I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm

Malmgårdsvägen 10

 • 122 kvm
 • 4
 • rum

  Välkommen till Malmgårdsvägen 10-våning 1+2 med egen ingång!

  Attraktivt boende på Malmgårdsvägen 10

  Varmt välkomna att besöka denna unika nyrenoverade tvåplanslägenhet i högsta standard med närhet till populära Nytorget och grönskande Vitabergsparken som närmaste granne. Med en privat ingång på Malmgårdsvägen 10 finner ni denna enastående bostad med en väldisponerad planlösning. Här erbjuds en total boyta om 122 kvm varav 73,5 kvm på nedre plan samt 48,3 kvm på övre plan som fördelas på fyra rum och kök varav tre sovrum.

  I denna bostad har du allt du kan önska dig av ett komfortabelt hem kombinerat med en påfallande genomtänkthet ifråga om smakfulla inredningsval och detaljer som väggfasta lampor ifrån sekelskifte. Med generösa sällskapsytor, genomgående stilfulla material- och färgval där lägenhetens samtliga rum har kalkade väggar i ljus kulört, är detta ett utmärkt boende att trivas i under många år framöver. Genom den privata ingången når du den eleganta trappan, som liksom den övriga lägenheten är arkitektritad i kulturbevarande stil. Via trappan når du vardagsrummet på nedre plan samt köket på övre plan. Vardagsrummet har stora öppna lättmöblerade ytor som ger rummet en känsla av luft och rymd. Här finns dessutom goda förvaringsmöjligheter i utrymmet under trappan samt i sex platsbyggda garderober. För mysiga hemmakvällar finns ”dim to warm” spotlights och i samtliga rum på nedre plan finns vattenburen golvvärme. Här finns även gott om utrymme för matbord för trevliga sociala bjudningar. En trappa upp nås det nyrenoverade platsbyggda köket som har ett generöst ljusinsläpp från de spröjsade fönsterna som sträcker sig hela vägen upp till taket. Köket är utrustat med moderna designvitvaror såsom Smeg kyl och frys samt Bora spishäll och ångsugn i ett, optimalt för matlagning! Köksbänk och praktisk köksö med arbetsbänk i vacker Jura grey kalksten erbjuder väl tilltagna arbetsytor. Elegant köksinredning i 50% grå umbra matchas felfritt av det ljusa plankgolvet och övriga snickerier där trappa, golvlister samt fönsterfoder går i 100% grå umbra för en vacker och harmonisk färgbalans. Här skapas en perfekt atmosfär för att tillaga och avnjuta dagens alla måltider gott sällskap. Sovrummen har rosakalkade väggar och vackra spröjsade fönster som med sitt naturliga ljusinsläpp skapar en rogivande känsla. I samtliga sovrum finns även platsbyggda garderober för förvaring. Bostadens två fräscha badrum är halvkaklade i vitt kakel med resterande väggyta kalkad i ljus kulört. Golven pryds av klinker i exklusiv Dijon tumbled kalksten och kranar och porslin är här, liksom i den övriga lägenheten tillverkade av engelska Burlington. I badrummet på övre plan kan man efter långa dagar skämma bort sig med ett avslappnande bad.

  Malmgårdsvägen 10 ligger i ett oslagbart läge på den charmigaste delen av Malmgårdsgatan. Här finner ni vackra kulturhus och närhet till eftertraktade Södermalms stora utbud. På endast några få minuter nås populära Nytorget som erbjuder fantastiska restauranger, mysiga caféer och skönt kulturliv. Här finns även många design-, konst- och modebutiker. Tvärs över gatan ligger den grönskande Vitabergsparken. Här kan du med fördel avnjuta en skön morgonpromenad, joggingtur, eller en mysig picknic i skuggan av den pampiga Sofiakyrkan ritad av arkitekt Gustaf Hermansson. I området finns bra närservice i form av förskola, skola, apotek, vård och butiker.

  Goda kommunikationer finns inom gångavstånd, bland annat bussar, tunnelbana och pendeltåg. Dessutom erbjuds även färja till Hammarby sjöstad och Sickla sjö för den som vill glädjas av härliga bad på sommarens varma dagar. Utöver kollektiva färdalternativ finns även ett välutvecklat nätverk av promenadstråk och cykelvägar. I samband med utbyggnaden av tunnelbanans blåa linje mellan Kungsträdgården och Nacka kommer dessutom den nya tunnelbanestationen Sofia upprättas i områdets omedelbara närhet.

  Bostaden är 122 i Bruksarea fördelat på följande sätt: 48,3 i Boarea och 73,5 i Biarea. Total yta är 122 kvm och kallas för bruksarea. All Area har full ståhöjd.

  Adress
  Malmgårdsvägen 10
  Yta
  122 kvm
  Rum
  4 rok
  Trappor
  1+2
  Hiss
  Ja
  Avgift
  8 997 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

  • Kök-Plan 2

   Vardagsrum-Plan 1

   Platsbyggda garderober plan 1

   Sovrum 2-Plan 1

   Sovrum 2-Plan 1

   Sovrum 1-Plan 1

   Sovrum 1-Plan 1

   Badrum-Plan 2 mot sovrum

   Sovrum 3 - plan 2

   Badrum-Plan 2

   Badrum-Plan 2

   Badrum-Plan 1

   Fasad

   Fasad rakt över

   Föreningens innergård

   • Rumsbeskrivning
    • Plan 1

    • Vardagsrum
     Rymligt med öppna sociala ytor och gott om plats för soffgrupp, tv-möbel, matbord samt annan önskad möblering. Gott om förvaring under trappan och i sex platsbyggdagarderober. Ljus plankgolv med vattenburen golvvärme samt ljust kalkade väggar med justerbara spotlights för valfritt ljus.

    • Sovrum 1
     Rogivande sovrum med rosakalkade väggar och ljust plankgolv med vattenburen golvvärme. Plats för säng samt nattduksbord. Gott om förvaringsmöjligheter i tre platsbyggda garderober. Spröjsade fönster som släpper in naturligt ljus och ger rummet en harmonisk känsla.

    • Sovrum 2
     Ytterligare ett rogivande sovrum med rosakalkade väggar och ljust plankgolv med vattenburen golvvärme. Gott om plats för säng samt annan önskad möblering. Förvaring i två platsbyggda garderober. Spröjsade fönster som släpper in naturligt ljus och ger rummet en harmonisk känsla.

    • Badrum
     Stort och fräscht vitt halvkaklat badrum med ljust kalkade väggar och klinker i exklusiv Dijon tumbled kalksten på golvet som matchas med guldfärgade detaljer. Utrustad med toalett, kommod och dusch med takduschmunstycke. Kranar och porslin ifrån Burlington.

    • Plan 2

    • Kök
     Stort platsbyggt kök på övre plan med goda förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Inredning med oxiderande beslag i 50% grå umbra för en vacker färgbalans mot övriga snickeriers 100% grå umbra. Utrustad med diskmaskin, spishäll och fläkt (Bora) samt kyl och frys från Smeg i vitt utförande (beställd finns ej i bostaden men ingår). Kranar ifrån Burlington. Köksbänk samt köksö i Jura grey kalksten. Kalkade väggar i ljus kulört och ljust plankgolv.

    • Sovrum
     Rogivande sovrum med rosakalkade väggar och ljust plankgolv. Plats för säng och samt nattduksbord. Gott om plats för förvaring i två platsbyggda garderober. Spröjsade fönster som släpper in naturligt ljus och ger rummet en harmonisk känsla.

    • Badrum
     Rymligt vitt halvkaklat badrum med ljust kalkade väggar. klinker i exklusiv Dijon tumbled kalksten som matchas med guldfärgade detaljer. Utrustad med toalett, kommod, badkar samt handukstork. Kranar och porslin ifrån Burlington.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    1001
    Adress
    Malmgårdsvägen 10
    Postnummer
    116 38
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm
    Boarea
    122 kvm
    Boarea enligt
    Mätning
    Boareabeskrivning
    48,3 i Boarea och 73,5 i Biarea. Total yta är 122 kvm (avrundas uppåt) och kallas för bruksarea. All area har full ståhöjd.
    Antal rum
    4
    Hiss
    Ja
    Trappor
    1+2
    Andelstal
    0,120909
    Andelstal insats
    0,12090932
   • Föreningen
    Namn
    Bostadsrättsföreningen Vitbetan 28
    Bildades
    2020
    Byggår
    1929
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Brf Vitbetan 28 bildades år 2020 och består av 26 lägenheter samt en lokal om totalt 1 126 kvm varav 74 kvm är lokalyta. Brf vitbetan 28 är äkta förening och föreningen äger marken. Föreningen består av ett hus byggt 1929. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo.

    • Föreningens ekonomi är god samt att nuvarande avgiftsnivåer översikt bör vara möjliga att sänka i takt med minskad inflation & räntenivåer.

    /Utdrag från årsredovisningen

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & Självdragsfrånluft med utsugspunkter i kök och badrum. Tilluft via spaltventiler fönster samt även via ventiler i vissa badrum.

    Renoveringar

    • 2020 Elstigar - utbytta
    • 2020-2021 Stambyte av huvudstammarna
    • 2021 Målning av trapphus, byte av armaturer, lackering av entréparti
    • 2021 Utbyte av maskiner i tvättstuga, bilning av golv källare
    • 2021 Omläggning av tak
    • 2022 Hissmaskineri utbytt
    • 2022 Nya källarförråd

    Planerade renoveringar

    • I framtiden planerar föreningen att renovera fönster

    Övriga utrymmen

    I källaren finns det tvättstuga med en maskinpark från 2020 bestående av två tvättmaskiner och en torktumlare. Det finns också separat torkrum med mangel samt cykelförråd och gemensam innergård. Nyinstallerad förråd i källaren.

    TV/Internet

    Kabel-TV och bredband tecknas enskilt av medlem.

    Energideklaration

    Utfördes
    Lördag 22 okt 2022
    Energiprestanda
    160 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    8 997 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    400 kr/månad
    Hemförsäkring
    250 kr/månad
    Summa driftskostnader
    650 kr/månad

    Driftkostnader går ej att få fram, endast uppskattad driftkostnad.

    Personer i hushållet
    4
    Överlåtelseavgift
    1208 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    483 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!