I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Hägersten - Hägerstensåsen

Lotterivägen 27, 2tr

 • 56 kvm
 • 3
 • rum

  4 100 000 kr

  Välkommen till Lotterivägen 27!

  Välkomna till denna fantastiskt fina och topprenoverade trea med balkong i söderläge som vetter mot en lummig och fridfull innergård. Detta är en charmig funkisbostad i en modern tappning. De två motpolerna - bevarat och nytt; går i symbios och skapar en exklusiv, tidlös känsla. Fina originaldetaljer framhävs av medvetna färg- och materialval, vilket gör denna bostad till något alldeles speciellt. En klassisk fiskbensparkett kompletteras av en fin enstavsparkett. Vackra fönsterbänkar i sten, i tidstypiskt stil som snyggt går ihop med det charmiga fönsterna som släpper in rikligt med ljus från två väderstreck. Köket är stilfullt utformat med en mörk färgpalett och en bänkskiva i kompositmaterial som matchar perfekt med det tillhörande stänkskyddet och de eleganta kromade beslagen. Det här är verkligen ett hem som man inte vill missa.

  Bostadsrättsföreningen Lotterivägen 19-37 består av 60st bostadsrätter med adresserna Lotterivägen 19-37 och byggdes år 1946. Föreningen är mycket stabil med en låg belåning om endast 2 406 kr/kvm. Föreningen äger marken. Låg månadsavgift för alla medlemmar i föreningen.

  Området ligger längs med tunnelbanans röda linje söderut, endast tre stationer från Hornstull. Med andra ord har ni rikligt med caféer, bagerier och restauranger i alla riktningar, liksom badbryggor och grönskande promenadslingor i kvarteren.

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  4 100 000 kr SÅLD!
  Adress
  Lotterivägen 27, 2tr
  Yta
  56 kvm
  Rum
  3 rok
  Trappor
  2
  Avgift
  3 355 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning

    Bostaden har genomgående vackert enstavsparkettgolv i alla rum utom i vardagsrummet, där det charmiga fiskbensparkettgolvet i original har bevarats. Väggarna har noggrant slipats, nyspacklats och målats, vilket inger ett stilrent och enhetligt inryck genom hela bostaden. De dekorativa snickerierna har målats i harmoniska kulörer som passar väl ihop med övriga färgval. Garantier för vitvaror och våtrumsintyg för badrum finns.

    • Vardagsrum
     Mycket rymligt och socialt vardagsrum med trevlig atmosfär med plats för ett större matbord och en soffgrupp med tillhörande möblemang. Fina och generösa fönsterpartier som genererar ett otroligt ljusinsläpp. På golvet ligger välbevarad och nyslipad fiskbensparkett i original. Rummet är målat i genomtänkta kulörer, detta för att rama in den vackra och lummiga vyn genom fönstret. Från vardagsrummet når ni vackra dubbeldörrar som leder er ut mot bostadens härliga balkong.

    • Balkong
     Balkongen med den lummiga och trevliga utsikten ligger mot söderläge. Balkongen är ovanligt rymlig och här finns plats för möblemang med bord samt växtligheter. Tack vare soltimmarna är detta en perfekt balkong för den som gillar odling. Extra mysigt är det att duka upp middagen här ute och njuta av den underbara svenska sommaren.

    • Kök
     Köket är riktigt fint med välgenomtänkt design, med mörkgröna köksluckor som snyggt matchar med bänkskivan i ljusbeige nyans som är i tåligt kompositsten. Kromade beslag i under- och överskåp. Invid köket finns plats för ett matbord för ca 4 personer. Utrustning består av ugn, induktionshäll, kyl/frys, fläkt samt stor diskmaskin.

    • Sovrum 1
     Sovrummet vetter mot förenings innergård och är målat i en fin sober gul kulör av Jotuns, VELVET. Kulören är passande för vila och sömn. Här vaknar ni upp som solen. Här ryms en dubbelsäng och tillhörande sängbord. Detta rum har flertalet fina garderober i original som erbjuder mycket bra förvaring.

    • Sovrum 2
     Lägenhetens andra sovrum passar perfekt som barnrum såväl som gästrum. Väggarna går i en ljusgrön kulör och på golvet ligger ett nylagt enstavsparkett som i resten av rummen. I detta rum finns en garderob som är snyggt målad i samma färg som listerna i rummet.

    • Hall
     I hallen välkomnas ni av rymd samt två charmiga garderober i original, varav en idag används som ett praktiskt städskåp och den andra erbjuder klädstång som passar perfekt för avhängning av ytterkläder. Väggar och tak är målade i en ljusgrå varm kulör, som matchar snyggt med golvlisten som går mer mot en beige ton.

    • Badrum
     I det väldesignade och genomtänkt renoverade badrummet är väggarna vita med snyggt matchande hexagonkakel på golvet. Pricken över i:et är det målade taket som går i en beige kulör. Detta ingiver en exklusiv känsla. Det stora spegelskåpet med inbyggd lampa ger plats för mycket förvaring. Övrig utrustning i badrummet består av; kommod, handfat, takdusch med glasvägg, WC, handduksvärmare samt golvvärme. Plats för en tvättmaskin finns, färdigdraget eluttag finns förberett.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    27
    Adress
    Lotterivägen 27, 2tr
    Postnummer
    129 32
    Postort
    Hägersten
    Område
    Hägerstensåsen
    Boarea
    56 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Boareabeskrivning
    Enligt lägenhetsförteckningen är den 2 rum och kök.
    Antal rum
    3
    Hiss
    Nej
    Trappor
    2
    Andelstal
    1,68878 %
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    BRF Lotterivägen 19-37
    Bildades
    2004
    Byggår
    1947
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Bostadsrättsföreningen Lotterivägen 19-37 byggdes 1947 av arkitekter Ancker, Gate och Lindegren. Föreningen bildades 2004 och dom äger marken samt har en låg belåning på 2406kr/kvm enligt årsredovisning 2022. Den består av totalt 60 lägenheter – 58 bostadsrätter och 2 hyresrätter – på adresserna Lotterivägen 19 till 37. I föreningen ingår också 10 stycken lokaler av varierande storlek (12–75 m²) för uthyrning. Som medlem finns det möjlighet att odla pallkragar på gården eller nyttja det nya hobbyrummet eller helt enkelt bara grilla och njuta vid dem olika sittgrupperna.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme och mekanisk frånluft

    Renoveringar

    • 2022 Byte av stamventiler i elementsystem
    • 2021 Iordningställande av skyddsrum
    • 2020 Underhåll av värmesystem
    • 2019 Stamspolning
    • 2017 Renovering av lekplatsen på innergården
    • 2016 Byte entrédörrar
    • 2016 Installation/gruppanslutningav bredband till alla lägenheter
    • 2015 Ventilation
    • 2012 Tvättstugor
    • 2012 Takrenovering
    • 2009 Stamspolning
    • 2009 Energideklaration
    • 1996 Tak omlagda/kompletterade
    • 1996 Nya elinstallationer
    • 1996 Stambyte

    Övriga utrymmen

    Föreningen har två tvättstugor, tre cykelrum och en föreningslokal. Alla lägenheter har källarförråd.

    TV/Internet

    Gruppavtal via Comhem

    Parkering

    Vid gaveln vid nr 19 har föreningen 7 stycken parkeringsplatser.

    Energideklaration

    Utfördes
    Tisdag 13 mar 2018
    Energiprestanda
    153 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 355 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    200 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Obligatorisk avgift för bredband
    69 kr/månad
    Summa driftskostnader
    419 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    1312,5 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    525 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

   • Närområde

    Område

    I början av 1900-talet var Hägersten väldigt glest bebyggt, och hit kom stockholmarna mest under sommarmånaderna för att undfly innerstadens stress. Dagens hipstervänliga och charmiga Midsommarkransen är faktiskt uppkallat efter en pittoresk och lantlig 1700-tals krog. Även om det fanns industri här redan på 1800-talet, så började denna del av staden bubbla på allvar när en viss LM Ericsson uppförde en ny fabrik här som stod klar 1940. Många av dagens charmiga trevåningshus som är karakteristiska för detta område tillkom just då, mitt under brinnande världskrig, som bostäder åt fabriksarbetarna och deras familjer. Mycket av arkitekturen från tidigt 1900-tal finns bevarat, men nu huserar istället kvalitativa restauranger, caféer och affärer i de vackra industribyggnaderna. De närliggande områdena som Aspudden, Gröndal och Telefonplan osar inte längre av svavel och olja från verkstäder och hamnar, istället kantar vackra grönområden och lägenheter Mälarens stränder bara några få hundra meter från de charmiga centrumområdena som kommit att kallas för ”Stockholms Brooklyn”. Ändå vore det orättvist att begränsa dagens Hägersten till ett område endast för den yngre generationen. Många av huvudstadens kulturellt engagerade invånare har valt att bosätta sig här, vilket har haft en positiv inverkan på utbudet av till exempel teatrar, konstnärsstudios och föreningsaktiviteter. Här frodas både barnfamiljer samt pensionärer, och mycket av det ”gamla Stockholm” är omsorgsfullt bevarat, vilket gör Hägersten till den perfekta stadsdelen för dig som vill ha storstadens möjligheter och förstadens miljö

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!