I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - Nytorget

Katarina Bangata 52, 5tr

 • 57 kvm
 • 2
 • rum

  6 535 000 kr

  Såld

  Vid Nytorget, mitt på Katarina Bangata och högt upp i huset med södervänd balkong! Ljus sekelskiftestvåa med genomgående planlösning och storslagen utsikt över Söders takåsar och Sofia Kyrka. Hiss finns. Det höga läget med stora fönster skapar ljus och rymd till vart och ett av rummen – insynsfritt i vardagsrum och sovrum. Bostaden har plats för matbord i både vardagsrum och kök och flera bra sällskapsytor inne som ute. Stilrent kök med vita köksluckor och diskmaskin. Sovrum med plats för dubbelsäng och skrivbord. Badrum med badkar och tvättmaskin. Bra förvaring i flertalet garderober. Förråd i källaren.

  Lägenheten är belägen vid Nytorget på Södermalm med närhet till det mesta inom närservice och specialbutiker. Inom några minuter nås tunnelbanan, en kvarts promenad till Slussen.

  Bostadens fördelar:

  • Högt upp i huset med genomgående planlösning.
  • Tre meter i takhöjd, höga fönster och djupa nischer.
  • Balkong i söderläge med solchans från tidig lunch till kväll.
  • Rymligt vardagsrum med slående utsikt över Sofia Kyrka.
  • Genomgående fina ytskikt med parkettgolv.
  • Vacker fastighet från 1905 på populära Katarina Bangata.
  • Stabil förening med 109 lägenheter och 11 lokaler.
  • Flera restauranger, caféer och mysiga butiker inom gångavstånd.
  • Bra kommunikationer med tunnelbana och bussar.

  Pris
  6 535 000 kr /Såld
  Adress
  Katarina Bangata 52, 5tr
  Yta
  57 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  5
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 010 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (95 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Jag tror på varje bostad jag förmedlar. Under mina år som mäklare har jag lärt mig att framgång kräver hårt arbete, att vara påläst, lyhörd och se lösningar före problem. Jag arbetar därför med stort engagemang och vill att varje visningsbesökare ska förstå bostadens fulla potential. Hos mig köper du ett hem och när det är dags att sälja hittar jag en köpare till rätt pris. Behöver du en uppdaterad värdering, bankkontakt, uppmätning eller inredningskonsultation? - Hör av dig, vi fixar det.

   • Rumsbeskrivning

    Genomgående planlösning med ekparkett i alla rum, generös takhöjd om 3 meter gör detta hem ljust och luftigt (i badrum och hall är taket något sänkt). Lägenheten nås via hiss och ligger på en lugn och enkelriktad gata utan genomfartstrafik, mitt på Katarina Bangata.

    Hallen öppnar upp lägenheten på ett trevligt sätt med ingång till lägenhetens alla rum, en klädkammare och fyra garderober. Innanför ytterdörren finns dessutom gott om plats för hatthylla och skoställ samt en byrå om så önskas.

    Till vänster om hallen är köket. Ett välplanerat kök med skåp ända upp till tak. Köket har spis, ugn fläkt, diskmaskin och kyl/frys. Plats för köksbord vid balkong som nås via glasade pardörrar och vetter mot kvarterets mysiga innergård - här är det sommarsol från 10:30- 19:00.

    Tvärs över köket ligger ett rymligt vardagsrum, med flera möbleringsmöjligheter. Här finns plats för både soffgrupp och matbord, för den som så önskar. Rummets rymd betonas av ett högt och brett fönster, varifrån man har fin och grön utsikt mot Katarina Bangatas allé och Sofia kyrka.

    Sovrummet är placerat intill vardagsrummet och har ett stort fönster med överfönster, plats för dubbelsäng och bra förvaringsmöjligheter - längs ena långväggen står en dubbelgarderob med skjutdörrar och ett skrivbord. Plats för extra byrå.

    Badrummet fräscht och välplanerat. Här finns ett fristående badkar på tassar, wc, handfat på skåpförvaring och en tvättmaskin. Därtill finns handdukstork.

    • Lägenheten disponerar ett källarförråd om cirka 3 – 3,5 kvm med högt i tak.
   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    43
    Lgh.nmr. LM
    1501
    Adress
    Katarina Bangata 52, 5tr
    Postnummer
    116 39
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - Nytorget
    Boarea
    57 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    5
    Andelstal
    0,008650000
   • Föreningen
    Namn
    Brf Lien 5
    Byggår
    1905
    Juridisk person
    Nej

    Allmän information

    Föreningen omfattar gatuadresserna Gotlandsgatan 75, Katarina Bangata 48-56 samt Södermannagatan 35. Fastigheten innefattar 109 lägenheter inkl 9 vindslägenheter. 3 lägenheter upplåts med hyresrätt. 11 lokaler för uthyrning finns i fastigheten.
    Föreningen äger marken.

    Ekonomi:
    I månadsavgiften ingår värme, vatten, el i allmänna utrymmen. För närvarande inga planer på att justera månadsavgiften. Gemensamt elavtal som debiteras lghinnehavare individuellt efter förbrukning i efterskott.

    Byggnaden

    Trefasstigar är indraget i fastigheten.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fastigheten är ansluten till fjärrvärmenätet. Endast kolfilterfläktar i kök får installeras.

    Renoveringar

    Elstigar och vatten- och avloppsstammar renoverades 1971-74.
    Ommålning av trapphus utfördes 2005-06.
    Fönstren renoverades troligen 1971-74. Målning av fönster genomfördes 2016.
    Tvättstugor renoverades 2009-10 och nya maskiner installerades.
    Relining av köksstammar och kombistammar utfördes under 2017.
    Renovering källargolv pga underminering utfördes 2019-2020.
    Målning av källarutrymmen utfördes 2020.
    OVK (obligatorisk ventilationskontroll) utfördes 2020.
    Relining av kvarvarande badrumsstammar utförs under 2021.

    Övriga utrymmen

    Tre tvättstugor finns i fastigheten. En tvättstuga till varje sektion i fastigheten.
    Cykelrum och barnvagnsrum finns i källare.
    Innergård, med grillplats, finns.

    TV/Internet

    Bredband via Tele2:s kabelnätverk.
    Telia fiber är draget fram till lägenhetens ytterdörr.

    Energideklaration

    Utfördes
    Onsdag 18 sep 2019
    Energiprestanda
    172 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 010 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    120 kr/månad
    Hemförsäkring
    120 kr/månad
    Summa driftskostnader
    240 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1 183
    Pantsättningsavgift
    483 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT 
 Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION 
Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

BOAREA
Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

ÖPPEN BUDGIVNING 
Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT
 Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!