I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - Skinnarviksberget

Ludvigsbergsgatan 43

 • 37 kvm
 • 2
 • rum

  Välkommen

  Vid Skinnarviksberget finner ni denna förtjusande lägenhet. I skuldfri förening, med mycket låg avgift, välkomnas ni till en välplanerad 2:a med stora fönster mot grönskande allé. Lägenheten har ett kök, separat matrum, badrum och vardagsrum med balkong mot gård. Omgivningen bjuder på en av Stockholms absolut finaste vyer. Bjud över vännerna och ta med dig familjen; solnedgången från Skinnarviksberget borde alla uppleva.

  Lägenheten karaktäriseras av det ljusa söderläget, den stora balkongen och ett socialt matrum i mitten av lägenheten. Matrummet blir i och med sin placering ett extrarum till både köket och vardagsrummet. Förvaring finns i garderober i hallen och vid sängen. Sängen på bild är 180 cm bred. Badrummet är stambytt. Nytt kök och nya vitvaror från 2022.

  Lägenheten är placerad i suterräng med fönster och balkong två trappor upp mot gård. På framsidan av huset nås lägenheten direkt på entréplanet. Hiss finns från gården. Läget på Södermalm är centralt med direkt närhet till natur. Ett lugnt och rofyllt område med vackra kulturhus och Skinnarviksberget direkt utanför porten.

  Unika värden:
  - Mycket låg avgift i skuldfri förening.
  - Ljust söderläge med stora fönster och balkong.
  - Socialt matrum/ hemmakontor mellan kök och vardagsrum.
  - Nyrenoverat kök med nya vitvaror 2022. - Skinnarviksberget bjuder på en av Stockholms finaste vyer.
  - Flera restauranger, caféer, mysiga butiker och stora matbutiker inom gångavstånd.
  - Bra kommunikationer nära t-bana Mariatorget, Zinkensdamm, flertalet bussar, Slussen och pendeltåg vid Södra station.
  - Omgivning med kulturhus, Bysistorget, Mariatorget, Monteliusvägen och Söder Mälarstrand.

  Välkommen på visning!

  Adress
  Ludvigsbergsgatan 43
  Yta
  37 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  2 av 7
  Hiss
  Ja
  Avgift
  1 476 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4.9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Välkomnande hall med bra avhängningsmöjligheter i platsbyggda garderober. Med ingång från hallen nås badrummet med kakel och klinker. Utrustat med dusch, wc, handfat, kommod, spegelskåp och linneskåp. Här rymmer en tvättmaskin istället för linneskåp.

    Längre in i lägenheten finner vi ett stort, ljust och luftigt matrum med serveringsskåp som kompletterar både kök och vardagsrum på ett trevligt sätt.

    Vardagsrummet är djupt och inbjudande med balkong, plats för soffa, tv-möbel och säng. Balkongen har ett ljust och varmt söderläge och i och med att balkongen är inskjuten i fastigheten, blir det som ett extrarum under sommarmånaderna.

    I och med rummets djup och bredd får en dubbelsäng (180 cm) plats med sängbord i den inre delen av stora rummet.

    Nyrenoverat kök 2022 med sandstensfärgat kakel ovan bänk och förvaring i skåp och lådor med inbyggda vitvaror. Köket är utrustat med 60 cm bred diskmaskin.

    • Till lägenheten hör ett källarförråd.
   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    0004
    Lgh.nmr. LM
    1002
    Adress
    Ludvigsbergsgatan 43
    Postnummer
    118 23
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - Skinnarviksberget
    Boarea
    37 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    2 av 7
    Andelstal
    0,52095
   • Föreningen
    Namn
    Bostadsrättsföreningen Skinnarviksberget nr 2
    Bildades
    2001
    Byggår
    1963
    Juridisk person
    Nej

    Allmän information

    Brf Skinnarviksberget 2 är en skuldfri bostadsrättsförening med mycket god ekonomi. Föreningens fastighet byggdes 1963 och omvandlades till bostadsrättsförening 2001. Föreningen består av 93 lägenheter, varav 3 är hyresrätter och en företagslokal. Sedan 2018 har föreningen en bergvärmeanläggning, vilket innebär att föreningen är självförsörjande med värme, vilket resulterar i väsentligt lägre energikostnader och lägre energiförbrukning. Notera därför att energideklarationen som är bilagd inte är baserad på bergvärmen utan fjärrvärme. Fastigheten är upplåten med tomträtt och nuvarande avgäld gäller till år 2044-01-01. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta).

    Föreningens hemsida: www.brfskinnarviksberget2.se

    Byggnaden

    Flerfamiljshus bestående av 7 våningar.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & frånluft samt FTX-system.

    Renoveringar

    2002, Ny tvättstuga, ny fjärrvärmeundercentral och nya portar.
    2006, Nya varvtalsstyrda takfläktar installerades och alla ventilationsdon i lägenheterna byttes.
    2007, Trapphusen målades om.
    2009, Balkongerna renoverades och byggdes ut.
    2010, Blomsterrabatten på södra sidan renoverades. Termostatventilerna på elementen byttes.
    Lägenhetsstammar och dagvattenledningar spolades och filmades.
    2010-2011, Relining av dagvattenledningar och byte av brunnar på taket.
    2010-2013, Samtliga hissar renoverades.
    2012-2013, Renovering/Relining av föreningens avloppsstammar.
    2012-2013, Energieffektivisering.
    2015, Uppdaterat tvättstugan med nya maskiner.
    2016, Byte av el-stigare, belysningsarmaturer samt nytt kodlåssystem har gjorts i samtliga trapphus.
    2019, Bergvärme.
    2019, Renoverade soprum.
    2019, Nya fönster med persienner. Energisparande och ljudisolerande. 2022 OVK 2021 Försäljning av hyresrätt. 2022 Avtal om tomträttsavtal signerat. Nytt avtal gäller till 2044-01-01. 2022 Installation av nya portar och ytterdörrar 2023 Installation av laddstolpar 2023 Ombyggnad cykelrum i 34:an och installation av nya cykelställ 2023 Kalibrering av värmesystem med hjälp av detaljerad mätning 2023 Installation av nya nödtelefoner i hissarna 2023 Slutligt projektavslut med Enstar efter genomföra bullerdämpande åtgärder Föreningen ska under 2023 uppdatera underhållsplanen. Grundlig genomgång av fastigheten kommer därmed göras och föreningen förväntar sig då att ha underhållsplan att följa fram till år 2070. 2023-24 Renovering tak och installation av solceller, slutförande av projektering, upphandling och genomförande

    Planerade renoveringar

    Renovering av taket ink. installation av solceller. Föreningen avser att utföra samtliga större renoveringar genom befintlig kassa.

    Övriga utrymmen

    Föreningen har en tvättstuga belägen till höger om port 35/37. Två hushåll kan tvätta åt gången och man har under ett tvättpass tillgång till två tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkskåp. Det finns två cykelförråd och cykelställ utomhus , utrymmen för barnvagnar/rullatorer finns längst ned i varje trapphus. Det finns ett grovsoprum avsett för tidningar, batterier, glödlampor, småelektronik och mindre grovsopor. Det finns sopnedkast mellan alla våningsplan i trapphusen. I föreningen finns även en snickarbod och en gästlägenhet (tillgång som kan säljas vid behov) om 3rok med fyra sängar som hyrs för 800 kr/dygn. Det finns även cirka 30 extra förråd att hyra (120-800 kr/mån).

    TV/Internet

    I föreningsavgiften ingår Tele2/ComHems grundutbud av tv-kanaler. Även bredband via fiber 1000 MBit ingår i föreningsavgiften. Leverantör är Bredband2.

    Parkering

    Det finns för tillfället 3 lediga parkeringsplatser. I föreningen förfogar vi över 61 p-platser som vi hyr ut till både medlemmar/hyresgäster och externa hyresgäster (icke Brf medlemmar). Föreningens p-platser upplåts genom ett kösystem och de kostar 600-950kr/mån.

    Energideklaration

    Utfördes
    Onsdag 27 jun 2018
    Energiprestanda
    168 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    1 476 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
    Hushållsel
    120 kr/månad
    Hemförsäkring
    120 kr/månad
    Summa driftskostnader
    240 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1169 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    468 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!