I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - Hornstull

Långholmsgatan 13 A, 4tr

 • 36 kvm
 • 1.5
 • rum

  3 875 000 kr

  Såld

  Perfekt lägenhet med balkong, mitt i Hornstull. En 1,5:a med sovrum högst upp i gårdshus, mellan två innergårdar, både ostört och centralt med knappt 1 minut till all tänkbar service. Ett ljust sekelskiftesboende med högt i tak, bevarade trägolv och ett kök med matplats i en halvöppen planlösning mot vardagsrummet. Gott om förvaring och en social planlösning gör att lägenheten upplevs både rymlig och smart planerad.

  Lägenheten karaktäriseras av generös takhöjd och fina ytskikt. Tidstypiska attribut som speglade dörrar, stora fönster och trägolv ger lägenheten det lilla extra. Läget i huset är ogenerat med vacker utsikt över takåsar från både lägenhet och balkong. Ett perfekt hem för såväl ensamhushållet som paret. Här bor du i en omtyckt och välskött förening med gemensam innergård. Till lägenheten hör ett vindsförråd, en trappa upp.

  Lägenheten är belägen på västra Södermalm, 1 minut till Hornstull med puls, vatten och kommunikationer.

  Lägenhetens fördelar:

  • Välskött fastighet med tidstypiska detaljer anno 1913.
  • Trägolv, stora fönster och högt i tak.
  • Högst upp i huset med balkong. Ostört och ljust.
  • 1,5:a med sovrum och rymlig garderob.
  • Väldisponerad och social planlösning med bra förvaring.
  • Uthyrning i andra hand är tillåtet.
  • Stabil omtyckt förening. Vindsförråd.
  • Nära vatten med Reimersholme, Långholmen och Årstaviken.
  • Flera restauranger, caféer och mysiga butiker inom gångavstånd.
  • Bra kommunikationer med tunnelbana och buss inom 1 minut.

  Pris
  3 875 000 kr Såld
  Adress
  Långholmsgatan 13 A, 4tr
  Yta
  36 kvm
  Rum
  1.5 rok
  Trappor
  4 av 4
  Avgift
  2 097 kr/månad (värme, vatten och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (95 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Jag tror på varje bostad jag förmedlar. Under mina år som mäklare har jag lärt mig att framgång kräver hårt arbete, att vara påläst, lyhörd och se lösningar före problem. Jag arbetar därför med stort engagemang och vill att varje visningsbesökare ska förstå bostadens fulla potential. Hos mig köper du ett hem och när det är dags att sälja hittar jag en köpare till rätt pris. Behöver du en uppdaterad värdering, bankkontakt, uppmätning eller inredningskonsultation? - Hör av dig, vi fixar det.

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten disponeras med kök och vardagsrum i en halvöppen planlösning, vilket medför större sociala ytor, inte minst på sommaren när balkongen blir ett extrarum. Hallen i sig är välkomnande, har en inbyggd garderob i original och krokar för vardagens kläder.

    Lägenhetens ytskikt är fräscha. Väggar, tak och snickerier är målade, medan trägolvet är behandlat med vitpigmenterad hårdvaxolja. Den maskinella utrustningen består av gasspis med fläkt, ugn, kyl/frys samt diskmaskin - här finns allt som kan önskas inklusive en matplats vid lägenhetens härliga balkong.

    Den stora mysiga balkongen omges av takåsar och trätoppar, här kan både frukostkaffet och middagen serveras och balkongen blir på så sätt en förlängning av både kök och vardagsrum som med sin halvöppna planlösningen möjliggör middagar för många gäster. Vardagsrummet är ljust och upplevs rymligt i och med rummets takhöjd och det stora fönstret, här rymmer med enkelhet en soffgrupp.

    Innanför vardagsrummet är sovrummet med direktljus via stort spröjsat fönster.

    Toaletten och duschrummet har två separata ingångar. Wc med handfat och toalett och istället för stockholmsdusch på toaletten finns det ett separat duschrum.

    • Till lägenheten hör ett vindsförråd.
    • Bra förvaring i inbyggd garderob i hall, garderob i sovrum och förvaring i kök.
   • Fakta
    Bostadsrätt
    Ja
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    53
    Lgh.nmr. LM
    1405
    Adress
    Långholmsgatan 13 A, 4tr
    Postnummer
    117 33
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - Hornstull
    Boarea
    36 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    1,5
    Hiss
    Nej
    Trappor
    4 av 4
    Andelstal
    1.73728 %
   • Föreningen
    Namn
    Bf Bulten
    Bildades
    1925
    Byggår
    1913
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Föreningen är en äkta bostadsförening med 49 lägenheter fördelat på två hus och har god ekonomi. Husen byggdes 1913. Föreningen äger tomten sedan 1926. En restaurang och två butiker finns i huset. Uthyrning i andra hand är tillåtet, men en månadsavgift på 30% av grundavgiften tillkommer. Airbnb och andra tillfälligt återkommande uthyrningar är inte tillåtna i föreningen.

    För mer information: https://bfbulten.se/

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme

    Renoveringar

    1979 byttes samtliga V/A-stammar i kök.
    2001 målades taket. 2002 renoverades fasaden.
    2003 renoverades fönster.
    2006 byttes el-stigare.
    2006-2007 byttes samtliga V/A-stammar i badrum.
    2011 renoverades svängdörrarna samt dörrar till vädringsbalkongerna.
    2012 har entréporten bytt ut och ny dörröppnare monterats.
    2014 renoverades balkongerna. En fransk balkong byggdes till.
    2017 utfördes takarbeten samt renovering av två fuktskador i två lägenheter.
    2018 utfördes mark- och trädgårdsarbeten. Värmesystemet justerades, stammarna spolades. 2019 OVK-besiktning.
    2020 Byte av köksstammar.

    Övriga utrymmen

    Föreningen har två trivsamma och nyrenoverade innergårdar. Här finns utemöbler och flera grillar. I föreningen finns en gemensam tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Det finns även ett cykelrum. Till bostaden hör ett källarförråd samt ett vindsförråd.

    TV/Internet

    TV och bredband via Bredbandsbolaget (100/100 Mbit/ sek). Anslutningen ingår i avgiften. Eventuella övriga avtal tecknas av bostadsinnehavaren.

    Parkering

    I området råder boendeparkering. För mer information se: www.stockholm.se

    Energideklaration

    Utfördes
    Måndag 30 nov 2009
    Energiprestanda
    139 kWh/m2
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 097 kr/månad (värme, vatten och Internet)
    Beskrivning mån.avg.

    Ett obligatoriskt tillägg om 50 kr/månad för balkong tillkommer.

    Hushållsel
    120 kr/månad
    Hemförsäkring
    100 kr/månad
    Gas
    200 kr/månad
    Summa driftskostnader
    420 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    3470 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    400/ pantbrev

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

BOAREA Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.    ÖPPEN BUDGIVNING Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!