I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Hägersten - Örnsberg/Aspudden

Junkergatan 20, 2tr

 • 31 kvm
 • 1
 • rum

  2 390 000 kr

  Välkommen

  Modern etta om 31 kvm på trevliga Junkergatan i Örnsberg/Aspudden. Med högt i tak och en öppen, smart planlösning är detta en bostad som erbjuder mycket goda bekvämligheter. Lägenheten präglas av sina stilmedvetna materialval med mörk fiskbensparkett i allrummet, snygga detaljer i köket såsom kaklade vita väggar, mönstrad grå klinker på golvet och vita köksluckor med mörka läderhandtag samt en praktisk glashängare ovan köksbänken. Ett fönsterparti i allrummet och ett köksfönster bjuder på fint ljusinsläpp till bostaden. På Junkergatan 20 bor man i ett mysigt kvarter med mataffärer, restauranger, caféer och tunnelbana precis intill.

  Den välkomnande hallen bjuder in till det rymliga allrummet som har en öppen planlösning mot köket vilket ger en luftig känsla och skapar utmärkta sociala ytor. Här kan man med fördel avnjuta trevliga kvällar med sina nära och kära antingen vid matbordet eller vid köksbänken som liknas en köksö eftersom den sträcker sig ut i allrummet och skapar en perfekt plats för sociala bjudningar. Allrummet har gott om plats för möbler såsom matbord, soffa, soffbord och TV-möbel eller annat önskat möblemang och i den mysiga sovalkoven i ena delen av rummet finns plats för säng (120 på bild). Köket är ljust och modernt och erbjuder bra med arbetsytor för matlagning och förvaringsmöjligheter i stilrena över- och underskåp i vitt med eleganta läderdetaljer. Det vita köket matchas snyggt med gråmönstrad klinker på golvet. Bostadens helkaklade badrum är fräscht och rymligt. I övrigt har bostaden goda förvaringslösningar och interiör med noggrant utvalda kulörer.

  Bostaden är belägen i Örnsberg/Aspudden som är ett populärt område med charm och småstadskänsla. Här finns mataffärer, mysiga bagerier och caféer, restauranger, småbutiker, apotek, bibliotek, gym med mera. För frukostbrödet eller om man är sugen på bakelser finns Örnsbergs bageri nästintill och för trevliga luncher eller middagar erbjuder Fabelbar, Vår Pizza eller Bar Libertin på god mat och dryck. Natursköna Vinterviken ligger på behagligt gångavstånd med dess härliga utemiljö såsom mysiga promenadstråk intill Mälaren, restauranger, caféer. För varma sommardagar erbjuder Vinterviken även badplatser samt fritidsaktiviteter som utegym och gratis padelbanor utomhus. Endast ett stenkast bort finns även andra badmöjligheter där man kan njuta av ett dopp vid Örnsbergs klippbad och dess vackra omgivningar. Goda kommunikationer finns precis nästintill med tunnelbana och bussar. En tunnelbanestation bort finns Liljeholmen med stort utbud av shopping och restauranger, vid Liljeholmen finns även många busslinjer och tvärbanan.

  Pris
  2 390 000 kr /Bud
  Adress
  Junkergatan 20, 2tr
  Yta
  31 kvm
  Rum
  1 rok
  Trappor
  2 av 3
  Avgift
  2 148 kr/månad (värme, vatten och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Hall Rymlig och välkomnande hall som öppnar upp mot allrummet. Plats för skohylla samt avhängning och mycket goda förvaringsmöjligheter i en stor platsbyggd garderob och fyra garderober. Mörkt parkettgolv och gråmålade väggar.

    Allrum Ljust allrum med gott om golvyta önskat möblemang som tex soffa med soffbord, TV-möbel samt matbord med plats för upptill fyra personer. Stort fönsterparti som släpper in naturligt ljus. Mörk fiskbensparkett och gråmålade väggar.

    Sovalkov Mysig sovalkov med plats för säng (120 på bild). Mörk fiskbensparkett och gråmålade väggar.

    Kök Stilrent och ljust kök i vitt utrustad med gasspis, ugn och köksfläkt. Kyl och frys finns i allrummet. Förvaringsmöjligheter i vita över- och underskåp med eleganta mörka läderhandtag. Gott om arbetsyta på den grå köksbänken som liknas en köksö eftersom den sträcker sig ut till allrummet där även en snygg och praktisk glashängare hänger ovan. Vitt kakel på väggarna samt gråmönstrad klinker på golvet.

    Badrum Fräscht badrum med vita kakelplattor och mörkt klinkergolv. Utrustad med handfat, handdukstork, toalett, spegelskåp och dusch med duschvägg.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    12/1102
    Adress
    Junkergatan 20, 2tr
    Postnummer
    126 53
    Postort
    Hägersten
    Område
    Örnsberg/Aspudden
    Boarea
    31 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    1
    Hiss
    Nej
    Trappor
    2 av 3
    Andelstal
    6,309%
   • Föreningen
    Namn
    Brf Sångfågeln 11
    Byggår
    1943

    Allmän information

    BRF Sångfågeln 11 äger fastigheten Sångfågeln 11. Byggnaden, som ursprungligen är uppförd 1943 innehåller 10 st lägenheter som samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även en trevlig gård att nyttja för medlemmarna och tre parkeringsplatser.

    • Föreningen har inte beslutat om någon avgiftshöjning

    Renoveringar

    Byte av stammar i kök och badrum gjordes år 2006. Del av tak renoverades år 2011 och 2015. Installation av fjärrvärme gjordes år 2012. Fönstren renoverades år 2014. Fasaden renoverades år 2015. Nya tvättmaskiner installerades år 2014. Ny elcentral år 2019. Ny torktumlare 2018, torkrumsavfuktare 2019. Trapphuset målades 2019. Fiber (OwnIT) installerades 2020.

    Energideklaration genomfördes år 2020. Information om husets energianvändning finns uppsatt på anslagstavlan i entrén. Radonmätning genomfördes år 2013. På alla våningsplan låg mätvärdet klart under riktvärdet 200 Bq/m3. Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) genomfördes år 2020.

    TV/Internet

    Bredband via OwnIT. Tecknas separat med leverantören. Kabel-TV via ComHem. Avtal tecknas separat med leverantör.

    Parkering

    3 platser på baksidan av huset uthyres till föreningens medlemmar för 700 kr/mån. För närvarande är en plats ledig.

   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 148 kr/månad (värme, vatten och Internet)
    Hushållsel
    120 kr/månad
    Hemförsäkring
    100 kr/månad
    Summa driftskostnader
    220 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    500
    Pantsättningsavgift
    100 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

    Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 134.775 kr och anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.

    Föreningens lån: 2 136 231 kr Lägenhetens andel: 6,309%

   • Närområde

    Område

    I början av 1900-talet var Hägersten väldigt glest bebyggt, och hit kom stockholmarna mest under sommarmånaderna för att undfly innerstadens stress. Dagens hipstervänliga och charmiga Midsommarkransen är faktiskt uppkallat efter en pittoresk och lantlig 1700-tals krog. Även om det fanns industri här redan på 1800-talet, så började denna del av staden bubbla på allvar när en viss LM Ericsson uppförde en ny fabrik här som stod klar 1940. Många av dagens charmiga trevåningshus som är karakteristiska för detta område tillkom just då, mitt under brinnande världskrig, som bostäder åt fabriksarbetarna och deras familjer. Mycket av arkitekturen från tidigt 1900-tal finns bevarat, men nu huserar istället kvalitativa restauranger, caféer och affärer i de vackra industribyggnaderna. De närliggande områdena som Aspudden, Gröndal och Telefonplan osar inte längre av svavel och olja från verkstäder och hamnar, istället kantar vackra grönområden och lägenheter Mälarens stränder bara några få hundra meter från de charmiga centrumområdena som kommit att kallas för ”Stockholms Brooklyn”. Ändå vore det orättvist att begränsa dagens Hägersten till ett område endast för den yngre generationen. Många av huvudstadens kulturellt engagerade invånare har valt att bosätta sig här, vilket har haft en positiv inverkan på utbudet av till exempel teatrar, konstnärsstudios och föreningsaktiviteter. Här frodas både barnfamiljer samt pensionärer, och mycket av det ”gamla Stockholm” är omsorgsfullt bevarat, vilket gör Hägersten till den perfekta stadsdelen för dig som vill ha storstadens möjligheter och förstadens miljö

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!