I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Nacka - Kvarnholmen

Makaronigränd 7, 4tr

 • 52 kvm
 • 2
 • rum

  3 900 000 kr

  Såld

  På Kvarnholmen och högt upp i huset med enastående panoramautsikt - Här bor ni med känslan av Stockholms inlopp i ert vardagsrum. Välplanerade 2:a med utsikt över Saltsjön och Djurgården. Lägenheten har en modern öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, generösa ytor och stora fönster med rikligt med ljusinsläpp. Inglasad åretrunt-balkong, badrum med badkar och stort sovrum med garderobsvägg. Kort och gott: Ett modernt hem med slående utsikt!

  Här bor ni på expansiva och populära Kvarnholmen, mellan skärgård och innerstan. Ett bekvämt och lyxigt boende, 10 minuter till Slussen och cykelavstånd till Söder. Från hissen nås garaget, lägenhetsplanet och föreningens takterrass med milsvid utsikt.

  Lägenhetens fördelar:

  • Fräscht, modernt och inflyttningsklart. Högt upp med fantastisk utsikt.
  • Rymligt vardagsrum intill kök och inglasad balkong - Social öppen planlösning.
  • Stort badrum med badkar. Genomgående fina ytskikt. Byggår 2014.
  • Högt och ljust läge med natur och vatten utanför dina fönster.
  • Stabil förening med 87 lägenheter. Takterrass och garage i huset.
  • Pendelbåt vid kajen och bussen utanför porten.

  Accepterat pris:
  Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre.

  Välkommen på visning!

  Pris
  3 900 000 kr /Såld
  Adress
  Makaronigränd 7, 4tr
  Yta
  52 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  4
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 143 kr/månad
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (95 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Jag tror på varje bostad jag förmedlar. Under mina år som mäklare har jag lärt mig att framgång kräver hårt arbete, att vara påläst, lyhörd och se lösningar före problem. Jag arbetar därför med stort engagemang och vill att varje visningsbesökare ska förstå bostadens fulla potential. Hos mig köper du ett hem och när det är dags att sälja hittar jag en köpare till rätt pris. Behöver du en uppdaterad värdering, bankkontakt, uppmätning eller inredningskonsultation? - Hör av dig, vi fixar det.

   • Rumsbeskrivning

    Välkomnande hall med säkerhetsdörr och plats för avhängning av ytterkläder och skor vid kapphylla. På golvet ligger ett slitstarkt svart klinkergolv.

    Ett steg innanför dörren öppnar lägenheten upp och bjuder på en öppen planlösning med generösa ytor mellan kök och vardagsrum. Ett insynsfritt och inbjudande hem med vacker utsikt, byggt för socialt umgänge, både inne som ute på den inglasade balkongen. Stora fönster ger ett otroligt ljusinsläpp. Vardagsrummet är lättmöblerat med plats för soffa, soffbord, mediaförvaring och bokhylla. Den inglasade balkongen har ett högt och fritt läge över Stockholms inlopp och Djurgården.

    Snyggt u-format kök med bra förvaring. Full maskinell utrustning med rostfria vitvaror från Siemens; ugn, micro i överskåp, induktionshäll, spisfläkt, kyl/frys och integrerad diskmaskin (60 bred).

    Sovrum med plats för dubbelsäng. Garderobsvägg med fem garderober.

    Helkaklat badrum, badkar bakom rak duschvägg, toalett, handfat med vit kommod samt spegel med belysning. Praktisk kombimaskin från Siemens med vit avlastningsbänk och skåp för förvaring ovan. Spotlights i tak.

    • Förråd tillhörande lägenheten är 5-6 kvm.

    Välkommen att höra av dig för mer information.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    41402
    Lgh.nmr. LM
    1402
    Adress
    Makaronigränd 7, 4tr
    Postnummer
    131 31
    Postort
    Nacka
    Område
    Kvarnholmen
    Boarea
    52 kvm
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    4
    Andelstal
    0,8821
   • Föreningen
    Namn
    Brf Nya Kvarnen 2
    Byggår
    2014

    Allmän information

    Brf Nya Kvarnen 2 är en äkta förening. I föreningens tre hus finns totalt 87 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Inom fastigheten finns 16 extra förråd som upplåts med hyresrätt endast till medlemmar i föreningen. Föreningen registrerades 2011 och fastigheterna stod färdiga 2014-2015 (äger marken). Länk till föreningens hemsida: https://hemsidan.com/nyakvarnen2

    Ekonomi: I avgiften ingår Kallt vatten och uppvärmning/fjärrvärme. Varmt vatten debiteras enligt förbrukning i respektive lägenhet (fn 50:-/kubikmeter). Separata mätare för varmvatten och el finns installerade i varje lägenhet. Båda mätarna har fjärravläsning. Medlem ansvarar själv för att teckna elavtal. Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 250 kr/mån. Föreningen bjuder dock på månadsavgiften för TriplePlay under hela 2020

    Byggnaden

    Gatuadresserna till föreningens fastighet är Makaronigränd 3, 5 & 7. Föreningen har andel i Nya Kvarnens Samfällighetsförening som förvaltar 'Mark och ledningar' i närområdet omkring föreningens hus samt 'Garage Nya Kvarnen'. För särskild information om Samfällighetsföreningen besök gärna www.nyakvarnen.se.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme samt från- och tilluftsvärmeväxlare med återvinning (FTX)

    Renoveringar

    Fastigheterna stod färdiga 2014-2015 så inga stora renoveringar finns planerade eller utförda

    Övriga utrymmen

    Föreningens tre portar har varsina gemensamma takterrasser ca 60 meter över havet med fantastisk utsikt över Stockholms inlopp samt utemöbler. Okej att grilla på terrasserna. Det finns även en lekplats utanför porten. Föreningen har en gemensam fest/möteslokal och ett gästrum med 3 bäddar samt 1 bäddsoffa. Gemensamma cykelrum finns i källaren och rullstols- och barnvagnsrum finns på entréplan.

    TV/Internet

    Föreningen är ansluten till ip-TV, bredband och ip-telefoni via Telia Triple Play. Under hela 2020 bjuder föreningen på månadsavgiften 250 kr/mån).

    Parkering

    Föreningen har andel i Garage Nya Kvarnen (77 platser varav 4 dubbelplatser, 4 MC-platser) i direkt anslutning med hiss i husen. P-plats upplåts med särskilt hyresavtal, vilket ger rätt att parkera ett (1) fordon/plats. Plats i Garage Nya Kvarnen följer således inte med lägenheten. Vid överlåtelse återgår p-platsen till föreningen och dosa för in/utfart skall returneras. Styrelsen har hand om kölistan. Fördelningen av platser sker, så långt möjligt, enligt principen 1 plats/lgh. För närvarande finns det inga vanliga garageplatser lediga, finns ingen kö på dessa, kostnaden på dess är 1000 kr/mån. Det finns inga lediga dubbelplatser, föreningen tror inte någon sådan kommer bli ledig heller, kostnad för dessa är 1800 kr/mån och det finns inga lediga MC-platser, en/två i kö, kostnad för dess är 500 kr/mån.

    Gäster/besökande parkerar bäst i Spisbrödsfabrikens Garage på Kvarnholmsvägen 80, mitt emot Havrekvarnen. Garaget har 240 p-platser, de flesta för besöksparkering. Garaget är öppet alla dagar mellan klockan 05.30-23.00.

    Energideklaration

    Utfördes
    Torsdag 6 jul 2017
    Energiprestanda
    81 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 143 kr/månad
    Hushållsel
    120 kr/månad
    Hemförsäkring
    120 kr/månad
    Summa driftskostnader
    240 kr/månad

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl. En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 183 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 473 kr/pant. Beloppen är beräknade på 2,5% respektive 1 % av prisbasbeloppet för år 2020.

   • Närområde

    Område

    Populära Kvarnholmen har på en 10 årsperiod bytts ut mot gamla industrier till en modern närförort mellan skärgård och innerstan. I den växande stadsdelen hittar du allt från bostäder, arbetsplatser, närservice, restauranger och skolor till en fantastisk natur. Slående för Kvarnholmen är också utsikten mot Stockholms inlopp mot Djurgården och city.

    Uppe på toppen, vid Bageriet, närcentrum finner ni bland annat en stor Coop-butik, gym, juicebar, blomaffär, apotek, pizzeria och det populära kafét Delselius. Letar ni efter en ytterligare stormarknad har ni den nyöppnade bron till Nacka som tar er till ICA-Maxi på endast ett par minuter. Bredvid har ni också Nacka Forum med alla dess butiker. Vill ni passa på och njuta av en härlig vy samt god mat, finner ni populära restaurangen Mat & Vy i byggnaden Munspelet.

    Höstterminen 2017 öppnade efterlängtade Ebba Brahe skola med klasser F-6 som har en uttalad ambition att göra till Sveriges bästa! Skolan ligger i den gamla Makaronifabriken och kommer senare att vara sammanlänkad med en nyare skolbyggnad. När skolan är helt utbyggd kommer skolan ha klasser upp till årskurs 9 Förskola finns också på Kvarnholmen (Alexanderskolan).

    Enklast att ta sig till Kvarnholmen är buss 402 från Slussen som endast tar ca 10 minuter. För att ta er till city, går det givetvis pendelbåtar som tar er dit på cirka 20 minuter.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT 
 Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION 
Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

BOAREA
Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

ÖPPEN BUDGIVNING 
Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT
 Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!