I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Hägersten - Fruängen

Lina Sandells Plan 7, 2tr

 • 66 kvm
 • 3
 • rum

  3 300 000 kr

  Såld

  Centralt i Fruängen och i den populära föreningen med den fina innergården finner ni denna fantastiska 50-talslägenhet med inglasad balkong. I denna välplanerade lägenhet från 1955, med fönster i två väderstreck, välkomnas ni till en trea med vackra parkettgolv, stora fönster och fönsterbänkar i grön marmor. Här bor ni på andra våningen med en balkong som vetter mot en vacker, grönskande gård i ett ljust söderläge.

  Lägenheten karaktäriseras av en bra planlösning, fina ytskikt och gott om förvaringsmöjligheter. Vardagsrummet och köket är rymliga och erbjuder gott om plats för umgänge med större sällskap. Det finns två sovrum, båda med plats för dubbelsängar, varav det ena idag nyttjas som matrum. Förvaringsutrymmen finns i form av en stor garderob i ena sovrummet och flera garderober i hallen. Två förråd i källaren tillhör lägenheten. Både köket och badrummet är i gott skick, har fönster och är utrustade med diskmaskin respektive tvättmaskin.

  Sammanfattningsvis är detta en komplett och välplanerad trea med både ett centralt läge i området och ett lugnt läge mot innergården.

  Pris
  3 300 000 kr /Såld
  Adress
  Lina Sandells Plan 7, 2tr
  Yta
  66 kvm
  Rum
  3 rok
  Trappor
  2 av 3
  Avgift
  4 443 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4.9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten disponeras med kök, vardagsrum, inglasad balkong och två sovrum. Ett fräscht badrum med fönster och tvättmaskin samt gott om förvaringsutrymmen i sovrum och i hall.

    I stort sett har alla ytskikt fräschats upp de senaste åren. Köket, som renoverades 2017, har gott om förvaring i skåp och lådor. Det är utrustat med spis, integrerad diskmaskin, kyl och frys samt fläkt. Det är ett riktigt bra kök med ett fönster och plats för matbord.

    Den inglasade balkongen sattes in 2014 och fungerar som ett perfekt extrarum långt in på hösten, med utsikt mot föreningens grönskande gård i söderläge, vilket ger sol större delen av dagen.

    Det finns två sovrum på motsatta sidor av lägenheten, varav det ena är lite större, men båda har plats för en dubbelsäng. Det större sovrummet har en stor garderobsvägg.

    Badrummet med fönster är fräscht och stilrent, utrustat med tvättmaskin, handfat, duschhörna i glas, handdukstork och toalett. Toalettlock med handtag ingår ej, utan ett vanligt toalettlock.

    Till lägenheten hör även ett källarförråd och en matkällare.

    Tveka inte att höra av dig för mer information.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    7016
    Lgh.nmr. LM
    1102
    Adress
    Lina Sandells Plan 7, 2tr
    Postnummer
    129 53
    Postort
    Hägersten
    Område
    Fruängen
    Boarea
    66 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    3
    Antal sovrum
    2
    Hiss
    Nej
    Trappor
    2 av 3
    Andelstal
    2,0333
    Andel av BRF nettoskuldsättning
    241 700 kr
   • Föreningen
    Namn
    Brf Hårnätet Fruängen
    Byggår
    1954-1955

    Allmän information

    Huset byggdes 1954, några år innan centrumet invigdes, och föreningen består av 56 lägenheter, varav ett antal hyresrätter som kan ses som en framtida intäkt i föreningen. Lägenheterna varierar från ettor till treor. Fastigheten är upplåten med tomträtt. Varje lägenhet har tillgång till ett källarförråd samt en matkällare.

    Inga planerade avgiftsförändringar, kontrollerat med föreningen juni 2024.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme och självdrag.

    Renoveringar

    Stambyte och renovering av elstigar skedde 2005. Föreningen har också bytt undercentral, putsat om fasaden och lagat taket. Dessa renoveringar skedde under 2008.

    Inga större planerade renoveringar, kontrollerat med föreningen juni 2024.

    Övriga utrymmen

    Här finns två välutrustade tvättstugor med torkrum, cykelrum (i port 9 och port 15) samt ett praktiskt barnvagnsrum. Den populära innergården är perfekt för avkoppling och umgänge, med en grillplats, sandlåda, gungställning och boulebana. För den trädgårdsintresserade finns ett trädgårdsförråd med redskap och verktyg samt ett kubbspel för trevliga sommarkvällar.

    TV/Internet

    Internet (1000 mbit) och IP-TV levereras av Ownit och ingår i månadsavgiften.

    Parkering

    För den bilburne finns 7 garageplatser att hyra, och det finns även flertalet parkeringsplatser i närheten. För närvarande kö.

    Energideklaration

    Utfördes
    Tisdag 3 maj 2016
    Energiprestanda
    119 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    4 443 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
    Hushållsel
    120 kr/månad
    Hemförsäkring
    120 kr/månad
    Summa driftskostnader
    240 kr/månad

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

   • Närområde

    Område

    Huset inrymmer en sushirestaurang och en trafikskola som bidrar till både trevlig stämning och föreningens goda ekonomi.

    I Fruängens Centrum hittar du mataffärer, vårdcentral och barnläkarmottagning, tandläkare, bibliotek, klädaffärer, flera restauranger samt Systembolaget.

    Kommunikationsmöjligheterna är mycket goda med både tunnelbana och bussförbindelser till stora delar av söderort, inklusive Älvsjö (pendeltågstation) och Kungens Kurva. Exempel på restider från Fruängen: Liljeholmen 8 minuter, Hornstull 10 minuter och T-centralen 18 minuter. Med bil är det nära till E4.

    I området finns Fruängens grundskola samt flera kommunala och privata förskolor. Den vackra Långbroparken och Långbro Värdshus ligger bara några hundra meter från centrum. Vid Långsjön kan du bada på sommaren och åka skridskor på vintern.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!