I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Hägersten - Hägerstensåsen

Lotterivägen 27, 2tr

 • 56 kvm
 • 3
 • rum

  4 100 000 kr

  Välkommen till Lotterivägen 27!

  Välkomna till denna fantastiskt fina och topprenoverade trea med balkong i söderläge som vetter mot en lummig och fridfull innergård. Detta är en charmig funkisbostad i en modern tappning. De två motpolerna - bevarat och nytt; går i symbios och skapar en exklusiv, tidlös känsla. Fina originaldetaljer framhävs av medvetna färg- och materialval, vilket gör denna bostad till något alldeles speciellt. En klassisk fiskbensparkett kompletteras av en fin enstavsparkett. Vackra fönsterbänkar i sten, i tidstypiskt stil som snyggt går ihop med det charmiga fönsterna som släpper in rikligt med ljus från två väderstreck. Köket är stilfullt utformat med en mörk färgpalett och en bänkskiva i kompositmaterial som matchar perfekt med det tillhörande stänkskyddet och de eleganta kromade beslagen. Det här är verkligen ett hem som man inte vill missa.

  Bostadsrättsföreningen Lotterivägen 19-37 består av 60st bostadsrätter med adresserna Lotterivägen 19-37 och byggdes år 1946. Föreningen är mycket stabil med en låg belåning om endast 2 406 kr/kvm. Föreningen äger marken. Låg månadsavgift för alla medlemmar i föreningen.

  Området ligger längs med tunnelbanans röda linje söderut, endast tre stationer från Hornstull. Med andra ord har ni rikligt med caféer, bagerier och restauranger i alla riktningar, liksom badbryggor och grönskande promenadslingor i kvarteren.

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  4 100 000 kr SÅLD!
  Adress
  Lotterivägen 27, 2tr
  Yta
  56 kvm
  Rum
  3 rok
  Trappor
  2
  Avgift
  3 355 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (130 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning

    Bostaden har genomgående vackert enstavsparkettgolv i alla rum utom i vardagsrummet, där det charmiga fiskbensparkettgolvet i original har bevarats. Väggarna har noggrant slipats, nyspacklats och målats, vilket inger ett stilrent och enhetligt inryck genom hela bostaden. De dekorativa snickerierna har målats i harmoniska kulörer som passar väl ihop med övriga färgval. Garantier för vitvaror och våtrumsintyg för badrum finns.

    • Vardagsrum
     Mycket rymligt och socialt vardagsrum med trevlig atmosfär med plats för ett större matbord och en soffgrupp med tillhörande möblemang. Fina och generösa fönsterpartier som genererar ett otroligt ljusinsläpp. På golvet ligger välbevarad och nyslipad fiskbensparkett i original. Rummet är målat i genomtänkta kulörer, detta för att rama in den vackra och lummiga vyn genom fönstret. Från vardagsrummet når ni vackra dubbeldörrar som leder er ut mot bostadens härliga balkong.

    • Balkong
     Balkongen med den lummiga och trevliga utsikten ligger mot söderläge. Balkongen är ovanligt rymlig och här finns plats för möblemang med bord samt växtligheter. Tack vare soltimmarna är detta en perfekt balkong för den som gillar odling. Extra mysigt är det att duka upp middagen här ute och njuta av den underbara svenska sommaren.

    • Kök
     Köket är riktigt fint med välgenomtänkt design, med mörkgröna köksluckor som snyggt matchar med bänkskivan i ljusbeige nyans som är i tåligt kompositsten. Kromade beslag i under- och överskåp. Invid köket finns plats för ett matbord för ca 4 personer. Utrustning består av ugn, induktionshäll, kyl/frys, fläkt samt stor diskmaskin.

    • Sovrum 1
     Sovrummet vetter mot förenings innergård och är målat i en fin sober gul kulör av Jotuns, VELVET. Kulören är passande för vila och sömn. Här vaknar ni upp som solen. Här ryms en dubbelsäng och tillhörande sängbord. Detta rum har flertalet fina garderober i original som erbjuder mycket bra förvaring.

    • Sovrum 2
     Lägenhetens andra sovrum passar perfekt som barnrum såväl som gästrum. Väggarna går i en ljusgrön kulör och på golvet ligger ett nylagt enstavsparkett som i resten av rummen. I detta rum finns en garderob som är snyggt målad i samma färg som listerna i rummet.

    • Hall
     I hallen välkomnas ni av rymd samt två charmiga garderober i original, varav en idag används som ett praktiskt städskåp och den andra erbjuder klädstång som passar perfekt för avhängning av ytterkläder. Väggar och tak är målade i en ljusgrå varm kulör, som matchar snyggt med golvlisten som går mer mot en beige ton.

    • Badrum
     I det väldesignade och genomtänkt renoverade badrummet är väggarna vita med snyggt matchande hexagonkakel på golvet. Pricken över i:et är det målade taket som går i en beige kulör. Detta ingiver en exklusiv känsla. Det stora spegelskåpet med inbyggd lampa ger plats för mycket förvaring. Övrig utrustning i badrummet består av; kommod, handfat, takdusch med glasvägg, WC, handduksvärmare samt golvvärme. Plats för en tvättmaskin finns, färdigdraget eluttag finns förberett.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    27
    Adress
    Lotterivägen 27, 2tr
    Postnummer
    129 32
    Postort
    Hägersten
    Område
    Hägerstensåsen
    Boarea
    56 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Boareabeskrivning
    Enligt lägenhetsförteckningen är den 2 rum och kök.
    Antal rum
    3
    Hiss
    Nej
    Trappor
    2
    Andelstal
    1,68878 %
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    BRF Lotterivägen 19-37
    Bildades
    2004
    Byggår
    1947
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Bostadsrättsföreningen Lotterivägen 19-37 byggdes 1947 av arkitekter Ancker, Gate och Lindegren. Föreningen bildades 2004 och dom äger marken samt har en låg belåning på 2406kr/kvm enligt årsredovisning 2022. Den består av totalt 60 lägenheter – 58 bostadsrätter och 2 hyresrätter – på adresserna Lotterivägen 19 till 37. I föreningen ingår också 10 stycken lokaler av varierande storlek (12–75 m²) för uthyrning. Som medlem finns det möjlighet att odla pallkragar på gården eller nyttja det nya hobbyrummet eller helt enkelt bara grilla och njuta vid dem olika sittgrupperna.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme och mekanisk frånluft

    Renoveringar

    • 2022 Byte av stamventiler i elementsystem
    • 2021 Iordningställande av skyddsrum
    • 2020 Underhåll av värmesystem
    • 2019 Stamspolning
    • 2017 Renovering av lekplatsen på innergården
    • 2016 Byte entrédörrar
    • 2016 Installation/gruppanslutningav bredband till alla lägenheter
    • 2015 Ventilation
    • 2012 Tvättstugor
    • 2012 Takrenovering
    • 2009 Stamspolning
    • 2009 Energideklaration
    • 1996 Tak omlagda/kompletterade
    • 1996 Nya elinstallationer
    • 1996 Stambyte

    Övriga utrymmen

    Föreningen har två tvättstugor, tre cykelrum och en föreningslokal. Alla lägenheter har källarförråd.

    TV/Internet

    Gruppavtal via Comhem

    Parkering

    Vid gaveln vid nr 19 har föreningen 7 stycken parkeringsplatser.

    Energideklaration

    Utfördes
    Tisdag 13 mar 2018
    Energiprestanda
    153 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 355 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    200 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Obligatorisk avgift för bredband
    69 kr/månad
    Summa driftskostnader
    419 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    1312,5 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    525 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

   • Närområde

    Område

    I början av 1900-talet var Hägersten väldigt glest bebyggt, och hit kom stockholmarna mest under sommarmånaderna för att undfly innerstadens stress. Dagens hipstervänliga och charmiga Midsommarkransen är faktiskt uppkallat efter en pittoresk och lantlig 1700-tals krog. Även om det fanns industri här redan på 1800-talet, så började denna del av staden bubbla på allvar när en viss LM Ericsson uppförde en ny fabrik här som stod klar 1940. Många av dagens charmiga trevåningshus som är karakteristiska för detta område tillkom just då, mitt under brinnande världskrig, som bostäder åt fabriksarbetarna och deras familjer. Mycket av arkitekturen från tidigt 1900-tal finns bevarat, men nu huserar istället kvalitativa restauranger, caféer och affärer i de vackra industribyggnaderna. De närliggande områdena som Aspudden, Gröndal och Telefonplan osar inte längre av svavel och olja från verkstäder och hamnar, istället kantar vackra grönområden och lägenheter Mälarens stränder bara några få hundra meter från de charmiga centrumområdena som kommit att kallas för ”Stockholms Brooklyn”. Ändå vore det orättvist att begränsa dagens Hägersten till ett område endast för den yngre generationen. Många av huvudstadens kulturellt engagerade invånare har valt att bosätta sig här, vilket har haft en positiv inverkan på utbudet av till exempel teatrar, konstnärsstudios och föreningsaktiviteter. Här frodas både barnfamiljer samt pensionärer, och mycket av det ”gamla Stockholm” är omsorgsfullt bevarat, vilket gör Hägersten till den perfekta stadsdelen för dig som vill ha storstadens möjligheter och förstadens miljö

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!