I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - Hornstull

Långholmsgatan 13 A, 4tr

 • 36 kvm
 • 1.5
 • rum

  Perfekt lägenhet med balkong, mitt i Hornstull. En 1,5:a med sovrum högst upp i gårdshus, mellan två innergårdar, både ostört och centralt med knappt 1 minut till all tänkbar service. Ett ljust sekelskiftesboende med högt i tak, bevarade trägolv och ett kök med matplats i en halvöppen planlösning mot vardagsrummet. Gott om förvaring och en social planlösning gör att lägenheten upplevs både rymlig och smart planerad.

  Lägenheten karaktäriseras av generös takhöjd och fina ytskikt. Tidstypiska attribut som speglade dörrar, stora fönster och trägolv ger lägenheten det lilla extra. Läget i huset är ogenerat med vacker utsikt över takåsar från både lägenhet och balkong. Ett perfekt hem för såväl ensamhushållet som paret. Här bor du i en omtyckt och välskött förening med gemensam innergård. Till lägenheten hör ett vindsförråd, en trappa upp.

  Lägenheten är belägen på västra Södermalm, 1 minut till Hornstull med puls, vatten och kommunikationer.

  Lägenhetens fördelar:
  • Välskött fastighet med tidstypiska detaljer anno 1913.
  • Trägolv, stora fönster och högt i tak.
  • Högst upp i huset med balkong. Ostört och ljust.
  • 1,5:a med sovrum och rymlig garderob.
  • Väldisponerad och social planlösning med bra förvaring.
  • Uthyrning i andra hand är tillåtet.
  • Stabil omtyckt förening. Vindsförråd.
  • Nära vatten med Reimersholme, Långholmen och Årstaviken.
  • Flera restauranger, caféer och mysiga butiker inom gångavstånd.
  • Bra kommunikationer med tunnelbana och buss inom 1 minut.

  Adress
  Långholmsgatan 13 A, 4tr
  Yta
  36 kvm
  Rum
  1.5 rok
  Trappor
  4 av 4
  Avgift
  2 147 kr/månad (värme, vatten och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten disponeras med kök och vardagsrum i en halvöppen planlösning, vilket medför större sociala ytor, inte minst på sommaren när balkongen blir ett extrarum. Hallen är välkomnande med en inbyggd garderob i original och krokar för vardagens kläder.

    Lägenhetens ytskikt är fräscha. Väggar, tak och snickerier är målade, medan trägolvet är behandlat med vitpigmenterad hårdvaxolja. Den maskinella utrustningen består av gasspis med fläkt, ugn, kyl/frys samt diskmaskin - här finns allt som kan önskas inklusive en matplats vid lägenhetens härliga balkong.

    Den stora mysiga balkongen omges av takåsar och trätoppar, här kan både frukostkaffet och middagen serveras och balkongen blir på så sätt en förlängning av både kök och vardagsrum som med sin halvöppna planlösning möjliggör middagar för många gäster. Vardagsrummet är ljust och upplevs rymligt i och med rummets takhöjd och det stora fönstret, här rymmer en soffgrupp med enkelhet.

    Innanför vardagsrummet ligger sovrummet med direktljus via ett stort spröjsat fönster.

    Toaletten och duschrummet har två separata ingångar. Wc med handfat och toalett, och istället för Stockholmsdusch på toaletten finns det ett separat duschrum.

    Till lägenheten hör ett vindsförråd. Bra förvaring finns med inbyggd garderob i hallen, garderob i sovrummet och förvaring i köket.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    53
    Lgh.nmr. LM
    1405
    Adress
    Långholmsgatan 13 A, 4tr
    Postnummer
    117 33
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - Hornstull
    Boarea
    36 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    1,5
    Hiss
    Nej
    Trappor
    4 av 4
    Andelstal
    1.73728 %
    Andel av BRF nettoskuldsättning
    184 753 kr
   • Föreningen
    Namn
    Bf Bulten
    Bildades
    1925
    Byggår
    1913
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Föreningen är en äkta bostadsförening med 51 lägenheter fördelat på två hus och har god ekonomi. Husen byggdes 1913. Föreningen äger marken sedan 1926. En restaurang och två butiker finns i huset. Uthyrning i andra hand är tillåtet, men en månadsavgift på 30% av grundavgiften tillkommer. Airbnb och andra tillfälligt återkommande uthyrningar är inte tillåtna i föreningen.

    Ekonomi: Föreningen idag har ca: 13 miljoner kronor i lån, vilket resulterar i en belåning på ca: 6 690 kr/kvm. Det finns inga planerade avgiftsförändringar.

    För mer information: https://bfbulten.se/

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme och självdrag

    Renoveringar

    2001 målades taket. 2002 renoverades fasaden.
    2003 renoverades fönster.
    2006 byttes el-stigare.
    2006-2007 byttes samtliga V/A-stammar i badrum.
    2011 renoverades svängdörrarna samt dörrar till vädringsbalkongerna.
    2012 har entréporten bytt ut och ny dörröppnare monterats.
    2014 renoverades balkongerna. En fransk balkong byggdes till.
    2017 utfördes takarbeten samt renovering av två fuktskador i två lägenheter.
    2018 utfördes mark- och trädgårdsarbeten. Värmesystemet justerades, stammarna spolades. 2019 OVK-besiktning.
    2020 Byte av köksstammar.
    2020 - Åtgärdande av ventilationen enligt Protokoll från OVK.
    2021 - Målning och nytt golv i föreningens tvättstuga.
    2022 Målning fönster.
    2022/2023 Ytskikt trapphus.

    Övriga utrymmen

    Föreningen har två trivsamma och nyrenoverade innergårdar. Här finns utemöbler och flera grillar. I föreningen finns en gemensam tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Det finns även ett cykelrum. Mer information om de gemensamma utrymmena finns på föreningens hemsida.

    TV/Internet

    TV och bredband via Telenor (100/100 Mbit/ sek). Anslutningen ingår i avgiften. Eventuella övriga avtal tecknas av bostadsinnehavaren.

    Parkering

    I området råder boendeparkering. För mer information se: www.stockholm.se

    Energideklaration

    Utfördes
    Måndag 23 sep 2019
    Energiprestanda
    139 kWh/m2
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 147 kr/månad (värme, vatten och Internet)
    Hushållsel
    200 kr/månad
    Hemförsäkring
    125 kr/månad
    Gas
    300 kr/månad
    Summa driftskostnader
    625 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    3470 kr. Engångskostnad betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    400 kr/pant. Engångskostnad

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!