I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Älvsjö - Liseberg

Lisebergsvägen 117

 • 54 kvm
 • 2
 • rum

  2 650 000 kr

  Välkommen

  Sekelskifteslägenhet i underbara Liseberg - Södra Stockholms minsta stadsdel med 15 minuters promenad till Älvsjö station. En villaidyll rik på vackra fastigheter och blomstrande trädgårdar. Denna fastighet är från 1919 och omgiven av en fantastisk trädgård med buskar, träd samt gräsmatta. Här finns det flera mysiga sittplatser och grill som från nyttjas fritt av föreningens medlemmar. Här ges det även solchans större delen av dagen, inte minst på eftermiddag/kväll - Samma solläge som vardagsrummet.

  Lägenheten har vackra spröjsade fönster i två väderstreck. Ett hem med stort vardagsrum, renoverat kök och tilltaget sovrum. Badrummet är helkaklat med dusch och det finns gott om förvaring i skåp och garderober. Vardagsrummet används idag som ett allrum med både säng och vardagsrumsmöbler. Ett rymligt rum med två fönster mot föreningens gemensamma trädgård. Möjlig 3:a - Se alternativ planritning.

  Lägenhetens fördelar:

  • Lägenhet med villakänsla
  • Ljus med fönster i två väderstreck
  • Renoverat kök med diskmaskin
  • Välplanerad planlösning med gott om förvaring
  • Fantastisk trädgård med eftermiddagssol
  • Möjlighet till parkering på föreningens gård

  Välkommen på visning!

  Pris
  2 650 000 kr /Bud
  Adress
  Lisebergsvägen 117
  Yta
  54 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  1 av 2
  Avgift
  3 630 kr/månad (värme, vatten, hushållsel och parkeringsplats)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (42 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Jag tror på varje bostad jag förmedlar. Under mina år som mäklare har jag lärt mig att framgång kräver hårt arbete, att vara påläst, lyhörd och se lösningar före problem. Jag arbetar därför med stort engangemang och vill att varje visningsbesökare ska förstå bostadens fulla potential och på så sätt buda/köpa med hjärtat före plånboken. Hos mig köper du ett hem och när det är dags att sälja hittar jag en köpare till rätt pris. Behöver du en uppdaterad värdering, bankkontakt, uppmätning eller inredningskonsultation? - Hör av dig, jag fixar det.

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten disponeras med kök, vardagsrum, sovrum och badrum i två väderstreck. Hallen öppnar upp lägenheten på ett trevligt sätt med ingång till lägenhetens alla rum. Här finns avhängning för ytterkläder, hatthylla och städskåp.

    Köket är nyligen renoverat, ljust och stilrent med plats för bord med fyra stolar eller som det i nyläget är med en platsbyggd köksoffa. Förvaring i lådor, på öppna hyllplan och i skåp. Den maskinella utrustningen består av en spishäll med fläkt, ugn med micro, separat kyl och frys samt diskmaskin.

    Vardagsrummet är rymligt och lättmöblerat med två fina spröjsade fönster. Här ryms en stor soffgrupp, matbord och övrigt möblemang - Ett fantastiskt rum där du kan följa säsongens färgskiftningar genom dina fönster. Med enkelhet kan detta rummet göras till två. Se alternativ planlösning.

    Sovrummet har plats för dubbelsäng samt både fristående och inbyggda garderober.

    Badrummet är fräscht och bra disponerat. Ett badrum med wc, handfat med kommod, spegel och handdukstork. Här finns även en stor duschplats och extra skåpförvaring.

    • Till lägenheten hör ett förråd.

    Välkommen att höra av dig för mer information.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    117:1
    Adress
    Lisebergsvägen 117
    Postnummer
    125 35
    Postort
    Älvsjö
    Område
    Liseberg
    Boarea
    54 kvm
    Antal rum
    2
    Trappor
    1 av 2
    Andelstal
    8,71
   • Föreningen
    Namn
    Brf Julstjärnan 4
    Byggår
    1919
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Bostadsrättsföreningen Julstjärnan 4 förvärvade fastigheten, 2002. Föreningen består idag av 11 lägenheter och 2 lokaler.

    Föreningen har en hemsida, http://julstjarnan4.bostadsratterna.se/, där information om fastigheten och föreningen finns.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fastigheten värms upp med hjälp av bergvärme.

    Renoveringar

    2006 - Installation av bergvärme
    2008 - Komplett fasad- och fönstermålning
    2012- Nytt tak på 11, dräneringsarbete baksida 113, ny beklädnad av alla yttertrappor
    2013 - Putsning och målning av yttertrappor, Nytt trappräcke ner till 115, Ny källardörr
    2014 - Renovering och bättringsmålning av fasad
    2015 - Dränering vid hörn 115. Bättringsmålning av fasad och renovering av ytterdörrar
    2016 - Renovering exteriört 113. Indragning av bredband via fiber
    2017 - Renovering interiört 113
    2018 - Nya mattor i trapphusen
    2019 - Ny tvättmaskin
    2020 - Dränering

    Planerade renoveringar

    2021 - Fasadrenovering

    Övriga utrymmen

    Förråd: Till varje lägenhet finns ett förråd. Därutöver har föreningen ett utrymme som kan utnyttjas vid behov för t ex däck och cyklar. Obs! Viktigt att det som ställs där inte står i vägen och att det är tydligt uppmärkt. Utrymmet är olåst och förvaring sker på egen risk.

    Tvättstuga: I föreningen finns det två tvättmaskiner och en torktumlare att tillgå. Även ett torkrum med mangel finns tillgängligt. I utrymmet finns också en lakansträckare, diskho och hylla för förvaring av tvättmedel. Tvättstugan bokas i mån av tid genom att du skriver in i almanackan när du har planerat att tvätta. Oftast är det lätt att få tid.

    Föreningen har 3 kärl att tillgå för avfall: Hushållsopor (töms på tisdagar och fredagar), Tidningar (töms vid behov), Matavfall (töms på torsdagar)

    TV/Internet

    Fastigheten är ansluten till fibernätet.

    Parkering

    Parkering finns på gården i mån av plats och är gratis för föreningens medlemmar.

   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 630 kr/månad (värme, vatten, hushållsel och parkeringsplats)
    Beskrivning mån.avg.

    I månadsavgiften ingår; Värme, Vatten, Hushållsel, Tillgång till parkering (i mån av plats), Tillgång till tvättstuga, Källarförråd.

    Hemförsäkring
    100 kr/månad
    Summa driftskostnader
    100 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    800 betalas av Säljare
    Pantsättningsavgift
    400 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Energideklaration
    Utfördes
    Onsdag 3 jul 2019
    Energiprestanda
    162 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Närområde

    Område

    Älvsjö - Pendeltåget tar dig till Centralen på 7 minuter, men ändå är det närmare till naturen, motionsspåren och friluftslivet. Älvsjöskogen i söder eller Årstafältet i norr, Långbroparken i väster eller Älvsjö IP i öster. Valen är många för den som vill aktivera sig i annat än urbana miljöer! Här finns också många internationellt inspirerade caféer, restauranger och butiker som har blivit karakteristiska för den dynamiska, södra delen av Stockholm med Södermalm i spetsen. Den internationellt välbesökta Stockholmsmässan har betytt mycket för kommersen i stadsdelen. Den garanterar att det mer eller mindre alltid är något på gång i området. Inte undra på att denna del av Stockholm idag är ett väldigt attraktivt bostadsområde där många byggnader har en särskild kulturstatus vilket garanterar deras bevarande.

    • Närmaste busshållplats finns ca 200 meter från lägenheten där buss 165 tar dig till tunnelbanan vid Liljeholmen åt det ena hållet och till Högdalen/ Farsta C åt det andra hållet. Ca 150 m från lägenheten går buss 144 som tar dig till tunnelbanan vid Gullmarsplan åt ena hållet och till Älvsjö station där pendeltåget ansluter åt det andra hållet. Du har också buss 168 till Gullmarsplan att tillgå lika så buss 134 till Liljeholmen via Årstaberg där både pendeltåget och Tvärspårvägen har anslutningar. Att cykla till Södermalm tar ca 10 minuter och till Centralstationen ca 30 minuter. Med bil kommer du enkelt ut till E4:an /Essingeleden.
    • På promenadavstånd ligger Älvsjö centrum, ca 15 minuter, med bl.a. bank, bibliotek, Stockholmsmässan och ett antal butiker. Närmaste grundskola i området är Sjöängsskolan (åk F-9) med profilklasser i musik, matematik/No och språk. Dessutom finns flertalet förskolor på nära avstånd samt Lisebergs vårdcentral ca 200 meter från lägenheten.
    • För fritidssysselsättningar finns i närområdet bl.a. bollplan, idrottsplats, isbana, idrottshall och simhall i Högdalen samt friluftsbad i Älvsjö. För lunch mm finns Lisebergs matsalar som närmsta granne. Dessutom finns Park, Folkets hus med diverse aktiviteter som en filmklubb. Närmsta butik är Lisebergs livs som ligger på andra sidan gatan. Större mataffärer som Willys, Lidl, Coop finns inom en till två km´s avstånd från bostaden.
   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT 
 Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION 
Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

BOAREA
Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

ÖPPEN BUDGIVNING 
Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT
 Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  En fastighetsmäklare verksam i Stockholmsområdet. Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Fiskargatan 8
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!