I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm

Ludvigsbergsgatan 43c

 • 34 kvm
 • 1.5
 • rum

  3 150 000 kr

  SÅLD

  Unik 1,5:a med social planlösning, fina ytskikt, rejält kök, stort badrum och med egen ingång samt uteplats i söderläge! Här bor ni i en lugn oas med endast ett par minuter till Mariatorget där flertalet restauranger och caféer samt T-bana och pendeltåg finns. Bostadens goda skick gör att det endast är att flytta in. Anmäl ditt intresse redan idag!

  Lägenhetens fördelar:

  • Egen uteplats i söderläge.
  • Låg månadsavgift (944kr/mån).
  • Fint helkaklat badrum utrustat med tvättmaskin.
  • Plats för stor dubbelsäng.
  • Stabil förening med mycket god ekonomi.
  • Möjlighet till egen parkering vid huset (480 kr/mån).
  • Egen ingång.

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  3 150 000 kr SÅLD
  Adress
  Ludvigsbergsgatan 43c
  Yta
  34 kvm
  Rum
  1.5 rok
  Hiss
  Ja
  Avgift
  944 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning

    Bostaden har en öppen, social, planlösning med genomgående fint parkettgolv och ljusa kulörer på väggarna. Fyra stora fönster i rad skapar ett fint ljusinsläpp och en härlig atmosfär i hela lägenheten. Allrummet blir en central mittpunkt i lägenheten och har gott om plats för soffa med soffbord samt matbord med plats för flera personer. Ytterligare plats för byrå eller skrivbord finns möjlighet till för den som önskar. 

    Köket är smart planerat och har goda förvaringsmöjligheter med rymliga underskåp och överskåp samt gott om plats för matlagning. Köket är utrustat med kyl/frys, ugn med inbyggd micro, häll, fläkt och diskmaskin. Bredvid köket finner ni en välplanerad sovalkov där ni har rum för 1,80 m säng. Idag står det en 1,60 m säng.

    Hallen är praktiskt byggd och har mörkt klinkergolv och hatthylla samt plats för skoställ. Det finns också flera stora garderober för förvaring. Vidare in från hall finner ni badrummet som är stort och helkaklat med mörkt klinkergolv och vita kaklade väggar. Badrummet är utrustat med WC, handfat, dusch, tvättmaskin och handduktskork. 

    Den härliga uteplatsen vetter mot söder och ni har möjlighet att njuta av solen hela dagen.  Här får ni plats med bord och stolar eller en loungehörna där härliga grillkvällar förlänger sommaren.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    0092
    Adress
    Ludvigsbergsgatan 43c
    Postnummer
    118 23
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm
    Boarea
    34 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    1,5
    Hiss
    Ja
    Andelstal
    0,46651
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Bostadsrättsföreningen Skinnarviksberget nr 2
    Bildades
    2001
    Byggår
    1963
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Marken är tomträtt

    Allmän information

    Föreningen omfattar adresserna Ludvigsbergsgatan 31-43. Föreningen består av 97 lägenheter varav 6 stycken är hyresrätter och en brf-lokal. Brf skinnaviksberget nr 2 bildades 2001 om till bostadsrätter och den ekonomiska förvaltningen sköts av Storholmen. För mer information kontakta styrelsen på styrelsen@brfskinnarviksberget2.se

    Byggnaden

    Flerfamiljshus bestående av 7 våningar.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & frånluft samt FTX-system.

    Renoveringar

    • Tvättstuga 2002.
    • Ommålning av trapphus 2007.
    • Balkongrenovering 2009.
    • Stamspolning 2010.
    • Relining av kök- och badrumsstammar 2012-2014.
    • OVK 2014.

    Planerade renoveringar

    • Uteplatserna 2019 Uteplatserna kommer att renoveras i början av augusti. Detta innebär att föreningen kommer att riva den befintliga uteplatsen för att sedan bygga en ny. Arbetet kommer att ta cirka 1-2 månader och kostnaden står föreningen för.

    • Fönsterrenovering 2019.

    • Fasadtvätt, takmålning troligen 2020.
    • Renovering av marken vid parkeringen troligen 2021.

    Övriga utrymmen

    Föreningen har cykelrum, barnvagnsrum, snickarbod och förråd.

    TV/Internet

    I föreningsavgiften ingår ComHems grundutbud för TV och Radio (SVT1, SVT2, SVT24, SVT Barnkanalen, TV4, TV6, Kunskapskanalen och AXESS TV samt fm-radio 87,0-108,0 MHz). För att få tillgång till flera tv-kanaler måste du kontakta Comhem. Även bredband via fiber ingår i föreningsavgiften. Leverantör är A3.

    Parkering

    Föreningen har 61 parkeringsplatser. I dagsläget är det kö. Men enligt föreningen brukar det inte ta alltför lång tid innan det finns en ledig plats.

    Energideklaration

    Utfördes
    Onsdag 27 jun 2018
    Energiprestanda
    168 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    944 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
    Hushållsel
    100 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Summa driftskostnader
    250 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    1169 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    468 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Några minuter från bostaden kommer ni till Mariatorget som med sin charmiga karaktär är väldigt populär att ha picknick i eller ta med sig en Poke bowl från rekommenderade restaurangen Abowl. Bredvid har ni Swedenborgsgatan som är en gågata under sommartid som erbjuder massvis med pubar och restauranger att njuta av, eller för den delen bara strosa runt. Efter att ni ätit en god middag hemma kan ni ta en kort promenad till Skinnaviksberget som ligger alldeles runt knuten. Där får ni en oslagbar utsikt över Stockholm och kan njuta av solnedgången. Ni är inte långt ifrån Långholmen med sin lummiga natur som bjuder in till avkopplande promenader och svalkande bad under somrarna.

    Södermalm är stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!