I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Norrmalm/City

Luntmakargatan 10

 • 25 kvm
 • 1
 • rum

  3 200 000 kr

  SÅLD!

  Nu saluförs denna magnifika sekelskiftespärla! Originaldetaljerna såsom vackra fönsterpartier, kakelugn och väggpanel skapar en härlig atmosfär i hela bostaden. Här bor ni med ett snyggt nyrenoverat kök, välplanerat allrum och med goda förvaringsmöjligheter. Vacker fastighet anno 1891 endast ett stenkast till allt ni behöver men på en lugn attraktiv adress! Anmäl ditt intresse redan idag!

  Bostadens fördelar:

  • Nyrenoverat kök
  • Vacker fungerande kakelugn
  • Sekelskifteslägenhet
  • Lummigt och lugnt läge mot innergård
  • Fastighet anno 1891
  • Attraktiv och lugn adress
  • Stabil förening med låg avgift
  • Mysig innergård
  • Goda kommunikationer
  • Populära restauranger & Caféer

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  3 200 000 kr SÅLD!
  Adress
  Luntmakargatan 10
  Yta
  25 kvm
  Rum
  1 rok
  Trappor
  1
  Avgift
  1 861 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (130 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Hall
     Välkomnade hall med ljusa golv och väggar. Goda förvaringsmöjligheter i flera garderober och plats för avhängning i form av hatthylla finns.

    • Allrum
     Fantastiskt rum med känsla av rymd tillsammans med en vacker kakelugn och stora fönster släpper in mycket ljus. Här får ni plats för säng, soffa, soffbord, matbord och stolar.

    • Kök
     Ljusa golv och väggar tillsammans med vita skåpsluckor med fina beslag samt bänkskiva i ek med grönt hexagon kakel ovanför som snyggt bryter av köket och ger det en fantastik karaktär. Den maskinella utrustningen består av ugn/Micro, spishäll, frys, kyl/frys och diskho. Fint stort fönster finns också här.

    • Badrum
     Ljusa golv och kaklade väggar. Badrummet är utrustat med WC, handfat, handdukstork, spegelskåp och dusch.

    • Brandbalkong
     Det finns även en brandbalkong i anslutning till lägenheten som får nyttjas förutsatt att ”brandvägen” är fri.

    • Övrigt
     Till bostaden tillhör ett källarförråd. Det finns även en brandbalkong i anslutning till lägenheten.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    1101
    Adress
    Luntmakargatan 10
    Postnummer
    111 37
    Postort
    Stockholm
    Område
    Norrmalm/City
    Boarea
    25 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    1
    Trappor
    1
    Andelstal
    7,593803 %
   • Föreningen
    Namn
    Bostadsrättsföreningen Oxögat 10 i Stockholm
    Bildades
    1999
    Byggår
    1891
    Markägare
    Marken är tomträtt

    Allmän information

    Brf Oxögat 10 i Stockholm är en äkta bostadsrättsförening och består av 8 lägenheter varav samtliga upplåtes med bostadsrätt. Föreningen bildades 1999.

    Byggnaden

    Sekelskiftesfastighet

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & Frånluft

    Renoveringar

    • 1984-85 V/A-stammar i kök och badrum
    • 1984 fasaden renoverades
    • 1996 byttes elstigar
    • 1996 renovering fönster (treglas)
    • 2001 trapphus ommålades
    • 2005 taket renoverades
    • 2006 renovering trapphus
    • 2012 målning och förbättring av tak
    • 2016 re-lining/spolning av samtliga stammar
    • 2017 byggnation av balkonger (mars)
    • 2017 färdigställande av gemensam innergård

    Planerade renoveringar

    • Inga planerade

    Övriga utrymmen

    Föreningen har en mysig innergård med bland annat utemöbler och grill för medlemmar att utnyttja. En trappa ned från entréplan är tvättstugan belägen, utrustad med 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp samt 1 mangel.

    TV/Internet

    Föreningen är ansluten till Comhem för bredband och TV.

    Energideklaration

    Utfördes
    Lördag 30 jun 2018
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    1 861 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    100 kr/månad
    Obligatorisk avgift för bredband och TV
    124 kr/månad
    Summa driftskostnader
    374 kr/månad
    Personer i hushållet
    1
    Överlåtelseavgift
    1190 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    473 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!