I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Hammarby Sjöstad

Lugnets Allé 43

 • 48 kvm
 • 2
 • rum

  3 950 000 kr

  SÅLD!

  Underbar tvåa med kanalutsikt i hjärtat av omåttligt populära Hammarby Sjöstad! Med sina välplanerade 48 kvadratmetrar bor du i ett attraktivt läge vid Sickla kaj, nära vatten, natur och Södermalms puls, allt inom gångavstånd.

  Bostaden har ett härligt naturligt ljusinsläpp genom rejäla fönsterpartier. Genomtänkt planlösning med en inbjudande hall, ett modernt välutrustat kök med öppen planlösning mot vardagsrummet, en njutbar balkong med utsikt mot Sickla kanal, ett mysigt sovrum med en behändig klädkammare och ett helkaklat fräscht badrum med badkar. Den generösa takhöjden på (2,7) och den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum skapar rymd perfekt för sociala tillställningar, här ryms både matbord, soffa och diverse andra möbler och inredning som hjälper till att frambringa ett trivsamt sällskapsrum där man kan umgås med sina nära och kära eller njuta av ensamhetens lugn. På golvet ligger genomgående elegant ekparkett som matchar snyggt mot väggarna som går i varma ljusa kulörer. Utanför huset har föreningen en gemensam innergård där det finns ett trädäck med utemöbler och gräsmatta med en mindre lekpark. Ett stenkast bort från huset ligger Tvärbanehållplatsen Sickla Kaj.

  Det välrenommerade arkitektkontoret Erséus, Frenning & Sjögren Arkitekter stod för arkitekturen av fastigheten som färdigställdes 2002. Hammarby Sjöstad är en av Stockholms nyaste stadsdelar, här förenas det moderna storstadslivet med direkt närhet till både vatten och natur samt ett utvecklat miljötänk. Här får du kombinationen av storstadskänsla och lugn i ett!

  Bostadsrättsföreningen Sickla Kanal bildades och registrerades år 2000. Föreningen består av totalt 66 lägenheter och 6 butikslokaler fördelat på ett punkthus, ett skivhus och ett gårdshus samt 37 garageplatser i en gemensamhetsanläggning. Föreningen har friköpt marken och äger fastigheten Ön 1, som är belägen mellan Lugnets Allé och Styrbordsgatan i stadsdelen Hammarby Sjöstad.

  Lägenhetens fördelar:

  • Balkong med kanalutsikt
   • Högt i tak
   • Rymligt sovrum med klädkammare
   • Stort helkaklat badrum Stora fönsterpartier släpper in rikligt med ljus Öppen planlösning Endast någon minut till tvärbanan Södermalm på gångavstånd

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  3 950 000 kr SÅLD!
  Adress
  Lugnets Allé 43
  Yta
  48 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  1
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 299 kr/månad (värme och kabel-TV)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (130 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Hall
     Välkomnade hall med ljusa väggar och ekparkett på golv, hatthylla finns direkt innanför ytterdörren. Från hallen nås badrummet.

    • Kök
     Här finns gott om utrymme för förvaring bakom dom vita skåpluckorna. Vitvarorna består av gasspis kombinerad med elektrisk ugn, köksfläkt, kyl och frys och diskmaskin. Ljusgrått lättstädat kakel ovanför köksbänk.

    • Vardagsrum
     Stort fönster som ger en trevlig ljus atmosfär, från vardagsrummet tar man sig ut på den möblerbara balkongen med utsikt över gården och kanalen. Plats för soffa, soffbord, Tv-möbel och andra bekvämligheter, det öppna utrymmet mot köket rymmer matbord.

    • Sovrum
     Plats för dubbelsäng, sängbord och annat möblemang, bra med förvaring i klädkammaren som nås från rummet. Fönster med utsikt mot gård.

    • Badrum
     Helkaklat badrum med ljusgrått golv, tre vita väggar och en fondvägg med läckert blått kakel. Här finns badkar, badrumsskåp med spegelluckor ovanför handfat, WC och kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    99-2359-1-13-5
    Lgh.nmr. LM
    1103
    Adress
    Lugnets Allé 43
    Postnummer
    120 65
    Postort
    Stockholm
    Område
    Hammarby Sjöstad
    Boarea
    48 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    1
    Andelstal
    0,92316%
    Andelstal avgift
    0,93992%
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    HSB Bostadsrättsförening Sickla Kanal i Stockholm
    Bildades
    2000
    Byggår
    2000
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Bostadsrättsföreningen Sickla Kanal bildades och registrerades år 2000 och äger och förvaltar fastigheten Ön 1 (friköpt mark). Fastigheten förvärvades av PEAB och färdigställdes för inflytt 2002. Det finns 66 stycken lägenheter på totalt 5 382,5 kvm och 6 lokaler på totalt 510 kvm samt 37 garageplatser i gemensamhetsanläggning. Föreningen utgör Lugnets Allé 41, 43, 45 samt Styrbordsgatan 22.Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

    Fasaderna är tätade enligt tvåstegsmetoden, dvs. luftspalt mellan isolering och puts.

    Den 1 januari 2017 sänktes månadsavgiften med 10 %. För två år sedan sänktes månadsavgiften med 8 % (den 1 januari 2015). Underhåll av fastigheter sker enligt uppsatt underhållsplan. Avsättning till yttre fond görs med 400 000 kr per år som är öronmärkta för utgifter i underhållsplanen.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & FTX, Frånluft

    Övriga utrymmen

    Till varje lägenhet hör ett källarförråd. Det finns även cykelförråd och en tvättstuga. På innergården finns ett trädäck där vi under sommartid har utemöbler och en sandlåda.

    TV/Internet

    Brf Sickla Kanal har Com Hem som leverantör av kabel-TV. Avgiften ingår i månadsavgiften och inkluderar anslutningsavgift samt grundutbudet av program, för övrigt programutbud och tjänster får var och en betala. Anslutningarna till Com Hem finns i flera rum. För information om abonnemang och utbud, besök www.comhem.se. Föreningen har sedan tidigare tecknat avtal med Bredbandsbolaget om internetanslutning och IP-telefoni.

    Parkering

    Föreningen disponerar 37 garageplatser varav 6 med laddstolpar för elbil fördelade på två garage; Styrbordsgatan 10 och Aktergatan 11. Numera finns det en kö per garage. Man kan välja att ställa sig i bägge eller bara i en av köerna. Bilplats kostar 1200 kr/mån, elbilsplats 1450kr/ mån+ elkostnad och MC-plats 400 kr/mån.

    Energideklaration

    Utfördes
    Fredag 26 okt 2018
    Energiprestanda
    115 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 299 kr/månad (värme och kabel-TV)
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Obligatorisk avgift för bredband
    125 kr/månad
    Summa driftskostnader
    425 kr/månad
    Personer i hushållet
    1
    Överlåtelseavgift
    1190
    Pantsättningsavgift
    473 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Hammarby Sjöstad, eller ”Sjöstan” som är det mer folkliga namnet, är inte en stadsdel som alla andra. Internationellt sett är det Sveriges kanske mest kända stadsdel. Det hållbara miljöperspektivet är långt mer utvecklat här än i de flesta andra stadsdelar i landet, ja faktiskt mer utvecklat än i de flesta stadsdelar sett över hela världen. Hit vallfärdar stadsplanerare från Brasilien, Indien, Kina och flera andra länder för att bevittna hur man bygger hållbara städer. Det var nog få som trodde på denna stadsdels prestige för bara några decennier sedan, då detta område var ett nedgånget industriområde som inte sällan benämndes som innerstans enda riktiga slumområde. Hammarby industriområde, som det tidigare hette, skulle dock genomgå en hastig och omfattande utveckling till den urbana pärla det är idag. Stockholm gjorde en satsning på att få arrangera Sommar-OS 2004, och till det behövs hela området som idag är Hammarby Sjöstad rustas upp. All industri skulle bort och ersättas med bostäder och idrottsanläggningar. Att Stockholm inte fick OS hindrade dock inte att det grandiosa projektet sjösattes. Redan från början stod det klart att ambitionen hos stadsplanerarna var att skapa framtidens gröna stad. Här utvinns solenergi på taken, spisarna drivs av biogas från närliggande Henriksdal och djurlivet har fått arkitektritade hem för att trivas i urban miljö, vilket gör att stadsdelen visar upp en mångfald även inom arterna. Framförallt är dock denna miljömedvetna stadsdel en rogivande oas i vad som faktiskt räknas till innerstan, där strandpromenaderna kantas av trevliga restauranger och mysiga rastplatser. De flesta husen är av karaktären av moderna funkishus som inspirerats av fastigheterna på Norrmälarstrand, men som rustats upp för att klara dagens tuffare miljökrav. Här finns bilpool, tvärbana och färjeförbindelse med Södermalm, om du inte hellre förenar dig med många av grannarna på de populära cykelstråken mot innerstan. Det planeras även en tunnelbana till år 2025.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!