I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Hägersten - Hägerstenåsen

Lotterivägen 21

 • 52 kvm
 • 2
 • rum

  3 550 000 kr

  SÅLD!

  Varmt välkommen till en väldisponerad 2:a med ett lugnt och attraktivt läge i mysiga Hägerstensåsen! Lägenheten har en genomgående planlösning med fönster i två olika väderstreck vilket både ger ett härligt ljusinsläpp och en luftig känsla. Bostaden ligger högt upp i huset med ett insynsskyddat läge och med en härlig utsikt från balkongen över grönskande innergården. Här bor man med ett av områdets bästa läge medan man på några minuter både når Hägerstensåsens tunnelbana, bussar, matvarubutik, trevliga restauranger och mysiga caféer samt konditorier. Stabil och trevlig förening med god ekonomi och som äger marken.

  Bostadens fördelar:

  • Balkong i västläge med utsikt mot mysig grönskande innergård
  • Välplanerad planlösning
  • Minimal insyn
  • Stor klädkammare
  • Fint fiskbensparkettgolv i vardagsrum
  • Helkaklat fint badrum
  • Stort kök med goda förvaringsmöjligheter
  • Belägen på en lugn återvändsgata
  • Två trappor upp i fastigheten
  • Stabil förening med låg belåning

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  3 550 000 kr SÅLD!
  Adress
  Lotterivägen 21
  Yta
  52 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  2
  Avgift
  3 056 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (130 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Hall
     Hallen öppnar upp mot bostaden och på golvet finns mörkt klinkergolv och vitmålade väggar. Den inre hallen finns fler garderober för bl.a. ytterkläder och krokar samt plats för skoställ. Säkerhetsdörr.

    • Vardagsrum
     Vardagsrummet med fint fiskbensparkettgolv och vitmålade väggar samt med höga fönster är socialt och luftigt. Ni får plats med soffa och soffbord samt TV-möbel, det finns också ytterligare plats för fåtölj eller skrivbord för den som önskar. Härifrån når ni också balkongen som vetter mot innergård och soligt läge.

    • Kök
     Härligt stort kök med gott om förvaring genom underskåp och överskåp i vit kulör tillsammans med bänkskiva i ek ger köket en snygg karaktär. Matplats för fyra personer med fönster mot innergård och genomgång till vardagsrum skapar god planlösning på köket och rätt atmosfär. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, häll, ugn, fläkt och kyl/frys.

    • Sovrum
     Sovrum med ljust golv och passande djupgrön kulör på vägg skapar en mysig känsla i hela rummet. Plats för stor dubbelsäng med tillhörande sängbord. Två stycken garderober finns för förvaring och i rummet bredvid finns den stora klädkammaren.

    • Klädkammare
     Stor inredd klädkammare med smidigt hyll-system och med krokar samt heltäckande matta som skapar en hotell-känsla.

    • Badrum
     Helkaklat badrum med grått klinker på golv och vita kaklade väggar. Badrummet är utrustat med handfat/kommod, spegelskåp, dusch med duschvägg, WC, golvvärme och vädringsfönster.

    • Balkong Härlig balkong med vy över innergård och grönska samt i ett fint västläge. Plats för bord och stolar.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    9
    Adress
    Lotterivägen 21
    Postnummer
    129 32
    Postort
    Hägersten
    Område
    Hägerstenåsen
    Boarea
    52 kvm
    Boarea enligt
    Mätning
    Antal rum
    2
    Hiss
    Nej
    Trappor
    2
    Andelstal
    1,538%
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    BRF Lotterivägen 19-37
    Bildades
    2004
    Byggår
    1947
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Bostadsrättsföreningen Lotterivägen 19-37 byggdes 1947 av arkitekter Ancker, Gate och Lindegren. Föreningen bildades 2004 och dom äger marken samt har en låg belåning på 2924kr/kvm enligt årsredovisning 2019. Den består av totalt 60 lägenheter – 57 bostadsrätter och 3 hyresrätter – på adresserna Lotterivägen 19 till 37. I föreningen ingår också 16 stycken lokaler av varierande storlek (12–75 m²) för uthyrning. Som medlem finns det möjlighet att odla pallkragar på gården eller nyttja det nya hobbyrummet eller helt enkelt bara grilla och njuta vid dem olika sittgrupperna.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme och mekanisk frånluft

    Renoveringar

    • 2020 Underhåll av värmesystem
    • 2019 Stamspolning
    • 2017 Renovering av lekplatsen på innergården
    • 2016 Byte entrédörrar
    • 2016 Installation/gruppanslutningav bredband till alla lägenheter
    • 2015 Ventilation
    • 2012 Tvättstugor
    • 2012 Takrenovering
    • 2009 Stamspolning
    • 2009 Energideklaration
    • 1996 Tak omlagda/kompletterade
    • 1996 Nya elinstallationer
    • 1996 Stambyte

    Övriga utrymmen

    Föreningen har två tvättstugor, tre cykelrum och en föreningslokal. Alla lägenheter har källarförråd.

    TV/Internet

    Gruppavtal via Comhem

    Parkering

    Vid gaveln vid nr 19 har föreningen 7 stycken parkeringsplatser.

    Energideklaration

    Utfördes
    Tisdag 13 mar 2018
    Energiprestanda
    153 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 056 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    333 kr/månad
    Obligatorisk avgift för bredband
    69 kr/månad
    Summa driftskostnader
    402 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    1190 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    473 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    I början av 1900-talet var Hägersten väldigt glest bebyggt, och hit kom stockholmarna mest under sommarmånaderna för att undfly innerstadens stress. Dagens hipstervänliga och charmiga Midsommarkransen är faktiskt uppkallat efter en pittoresk och lantlig 1700-tals krog. Även om det fanns industri här redan på 1800-talet, så började denna del av staden bubbla på allvar när en viss LM Ericsson uppförde en ny fabrik här som stod klar 1940. Många av dagens charmiga trevåningshus som är karakteristiska för detta område tillkom just då, mitt under brinnande världskrig, som bostäder åt fabriksarbetarna och deras familjer. Mycket av arkitekturen från tidigt 1900-tal finns bevarat, men nu huserar istället kvalitativa restauranger, caféer och affärer i de vackra industribyggnaderna. De närliggande områdena som Aspudden, Gröndal och Telefonplan osar inte längre av svavel och olja från verkstäder och hamnar, istället kantar vackra grönområden och lägenheter Mälarens stränder bara några få hundra meter från de charmiga centrumområdena som kommit att kallas för ”Stockholms Brooklyn”. Ändå vore det orättvist att begränsa dagens Hägersten till ett område endast för den yngre generationen. Många av huvudstadens kulturellt engagerade invånare har valt att bosätta sig här, vilket har haft en positiv inverkan på utbudet av till exempel teatrar, konstnärsstudios och föreningsaktiviteter. Här frodas både barnfamiljer samt pensionärer, och mycket av det ”gamla Stockholm” är omsorgsfullt bevarat, vilket gör Hägersten till den perfekta stadsdelen för dig som vill ha storstadens möjligheter och förstadens miljö

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!