I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm-Mariatorget

Maria Prästgårdsgata 1A

 • 80 kvm
 • 2.5
 • rum

  6 900 000 kr

  SÅLD!

  Fantastisk lägenhet med en enastående utsikt! Med sin speciella och mycket charmiga karaktär, högt upp bland takåsarna är denna lägenhet något alldeles extra. Här bor ni på ett av Södermalms populäraste område, i en oas som består av lugn och ro men också endast ett stenkast till all tänkbar service och kommunikationer. Ni bor högt upp där samtliga gator är återvändsgränder och vackra trappor tar er upp till fastigheten. En lägenhet som måste upplevas.

  Lägenhets fördelar:

  • Utsikt över takåsarna.
  • Solsäkert läge.
  • Hiss i huset.
  • Flertalet fönster i två väderstreck skapar mycket ljus in i lägenheten.
  • Hörnläge.
  • Minimal insyn.
  • Möjlig 3:a.
  • Fina bevarade detaljer så som, dörrar, golv, beslag.
  • Stora fina fönster.
  • Stambytt & nytt badrum från 2019.

  Anmält ditt intresse redan idag!

  Pris
  6 900 000 kr SÅLD
  Adress
  Maria Prästgårdsgata 1A
  Yta
  80 kvm
  Rum
  2.5 rok
  Trappor
  3
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 643 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (130 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten disponeras med kök och sovrum till höger från hallen och vardagsrummet snett till vänster, vilket medför både en social och genomgående lägenhet. Hallen i sig är stor och har 3 stycken inbyggda garderober och avhängning för vardagens kläder samt plats för skrivbord/byrå för den som önskar.

    Genom åren så har samtliga ytskikt fräschas upp. Tak och snickerier är målade, medan trägolvet i sovrummet är handmålat och fint tapetserat på väggar. 2017 renoverades köket, som nu har förvaring i underskåp samt öppna hyllor. Köket renoverades också 2020 i form av målning av köksluckor samt golv. Bänkskiva i ek med kakel ovanför som fungerar som stänkskydd. Den maskinella utrustningen består av en häll, ugn, kyl, frys och köksfläkt. Det finns också plats för matbord vid fönstret med en härlig utsikt över takåsarna.

    Från det mysiga vardagsrummet ges en vacker vy mot Stockholms takåsar. Du ser ända bort till slutet av Maria Prästgårdsgata! Här kan både frukostkaffet och middagen serveras. Vardagsrummet nås via hallen och sovrummet och rymmer en stor soffgrupp, middagsbord och arbetshörna. Den genomgående planlösningen med fina bevarade originaldörrar skapar en härlig charm.

    Sovrummet är stort och har välplacerade platsbyggda bokhyllor i grå nyans runt fönstret. Rummet rymmer såväl stor dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och exempelvis fåtöljer eller byrå. Det finns också möjlighet och plats att installera flera garderober. Härifrån når ni samtliga rum.

    Badrummet är nytt och stambytt från 2019. Badrummet är utrustat med dusch, dushvägg i glas, WC, handfat och badrumsskåp.

    • Till lägenheten hör ett källarförråd.

    För den som önskar finns det flera olika planlösningar att genomföra och bygga om till en 3:a. Ett alternativ är att placera köket i vardagsrummet och göra om köket till ett sovrum. Se alternativ planritning.

    Välkommen att höra av dig för mer information.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    09992-01-01-0133/1303
    Adress
    Maria Prästgårdsgata 1A
    Postnummer
    118 52
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm-Mariatorget
    Boarea
    80 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2,5
    Hiss
    Ja
    Trappor
    3
    Andelstal
    0,017222600
    Andelstal insats
    0,017388400
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Brf Kvarnberget i Stockholm
    Bildades
    1999
    Byggår
    1925
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Bostadsrättsföreningen Kvarnberget på Maria Prästgårdsgata 1A–D är belägen i en fridfull och vacker omgivning på Södermalm. Föreningen bildades 1999 och består av 74 lägenheter varav 70 stycken är bostadsrätter och 4 stycken är hyresrätter. BRF Kvarnberget ligger i anrika kulturkvarter på Södermalm. Huset är beläget högt upp på ett berg och byggdes 1924-25 efter ritningar av arkitekt Josef Östhlin (1882-1941).

    Byggnaden

    Byggnaderna är uppförda 1924-25.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Uppvärmningen av byggnaden är fjärrvärme och ventilationen sker genom frånluft.

    Renoveringar

    • 2019 Stambyte badrum & kök
    • 2016-17 Renovering av ytterportar.
    • 2016 Obligatorisk ventilationskontroll (OVK).
    • 2015 Renovering av trapphusen.
    • 2015 Ny entrégård, renovering av B-gården.

    Övriga utrymmen

    Föreningens gemensamma utrymmen är flera innergårdar, cykelrum, barnvagnsrum, tvättstuga och förråd.

    TV/Internet

    Föreningen är uppkopplad till Stockholms Stadsnät med 1 gigabyte i hastighet (fiber). Obligatorisk avgift på 99kr/mån.

    Parkering

    Föreningen har inga parkeringsplatser. Det är boendeparkering via Stocksholm stad som finns. Kostnad är 15kr/timme mellan 07:00-19:00 måndag-fredag och lördag 11:00-16:00 10 kr/timme eller vid köp av månadsabonnemang 1100kr/ månad och gäller på den del som du är folkbokförd i.

    Energideklaration

    Utfördes
    Onsdag 10 mar 2010
    Energiprestanda
    197 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 643 kr/månad (värme och vatten)
    Avgiftsändringar

    Föreningen kommer att höja avgiften med 5% i vår 2020. Den var planerad sedan länge och genomförs i samband med att stambytet är klart (allt arbete slutfört men några småsaker kvar innan formellt avslut).

    Hushållsel
    100 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Obligatorisk avgift för internet
    99 kr/månad
    Summa driftskostnader
    349 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    1169 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    468 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!