I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Hägersten - Liljeholmen

Katrinebergsbacken 36, 2tr

 • 65 kvm
 • 2
 • rum

  4 150 000 kr

  Välkommen

  Rymlig tvåa med stora balkong i centrala Liljeholmen! Bostaden ligger i ett härligt lummigt läge utan insyn med vackra spröjsade fönsterpartier som genomgående ger ett härligt ljusinsläpp. Inbjudande hall med goda förvaringsmöjligheter, härifrån nås lägenhetens samtliga rum. Stort vardagsrum som möjliggör sköna sociala ytor i en avslappnande atmosfär. Intill vardagsrummet finner ni det trevliga köket med utgång mot den mysiga balkongen i västerläge med eftermiddags- och kvällssol, här skapas härliga stunder för både dig och dina nära och kära under det soliga sommarhalvåret. Rymligt sovrum med utsikt mot trädtopparna genom dom spröjsade fönsterna. I det fräscha ljusa helkaklade badrummet finns badkar.

  Väggen mellan kök och vardagsrum är inte bärande och kan med enkelhet öppnas upp, se alternativ planlösning. Storleken på vardagsrummet med dess två ingångar gör det även möjligt att skapa ett extra rum i den inre delen av vardagsrummet, utmärkt som kontor, walk-in-closet eller extra sovrum.

  I bostadsrättsföreningen finns både garage, festlokal, övernattningslägenhet, pool med bastu och flertalet lekplatser. Här bor man med lugnt ostört läge med Liljeholmens Centrums stora utbud endast ett stenkast bort. Det här är den perfekta lägenheten för dig som vill bo centralt men med närhet till naturen. Inom bekvämt gångavstånd nås Trekanten, Gröndal, Liljeholmskajen, Årstaviken och Hornstull. Utmärka kommunikationer med tunnelbanans två linjer, tvärbana och bussar inom 1 minut från bostaden.

  Varmt välkommen på visning!

  Pris
  4 150 000 kr /Bud
  Adress
  Katrinebergsbacken 36, 2tr
  Yta
  65 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  2
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 667 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4.9 i betyg (98 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till framgång. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Hall
    Målade väggar i varm kulör, i hallen finns klädhängare, hatthylla och garderober. Ingång till lägenhetens alla rum.

    Sovrum
    Rymligt sovrum som har plats för bland annat dubbelsäng, sängbord och mycket bra förvaringsmöjligheter i stora garderober. Ljusmålade väggar.

    Vardagsrum
    Stort, ljust rum med gott om utrymme för en ordentlig soffgrupp, fåtölj, matbord, tv-möbel och mycket mer om så önskas. Ekparkett och väggar i ljus kulör.

    Kök
    Bra förvaring i över och underskåp, utrustat med kyl och frys, ugn, spishäll, fläktkåpa och diskmaskin. Här finns plats för matbord och på golvet ligger ljust linoleum som matchats med målade väggar i ljusblå kulör, kakel ovan köksbänk och vita köksskåp med trädetaljer. Från köket kommer du ut till den möblerbara balkongen.

    Badrum
    Badrum med klinkergolv och kaklade väggar i ljus kulör. Här finns badkar, WC, handfat, väggmonterat badrumsskåp och tvättmaskin.

    Alt planlösning
    Två ingångar till vardagsrum. Ta ner väggen mellan kök och vardagsrum, placera en köksö samt skapa ett extra rum i den inre delen av vardagsrummet, utmärkt som ett kontor eller som ett extra sovrum.

    • Källarförråd ingår till lägenheten.
   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    99-2837-1-1022
    Lgh.nmr. LM
    1202
    Adress
    Katrinebergsbacken 36, 2tr
    Postnummer
    117 61
    Postort
    Stockholm
    Område
    Hägersten - Liljeholmen
    Boarea
    65 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Antal sovrum
    1
    Hiss
    Ja
    Trappor
    2
    Andelstal
    0,0031752
    Andelstal insats
    0,30782%
   • Föreningen
    Namn
    Brf Liljeholmsberget
    Bildades
    1997
    Byggår
    1993–96

    Allmän information

    Föreningen Brf Liljeholmsberget består av 265 lägenheter och 4 lokaler. Föreningen är en äkta förening som förvärvade fastigheten Lilla Katrineberg 3 år 1994. Föreningen äger gemensamhetsanläggningar som vägar och varmgarage tillsammans med Lilla Katrineberg 4. Adresser till föreningens bostadshus är Katrinebergsbacken 16-32 samt 36. Marken upplåts med tomträtt.

    Föreningen har en hemsida: www.liljeholmsberget.se

    Värme- och ventilationsanläggning

    Föreningen är ansluten till kommunens fjärrvärmenät och uppvärmning ingår i avgiften.

    Renoveringar

    Renovering av trapphus i port 32 år 2015.
    Renovering av omklädningsrum till poolen år 2015.
    Hissrenovering år 2015.
    Trapphusrenovering år 2015.
    OVK besiktning år 2012.
    Spolning av stammar år 2010.

    Föreningen har även genomfört ett energiprojekt så att de nu har ett övervaknings- och styrsystem för fjärrvärmen, nya termostater, frekvensstyrda frånluftsfläktar m.m.

    Övriga utrymmen

    Till lägenheten tillhör det ett källarförråd. Det finns en tvättstuga i varje port med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. (Fri bokning med cylinder klockan 8-22). Tvättstugan i port 32 har 4 stora maskiner, 2 torktumlare och 2 torkskåp. Grovtvättstuga finns i port 16, 1 tr. (Bokas med tidkort). Hushållssoprum finns i varje port, grovsoprum vid port 16 och el-soprum vid port 32. Cykelrum och barnvagnsrum finns i varje port. Föreningslokalen har ett välutrustat kök och plats för ett 40-tal personer. Föreningen har även två övernattningslägenheter, swimmingpool, relax och bastu. Strax bortom port 36 hittar du poolen med tillhörande bastu.

    På Liljeholmsberget har de en park som är sammanlänkad med deras innergårdar. Det ger både rymd och skugga och plats för grillar och utemöbler. År 2015 renoverades lekparken och ytorna där intill. Den hårt slitna sluttningen mot gungorna täcktes med konstgräs. År 2016 täcktes även bollplanen med konstgräs.

    TV/Internet

    Bredband och fast telefoni (Ownit) samt kabel-tv (Bredbandsbolaget) ingår i årsavgiften.

    Parkering

    Kallgarage uthyres 86 platser för 850 kr/mån. Varmgarage uthyres 72 platser för 1 100 kr/mån. MC plats i kallgarage 150 kr/mån. MC plats i varmgarage 200 kr/mån. I dagsläget är det kötid samtliga platser.

   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 667 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
    Hushållsel
    120 kr/månad
    Hemförsäkring
    120 kr/månad
    Summa driftskostnader
    240 kr/månad

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadsdelen Liljeholmen som ligger i Söderort och gränsar till Södermalm, Midsommarkransen, Aspudden, Gröndal, Årsta och Västberga. Med sina goda kommunikationer, närheten till innerstan och med naturen runt hörnet har det kommit att bli en mycket populär stadsdel.

    Liljeholmstorget är viktig knutpunkt för kollektivtrafiken, här länkas tunnelbanans röda linje, tvärbanan och många busslinjer samman. Dessutom trafikerar Flygbussarna Liljeholmstorget-Arlanda flygplats och här kan man också ta direktbussar till Trosa och flera andra orter. Är man bilburen så kommer man snabbt och smidigt ut E4:an. På torget finns också en galleria med ca 90 butiker, caféer, restauranger, mataffärer, gym och en mängd övrig service. I närheten finns flertalet skolor och förskolor. Nedanför torget ligger populära lekplatsen Fruktparken och sjön Trekanten som sommartid erbjuder badplats och möjlighet till skridskoåkning vintertid. En kort promenad bort nås Vinterviken där det finns ett par mysiga caféer många olika motionsmöjligheter som tex utegym, paddelbana och idrottshallen Vintervikshallen, ytterligare en bit bort så öppnar Mälarens vatten upp sig med många olika alternativa platser att bada på. På andra sidan torget ligger Liljeholmskajen och området Marievik med ett stort utbud av restauranger, fina promenadstråk samt badmöjligheter. Om man tar sig över Liljeholmsbron når man Södermalm där man möts av Hornstull som har ett generöst utbud av caféer, restauranger, barer och butiker. I Tantoparken finns utegym, badplats, minigolf och generösa ytor för picknick eller andra sociala aktiviteter. Härifrån utgår många vackra promenadstråk där man kan ta sig runt om i Stockholms vackra innerstad.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT
    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT
    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION
    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA
    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING
    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT
    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!