I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Nacka - Kvarnholmen

Makaronigränd 7, 4tr

 • 52 kvm
 • 2
 • rum

  3 900 000 kr

  Såld

  På Kvarnholmen och högt upp i huset med enastående panoramautsikt - Här bor ni med känslan av Stockholms inlopp i ert vardagsrum. Välplanerade 2:a med utsikt över Saltsjön och Djurgården. Lägenheten har en modern öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, generösa ytor och stora fönster med rikligt med ljusinsläpp. Inglasad åretrunt-balkong, badrum med badkar och stort sovrum med garderobsvägg. Kort och gott: Ett modernt hem med slående utsikt!

  Här bor ni på expansiva och populära Kvarnholmen, mellan skärgård och innerstan. Ett bekvämt och lyxigt boende, 10 minuter till Slussen och cykelavstånd till Söder. Från hissen nås garaget, lägenhetsplanet och föreningens takterrass med milsvid utsikt.

  Lägenhetens fördelar:

  • Fräscht, modernt och inflyttningsklart. Högt upp med fantastisk utsikt.
  • Rymligt vardagsrum intill kök och inglasad balkong - Social öppen planlösning.
  • Stort badrum med badkar. Genomgående fina ytskikt. Byggår 2014.
  • Högt och ljust läge med natur och vatten utanför dina fönster.
  • Stabil förening med 87 lägenheter. Takterrass och garage i huset.
  • Pendelbåt vid kajen och bussen utanför porten.

  Accepterat pris:
  Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre.

  Välkommen på visning!

  Pris
  3 900 000 kr /Såld
  Adress
  Makaronigränd 7, 4tr
  Yta
  52 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  4
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 143 kr/månad
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Välkomnande hall med säkerhetsdörr och plats för avhängning av ytterkläder och skor vid kapphylla. På golvet ligger ett slitstarkt svart klinkergolv.

    Ett steg innanför dörren öppnar lägenheten upp och bjuder på en öppen planlösning med generösa ytor mellan kök och vardagsrum. Ett insynsfritt och inbjudande hem med vacker utsikt, byggt för socialt umgänge, både inne som ute på den inglasade balkongen. Stora fönster ger ett otroligt ljusinsläpp. Vardagsrummet är lättmöblerat med plats för soffa, soffbord, mediaförvaring och bokhylla. Den inglasade balkongen har ett högt och fritt läge över Stockholms inlopp och Djurgården.

    Snyggt u-format kök med bra förvaring. Full maskinell utrustning med rostfria vitvaror från Siemens; ugn, micro i överskåp, induktionshäll, spisfläkt, kyl/frys och integrerad diskmaskin (60 bred).

    Sovrum med plats för dubbelsäng. Garderobsvägg med fem garderober.

    Helkaklat badrum, badkar bakom rak duschvägg, toalett, handfat med vit kommod samt spegel med belysning. Praktisk kombimaskin från Siemens med vit avlastningsbänk och skåp för förvaring ovan. Spotlights i tak.

    • Förråd tillhörande lägenheten är 5-6 kvm.

    Välkommen att höra av dig för mer information.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    41402
    Lgh.nmr. LM
    1402
    Adress
    Makaronigränd 7, 4tr
    Postnummer
    131 31
    Postort
    Nacka
    Område
    Kvarnholmen
    Boarea
    52 kvm
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    4
    Andelstal
    0,8821
   • Föreningen
    Namn
    Brf Nya Kvarnen 2
    Byggår
    2014

    Allmän information

    Brf Nya Kvarnen 2 är en äkta förening. I föreningens tre hus finns totalt 87 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Inom fastigheten finns 16 extra förråd som upplåts med hyresrätt endast till medlemmar i föreningen. Föreningen registrerades 2011 och fastigheterna stod färdiga 2014-2015 (äger marken). Länk till föreningens hemsida: https://hemsidan.com/nyakvarnen2

    Ekonomi: I avgiften ingår Kallt vatten och uppvärmning/fjärrvärme. Varmt vatten debiteras enligt förbrukning i respektive lägenhet (fn 50:-/kubikmeter). Separata mätare för varmvatten och el finns installerade i varje lägenhet. Båda mätarna har fjärravläsning. Medlem ansvarar själv för att teckna elavtal. Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 250 kr/mån. Föreningen bjuder dock på månadsavgiften för TriplePlay under hela 2020

    Byggnaden

    Gatuadresserna till föreningens fastighet är Makaronigränd 3, 5 & 7. Föreningen har andel i Nya Kvarnens Samfällighetsförening som förvaltar 'Mark och ledningar' i närområdet omkring föreningens hus samt 'Garage Nya Kvarnen'. För särskild information om Samfällighetsföreningen besök gärna www.nyakvarnen.se.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme samt från- och tilluftsvärmeväxlare med återvinning (FTX)

    Renoveringar

    Fastigheterna stod färdiga 2014-2015 så inga stora renoveringar finns planerade eller utförda

    Övriga utrymmen

    Föreningens tre portar har varsina gemensamma takterrasser ca 60 meter över havet med fantastisk utsikt över Stockholms inlopp samt utemöbler. Okej att grilla på terrasserna. Det finns även en lekplats utanför porten. Föreningen har en gemensam fest/möteslokal och ett gästrum med 3 bäddar samt 1 bäddsoffa. Gemensamma cykelrum finns i källaren och rullstols- och barnvagnsrum finns på entréplan.

    TV/Internet

    Föreningen är ansluten till ip-TV, bredband och ip-telefoni via Telia Triple Play. Under hela 2020 bjuder föreningen på månadsavgiften 250 kr/mån).

    Parkering

    Föreningen har andel i Garage Nya Kvarnen (77 platser varav 4 dubbelplatser, 4 MC-platser) i direkt anslutning med hiss i husen. P-plats upplåts med särskilt hyresavtal, vilket ger rätt att parkera ett (1) fordon/plats. Plats i Garage Nya Kvarnen följer således inte med lägenheten. Vid överlåtelse återgår p-platsen till föreningen och dosa för in/utfart skall returneras. Styrelsen har hand om kölistan. Fördelningen av platser sker, så långt möjligt, enligt principen 1 plats/lgh. För närvarande finns det inga vanliga garageplatser lediga, finns ingen kö på dessa, kostnaden på dess är 1000 kr/mån. Det finns inga lediga dubbelplatser, föreningen tror inte någon sådan kommer bli ledig heller, kostnad för dessa är 1800 kr/mån och det finns inga lediga MC-platser, en/två i kö, kostnad för dess är 500 kr/mån.

    Gäster/besökande parkerar bäst i Spisbrödsfabrikens Garage på Kvarnholmsvägen 80, mitt emot Havrekvarnen. Garaget har 240 p-platser, de flesta för besöksparkering. Garaget är öppet alla dagar mellan klockan 05.30-23.00.

    Energideklaration

    Utfördes
    Torsdag 6 jul 2017
    Energiprestanda
    81 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 143 kr/månad
    Hushållsel
    120 kr/månad
    Hemförsäkring
    120 kr/månad
    Summa driftskostnader
    240 kr/månad

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl. En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 183 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 473 kr/pant. Beloppen är beräknade på 2,5% respektive 1 % av prisbasbeloppet för år 2020.

   • Närområde

    Område

    Populära Kvarnholmen har på en 10 årsperiod bytts ut mot gamla industrier till en modern närförort mellan skärgård och innerstan. I den växande stadsdelen hittar du allt från bostäder, arbetsplatser, närservice, restauranger och skolor till en fantastisk natur. Slående för Kvarnholmen är också utsikten mot Stockholms inlopp mot Djurgården och city.

    Uppe på toppen, vid Bageriet, närcentrum finner ni bland annat en stor Coop-butik, gym, juicebar, blomaffär, apotek, pizzeria och det populära kafét Delselius. Letar ni efter en ytterligare stormarknad har ni den nyöppnade bron till Nacka som tar er till ICA-Maxi på endast ett par minuter. Bredvid har ni också Nacka Forum med alla dess butiker. Vill ni passa på och njuta av en härlig vy samt god mat, finner ni populära restaurangen Mat & Vy i byggnaden Munspelet.

    Höstterminen 2017 öppnade efterlängtade Ebba Brahe skola med klasser F-6 som har en uttalad ambition att göra till Sveriges bästa! Skolan ligger i den gamla Makaronifabriken och kommer senare att vara sammanlänkad med en nyare skolbyggnad. När skolan är helt utbyggd kommer skolan ha klasser upp till årskurs 9 Förskola finns också på Kvarnholmen (Alexanderskolan).

    Enklast att ta sig till Kvarnholmen är buss 402 från Slussen som endast tar ca 10 minuter. För att ta er till city, går det givetvis pendelbåtar som tar er dit på cirka 20 minuter.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!