I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - Skinnarviksberget

Ludvigsbergsgatan 43

 • 37 kvm
 • 2
 • rum

  4 200 000 kr

  Välkommen

  Vid Skinnarviksberget nära Mariatorget, finner ni denna förtjusande lägenhet. I renoverad fastighet med mycket låg avgift, välkomnas ni till en välplanerad 2:a med stora fönster mot grönskande allé. Lägenheten har ett kök, separat matrum, stambytt badrum och vardagsrum med balkong mot gård. Omgivningen bjuder på en av Stockholms absolut finaste vyer. Bjud över vännerna och ta med dig familjen; solnedgången från Skinnarviksberget borde alla uppleva.

  Lägenheten karaktäriseras av det ljusa söderläget, den stora balkongen och ett socialt matrum i mitten av lägenheten. Matrummet blir i och med sin placering ett extrarum till både köket och vardagsrummet medan sängen får en naturlig placering längst in i vardagsrummet. Förvaring finns i garderober i hallen. Badrummet är stambytt.

  Lägenheten är placerad i suterräng med fönster och balkong två trappor mot gård. På framsidan av huset nås lägenheten direkt på entréplanet. Hiss finns från gården. Läget på Södermalm är centralt med direkt närhet till natur. Ett lugnt och rofyllt område med vackra kulturhus och Skinnarviksberget direkt utanför porten.

  Lägenhetens fördelar:
  - Mycket låg avgift i skuldfri förening.
  - Ljust söderläge med stora fönster och balkong.
  - Socialt matrum/ hemmakontor mellan kök och vardagsrum.
  - Skinnarviksberget bjuder på en av Stockholms finaste vyer.
  - Flera restauranger, caféer, mysiga butiker och stora matbutiker stora inom gångavstånd.
  - Bra kommunikationer nära t-bana Mariatorget, Zinkensdamm, flertalet bussar, Slussen och pendeltåg vid Södra station.
  - Omgivning med kulturhus, Bysistorget, Mariatorget, Monteliusvägen och Söder Mälarstrand.

  Välkommen på visning!

  Pris
  4 200 000 kr /Bud
  Adress
  Ludvigsbergsgatan 43
  Yta
  37 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  2 av 7
  Hiss
  Ja
  Avgift
  1 023 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (95 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Jag tror på varje bostad jag förmedlar. Under mina år som mäklare har jag lärt mig att framgång kräver hårt arbete, att vara påläst, lyhörd och se lösningar före problem. Jag arbetar därför med stort engagemang och vill att varje visningsbesökare ska förstå bostadens fulla potential. Hos mig köper du ett hem och när det är dags att sälja hittar jag en köpare till rätt pris. Behöver du en uppdaterad värdering, bankkontakt, uppmätning eller inredningskonsultation? - Hör av dig, vi fixar det.

   • Rumsbeskrivning

    Välkomnande hall med bra avhängningsmöjligheter i platsbyggda garderober.

    Med ingång från hallen nås badrummet med kakel och klinker. Utrustat med dusch, wc, handfat, kommod, spegelskåp och linneskåp. Här rymmer en tvättmaskin istället för linneskåp.

    Längre in i lägenheten finner vi ett stort, ljust och luftigt matrum som kompletterar både kök och vardagsrum på ett trevligt sätt. Vardagsrummet är djupt och inbjudande med balkong, plats för soffa, tv-möbel och säng. I och med rummets djup och bredd får en dubbelsäng plats med sängbord i den inre delen av rummet.

    Kök med vita originalluckor, kakel ovan bänk och förvaring i skåp och lådor. Köket är utrustat med diskmaskin, spis och ugn samt kombinerad kyl och frys.

    • TiIl lägenheten hör ett källarförråd
   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    0004
    Lgh.nmr. LM
    1002
    Adress
    Ludvigsbergsgatan 43
    Postnummer
    118 23
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - Skinnarviksberget
    Boarea
    37 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    2 av 7
   • Föreningen
    Namn
    Bostadsrättsföreningen Skinnarviksberget nr 2
    Bildades
    2001
    Byggår
    1963
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Marken är tomträtt

    Allmän information

    Föreningens fastighet byggdes 1963 och omvandlades till bostadsrättsförening 2001. Föreningen består av 97 lägenheter, varav 7 är hyresrätter och en företagslokal. Föreningen är skuldfri och har mycket låga månadsavgifter. Fastigheten är upplåten med tomträtt och avtalet gäller till 2024. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta).

    Byggnaden

    Flerfamiljshus bestående av 7 våningar.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & frånluft samt FTX-system.

    Renoveringar

    2002, Ny tvättstuga, ny fjärrvärmeundercentral och nya portar.
    2006, Nya varvtalsstyrda takfläktar installerades och alla ventilationsdon i lägenheterna byttes.
    2007, Trapphusen målades om.
    2009, Balkongerna renoverades och byggdes ut.
    2010, Blomsterrabatten på södra sidan renoverades. Termostatventilerna på elementen byttes.
    Lägenhetsstammar och dagvattenledningar spolades och filmades.
    2010-2011, Relining av dagvattenledningar och byte av brunnar på taket.
    2010-2013, Samtliga hissar renoverades.
    2012-2013, Renovering/Relining av föreningens avloppsstammar.
    2012-2013, Energieffektivisering.
    2015, Uppdaterat tvättstugan med nya maskiner.
    2016, Byte av el-stigare, belysningsarmaturer samt nytt kodlåssystem har gjorts i samtliga trapphus.
    2019, Bergvärme.
    2019, Renoverade soprum.
    2019, Nya fönster med persienner. Energisparande och ljudisolerande.

    Övriga utrymmen

    Föreningen har en tvättstuga belägen till höger om port 35/37. Två hushåll kan tvätta åt gången och man har under ett tvättpass tillgång till två tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkskåp. Det finns två cykelrum i huset och två cykelställ utomhus och en snickarbod. Det finns ett mindre utrymme i varje uppgång för barnvagnar och rollatorer. Det finns ett grovsoprum avsett för tidningar, batterier, glödlampor, småelektronik och mindre grovsopor. Det finns sopnedkast mellan alla våningsplan i trapphusen.

    TV/Internet

    I föreningsavgiften ingår ComHems grundutbud för TV och Radio (SVT1, SVT2, SVT24, SVT Barnkanalen, TV4, TV6, Kunskapskanalen och AXESS TV samt fm-radio 87,0-108,0 MHz). För att få tillgång till flera tv-kanaler måste du kontakta Comhem. Även bredband via fiber ingår i föreningsavgiften. Leverantör är A3.

    Parkering

    I föreningen förfogar vi över 61 p-platser som vi hyr ut till både medlemmar/hyresgäster och externa hyresgäster (icke Brf medlemmar). Föreningens p-platser upplåts genom ett kösystem och de kostar 480 kr/månad för medlem.

    Energideklaration

    Utfördes
    Onsdag 27 jun 2018
    Energiprestanda
    168 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    1 023 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
    Hushållsel
    120 kr/månad
    Hemförsäkring
    120 kr/månad
    Summa driftskostnader
    240 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1169 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    468 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT 
 Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION 
Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

BOAREA
Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

ÖPPEN BUDGIVNING 
Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT
 Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!