I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Hägersten - Örnsberg/Aspudden

Junkergatan 20, 2tr

 • 31 kvm
 • 1
 • rum

  2 390 000 kr

  Välkommen

  Modern etta om 31 kvm på trevliga Junkergatan i Örnsberg/Aspudden. Med högt i tak och en öppen, smart planlösning är detta en bostad som erbjuder mycket goda bekvämligheter. Lägenheten präglas av sina stilmedvetna materialval med mörk fiskbensparkett i allrummet, snygga detaljer i köket såsom kaklade vita väggar, mönstrad grå klinker på golvet och vita köksluckor med mörka läderhandtag samt en praktisk glashängare ovan köksbänken. Ett fönsterparti i allrummet och ett köksfönster bjuder på fint ljusinsläpp till bostaden. På Junkergatan 20 bor man i ett mysigt kvarter med mataffärer, restauranger, caféer och tunnelbana precis intill.

  Den välkomnande hallen bjuder in till det rymliga allrummet som har en öppen planlösning mot köket vilket ger en luftig känsla och skapar utmärkta sociala ytor. Här kan man med fördel avnjuta trevliga kvällar med sina nära och kära antingen vid matbordet eller vid köksbänken som liknas en köksö eftersom den sträcker sig ut i allrummet och skapar en perfekt plats för sociala bjudningar. Allrummet har gott om plats för möbler såsom matbord, soffa, soffbord och TV-möbel eller annat önskat möblemang och i den mysiga sovalkoven i ena delen av rummet finns plats för säng (120 på bild). Köket är ljust och modernt och erbjuder bra med arbetsytor för matlagning och förvaringsmöjligheter i stilrena över- och underskåp i vitt med eleganta läderdetaljer. Det vita köket matchas snyggt med gråmönstrad klinker på golvet. Bostadens helkaklade badrum är fräscht och rymligt. I övrigt har bostaden goda förvaringslösningar och interiör med noggrant utvalda kulörer.

  Bostaden är belägen i Örnsberg/Aspudden som är ett populärt område med charm och småstadskänsla. Här finns mataffärer, mysiga bagerier och caféer, restauranger, småbutiker, apotek, bibliotek, gym med mera. För frukostbrödet eller om man är sugen på bakelser finns Örnsbergs bageri nästintill och för trevliga luncher eller middagar erbjuder Fabelbar, Vår Pizza eller Bar Libertin på god mat och dryck. Natursköna Vinterviken ligger på behagligt gångavstånd med dess härliga utemiljö såsom mysiga promenadstråk intill Mälaren, restauranger, caféer. För varma sommardagar erbjuder Vinterviken även badplatser samt fritidsaktiviteter som utegym och gratis padelbanor utomhus. Endast ett stenkast bort finns även andra badmöjligheter där man kan njuta av ett dopp vid Örnsbergs klippbad och dess vackra omgivningar. Goda kommunikationer finns precis nästintill med tunnelbana och bussar. En tunnelbanestation bort finns Liljeholmen med stort utbud av shopping och restauranger, vid Liljeholmen finns även många busslinjer och tvärbanan.

  Pris
  2 390 000 kr /Bud
  Adress
  Junkergatan 20, 2tr
  Yta
  31 kvm
  Rum
  1 rok
  Trappor
  2 av 3
  Avgift
  2 148 kr/månad (värme, vatten och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (95 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Jag tror på varje bostad jag förmedlar. Under mina år som mäklare har jag lärt mig att framgång kräver hårt arbete, att vara påläst, lyhörd och se lösningar före problem. Jag arbetar därför med stort engagemang och vill att varje visningsbesökare ska förstå bostadens fulla potential. Hos mig köper du ett hem och när det är dags att sälja hittar jag en köpare till rätt pris. Behöver du en uppdaterad värdering, bankkontakt, uppmätning eller inredningskonsultation? - Hör av dig, vi fixar det.

   • Rumsbeskrivning

    Hall Rymlig och välkomnande hall som öppnar upp mot allrummet. Plats för skohylla samt avhängning och mycket goda förvaringsmöjligheter i en stor platsbyggd garderob och fyra garderober. Mörkt parkettgolv och gråmålade väggar.

    Allrum Ljust allrum med gott om golvyta önskat möblemang som tex soffa med soffbord, TV-möbel samt matbord med plats för upptill fyra personer. Stort fönsterparti som släpper in naturligt ljus. Mörk fiskbensparkett och gråmålade väggar.

    Sovalkov Mysig sovalkov med plats för säng (120 på bild). Mörk fiskbensparkett och gråmålade väggar.

    Kök Stilrent och ljust kök i vitt utrustad med gasspis, ugn och köksfläkt. Kyl och frys finns i allrummet. Förvaringsmöjligheter i vita över- och underskåp med eleganta mörka läderhandtag. Gott om arbetsyta på den grå köksbänken som liknas en köksö eftersom den sträcker sig ut till allrummet där även en snygg och praktisk glashängare hänger ovan. Vitt kakel på väggarna samt gråmönstrad klinker på golvet.

    Badrum Fräscht badrum med vita kakelplattor och mörkt klinkergolv. Utrustad med handfat, handdukstork, toalett, spegelskåp och dusch med duschvägg.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    12/1102
    Adress
    Junkergatan 20, 2tr
    Postnummer
    126 53
    Postort
    Hägersten
    Område
    Örnsberg/Aspudden
    Boarea
    31 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    1
    Hiss
    Nej
    Trappor
    2 av 3
    Andelstal
    6,309%
   • Föreningen
    Namn
    Brf Sångfågeln 11
    Byggår
    1943

    Allmän information

    BRF Sångfågeln 11 äger fastigheten Sångfågeln 11. Byggnaden, som ursprungligen är uppförd 1943 innehåller 10 st lägenheter som samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även en trevlig gård att nyttja för medlemmarna och tre parkeringsplatser.

    • Föreningen har inte beslutat om någon avgiftshöjning

    Renoveringar

    Byte av stammar i kök och badrum gjordes år 2006. Del av tak renoverades år 2011 och 2015. Installation av fjärrvärme gjordes år 2012. Fönstren renoverades år 2014. Fasaden renoverades år 2015. Nya tvättmaskiner installerades år 2014. Ny elcentral år 2019. Ny torktumlare 2018, torkrumsavfuktare 2019. Trapphuset målades 2019. Fiber (OwnIT) installerades 2020.

    Energideklaration genomfördes år 2020. Information om husets energianvändning finns uppsatt på anslagstavlan i entrén. Radonmätning genomfördes år 2013. På alla våningsplan låg mätvärdet klart under riktvärdet 200 Bq/m3. Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) genomfördes år 2020.

    TV/Internet

    Bredband via OwnIT. Tecknas separat med leverantören. Kabel-TV via ComHem. Avtal tecknas separat med leverantör.

    Parkering

    3 platser på baksidan av huset uthyres till föreningens medlemmar för 700 kr/mån. För närvarande är en plats ledig.

   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 148 kr/månad (värme, vatten och Internet)
    Hushållsel
    120 kr/månad
    Hemförsäkring
    100 kr/månad
    Summa driftskostnader
    220 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    500
    Pantsättningsavgift
    100 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

    Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 134.775 kr och anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.

    Föreningens lån: 2 136 231 kr Lägenhetens andel: 6,309%

   • Närområde

    Område

    I början av 1900-talet var Hägersten väldigt glest bebyggt, och hit kom stockholmarna mest under sommarmånaderna för att undfly innerstadens stress. Dagens hipstervänliga och charmiga Midsommarkransen är faktiskt uppkallat efter en pittoresk och lantlig 1700-tals krog. Även om det fanns industri här redan på 1800-talet, så började denna del av staden bubbla på allvar när en viss LM Ericsson uppförde en ny fabrik här som stod klar 1940. Många av dagens charmiga trevåningshus som är karakteristiska för detta område tillkom just då, mitt under brinnande världskrig, som bostäder åt fabriksarbetarna och deras familjer. Mycket av arkitekturen från tidigt 1900-tal finns bevarat, men nu huserar istället kvalitativa restauranger, caféer och affärer i de vackra industribyggnaderna. De närliggande områdena som Aspudden, Gröndal och Telefonplan osar inte längre av svavel och olja från verkstäder och hamnar, istället kantar vackra grönområden och lägenheter Mälarens stränder bara några få hundra meter från de charmiga centrumområdena som kommit att kallas för ”Stockholms Brooklyn”. Ändå vore det orättvist att begränsa dagens Hägersten till ett område endast för den yngre generationen. Många av huvudstadens kulturellt engagerade invånare har valt att bosätta sig här, vilket har haft en positiv inverkan på utbudet av till exempel teatrar, konstnärsstudios och föreningsaktiviteter. Här frodas både barnfamiljer samt pensionärer, och mycket av det ”gamla Stockholm” är omsorgsfullt bevarat, vilket gör Hägersten till den perfekta stadsdelen för dig som vill ha storstadens möjligheter och förstadens miljö

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT
    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT
    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION
    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA
    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING
    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT
    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!