I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - Zinkensdamm

Krukmakargatan 60

 • 68 kvm
 • 3
 • rum

  6 800 000 kr

  Välkommen till Krukmakargatan 60, 1tr!

  Välkommen till en ljus och trivsam trerummare med uteplats på populära Södermalm. Här erbjuds 68 kvadratmeter, öppna ytor och genomgående fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier som i kombination skapar en luftig och hemtrevlig känsla.

  Lägenheten har genomgående ljust plankgolv och ljusmålade väggar med kontrasterande exklusiva materialval och planlösningen disponerar två rymliga sovrum, ljust vardagsrum, modernt utrustat kök samt ett stilrent och vackert badrum. Det smakfullt inredda köket erbjuder generösa sociala och arbetsytor och är beläget i öppen planlösning mot vardagsrummet där en praktisk köksö förenar de två rummen. Från vardagsrummet når du lägenhetens andra sovrum och den härliga uteplatsen med gott om plats att möblera för avkoppling eller trevliga bjudningar.

  Bostaden är belägen i en lugn och familjevänlig del av Södermalm med lekplatser och gröna ytor runt hörnet. På promenadavstånd ligger Årstaviken, Långholmen och Tantolunden som erbjuder badplatser, promenadstråk, utegym och motionsslingor omgivna av charmiga kolonistugor. I närområdet finner man även Skinnarviksparken och Skinnarviksberget med sin makalösa utsikt över Stockholm och Riddarfjärden samt Zinkensdamm IP för den sportintresserade. Det centrala men ändå lugna läget bjuder på det bästa av Södermalm och området erbjuder ett fantastiskt utbud av trevliga restauranger, mysiga caféer och små butiker samt all tänkbar närservice. Flertalet skolor och förskolor för alla åldrar i närområdet.

  Goda kommunikationer med innerstadsbussar och tunnelbanans röda linje på minuters gångavstånd. T-centralen når du på under 10 min med tunnelbana och till södra station och pendeltåg tar det fem minuter med buss eller tio minuters promenad. I området finns även goda cykelvägar som smidigt, snabbt och miljövänligt tar dig dit du vill i staden.

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  6 800 000 kr /BUD
  Adress
  Krukmakargatan 60
  Yta
  68 kvm
  Rum
  3 rok
  Trappor
  1 av 6
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 954 kr/månad (värme, vatten och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (124 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Hall
     Rymlig hall med god förvaring i inbyggda garderober. Plats för byrå, hatthylla eller annan önskad möblering. Ljust målade väggar och plankgolv.

    • Kök
     Rejält kök med god förvaring i över och underskåp av mörkt trä och generösa arbetsytor i form av köksbänk i mörkt stenutförande samt praktisk köksö. Köket är väl utrustat med nedsänkt diskho, induktionshäll, ugn samt integrerad kyl/frys. Ljusmålade väggar med plankgolv.

    • Vardagsrum
     Rymligt och trivsamt vardagsrum med öppen planlösning mot kök med plats för såväl soffgrupp som matbordsmöblemang. Stora fönster ger ett väldigt gott ljusinsläpp. På golvet ligger ett plankgolv och väggarna är ljusmålade. Härifrån nås lägenhetens uteplats.

    • Uteplats
     Från vardagsrummet nås lägenhetens stenlagda uteplats med plats för möblering efter önskemål.

    • Sovrum 1
     Stort sovrum med tillhörande klädkammare. Avskiljs ifrån hall av stilren glasvägg med svart metallram. Fint ljusinsläpp med plats för dubbelsäng samt nattduksbord om så önskas. Rummet har ljust målade väggar och plankgolv.

    • Sovrum 2
     Trivsamt sovrum som passar utmärkt som exempelvis barnkammare, gästrum eller kontor. Fönster mot uteplats. Ljust målade vägar samt plankgolv

     • Badrum
      Vackert badrum med mörk marmorkakel på väggar samt mörk marmorklinker på golvet. Utrustat med svart handfat med tillhörande kommod, badrumsskåp med spegel, duschvägg, svart dusch och blandare, svarta hyllplan, svart WC samt tvättmaskin med praktisk bänkskiva i ljust trä ovanpå.
   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    00306
    Adress
    Krukmakargatan 60
    Postnummer
    117 41
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - Zinkensdamm
    Boarea
    68 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Boareabeskrivning
    I föreningens ekonomiska plan anges att denna bostad är om 2 rok men ombyggnation har skett och bostaden disponeras som 3 rok
    Antal rum
    3
    Hiss
    Ja
    Trappor
    1 av 6
    Andelstal
    0,0030760
    Andelstal avgift
    0,31397%
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Brf Zinken
    Bildades
    2008
    Byggår
    1988
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    BRF Zinken består av fastigheterna Krukomakaren 4, 7, 8, 12, 13, 14 och 15. De sju fastigheterna har adresserna Krukmakargatan 45-73 samt Zinkens Väg 27-71. Föreningen omfattas av 13 huskroppar med 5-6 våningsplan samt ett eller två källarplan. Totalyta är 28 374 kvm varav 24 740 kvm utgör bostadsyta, 1 590 kvm utgör lokalyta och 2 044 kvm utgör garage. Föreningen består av 319 bostadslägenheter och 14 lokaler (bl.a. en privatägd förskola som hyr två lokaler) och ett garage. Föreningen äger marken och förvärvade fastigheten 2008. För mer information, besök gärna föreningens hemsida: www.brfzinken.se. Mycket välvårdad förening med regelbundna starka resultat. Låg belåning, ca 7 000/kvm 2021. Kvarvarande hyresrätter säljs löpande då de går tillbaka till föreningen.

    Byggnaden

    Flerfamljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & Frånluft med återvinning

    Renoveringar

    En utförlig besiktning av fastigheterna har gjorts där det konstaterades att de är i gott skick. Detaljerad underhållsplan har tagits fram som sträcker sig till 2047.

    Planerade renoveringar

    • Renovering av tak planeras att utföras 2022-2025

    Övriga utrymmen

    • Tvättstugor; Föreningen har 5 tvättstugor vilka är fräscha och rymliga. Tvättider bokas med sedvanlig bokningscylinder och det är väldigt lätt att få tider.
    • Gästlägenhet finns att hyra för 500kr per dygn.
    • Cykelrum/Barnvagnsrum; Cykelrummet ligger lättillgängligt i markplanet. Separat barnvagnsrum finns i fastigheten, bekvämt beläget i entréplanet.
    • Gemensamhetslokal: I föreningen finns en mycket fin och bra festlokal/samlingslokal vilken kan hyras för 200 kr/tillfälle. Perfekt för kalas eller andra festligheter i goda vänners lag. Samlingslokalen är belägen på Krukmakargatan 71.
    • Gemensamhetsodling; I föreningen finns en gemensamhetsodling för den odlingsintresserade. Ytan där man kan odla ligger strax utanför porten ner mot föreningens gårdar. Föreningen har avsatt en budget för odlingsgruppen.
    • I föreningen finns flera grovsoprum för sortering av papper, kartong, mindre el-avfall, lampor/lysrör och batterier.

    I föreningens ekonomiska plan anges att denna bostad är om 2 rok men ombyggnation har skett och bostaden disponeras som 3 rok

    TV/Internet

    Ownit leverar 100Mbit och breband via Ownit också.

    Parkering

    I föreningen finns ett garage med 88 garageplatser samt 50 parkeringsplatser. Intresse för garage- och parkeringsplatserna anmäls via föreningens hemsida www.brfzinken.se.

    Priser för 2022 Garage, 1 418 kr/månad (58st) Garage med el, 1618 kr/månad + förbrukning (30st) MC plats i garage, 729 kr/månad (6st) P-plats utomhus, 770 kr/månad (40st) P-plats utomhus med el, 970 kr/månad + förbrukning (10st)

    Föreningen justerar avgiften årligen då den är kopplad till prisbasbeloppet.

    Energideklaration

    Utfördes
    Måndag 25 nov 2019
    Energiprestanda
    129 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 954 kr/månad (värme, vatten och Internet)
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Summa driftskostnader
    300 kr/månad
    Personer i hushållet
    1
    Överlåtelseavgift
    1232,5 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    493 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!