uttjänta VA-stammarna. (Stammar i denna lägenhet är bytta!)
    • Även en spolning av värmesystem och byte av trasiga värmeventiler kommer ske.
    • Under 2023 planerar föreningen att renovera fönster.

    Övriga utrymmen

    I källaren finns det tvättstuga med en maskinpark från 2020 bestående av två tvättmaskiner och en torktumlare. Det finns också separat torkrum med mangel sam cykelförråd och gemensam innergård.

    TV/Internet

    Kabel-TV och bredband tecknas enskilt av medlem.

    Energideklaration

    Status
    Energideklaration ej utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 419 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Summa driftskostnader
    300 kr/månad
    Personer i hushållet
    1
    Överlåtelseavgift
    1208 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    483 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!