I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Hägersten - Liljeholmen

Katrinebergsbacken 36, 2tr

 • 65 kvm
 • 2
 • rum

  4 150 000 kr

  Välkommen

  Rymlig tvåa med stora balkong i centrala Liljeholmen! Bostaden ligger i ett härligt lummigt läge utan insyn med vackra spröjsade fönsterpartier som genomgående ger ett härligt ljusinsläpp. Inbjudande hall med goda förvaringsmöjligheter, härifrån nås lägenhetens samtliga rum. Stort vardagsrum som möjliggör sköna sociala ytor i en avslappnande atmosfär. Intill vardagsrummet finner ni det trevliga köket med utgång mot den mysiga balkongen i västerläge med eftermiddags- och kvällssol, här skapas härliga stunder för både dig och dina nära och kära under det soliga sommarhalvåret. Rymligt sovrum med utsikt mot trädtopparna genom dom spröjsade fönsterna. I det fräscha ljusa helkaklade badrummet finns badkar.

  Väggen mellan kök och vardagsrum är inte bärande och kan med enkelhet öppnas upp, se alternativ planlösning. Storleken på vardagsrummet med dess två ingångar gör det även möjligt att skapa ett extra rum i den inre delen av vardagsrummet, utmärkt som kontor, walk-in-closet eller extra sovrum.

  I bostadsrättsföreningen finns både garage, festlokal, övernattningslägenhet, pool med bastu och flertalet lekplatser. Här bor man med lugnt ostört läge med Liljeholmens Centrums stora utbud endast ett stenkast bort. Det här är den perfekta lägenheten för dig som vill bo centralt men med närhet till naturen. Inom bekvämt gångavstånd nås Trekanten, Gröndal, Liljeholmskajen, Årstaviken och Hornstull. Utmärka kommunikationer med tunnelbanans två linjer, tvärbana och bussar inom 1 minut från bostaden.

  Varmt välkommen på visning!

  Pris
  4 150 000 kr /Bud
  Adress
  Katrinebergsbacken 36, 2tr
  Yta
  65 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  2
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 667 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4.9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Hall
    Målade väggar i varm kulör, i hallen finns klädhängare, hatthylla och garderober. Ingång till lägenhetens alla rum.

    Sovrum
    Rymligt sovrum som har plats för bland annat dubbelsäng, sängbord och mycket bra förvaringsmöjligheter i stora garderober. Ljusmålade väggar.

    Vardagsrum
    Stort, ljust rum med gott om utrymme för en ordentlig soffgrupp, fåtölj, matbord, tv-möbel och mycket mer om så önskas. Ekparkett och väggar i ljus kulör.

    Kök
    Bra förvaring i över och underskåp, utrustat med kyl och frys, ugn, spishäll, fläktkåpa och diskmaskin. Här finns plats för matbord och på golvet ligger ljust linoleum som matchats med målade väggar i ljusblå kulör, kakel ovan köksbänk och vita köksskåp med trädetaljer. Från köket kommer du ut till den möblerbara balkongen.

    Badrum
    Badrum med klinkergolv och kaklade väggar i ljus kulör. Här finns badkar, WC, handfat, väggmonterat badrumsskåp och tvättmaskin.

    Alt planlösning
    Två ingångar till vardagsrum. Ta ner väggen mellan kök och vardagsrum, placera en köksö samt skapa ett extra rum i den inre delen av vardagsrummet, utmärkt som ett kontor eller som ett extra sovrum.

    • Källarförråd ingår till lägenheten.
   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    99-2837-1-1022
    Lgh.nmr. LM
    1202
    Adress
    Katrinebergsbacken 36, 2tr
    Postnummer
    117 61
    Postort
    Stockholm
    Område
    Hägersten - Liljeholmen
    Boarea
    65 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Antal sovrum
    1
    Hiss
    Ja
    Trappor
    2
    Andelstal
    0,0031752
    Andelstal insats
    0,30782%
   • Föreningen
    Namn
    Brf Liljeholmsberget
    Bildades
    1997
    Byggår
    1993–96

    Allmän information

    Föreningen Brf Liljeholmsberget består av 265 lägenheter och 4 lokaler. Föreningen är en äkta förening som förvärvade fastigheten Lilla Katrineberg 3 år 1994. Föreningen äger gemensamhetsanläggningar som vägar och varmgarage tillsammans med Lilla Katrineberg 4. Adresser till föreningens bostadshus är Katrinebergsbacken 16-32 samt 36. Marken upplåts med tomträtt.

    Föreningen har en hemsida: www.liljeholmsberget.se

    Värme- och ventilationsanläggning

    Föreningen är ansluten till kommunens fjärrvärmenät och uppvärmning ingår i avgiften.

    Renoveringar

    Renovering av trapphus i port 32 år 2015.
    Renovering av omklädningsrum till poolen år 2015.
    Hissrenovering år 2015.
    Trapphusrenovering år 2015.
    OVK besiktning år 2012.
    Spolning av stammar år 2010.

    Föreningen har även genomfört ett energiprojekt så att de nu har ett övervaknings- och styrsystem för fjärrvärmen, nya termostater, frekvensstyrda frånluftsfläktar m.m.

    Övriga utrymmen

    Till lägenheten tillhör det ett källarförråd. Det finns en tvättstuga i varje port med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. (Fri bokning med cylinder klockan 8-22). Tvättstugan i port 32 har 4 stora maskiner, 2 torktumlare och 2 torkskåp. Grovtvättstuga finns i port 16, 1 tr. (Bokas med tidkort). Hushållssoprum finns i varje port, grovsoprum vid port 16 och el-soprum vid port 32. Cykelrum och barnvagnsrum finns i varje port. Föreningslokalen har ett välutrustat kök och plats för ett 40-tal personer. Föreningen har även två övernattningslägenheter, swimmingpool, relax och bastu. Strax bortom port 36 hittar du poolen med tillhörande bastu.

    På Liljeholmsberget har de en park som är sammanlänkad med deras innergårdar. Det ger både rymd och skugga och plats för grillar och utemöbler. År 2015 renoverades lekparken och ytorna där intill. Den hårt slitna sluttningen mot gungorna täcktes med konstgräs. År 2016 täcktes även bollplanen med konstgräs.

    TV/Internet

    Bredband och fast telefoni (Ownit) samt kabel-tv (Bredbandsbolaget) ingår i årsavgiften.

    Parkering

    Kallgarage uthyres 86 platser för 850 kr/mån. Varmgarage uthyres 72 platser för 1 100 kr/mån. MC plats i kallgarage 150 kr/mån. MC plats i varmgarage 200 kr/mån. I dagsläget är det kötid samtliga platser.

   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 667 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
    Hushållsel
    120 kr/månad
    Hemförsäkring
    120 kr/månad
    Summa driftskostnader
    240 kr/månad

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadsdelen Liljeholmen som ligger i Söderort och gränsar till Södermalm, Midsommarkransen, Aspudden, Gröndal, Årsta och Västberga. Med sina goda kommunikationer, närheten till innerstan och med naturen runt hörnet har det kommit att bli en mycket populär stadsdel.

    Liljeholmstorget är viktig knutpunkt för kollektivtrafiken, här länkas tunnelbanans röda linje, tvärbanan och många busslinjer samman. Dessutom trafikerar Flygbussarna Liljeholmstorget-Arlanda flygplats och här kan man också ta direktbussar till Trosa och flera andra orter. Är man bilburen så kommer man snabbt och smidigt ut E4:an. På torget finns också en galleria med ca 90 butiker, caféer, restauranger, mataffärer, gym och en mängd övrig service. I närheten finns flertalet skolor och förskolor. Nedanför torget ligger populära lekplatsen Fruktparken och sjön Trekanten som sommartid erbjuder badplats och möjlighet till skridskoåkning vintertid. En kort promenad bort nås Vinterviken där det finns ett par mysiga caféer många olika motionsmöjligheter som tex utegym, paddelbana och idrottshallen Vintervikshallen, ytterligare en bit bort så öppnar Mälarens vatten upp sig med många olika alternativa platser att bada på. På andra sidan torget ligger Liljeholmskajen och området Marievik med ett stort utbud av restauranger, fina promenadstråk samt badmöjligheter. Om man tar sig över Liljeholmsbron når man Södermalm där man möts av Hornstull som har ett generöst utbud av caféer, restauranger, barer och butiker. I Tantoparken finns utegym, badplats, minigolf och generösa ytor för picknick eller andra sociala aktiviteter. Härifrån utgår många vackra promenadstråk där man kan ta sig runt om i Stockholms vackra innerstad.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!