I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Hägersten - Hägerstenåsen

Lotterivägen 21

 • 52 kvm
 • 2
 • rum

  3 550 000 kr

  SÅLD!

  Varmt välkommen till en väldisponerad 2:a med ett lugnt och attraktivt läge i mysiga Hägerstensåsen! Lägenheten har en genomgående planlösning med fönster i två olika väderstreck vilket både ger ett härligt ljusinsläpp och en luftig känsla. Bostaden ligger högt upp i huset med ett insynsskyddat läge och med en härlig utsikt från balkongen över grönskande innergården. Här bor man med ett av områdets bästa läge medan man på några minuter både når Hägerstensåsens tunnelbana, bussar, matvarubutik, trevliga restauranger och mysiga caféer samt konditorier. Stabil och trevlig förening med god ekonomi och som äger marken.

  Bostadens fördelar:

  • Balkong i västläge med utsikt mot mysig grönskande innergård
  • Välplanerad planlösning
  • Minimal insyn
  • Stor klädkammare
  • Fint fiskbensparkettgolv i vardagsrum
  • Helkaklat fint badrum
  • Stort kök med goda förvaringsmöjligheter
  • Belägen på en lugn återvändsgata
  • Två trappor upp i fastigheten
  • Stabil förening med låg belåning

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  3 550 000 kr SÅLD!
  Adress
  Lotterivägen 21
  Yta
  52 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  2
  Avgift
  3 056 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (132 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Hall
     Hallen öppnar upp mot bostaden och på golvet finns mörkt klinkergolv och vitmålade väggar. Den inre hallen finns fler garderober för bl.a. ytterkläder och krokar samt plats för skoställ. Säkerhetsdörr.

    • Vardagsrum
     Vardagsrummet med fint fiskbensparkettgolv och vitmålade väggar samt med höga fönster är socialt och luftigt. Ni får plats med soffa och soffbord samt TV-möbel, det finns också ytterligare plats för fåtölj eller skrivbord för den som önskar. Härifrån når ni också balkongen som vetter mot innergård och soligt läge.

    • Kök
     Härligt stort kök med gott om förvaring genom underskåp och överskåp i vit kulör tillsammans med bänkskiva i ek ger köket en snygg karaktär. Matplats för fyra personer med fönster mot innergård och genomgång till vardagsrum skapar god planlösning på köket och rätt atmosfär. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, häll, ugn, fläkt och kyl/frys.

    • Sovrum
     Sovrum med ljust golv och passande djupgrön kulör på vägg skapar en mysig känsla i hela rummet. Plats för stor dubbelsäng med tillhörande sängbord. Två stycken garderober finns för förvaring och i rummet bredvid finns den stora klädkammaren.

    • Klädkammare
     Stor inredd klädkammare med smidigt hyll-system och med krokar samt heltäckande matta som skapar en hotell-känsla.

    • Badrum
     Helkaklat badrum med grått klinker på golv och vita kaklade väggar. Badrummet är utrustat med handfat/kommod, spegelskåp, dusch med duschvägg, WC, golvvärme och vädringsfönster.

    • Balkong Härlig balkong med vy över innergård och grönska samt i ett fint västläge. Plats för bord och stolar.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    9
    Adress
    Lotterivägen 21
    Postnummer
    129 32
    Postort
    Hägersten
    Område
    Hägerstenåsen
    Boarea
    52 kvm
    Boarea enligt
    Mätning
    Antal rum
    2
    Hiss
    Nej
    Trappor
    2
    Andelstal
    1,538%
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    BRF Lotterivägen 19-37
    Bildades
    2004
    Byggår
    1947
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Bostadsrättsföreningen Lotterivägen 19-37 byggdes 1947 av arkitekter Ancker, Gate och Lindegren. Föreningen bildades 2004 och dom äger marken samt har en låg belåning på 2924kr/kvm enligt årsredovisning 2019. Den består av totalt 60 lägenheter – 57 bostadsrätter och 3 hyresrätter – på adresserna Lotterivägen 19 till 37. I föreningen ingår också 16 stycken lokaler av varierande storlek (12–75 m²) för uthyrning. Som medlem finns det möjlighet att odla pallkragar på gården eller nyttja det nya hobbyrummet eller helt enkelt bara grilla och njuta vid dem olika sittgrupperna.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme och mekanisk frånluft

    Renoveringar

    • 2020 Underhåll av värmesystem
    • 2019 Stamspolning
    • 2017 Renovering av lekplatsen på innergården
    • 2016 Byte entrédörrar
    • 2016 Installation/gruppanslutningav bredband till alla lägenheter
    • 2015 Ventilation
    • 2012 Tvättstugor
    • 2012 Takrenovering
    • 2009 Stamspolning
    • 2009 Energideklaration
    • 1996 Tak omlagda/kompletterade
    • 1996 Nya elinstallationer
    • 1996 Stambyte

    Övriga utrymmen

    Föreningen har två tvättstugor, tre cykelrum och en föreningslokal. Alla lägenheter har källarförråd.

    TV/Internet

    Gruppavtal via Comhem

    Parkering

    Vid gaveln vid nr 19 har föreningen 7 stycken parkeringsplatser.

    Energideklaration

    Utfördes
    Tisdag 13 mar 2018
    Energiprestanda
    153 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 056 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    333 kr/månad
    Obligatorisk avgift för bredband
    69 kr/månad
    Summa driftskostnader
    402 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    1190 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    473 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    I början av 1900-talet var Hägersten väldigt glest bebyggt, och hit kom stockholmarna mest under sommarmånaderna för att undfly innerstadens stress. Dagens hipstervänliga och charmiga Midsommarkransen är faktiskt uppkallat efter en pittoresk och lantlig 1700-tals krog. Även om det fanns industri här redan på 1800-talet, så började denna del av staden bubbla på allvar när en viss LM Ericsson uppförde en ny fabrik här som stod klar 1940. Många av dagens charmiga trevåningshus som är karakteristiska för detta område tillkom just då, mitt under brinnande världskrig, som bostäder åt fabriksarbetarna och deras familjer. Mycket av arkitekturen från tidigt 1900-tal finns bevarat, men nu huserar istället kvalitativa restauranger, caféer och affärer i de vackra industribyggnaderna. De närliggande områdena som Aspudden, Gröndal och Telefonplan osar inte längre av svavel och olja från verkstäder och hamnar, istället kantar vackra grönområden och lägenheter Mälarens stränder bara några få hundra meter från de charmiga centrumområdena som kommit att kallas för ”Stockholms Brooklyn”. Ändå vore det orättvist att begränsa dagens Hägersten till ett område endast för den yngre generationen. Många av huvudstadens kulturellt engagerade invånare har valt att bosätta sig här, vilket har haft en positiv inverkan på utbudet av till exempel teatrar, konstnärsstudios och föreningsaktiviteter. Här frodas både barnfamiljer samt pensionärer, och mycket av det ”gamla Stockholm” är omsorgsfullt bevarat, vilket gör Hägersten till den perfekta stadsdelen för dig som vill ha storstadens möjligheter och förstadens miljö

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!