I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Hammarby sjöstad - Hammarby Sjöstad

Lugnets Allé 71, 6tr

 • 33 kvm
 • 1
 • rum

  2 630 000 kr

  SÅLD

  Perfekt etta högst upp i fastigheten med en härlig terrass i västerläge! Här erbjuds möjlighet att sätta er egen prägel på boendet då lägenheten är behov av en viss renovering. Här bor ni i närheten av restauranger, caféer, matvarubutiker samt endast ett stenkast till tvärbanan. Lägenheten säljs av föreningen.

  Lägenhetens fördelar:

  • Högst upp!
  • Terrass i västerläge!
  • Endast en boende sedan första inflyttningen 2002!
  • Sjöutsikt!
  • Två stora panoramafönster!

  Välkommen på visning!

  Pris
  2 630 000 kr /BUD
  Adress
  Lugnets Allé 71, 6tr
  Yta
  33 kvm
  Rum
  1 rok
  Trappor
  6
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 785 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (113 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    Rum Beskrivning

    Hall

    Hall med parkettgolv och tapetserade ljusa väggar. Här finns städskåp, hatthylla och plats för mindre bänk för den som önskar.

    Allrum

    Allrum med parkettgolv och tapetserade väggar. Här får ni plats med säng, soffa, soffbord och TV. Det finns också 3 stycken garderober. Stort panoramafönster med utsikt mot Södershöjder.

    Kök

    Kök med parkettgolv och vita skåpsluckor. Köket är utrustat med kyl/frys, ugn, spis och fläkt. Stort panoramafönster.

    Badrum

    Helkaklat badrum med grått klinkergolv och vita kaklade väggar. Badrummet är utrustat med WC, handfat, badkar med dusch, tvättmaskin och torktumlare.

    Terrass

    Härlig terrass med solläge. Terassen är stor och finns plats för matbord med stolar och även loungedel för den som önskar.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    14804015-0002
    Adress
    Lugnets Allé 71, 6tr
    Postnummer
    120 67
    Postort
    Hammarby sjöstad
    Område
    Hammarby Sjöstad
    Boarea
    33 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsföreningen
    Antal rum
    1
    Hiss
    Ja
    Trappor
    6
    Andelstal
    0,00490
    Pantsättning
    Är inte pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Brf Sjöstadsudden
    Bildades
    2002
    Byggår
    2002
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Marken är tomträtt

    Allmän information

    Brf Sjöstadsudden förvärvade tomträtten Stockholm viken 1 2008. I föreningen finns det 126 lägenheter varav 122 stycken är upplåtna med bostadsrätt och 4 stycken med hyresrätt. I föreningen finns det 8 stycken lokaler vilket inkluderar såväl restauranger som butiks- och kontorslokaler. Föreningen tillåter gasolgrill och elgrill. Det är förbjudet att använda kolgrill.

    Byggnaden

    Adresserna som tillhör föreningen är Lugnets Allé 61, 63, 65, 67, 69, 71 samt Sickla Kanalgata 3, 5, 7, 9, 11.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme (föreningen arbetar och slutför sista delen av förändrat uppvärmningssystem till bergvärme) & frånluft.

    Renoveringar

    • 2015-2017 renovering av entréer och trapphus

    Planerade renoveringar

    • 2018-2019 installation av bergvärme.
    • 2019 renovering av innergården med nytt gräs och växter.

    Övriga utrymmen

    Till varje lägenhet hör ett källarförråd. Det finns även cykelförråd och en grovtvättstuga med torkrum. På innergården finns 17 kolonilotter med förråd och kompost som förmedlas via kölista.

    TV/Internet

    Fastigheten är ansluten till Com Hem för leverans av tjänster inom bredband, TV och telefoni. Bostadsrättsinnehavarna tecknar själva abonnemang.

    Parkering

    Föreningen har ett garage med 48 parkeringplatser samt 7 platser på gatan. På 12 av garageplatserna finns laddmöjligheter för elbilar respektive laddhybrider. Garageplats och P-plats på gatan upplåts genom ett kösystem. I dagsläget kostar en garageplats 1400 kr/mån ( ägare av elbil och laddhybrid betalar 1600 kr/mån om ägaren tilldelats en av de 12 platserna med laddmöjlighet och en P-plats på gatan 1002 kr/mån.

    Energideklaration

    Utfördes
    Fredag 28 aug 2009
    Energiprestanda
    107 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 785 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Summa driftskostnader
    300 kr/månad

    Driftkostnaderna går ej att få fram. Driftkostnaderna är uppskattade efter en normal förbrukning av en normal bostadsägare.

    Personer i hushållet
    1
    Överlåtelseavgift
    1169 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    465 kr
    Insats

    1324262

    Upplåtelseavgift

    1305738

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Hammarby Sjöstad, eller ”Sjöstan” som är det mer folkliga namnet, är inte en stadsdel som alla andra. Internationellt sett är det Sveriges kanske mest kända stadsdel. Det hållbara miljöperspektivet är långt mer utvecklat här än i de flesta andra stadsdelar i landet, ja faktiskt mer utvecklat än i de flesta stadsdelar sett över hela världen. Hit vallfärdar stadsplanerare från Brasilien, Indien, Kina och flera andra länder för att bevittna hur man bygger hållbara städer. Det var nog få som trodde på denna stadsdels prestige för bara några decennier sedan, då detta område var ett nedgånget industriområde som inte sällan benämndes som innerstans enda riktiga slumområde. Hammarby industriområde, som det tidigare hette, skulle dock genomgå en hastig och omfattande utveckling till den urbana pärla det är idag. Stockholm gjorde en satsning på att få arrangera Sommar-OS 2004, och till det behövs hela området som idag är Hammarby Sjöstad rustas upp. All industri skulle bort och ersättas med bostäder och idrottsanläggningar. Att Stockholm inte fick OS hindrade dock inte att det grandiosa projektet sjösattes. Redan från början stod det klart att ambitionen hos stadsplanerarna var att skapa framtidens gröna stad. Här utvinns solenergi på taken, spisarna drivs av biogas från närliggande Henriksdal och djurlivet har fått arkitektritade hem för att trivas i urban miljö, vilket gör att stadsdelen visar upp en mångfald även inom arterna. Framförallt är dock denna miljömedvetna stadsdel en rogivande oas i vad som faktiskt räknas till innerstan, där strandpromenaderna kantas av trevliga restauranger och mysiga rastplatser. De flesta husen är av karaktären av moderna funkishus som inspirerats av fastigheterna på Norrmälarstrand, men som rustats upp för att klara dagens tuffare miljökrav. Här finns bilpool, Tvärbana och färjeförbindelse med Södermalm, om du inte hellre förenar dig med många av grannarna på de populära cykelstråken mot innerstan. Det planeras även en tunnelbana till år 2025.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Fiskargatan 8
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!