I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Nacka - Ekängen

Lasarettsvägen 1, 4tr

 • 103 kvm
 • 3
 • rum

  5 400 000 kr

  Såld

  Högst upp i huset med både balkong och terrass! Här bor ni i en fantastisk lägenhet med fönster i två väderstreck och sol från morgon till kväll. Hissen går från garaget upp till lägenhetsplanet och in till denna rymliga 3:a, fylld av bekvämligheter och livskvalitet. Ställ upp balkongdörrarna och bjud hem vänner och familj, här finns gott om plats på den stora terrassen med kvällssol. Det här är lägenheten som förlänger dagen och gör ditt boende till något alldeles extra.

  Populärt område med täta och bra kommunikationer till Slussen. Området har fina grönområden och populära vattennära promenadstråk längs med Nyckelviken och Långsjön. Strax utanför porten finns matbutiker, bageri och annan service samt gym. Bussar går regelbundet in mot Slussen. 2030 står tunnelbanan klar med slutstation i Nacka Forum.

  Bostaden är öppen och luftig med nyslipat ekparkettgolv 2022. Köket har en social halvöppen planlösning mot matplatsen och vardagsrummet samt är utrustad med diskmaskin, varmluftsugn, spishäll och fullstor kyl/frys. Rymligt genomgående vardagsrum med braskamin och gott om plats för både soffgrupp och övrigt möblemang. Utgång till inglasad balkong i söderläge och terrass i norrläge. Avskilt från vardagsrum och kök finns två rymliga sovrum med garderober och stora fönsterpartier för ljusinsläpp. I hallen nås lägenhetens två badrum, varav det ena med fönster, tvättmaskin och torktumlare. Till lägenheten hör ett källarförråd.

  Välkommen att höra av dig för mer information.

  Pris
  5 400 000 kr /Såld
  Adress
  Lasarettsvägen 1, 4tr
  Yta
  103 kvm
  Rum
  3 rok
  Trappor
  4 av 4
  Hiss
  Ja
  Avgift
  5 929 kr/månad (värme, vatten och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4.9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    362
    Lgh.nmr. LM
    1402
    Adress
    Lasarettsvägen 1, 4tr
    Postnummer
    131 45
    Postort
    Nacka
    Område
    Ekängen
    Boarea
    103 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    3
    Hiss
    Ja
    Trappor
    4 av 4
    Andelstal
    2,267300
   • Föreningen
    Namn
    Brf Bergkörsbär
    Byggår
    2009

    Allmän information

    Föreningen förvärvade fastigheten med totalt 53 bostadsrättslägenheter 2008. Den totala boytan är ca 4252 m2. Föreningen disponerar 46 parkeringsplatser i i eget källargarage. På fastigheten finns en trevlig trädgård med sittplatser, lekplats, pergola och gräsmatta. Trädgården har mycket vackra planteringar under vår, sommar och höst.

    • Varje bostad i föreningen har ett eget förråd på källarvåningen eller våning 2.

    Övriga utrymmen

    I fastigheten finns en gemensamhetslokal med separat sovrum för övernattning. Vidare finns det ett mindre kök, WC samt bastu och dusch. Fastigheten innehåller även två cykelrum, två barnvagns- och rullstolsrum.

    TV/Internet

    Bostadsrättsföreningen har tecknat ett avtal med Telia. Avtalet omfattar digital-TV, bredbandstelefoni och internetanslutning (100/100 Mbit).

    Parkering

    Totalt finns det 46 parkeringsplatser i garage under husen. Det finns lediga platser. En bilplats i garaget kostar 750 kr/mån, alternativt 1250 kr/mån för laddplats.

    Energideklaration

    Utfördes
    Onsdag 21 okt 2020
    Energiprestanda
    145 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    5 929 kr/månad (värme, vatten och Internet)
    Hushållsel
    300 kr/månad
    Hemförsäkring
    200 kr/månad
    Summa driftskostnader
    500 kr/månad

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!