I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Hägersten - Liljeholmen

Liljeholmstorget 10

 • 69 kvm
 • 2
 • rum

  4 800 000 kr

  Välkommen till Liljeholmstorget 10, 6tr!

  Välkomna att besöka denna genomgående lägenhet om 69 välplanerade kvm fördelat över två ljusa rum och kök, lokaliserad invid Liljeholmstorget har du närhet till goda kommunikationer och service i världsklass med Liljeholmstorget Galleria utanför porten.

  Bostaden erbjuder genomgående ljus parkett och smakfulla färgval. Du möts redan i hallen av en hemtrevlig miljö perfekt anpassad för det moderna livets alla behov. Lägenheten är uppdelad i en rymlig hall, ett mysigt sovrum med tillhörande balkong, ett vardagsrum med öppen planlösning mot det stilrena och fullutrustade köket, ett fräscht helkaklat badrum med tvättmaskin samt en stor klädkammare. I denna bostad har du allt som kan tänkas för ett praktiskt och trivsamt boende.

  Vardagsrummet har ett fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier vilket ger en känsla av rymd. Här ryms både soffgrupp och matbord för att avnjuta goda måltider. Rummet knyter med sin öppna planlösning an till det stilfulla köket där full maskinell utrustning och bra arbetsytor gör det till en fröjd att tillaga alla dagens måltider, här finns även gott om plats för förvaring och utrymme för en köksö om extra arbetsutrymme önskas. Det mysiga sovrummet har en rogivande mörk fondvägg vilket skapar en oas för avslappnande efter en lång dag. Rummet har plats för en dubbelsäng och gott om förvaringsmöjligheter i flera garderober. Lägenhetens höga läge ger en fantastisk utsikt som kan avnjutas från balkongen som nås från sovrummet.

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  4 800 000 kr SÅLD!
  Adress
  Liljeholmstorget 10
  Yta
  69 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  6 av 6
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 921 kr/månad (värme, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (132 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Sovrum
     Mysigt och avslappnande sovrum med fönster och glasdörr mot den väl tilltagna balkongen. Plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och byrå, gott om plats för förvaring i fyra garderober. Vitmålade väggar med fondvägg i blågrå kulört samt parkett.

    • Kök
     Rymligt kök med generöst ljusinsläpp. Vitlackerande skåpsluckor som omges av en elegant träpanel utrustad med vita spotlights i tak ger ett sammantaget hemtrevligt och stilfullt kök. Gott om förvaring i vita över- och underskåp och generösa arbetsytor. Vitt kakel ovan arbetsytorna ger ett övergripande stilrent intryck. Fullt utrustad med vitvaror såsom spishäll, köksfläkt, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin samt kyl och frys.

    • Vardagsrum
     Generöst tilltaget vardagsrum med stora fönsterpartier för härligt ljusinsläpp. Här finns utrymme för möblering efter eget tycke med plats för matbord, soffgrupp, TV-möbel samt förvaring. En fondvägg som matchas mot vitmålade väggar samt parkett.

    • Hall
     Rymlig möblerbar hall som öppnar upp emot lägenhetens övriga rum. Plats för klädhängare, hallmöbel samt förvaring. En fondvägg som matchas mot vitmålade väggar samt parkett.

    • Balkong
     Stor balkong med gott om utrymme för möblering som löper längst med sovrummets kortsida.

    • Badrum
     Rymligt helkaklat badrum utrustat med WC, handfat, duschvägg samt tvättmaskin.

    • Klädkammare
     En generöst tilltagen klädkammare med goda förvaringsmöjligheter.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    02683
    Lgh.nmr. LM
    1603
    Adress
    Liljeholmstorget 10
    Postnummer
    117 61
    Postort
    Stockholm
    Område
    Hägersten - Liljeholmen
    Boarea
    69 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    6 av 6
    Andelstal
    0,0063900
    Andelstal avgift
    0,59203%
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Brf Liljeholmens Port
    Bildades
    2006
    Byggår
    2006

    Allmän information

    Brf Liljeholmens Port (org.nr 769611-6750) är en s.k "äkta bostadsrättsförening". Föreningen har 143 lägenheter som alla upplåts med bostadsrätt. Föreningen har fyra hyreslokaler i gatuplan samt två mindre lagerlokaler i källarplan. Lokalhyresgästerna är i dagsläget Notar, Körkortshuset, LH Klippotek samt Harmony Beauty & Spa. Lägenhetsarean är 11 116 m2 och lokalarean är 375 m2.

    Lägenheterna är fördelade enligt följande: 1 Rok 2 Rok 3 Rok 4 Rok 5 Rok 14 st 72 st 33 st 17 st 7 st

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & Frånluftsventilation

    Renoveringar

    • Fasadrenoveringen
     Under 2016 genomförde styrelsen grundlig undersökning av fasaden. Undersökningen visade på förekomsten av fuktskador. JM kommer att bekosta och genomföra en grundlig renovering av fasaden under de närmaste åren. Pågående.

    Övriga utrymmen

    2 st tvättstugor, 4 st cykelrum samt en föreningslokal som kan hyras för 200 kr/dygn och användas för övernattning och för festliga aktiviteter (max 30 pers). Tillgång till en grön innergård med lekplats som delas med grannföreningen Brf Liljeholmens Torg.

    TV/Internet

    I fastigheten finns coaxialnät för kabel-TV och fibernät för bredband. Föreningen har tecknat gruppavtal för kabel-TV med Tele2 (f.d. ComHem) (basutbud) och Stockholms Stadsnät för bredband och IP-telefoni (1000/1000 Mbit/s).

    Parkering

    Föreningen erbjuder trygga och lättillgängliga parkeringsplatser i varmgarage. Övervakning, administration och städning sköts genom samarbetsavtal med ledande aktörer i branschen. Hyran är 1 500 kr per månad inklusive moms. Medlemmar hyr momsfritt för 1 200 kr per månad. Det finns lediga p-platser med laddbox (3-fas, 32A). Hyran är 2 000 kr per månad inklusive moms. Medlemmar hyr momsfritt för 1 600 kr per månad. Elförbrukning betalas till självkostnadspris 1,25 kr/kWh.

    Energideklaration

    Utfördes
    Fredag 30 aug 2019
    Energiprestanda
    88 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 921 kr/månad (värme, kabel-TV och Internet)
    Beskrivning mån.avg.

    El och varmvatten mäts och debiteras efter förbrukning till självkostnadspris 1,25 kr/kWh respektive 70 kr/kbm.

    Hushållsel
    200 kr/månad
    Hemförsäkring
    200 kr/månad
    Summa driftskostnader
    400 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    1 207,50 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    483 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    I början av 1900-talet var Hägersten väldigt glest bebyggt, och hit kom stockholmarna mest under sommarmånaderna för att undfly innerstadens stress. Dagens hipstervänliga och charmiga Midsommarkransen är faktiskt uppkallat efter en pittoresk och lantlig 1700-tals krog. Även om det fanns industri här redan på 1800-talet, så började denna del av staden bubbla på allvar när en viss LM Ericsson uppförde en ny fabrik här som stod klar 1940. Många av dagens charmiga trevåningshus som är karakteristiska för detta område tillkom just då, mitt under brinnande världskrig, som bostäder åt fabriksarbetarna och deras familjer. Mycket av arkitekturen från tidigt 1900-tal finns bevarat, men nu huserar istället kvalitativa restauranger, caféer och affärer i de vackra industribyggnaderna. De närliggande områdena som Aspudden, Gröndal och Telefonplan osar inte längre av svavel och olja från verkstäder och hamnar, istället kantar vackra grönområden och lägenheter Mälarens stränder bara några få hundra meter från de charmiga centrumområdena som kommit att kallas för ”Stockholms Brooklyn”. Ändå vore det orättvist att begränsa dagens Hägersten till ett område endast för den yngre generationen. Många av huvudstadens kulturellt engagerade invånare har valt att bosätta sig här, vilket har haft en positiv inverkan på utbudet av till exempel teatrar, konstnärsstudios och föreningsaktiviteter. Här frodas både barnfamiljer samt pensionärer, och mycket av det ”gamla Stockholm” är omsorgsfullt bevarat, vilket gör Hägersten till den perfekta stadsdelen för dig som vill ha storstadens möjligheter och förstadens miljö

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!