I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm

Katarina Bangata 67A

 • 28 kvm
 • 1
 • rum

  3 250 000 kr

  Välkommen till Katarina Bangata 67A, 4tr!

  Charmigt centralt boende högt upp i huset! Här bor du på ett utmärkt läge med det bästa Södermalm har att erbjuda utanför dörren. Belägen intill Vitabergsparkens lummiga oas och mysiga gamla kulturhus med samtidig närhet till Nytorget och SoFo med sitt fantastiska utbud av restauranger, barer, caféer och shopping. Utanför porten ligger Lilla och Stora Blecktornsparken och bara minuter bort kommer du ner till Hammarby Sjö där du med färja som går i skytteltrafik smidigt tar dig över till både Hammarby Sjöstad och Henriksdal. Inom promenadavstånd nås även Medborgarplatsen och Skanstull som båda trafikeras av tunnelbanans gröna linje.

  Välplanerad ljus och luftig etta där den öppna planlösningen gör att ljuset från fönsterna får flöda fritt genom bostaden. Smakfullt renoverad med läckra materialval som mixats med originaldetaljer med 1960-talscharm. Genomgående fräscha ytskikt med väggar i ljus kulör och ekparkett på golvet. Välkomnade hall med retrokänsla som öppnar upp mot det hemtrevliga allrummet där det finns plats för möblering av säng, soffa och andra bekvämligheter. Mellan hallen och rummet finns en fönsterdörr som går att stänga igen för extra integritet. Köksdelen ramas in med en vacker trälist som går från golv till tak och det finns ett praktiskt väggmonterat matbord som avgränsar köket från rummet. I det stilrena köket sitter svart kakel på väggen som gör sig snyggt i kombination med detaljer i trä och de välbevarade ljusgråa skåpluckorna med svarta knoppar. Fräscht badrum med vitkaklade väggar och svart klinkergolv där det finns badkar. Lägenheten ligger ovanför en stor lugn innergård, genom fönsterna och från den möblerbara soliga balkongen i sydvästläge bjuds det på utsikt över gården och mot klassiskt rödmålade trähus från 1700-talet med Vitabergsparkens härliga grönområden i bakgrunden.

  Husen i fastigheten Vitbetan 3 uppfördes i mitten av 1960-talet på mark som tidigare huserat H E Carlstens Porterbryggeri. Byggnaderna ritades av arkitekt Archibald Fried och sista etappen stod inflyttningsklar 1967. Fastigheten består av två hus vid Malmgårdsvägen, två vid Katarina Bangata och en längre huskropp i kvarterets mitt, där denna bostad är placerad. Fastigheten ser i stort sett ut som den gjorde då den var nybyggd och är ett fint exempel på 1960-talets strama och välplanerade byggande som präglas av sina funktionella planlösningar och balkonger riktade mot ljuset i sydvästläge. Dess utformning anknyter till 1930-talets funktionalistiska arkitektur. Fastigheten ägs sedan 2001 av Brf Vitbetan 3.

  Brf Vitbetan 3 är en välskött förening med mycket god ekonomi. Föreningen (org. nr 769605-4118) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Vitbetan 3 år 2001. Föreningen består av adresserna Katarina Bangata 65-69 och 67 A-B samt Malmgårdsvägen 16-20, och omfattar totalt 230 lägenheter, 219 med bostadsrätt, 11 lägenheter med hyresrätt samt 14 lokaler med hyresrätt, varav 8 butiks-/kontorslokaler mot gatan.

  Bostadens fördelar:

  • Låg månadsavgift
  • Högt upp i huset
  • Balkong
  • Väldisponerad planlösning
  • Bevarade detaljer

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  3 250 000 kr /Accepterat pris
  Adress
  Katarina Bangata 67A
  Yta
  28 kvm
  Rum
  1 rok
  Trappor
  4 av 5
  Hiss
  Ja
  Avgift
  1 578 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (119 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Hall
     Här finns bra förvaringsmöjligheter i den retroinspirerat tapetserade garderoben och på hatthylla med klädhängare. Ekparkett och ljusa väggar, en fönsterdörr gör det möjligt att stänga till mellan hallen och stora rummet.

    • Allrum (Vardagsrum/Sovrum)
     Rummet är ljust och rymligt, här får du plats med säng, soffa, soffbord, tv-möbel och annan möblering vid behov. Stort fönsterparti skapar en ljus och rymlig atmosfär. I anknytning till rummet finns ett öppet kapprum med en garderob, härifrån nås även badrummet.

    • Kök
     Väldisponerat kök som trots sin kompakta storlek har bra med plats för matlagning och gott om förvaringsutrymme, väggmonterat matbord finns på plast. Från köket tar du dig ut på balkongen den mysiga balkongen. Svartkaklade väggar, ljusgråa skåpluckor, diskbänk i rostfritt och bänkskiva i trä. Spis med induktionshäll och ugn, kyl/frys.

    • Badrum
     Helkaklat badrum med badkar och duschmöjligheter, toalett och väggmonterat badrumsskåp med spegel. Vitt kakel på väggarna och svart klinker på golvet.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    00343
    Adress
    Katarina Bangata 67A
    Postnummer
    116 42
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm
    Boarea
    28 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    1
    Hiss
    Ja
    Trappor
    4 av 5
    Andelstal
    0,230000
    Pantsättning
    Är inte pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Brf Vitbetan 3
    Bildades
    2000
    Byggår
    1967
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Brf Vitbetan 3 är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. Föreningen bildades 2000 och består av 219 lägenheter med bostadsrätt, 11 lägenheter med hyresrätt samt 14 lokaler med hyresrätt. Den totala boytan är 13 259 kvm och lokalytan 4 510 kvm. Föreningen godkänner delat ägande, juridisk person accepteras inte. Föreningens hemsida: https://www.vitbetan3.se/

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & FTX-system

    Renoveringar

    • 2002 - Byte från oljeeldning till fjärrvärme 
    • 2003 - Målning av trapphus
    • 2004 - Målning av tak
    • 2007 - Stambyte
    • 2008 - Renovering av balkonger
    • 2008 - Målning av fönster
    • 2009 - Byte nyckelsystem
    • 2009 - Tätning av fönster
    • 2011 - Bygge av ny tvättstuga i markplan
    • 2013-2016 - Hissrenoveringar
    • 2017 - Takrenovering av samtliga hus
    • 2019 - Fönsterrenovering
    • 2020 - Trapphusrenovering

    Planerade renoveringar

    • 2022 - Byte av kod- porttelefon
    • 2022 - Garagerenovering

    Övriga utrymmen

    Föreningens gemensamma utrymmen består av: en stor gård med flera planteringar, sittgrupper, lekplats samt grillmöjligheter. Cykel- och barnvagnsförråd i samtliga portar. 3 tvättstugor, i varje finns 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkskåp. Övernattningslägenhet som går att hyra. Till lägenheten tillhör det vindsförråd.

    TV/Internet

    Tele2 / Ownit

    Parkering

    Garage med 142 platser och biltvätt, en plats kostar 750 kr/mån och det är för närvarande drygt 30 boende i kön. Garaget renoveras fram till kommande årsskifte (2022/2023).

    Energideklaration

    Utfördes
    Lördag 23 jan 2021
    Energiprestanda
    136 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    1 578 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
    Hushållsel
    145 kr/månad
    Hemförsäkring
    165 kr/månad
    Summa driftskostnader
    310 kr/månad
    Personer i hushållet
    1
    Överlåtelseavgift
    1208 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    483 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Fiskargatan 8
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!