I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - Mariatorget

Krukmakargatan 33A, 2tr

 • 77 kvm
 • 3
 • rum

  7 500 000 kr

  Välkommen

  Komplett trea mellan Mariatorget och Zinkensdamm på Södermalm. Lägenheten disponeras idag som en tvåa och har genomgående planlösning med sovrum, vardagsrum och balkong mot lugn gård i söderläge. Köket är extra stort och kan med enkelhet återställas till originalplanlösningen - kök med ett intilliggande sovrum. Stort badrum renoverat 2017 med tvättmaskin och badkar. De stora och generösa ytorna tillsammans med de breda fönsterpartierna gör bostaden ljus och inbjudande. Känslan i lägenheten förhöjds av fina ytskikt och mörka enhetliga parkettgolv i alla rum. Lägenheten totalrenoverades 2017. Ett inflyttningsklart och modernt hem med gott om yta i varje rum. Här finns plats för matbord i både vardagsrum och kök samt dubbelsäng och garderober i sovrum. Klädkammare i hall och extra garderobsförvaring.

  Lägenheten har hög boendekomfort och ligger i en väl omhändertagen fastigheten med cykelförråd, barnvagnsrum, garage i huset, hiss från entréplan, rymlig tvättstuga, en mycket välskött gård m.m. Föreningen har dessutom god ekonomi och låg belåning vilket föranlett låga avgifter inkluderat bredband.

  Fastigheten är belägen på lugn återvändsgata med kort promenad till Mariatorget och Hornsgatans växande stadspuls med brett butiks- och restaurangutbud. Populära Nitty Gritty ligger rakt över gatan och runt hörnet finner man många populära restauranger och caféer såsom Hommage och Fabrique. Härifrån är det heller inte långt till mysiga promenader längst Mariaberget, Skinnerviksparken, Tantolunden och strandpromenaden längs Årstaviken. Nära pendeltåg, tunnelbanan Mariatorget och Zinkensdamm samt flertal bussar som enkelt tar dig runt hela staden samt pendeltåg.

  Lägenhetens fördelar:

  • Fint renoverad lägenhet med gott om yta i varje rum.
  • Badrum med badkar och tvättmaskin.
  • Bra planerad med förvaring i garderober och klädkammare.
  • Populär stabil förening med låga avgifter. Hiss från gatuplanet.
  • Garage, övernattningslägenhet, cykel och barnvagnsförråd finns.
  • Barnvänligt område nära parklekar, förskolor och skolor.
  • Centralt läge nära brett utbud av restauranger och butiker.
  • Flertalet busslinjer och tunnelbana inom några minuter.

  Välkomna att kontakta mäklaren för mer information.

  Pris
  7 500 000 kr /Bud
  Adress
  Krukmakargatan 33A, 2tr
  Yta
  77 kvm
  Rum
  3 rok
  Trappor
  2
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 708 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (95 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Jag tror på varje bostad jag förmedlar. Under mina år som mäklare har jag lärt mig att framgång kräver hårt arbete, att vara påläst, lyhörd och se lösningar före problem. Jag arbetar därför med stort engagemang och vill att varje visningsbesökare ska förstå bostadens fulla potential. Hos mig köper du ett hem och när det är dags att sälja hittar jag en köpare till rätt pris. Behöver du en uppdaterad värdering, bankkontakt, uppmätning eller inredningskonsultation? - Hör av dig, vi fixar det.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    054
    Lgh.nmr. LM
    1202
    Adress
    Krukmakargatan 33A, 2tr
    Postnummer
    118 51
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - Mariatorget
    Boarea
    77 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    3
    Antal sovrum
    1
    Hiss
    Ja
    Trappor
    2
    Andelstal
    1,55470
   • Föreningen
    Namn
    Brf Postiljonen 4
    Byggår
    1987

    Allmän information

    Brf Postiljonen 4, Krukmakargatan 33 A-B och Krukmakarbacken 2-4. Fastigheten är bebyggd med ett flerbostadshus med 6 våningar ovan mark samt två källarplan. Huset byggdes 1987 och består av 80 st. bostadslägenheter (varav 4 st. är hyreslägenheter). Det finns två st. kontor, en personallokal och en föreningslokal. Det finns 4 entréer och 5 st trapphus. Det finns 2 entréer från Krukmakarbacken, nr 2 och 4. Krukmakarbacken 4 är uppdelad i 4A och 4B, och 2 entréer från Krukmakargatan, nr 33A och 33B. Till varje trapphus finns en rymlig hiss. Lägenheterna fördelas på 38 st. om 2 rum och kök, 28 st. om 3 rum och kök, 1 st. om 4 rum och kök samt 8 st. om 5 rum och kök. Den totala bostadsytan är 6058 kvm.

    Övriga utrymmen

    Det finns flera cykel- och barnvagnsrum i fastigheten. Det finns även två tvättstugor i fastigheten varav den ena är utrustad med två tvättmaskiner, en grovtvättmaskin, torktumlare, mangel och torkrum. Den andra tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Mitt emot tvättstugorna finns en gemensamhetslokal / övernattningslägenhet / hobbyrum. (200 SEK/dygn). Tidningsinsamling finns utanför Krukmakarbacken 4 där det även finns ett källsorteringsrum. Sopnedkast finns i trapphuset.

    TV/Internet

    Fastigheten har bredband (100/100Mbit) via Telenor (ingår) och digital-TV via ComHem AB. Basutbudet ingår i avgiften.Överlåtelseavgift får uppgå till högst 2,5 % och pantsättningsavgift till högst 1 % av det prisbasbelopp som gäller vi tidpunkten för underrättelse om pantsättning. Överlåtelseavgift betalas av förvärvaren och pantsättningsavgift betalas av pantsättaren.

    Parkering

    Det finns 48 st garageplatser varav 38 st är upplåtna som bostadsrätter och övriga som hyresrätter i fastigheten. Garaget ägs och förvaltas av BRF Postiljonen 4. Det finns ingen intern hyreskö, merparterna av platserna är upplåtna som garagerätter som köps och säljs på den öppna marknaden. 42 av platserna har laddstolpe för laddning av el-bil.

    Energideklaration

    Utfördes
    Tisdag 25 feb 2020
    Energiprestanda
    108 kWh/m2
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 708 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
    Hushållsel
    300 kr/månad
    Hemförsäkring
    300 kr/månad
    Summa driftskostnader
    600 kr/månad

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT 
 Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION 
Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

BOAREA
Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

ÖPPEN BUDGIVNING 
Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT
 Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!