I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Kungsholmen/Hornsbergs Strand

Kellgrensgatan 10, vån 8

 • 53.5 kvm
 • 2
 • rum

  5 100 000 kr

  Balkong i sydväst och med milsvid utsikt!

  Välkommen upp till 8:e våningen och till en fantastisk lägenhet med milsvid utsikt och balkong i sydväst! Här skiner solen tidig eftermiddag och hela dagen för att sedan erbjuda en vacker solnedgång. Denna moderna 2:a med toppenläge erbjuder ett lyxigt & bekvämt boende av högsta klass! Du får ett tidlöst HTH-kök som är placerat med god uppsyn över både vardagsrum och matplats. Köket har fina materialval som bänkskiva och stänkskydd i svart granit, tilltagna arbetsytor-perfekt för matlagning i goda vänners lag. På golvet ligger vackra vitlaserade ekgolv och väggarna går i varma gråbeiga toner. Stor balkong med vackra mässingsräcken, utgång från både vardagsrum och sovrum. Balkongen blir som ett extra rum om somrarna och tack vare att både gasol-och elgrill får användas är middagar på balkongen är givet!

  • 2 min till närmsta T-bana Stadshagen som sedan tar dig vidare till city på 5 minuter .
  • Garage (ingen kö) finns i huset-direkt access med hiss!
  • Stabil Brf med 3 stora lokaler som inbringar intäkter till föreningen.

  Välkommen på visning!

  Pris
  5 100 000 kr SÅLD!
  Adress
  Kellgrensgatan 10, vån 8
  Yta
  53.5 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  8 av 14
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 473 kr/månad
  Ansvarig Mäklare
  Pamela Aguilar

  Pamela Aguilar

  Fastighetsmäklare

  5 i betyg (131 röster)
  hittamaklare.se
  Pamela Aguilar

  Pamela Aguilar

  Fastighetsmäklare

  Daniel Broné

  Daniel Broné

  Fastighetsmäklare

  5 i betyg (87 röster)
  hittamaklare.se
  Daniel Broné

  Daniel Broné

  Fastighetsmäklare

  Med mer än 14 år som mäklare levererar Daniel Broné energi, kunskap, trygghet och alltid högsta möjliga slutpris!

  Genom att bemöta alla med energi, vara påläst och hålla en hög kvalité på allt genom hela säljprocessen får han snabbt köparnas förtroende och levererar problemfria affärer för samtliga inblandade parter. Detta leder bland annat till att han når ett höga slutpriser på sina bostadsförsäljningar. Daniel är även utbildad fastighetsförvaltare och bidrar med en hög nivå av teknisk kunskap.

  Under sina år som mäklare (sedan 2007) har han varit med om både upp- och nedgångar i bostadsmarknaden vilket tydligt bevisar att han kan sälja lägenheter i vilken marknad som helst. 

  Gör som över 1 000 st andra redan har gjort - kontakta honom för en kostnadsfri värdering av er bostad. Tillsammans kan detta bli ert livs bästa affär!

   • Rumsbeskrivning

    HALL

    Ordentlig hall med säkerhetsdörr och plats för avhängning av ytterkläder och skor. Förvaring i 2 garderober och 1 städskåp. Från hallen når du badrummet och kök samt vardagsrum.

    BADRUM

    Stilrent och elegant badrum med grå klinkers på väggar och golv. Duschhörna, wc, handfat med svart kommod och spegel ovan samt spotlights i taket. Egen tvättsektion med tvättmaskin och torktumlare av märket Siemens samt arbetsbänk och svart väggskåp ovan. Komfortvärme.

    KÖK

    Snyggt och tidlöst HTH-kök med vita skåpsluckor, bänkskiva + stänkskydd i granit, integrerad diskmaskin, induktionshäll, kombiugn med micro, köksfläkt samt integrerad K/F. Samtliga vitvaror från Siemens. Bostadens sociala kök inspirerar till matlagning och middagar med vänner!

    VARDAGSRUM

    Ljust och luftigt med lättmöblerade ytor och utgång till balkongen. Plats för soffgrupp, tv och soffbord samt gott om matplats för större middagssällskap.

    SOVRUM

    Rogivande sovrum med fönster mot innergården. Här finns plats för dubbelsäng och passande inredning och en rymlig klädkammare/ förråd. Utgång till balkong.

    BALKONG

    Stor balkong med plats för bord och stolar samt blommor och plantering. Balkongen är av prefabricerad betong med räcken i mässingsplåt med glasdetaljer. Utgång från både sovrum och vardagsrum.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    78111-01-01-1085
    Lgh.nmr. LM
    1805
    Adress
    Kellgrensgatan 10, vån 8
    Postnummer
    112 51
    Postort
    Stockholm
    Område
    Kungsholmen/Hornsbergs Strand
    Boarea
    53.5 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Antal sovrum
    1
    Hiss
    Ja
    Trappor
    8 av 14
    Andelstal
    0.424%
   • Föreningen
    Namn
    Brf Gladan
    Byggår
    2015
    Markägare
    Marken är tomträtt

    Allmän information

    Brf Gladan är en äkta bostadsrättsförening och är Sveriges största passivhus dvs, husen klarar energikraven för klassificeringen. Föreningen består av 187 lägenheter fördelade på Kellgrensgatan 10 och Warfvinges väg 18 och 3 lokaler (varav en förskola). Husen ligger på en kulle så dess två torn ligger högt upp och syns från långa håll.

    Ett modernt uppvärmningssystem gör att lägenheten slipper element, vilket gör det enklare att möblera. Kallvatten ingår i månadsavgiften. Värme upp till 21 grader ingår, extra värme debiteras separat. Varje lägenhet förses med mätning av varmvatten och debiteras separat. Individuell mätning av elförbrukning. Med en app kan du enkelt följa dina energikostnader och även reglera din värme inomhus på ett smidigt sätt.

    Endast el- eller gasolgrill är godkänd att använda på balkonger och terasser.

    Juridisk person godkänns inte. Föreningen godkänner delat ägande med minsta ägarandel för den boende är 10 %. En överlåtelseavgift tas ut om f.n. 1208 kr som betalas av säljaren. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om f.n 483 kr/pant. Föreningen har länge haft ett starkt kassaflöde och en tillräcklig kassa. Föreningen har även i omgångar amorterat extra på lånen. Fastighetsägarna sköter föreningens förvaltning.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme. FTX.

    Planerade renoveringar

    Fastigheten är i gott skick och inga större renoveringar planeras för tillfället.

    Övriga utrymmen

    Cykelrum, barnvagns - och miljörum finns i huset. En gemensam nedre gård och en gemensam terrass på det nedre taket mellan de två tornen finns för medlemmarnas förfogande. Förråd i olika storlekar finns att hyra. Kostnad från 350 kr- 500 kr/ mån.

    TV/Internet

    Bredband (100/100) via Bahnhof och TV via Sappa. Nätverksuttag finns i samtliga rum. Ingår i månadsavgiften.

    Parkering

    167 st garageplatser i källarplan. Kostnad: 1 550 kr/mån. Lediga plaster finns f.n, avstämt 2022-04-26.

    Energideklaration

    Utfördes
    Onsdag 5 jun 2019
    Energiprestanda
    71 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
    Energiklass
    C
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 473 kr/månad
    Beskrivning mån.avg.

    I avgiften ingår värme, kallvatten och TV och bredband (100Mbit).

    Avgiftsändringar

    Inga planerade avgiftsändringar för 2022, avstämt 2022-04-06.

    Hushållsel
    250 kr/månad
    Hemförsäkring
    300 kr/månad
    Varmvatten
    100 kr/månad
    Summa driftskostnader
    650 kr/månad
    Personer i hushållet
    5

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Underbart läge på Kungsholmen med närhet till innerstadens puls med krogar, affärer, restaurangbesök samt spontana träningspass i parkmiljö. Samtidigt har du lika nära till skolor, förskolor, kommunikationer och sjukvård. Dessutom har du nära till strandpromenaden med allt vad det innebär av restauranger, krogar och bad vid Kristinebergsklipporna. Omfattande serviceutbud med banker, småbutiker, frisörer och St Görans sjukhus inom gångavstånd. Lindhagens galleria ligger intill med ICA Maxi, systembolaget, inredningsbutik, apotek mm.

    Kommunikationer

    Tack vare det geografiska läget med T-bana på gångavstånd, busstrafik med linje 49 till Fridhemsplan och linje 56 via Sergels torg samt påfarten till Essingeleden har du stora tidsvinster vart du än behöver åka. Tunnelbanans blå linje finns i Stadshagen och gröna linjen i Thorildsplan.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!