I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Kungsholmen

Lustgårdsgatan 14

 • 46 kvm
 • 2
 • rum

  3 875 000 kr

  SÅLD!

  Välkommen till denna välplanerade 2:a, högt upp och med fina ytskikt och härlig balkong i västläge på en lugn adress på Kungsholmen. Lägenheten präglas av smart välplanerade rum, stora panorama fönster som bidrar till ett fint ljus i hela bostaden. Här bor ni endast ett stenkast ifrån Hornsbergs strand som erbjuder restauranger, caféer eller bara att sola och njuta av parken vid vattnet. T-bana Stadshagen endast 2-3 minuter ifrån bostaden och 2-3 minuter åt andra hållet finner ni populära Ica Maxi Lindhagen. Varmt välkommen på visning!

  Bostadens unika läge:

  • Högt upp i byggnaden, våning 7
  • Samtliga fönster i nord-väst läge
  • Balkong i västläge-sol från ca 15:00 på eftermiddagen till kväll
  • T-bana (Stadshagen) 2-3minuter bort från bostaden

  Bostadens fördelar:

  • Välplanerad social & öppen planlösning
  • Stort sovrum med plats för stor säng & en stor garderob med skjutbara dörrar samt ytterligare plats för byrå finns
  • Stort helkaklat badrum fullt utrustat
  • Möjlighet att ha grill på balkongen
  • Stabil förening med god ekonomi
  • Byggt av Skanska

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  3 875 000 kr SÅLD!
  Adress
  Lustgårdsgatan 14
  Yta
  46 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  7
  Hiss
  Ja
  Avgift
  1 913 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Hall
     Hall med parkettgolv och vita målade väggar. Plats för skoställ och avhängning för ytterkläder genom hatthylla.

    • Kök & Vardagsrum
     Vita köksluckor med fin bänkskiva i betsad ek. Köket har gott om förvaring genom underskåp och överskåp samt gott om bänkyta, perfekt för matlagningen. Köket är utrustat med ugn, induktionshäll, fläkt, kyl/frys och diskmaskin. Här får ni också plats med matbord för flera personer. Den härliga öppna planlösning mellan kök och vardagsrum skapar också en bra fördelning rummen. I vardagsrummet får ni plats med soffa, soffbord och TV-möbel.

    • Sovrum
     Stort sovrum med plats för stor säng . Gott om förvaring genom garderober med skjutbara dörrar och byrå. 2 stycken ingångar till rummet gör att rummet kan användas smart och yteffektiv. Panorama fönster.

    • Badrum
     Helkaklat badrum med grått klinkergolv och vita kaklade väggar. Badrummet är utrustat med dusch med glasdörrar, dusch, handfat med kommod, WC, kombinerad tvätt och torkmaskin, handdukstork och spotlights.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    B1702
    Adress
    Lustgårdsgatan 14
    Postnummer
    112 18
    Postort
    Stockholm
    Område
    Kungsholmen
    Boarea
    46 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    7
    Andelstal
    0,004110
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    BRF Västermalms Atrium
    Bildades
    2012
    Byggår
    2013-2015
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    BRF Västermalms Atrium huserar på adresserna Lustgårdsgatan 14-20 samt Warfvinges väg 15-23 och består av 165 lägenheter med bostadsrätt. Utöver detta finns 3 hyreslokaler, förskola, kemtvätt och frisör. El Föreningen har ett gemensamt elavtal och kommer att debitera respektive bostadsrättsinnehavare för dennes förbrukning. Preliminärdebitering sker månadsvis, med kvartalsvis avräkning mot uppmätt förbrukning. Bilpool Tillsammans med elbilio erbjuds medlemmarna i föreningen en hyrbil till ett förmånligt pris. (www.elbilio.se)

    Byggnaden

    Kvarteret Välmågan 8 består av två stycken flerbostadshus med totalt 14 våningsplan i hus 1 samt 15 våningsplan i hus 2.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & FTX-system

    Övriga utrymmen

    I husen finns barnvagnsrum och cykelrum samt en trevlig innergård. Kärl för hushållssopor finns på gården och det finns grovsoprum med källsortering. Till samtliga lägenheter finns ett förråd i källaren att disponera.

    TV/Internet

    Ownit är leverantör av bredband/TV/telefoni, och kostnaden för basutbud med 100 MB hastighet och basTV-utbud kommer som ett obligatoriskt tillägg.

    Parkering

    Till fastigheten hör garage som är placerat under husen, består av 79 st bilplatser och 5 MC-platser. Sedan årsskiftet 2017/18 är 20 st av bilplatserna utrustade med laddboxar. Pris för bilplats är f n 1 800 kr/månad med tillägg av 200 kr/månad för de medladdbox. Pris för MC-plats är f n 500 kr/månad.

    Energideklaration

    Utfördes
    Torsdag 17 apr 2014
    Energiprestanda
    43 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    1 913 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    250 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Obligatorisk avgift för Kabel-TV
    220 kr/månad
    Amortering
    130 kr/månad
    Summa driftskostnader
    750 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    1162,5
    Pantsättningsavgift
    468 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Munkholmen, som denna fascinerande del av Stockholm tidigare hette, är kanske den stadsdel som utvecklas snabbast i innerstan just nu. Efter att ha varit munkarnas hemvist på medeltiden och ett relativt lugnt och glesbefolkat område under kommande århundrande skulle denna ö under industrialiseringen av Stockholm på 1800- och 1900-talet förvandlas till ett myller av människor och maskiner, som vi ser spår av än idag. Det behövdes många arbetare till öns alla fabriker som inhystes med familjer i små bostäder, vilket är den främsta anledningen till att det idag finns så pass gott om 1- och 2-rumslägenheter på Kungsholmen. Givetvis befolkas dessa idag av nyinflyttade singelhushåll och barnfria par, snarare än fabriksfamiljer. Faktum är att Stockholm ligger i topp i världen gällande antal singlar, då 50% av alla som bor i Stockholm beräknas vara singlar. På Kungsholmen är detta kanske mer synligt än i andra delar av staden. Fabriksskorstenarna och deras bolmande rök är idag ersatta av en pulserande kommers omgiven av stans finaste strandpromenader. Här samsas klassiska Vinjas ost & chark om utrymmet med livfulla barer som Lemon och Seven, och Rålambshovsparkens alla aktivitetsområden & flanörer betraktas med lätthet från Boulebarens- och Mälarpaviljongens terasser, vars gäster tagit en paus från vardagen på dessa populära ställen. Det gamla Kungsholmen finns dock fortfarande kvar på sina ställen och arkitekturen är på många håll internationellt uppmärksammad, där kronan på verket givetvis är Ragnar Österbergs Stadshus från 1923.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!