I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Hammarby Sjöstad

Lugnets Allé 43

 • 48 kvm
 • 2
 • rum

  3 950 000 kr

  SÅLD!

  Underbar tvåa med kanalutsikt i hjärtat av omåttligt populära Hammarby Sjöstad! Med sina välplanerade 48 kvadratmetrar bor du i ett attraktivt läge vid Sickla kaj, nära vatten, natur och Södermalms puls, allt inom gångavstånd.

  Bostaden har ett härligt naturligt ljusinsläpp genom rejäla fönsterpartier. Genomtänkt planlösning med en inbjudande hall, ett modernt välutrustat kök med öppen planlösning mot vardagsrummet, en njutbar balkong med utsikt mot Sickla kanal, ett mysigt sovrum med en behändig klädkammare och ett helkaklat fräscht badrum med badkar. Den generösa takhöjden på (2,7) och den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum skapar rymd perfekt för sociala tillställningar, här ryms både matbord, soffa och diverse andra möbler och inredning som hjälper till att frambringa ett trivsamt sällskapsrum där man kan umgås med sina nära och kära eller njuta av ensamhetens lugn. På golvet ligger genomgående elegant ekparkett som matchar snyggt mot väggarna som går i varma ljusa kulörer. Utanför huset har föreningen en gemensam innergård där det finns ett trädäck med utemöbler och gräsmatta med en mindre lekpark. Ett stenkast bort från huset ligger Tvärbanehållplatsen Sickla Kaj.

  Det välrenommerade arkitektkontoret Erséus, Frenning & Sjögren Arkitekter stod för arkitekturen av fastigheten som färdigställdes 2002. Hammarby Sjöstad är en av Stockholms nyaste stadsdelar, här förenas det moderna storstadslivet med direkt närhet till både vatten och natur samt ett utvecklat miljötänk. Här får du kombinationen av storstadskänsla och lugn i ett!

  Bostadsrättsföreningen Sickla Kanal bildades och registrerades år 2000. Föreningen består av totalt 66 lägenheter och 6 butikslokaler fördelat på ett punkthus, ett skivhus och ett gårdshus samt 37 garageplatser i en gemensamhetsanläggning. Föreningen har friköpt marken och äger fastigheten Ön 1, som är belägen mellan Lugnets Allé och Styrbordsgatan i stadsdelen Hammarby Sjöstad.

  Lägenhetens fördelar:

  • Balkong med kanalutsikt
   • Högt i tak
   • Rymligt sovrum med klädkammare
   • Stort helkaklat badrum Stora fönsterpartier släpper in rikligt med ljus Öppen planlösning Endast någon minut till tvärbanan Södermalm på gångavstånd

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  3 950 000 kr SÅLD!
  Adress
  Lugnets Allé 43
  Yta
  48 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  1
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 299 kr/månad (värme och kabel-TV)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Hall
     Välkomnade hall med ljusa väggar och ekparkett på golv, hatthylla finns direkt innanför ytterdörren. Från hallen nås badrummet.

    • Kök
     Här finns gott om utrymme för förvaring bakom dom vita skåpluckorna. Vitvarorna består av gasspis kombinerad med elektrisk ugn, köksfläkt, kyl och frys och diskmaskin. Ljusgrått lättstädat kakel ovanför köksbänk.

    • Vardagsrum
     Stort fönster som ger en trevlig ljus atmosfär, från vardagsrummet tar man sig ut på den möblerbara balkongen med utsikt över gården och kanalen. Plats för soffa, soffbord, Tv-möbel och andra bekvämligheter, det öppna utrymmet mot köket rymmer matbord.

    • Sovrum
     Plats för dubbelsäng, sängbord och annat möblemang, bra med förvaring i klädkammaren som nås från rummet. Fönster med utsikt mot gård.

    • Badrum
     Helkaklat badrum med ljusgrått golv, tre vita väggar och en fondvägg med läckert blått kakel. Här finns badkar, badrumsskåp med spegelluckor ovanför handfat, WC och kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    99-2359-1-13-5
    Lgh.nmr. LM
    1103
    Adress
    Lugnets Allé 43
    Postnummer
    120 65
    Postort
    Stockholm
    Område
    Hammarby Sjöstad
    Boarea
    48 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    1
    Andelstal
    0,92316%
    Andelstal avgift
    0,93992%
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    HSB Bostadsrättsförening Sickla Kanal i Stockholm
    Bildades
    2000
    Byggår
    2000
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Bostadsrättsföreningen Sickla Kanal bildades och registrerades år 2000 och äger och förvaltar fastigheten Ön 1 (friköpt mark). Fastigheten förvärvades av PEAB och färdigställdes för inflytt 2002. Det finns 66 stycken lägenheter på totalt 5 382,5 kvm och 6 lokaler på totalt 510 kvm samt 37 garageplatser i gemensamhetsanläggning. Föreningen utgör Lugnets Allé 41, 43, 45 samt Styrbordsgatan 22.Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

    Fasaderna är tätade enligt tvåstegsmetoden, dvs. luftspalt mellan isolering och puts.

    Den 1 januari 2017 sänktes månadsavgiften med 10 %. För två år sedan sänktes månadsavgiften med 8 % (den 1 januari 2015). Underhåll av fastigheter sker enligt uppsatt underhållsplan. Avsättning till yttre fond görs med 400 000 kr per år som är öronmärkta för utgifter i underhållsplanen.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & FTX, Frånluft

    Övriga utrymmen

    Till varje lägenhet hör ett källarförråd. Det finns även cykelförråd och en tvättstuga. På innergården finns ett trädäck där vi under sommartid har utemöbler och en sandlåda.

    TV/Internet

    Brf Sickla Kanal har Com Hem som leverantör av kabel-TV. Avgiften ingår i månadsavgiften och inkluderar anslutningsavgift samt grundutbudet av program, för övrigt programutbud och tjänster får var och en betala. Anslutningarna till Com Hem finns i flera rum. För information om abonnemang och utbud, besök www.comhem.se. Föreningen har sedan tidigare tecknat avtal med Bredbandsbolaget om internetanslutning och IP-telefoni.

    Parkering

    Föreningen disponerar 37 garageplatser varav 6 med laddstolpar för elbil fördelade på två garage; Styrbordsgatan 10 och Aktergatan 11. Numera finns det en kö per garage. Man kan välja att ställa sig i bägge eller bara i en av köerna. Bilplats kostar 1200 kr/mån, elbilsplats 1450kr/ mån+ elkostnad och MC-plats 400 kr/mån.

    Energideklaration

    Utfördes
    Fredag 26 okt 2018
    Energiprestanda
    115 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 299 kr/månad (värme och kabel-TV)
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Obligatorisk avgift för bredband
    125 kr/månad
    Summa driftskostnader
    425 kr/månad
    Personer i hushållet
    1
    Överlåtelseavgift
    1190
    Pantsättningsavgift
    473 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Hammarby Sjöstad, eller ”Sjöstan” som är det mer folkliga namnet, är inte en stadsdel som alla andra. Internationellt sett är det Sveriges kanske mest kända stadsdel. Det hållbara miljöperspektivet är långt mer utvecklat här än i de flesta andra stadsdelar i landet, ja faktiskt mer utvecklat än i de flesta stadsdelar sett över hela världen. Hit vallfärdar stadsplanerare från Brasilien, Indien, Kina och flera andra länder för att bevittna hur man bygger hållbara städer. Det var nog få som trodde på denna stadsdels prestige för bara några decennier sedan, då detta område var ett nedgånget industriområde som inte sällan benämndes som innerstans enda riktiga slumområde. Hammarby industriområde, som det tidigare hette, skulle dock genomgå en hastig och omfattande utveckling till den urbana pärla det är idag. Stockholm gjorde en satsning på att få arrangera Sommar-OS 2004, och till det behövs hela området som idag är Hammarby Sjöstad rustas upp. All industri skulle bort och ersättas med bostäder och idrottsanläggningar. Att Stockholm inte fick OS hindrade dock inte att det grandiosa projektet sjösattes. Redan från början stod det klart att ambitionen hos stadsplanerarna var att skapa framtidens gröna stad. Här utvinns solenergi på taken, spisarna drivs av biogas från närliggande Henriksdal och djurlivet har fått arkitektritade hem för att trivas i urban miljö, vilket gör att stadsdelen visar upp en mångfald även inom arterna. Framförallt är dock denna miljömedvetna stadsdel en rogivande oas i vad som faktiskt räknas till innerstan, där strandpromenaderna kantas av trevliga restauranger och mysiga rastplatser. De flesta husen är av karaktären av moderna funkishus som inspirerats av fastigheterna på Norrmälarstrand, men som rustats upp för att klara dagens tuffare miljökrav. Här finns bilpool, tvärbana och färjeförbindelse med Södermalm, om du inte hellre förenar dig med många av grannarna på de populära cykelstråken mot innerstan. Det planeras även en tunnelbana till år 2025.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!