I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Bromma - Traneberg

Kinnekullevägen 19, 3tr

 • 60 kvm
 • 2
 • rum

  4 900 000 kr

  Högst upp i huset, på Tranebergs höjder finner ni denna ljusa och insynsskyddade gavellägenhet med stor hörnbalkong och sol från morgon till kväll.

  Här bor ni på en av Tranebergs mest populära adresser, med milsvid utsikt och i ett underbart hem med öppna och sociala ytor, både inne som ute. Ytskikten är genomgående i gott skick. Köket renoverades 2019 och har nu moderna bekvämligheter som en inbyggd diskmaskin, gott om skåpförvaring, stor köksbänk och en rymlig matplats - ett fantastiskt kök med två fönster, morgonsol och sjöglimt. På andra sidan av lägenheten är vardagsrummet, ett lättmöblerat rum med fiskbensparkett och stort fönster samt vackra dubbeldörrar ut mot den stora hörnbalkongen. Från hallen nås sovrummet och badrummet. Sovrummet är rofyllt och insynsskyddat med träd och takåsar utanför fönstret. Här finns en stor praktisk garderob och plats för såväl säng som arbetsplats. Badrummet renoverades 2023 med stilrena materialval och modern design, komplett med tvättmaskin. Hall med plats för avhängning av ytterkläder.

  Brf Mösseberg 14 är en stabil förening med låg belåning (2498 kr/ kvm) samt tvättstuga, 6 parkeringsplatser och enskilda förråd till vardera lägenhet.

  Lägenhetens fördelar:

  • En rymlig hörnbalkong med sol hela dagen.
  • Stora sociala ytor i både kök och vardagsrum, optimalt för större sällskap.
  • Fräscha ytskikt, med fokus på stilrena färgval och modern komfort.
  • Topprenoverat badrum och kök.
  • Stabil bostadsrättsförening med låg belåning.
  • Nära Alvik med utmärkta kommunikationsmöjligheter.
  • Promenadavstånd till Kungsholmen och Alvik strand.
  • Nära till vatten och badplatser.

  Ett hem som detta är sällsynt, så missa inte chansen att uppleva denna unika bostad - skriv upp dig som intresserad så håller vi dig uppdaterad.

  Pris
  4 900 000 kr /Såld
  Adress
  Kinnekullevägen 19, 3tr
  Yta
  60 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  3
  Avgift
  4 282 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    1201
    Adress
    Kinnekullevägen 19, 3tr
    Postnummer
    167 43
    Postort
    Bromma
    Område
    Traneberg
    Boarea
    60 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Nej
    Trappor
    3
    Andelstal
    5,65647%
    Andelstal avgift
    0,0565624
    Andel av BRF nettoskuldsättning
    118 128 kr
   • Föreningen
    Namn
    Brf Mösseberg 14
    Byggår
    1935

    Allmän information

    Brf Mösseberg 14 är en äkta förening och bildades 2012. Föreningen består av 21 lägenheter varav 20 är upplåtna med bostadsrätt samt 1 med hyresrätt (51 kvm) på adresserna Kinnekullevägen 19-23. Föreningen innehar fastigheten Mösseberg 14 med tomträtt och nuvarande tomträttsavtal löper tom 2025-03-31.

    Skuldsättning per kvm upplåten bostadsrätt, kr: 2 497 kr

    Förråd tillhör lägenheten.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme och självdrag.

    Renoveringar

    1992-96- Avloppsstammar.
    1990-tal- Renovering av vissa elstigar.
    2001- Installation av färrvärme.
    2007- Fasadrenovering.
    2007- Balkongrenovering.
    2013- Renovering av tvättstuga.
    2016- Injustering av värme samt byte av radiatorventiler.
    2017- Takrenovering.
    2017- Fönsterrenovering.
    2017- Installation av säkerhetsdörrar.
    2017- Byte av låscylindrar och nycklar.
    2018- Ommålning av trapphus.
    2018- Byte av vindsdörrar
    2018- OVK, Ventilationskontroll.
    2019- Iordningsställande av p-platser.
    2019- Radonmätning, godkänt 30-60 Bq/m3.
    2019- Radonmätning.
    2019- Relining av avloppsstammar i bottenplattan och källarplan.
    Planerat underhåll, se bilagd årsredovisning.
    2020 - Översyn gamla elledningar.
    2021 Fjärrvärme UC översyn.
    2022 Renovering av hyreslägenhet.
    2022 - Inköp av miljöstationer.

    Planerade renoveringar

    Ny Bakdörr #19 Nytt golv källarplan #23 Ommålning utvändigt fönsterparti, samtliga trapphus Ny taklucka vinden #21

    Övriga utrymmen

    Tvättstuga, torkrum, cykelrum samt två hobbyrum, ett mindre med arbetsbord och ett större.

    Energideklaration

    Utfördes
    Onsdag 29 apr 2020
    Energiprestanda
    148 kWh/m2
   • Kostnader
    Månadsavgift
    4 282 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    130 kr/månad
    Summa driftskostnader
    280 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    1 433 kr vid inflyttning. betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    573 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

   • Närområde

    Område

    Traneberg, en pärla vid Brommas kust, klamrar sig fast vid Alviks strandlinje och erbjuder en sagolik vy över Mälaren. Detta historiskt rika område i Stockholm är en förening av det gamla och det nya, med en rikedom av kultur, natur och arkitektur.

    Fram till början av 1900-talet var Traneberg mest känt för sina sommarvillor och lantliga karaktär, men området började snart utvecklas till en modern förort när Tranebergsbron, den imponerande bågbro som förbinder Traneberg med Kungsholmen, blev färdigställd på 1930-talet. Brobygget blev startskottet för en ny era av urbanisering, där funktionell modernism blev tongivande.

    Promenerar man längs Tranebergs gator, upptäcker man snart det unika bostadsbeståndet från 1930- och 1940-talet, en tid när funktionalismen var i sitt esse. Dessa byggnader, med sina rena linjer och stora fönster, kontrasterar fint med de äldre villorna som fortfarande finns kvar från Tranebergs tidigare dagar.

    Intill Traneberg ligger Alvik med dess viktiga trafikknutpunkt, där tunnelbana, tvärbanan och bussar möts. Detta gör Traneberg till ett bekvämt boende för dem som önskar närhet till både natur och stadens puls.

    För den naturintresserade är Tranebergs strandpromenad en ren fröjd. Här kan man njuta av utsikten över Mälaren, beundra de passerande båtarna och kanske ta en fika i något av de charmiga kaféerna. Runt hörnet ligger även den grönskande Judarskogen, en skatt för de som uppskattar en lugn promenad eller joggingtur i skogsmiljö.

    Traneberg har också en rik historia av föreningsliv, från idrottsklubbar till kulturella sällskap. Dess närhet till vatten och grönska, kombinerat med den arkitektoniska skönheten och bekvämligheten av moderna transporter, gör Traneberg till en av Stockholms mest eftertraktade stadsdelar. Det är en plats där stadsdelens rika historia möter dagens moderna livsstil, vilket skapar en unik och levande atmosfär.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!