I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Kungsholmen

John Bergs plan 7

 • 38 kvm
 • 2
 • rum

  3 400 000 kr

  SÅLD!

  På en ostörd återvändsgata uppe på John Bergs plan ligger denna smakfullt inredda och välplanerade 2:a. Här bor du i en charmig bostad med mycket ljusinsläpp från fönster och balkong, som dessutom har en milsvid vacker utsikt mot Vasastan. Med en väl genomtänkt planlösning och tidstypiska 1930-tals detaljer i form av tilltagna takhöjder, bevarade fönster- och dörrbeslag och välvårdad fiskbensparkett är denna fina lägenhet perfekt för paret, singeln eller som övernattningslägenhet.

  I lägenheten möts du av en välkomnande hall som öppnar upp sig mot det rymliga vardagsrummet och helkaklade badrummet till höger, det hemtrevliga köket till vänster och det mysiga sovrummet rakt fram. Vardagsrummet erbjuder goda sällskapsytor och utgång till den fina balkongen. I det fullutrustade köket hittar du vackert mörkgrått golv som snyggt matchas med vita skåpluckor med silverdetaljer och integrerade rostfria vitvaror.

  Här bor ni på promenadavstånd till tunnelbana, restauranger, badbryggor och vacker strandpromenad längs Kungsholms strand. Knutpunkten Fridhemsplan, med både grön och blå tunnelbanelinje samt en lång lista av bussförbindelser, nås inom några få minuters promenad. Centralen går du till på ca 10 minuter. Lägenheten ligger i ett lugnt läge med närhet till Karlbergskanalen, Hornsbergs Strand, Fridhemsplan och Västermalmsgallerian med dess stora shoppingutbud och flera stora matbutiker. För matälskaren erbjuder lägenheten närhet till populära kroger så som AG, Proviant, Sixten & Frans och Brewdog, och för motionering hittas fina motionsspår vid idylliska Karlbergs slott som västerut leder till Hornsbergs strands badbryggor och mysiga restauranger.

  Välkommen hem!

  Pris
  3 400 000 kr SÅLD!
  Adress
  John Bergs plan 7
  Yta
  38 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  1
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 760 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Hall
     Välkomnande hall med plats för ytterkläder, skor och huvudbonader. Vitmålade väggar och fiskbensparkett skapar ett tidlöst intryck.

    • Kök
     Goda förvaringsmöjligheter bakom vita skåpsluckor, bra arbetsyta på bänkskiva i mörkt trä, ovan sitter vitt kakel som stänkskydd. På motsatt sida står en möbel i matchad design som övriga köket vilket ger ytterligare arbetsyta och förvaring. Integrerad diskmaskin och ugn i rostfritt, modern induktionshäll och fläkt. Rymlig kyl och frys som går i samma vita design som skåpluckorna. Vitmålade väggar och mörkgrått golv.

    • Vardagsrum
     Med plats för soffa, soffbord och TV-möbel. Vardagsrummet rymmer dessutom ett matbord för upp till fyra sittandes. Balkongdörr och fönsterparti släpper in ett behagligt ljus. Modernt målade väggar i ljusgrå nyans tillsammans med klassisk fiskbensparkett skapar en hemtrevlig kombination.

    • Sovrum
     Rum med plats för dubbelsäng. Fönsterparti med behagligt ljusinsläpp och bra förvaring i inbyggda garderober. Vitmålade väggar och fiskbensparkett.

    • Badrum
     Badrum utrustat med handfat med vit kommod samt spegelskåp med belysning ovan. Väggarna är kaklade vita och golvet belagt med ljus klinkers, duschhörna.

    • Balkong
     Mysig möblerbar balkong med milsvid utsikt över fina takåsar. Plats för egen plantering.

    • Förråd
     Till bostaden disponeras ett källarförråd.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    002.1
    Lgh.nmr. LM
    1101
    Adress
    John Bergs plan 7
    Postnummer
    112 50
    Postort
    Stockholm
    Område
    Kungsholmen
    Boarea
    38 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    1
    Andelstal
    3,82570
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    BRF KANINKULLEN
    Byggår
    1937
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Bostadsrättsföreningen Kaninkullen är en äkta förening som registrerades 2004 som består av 30 bostadsrätter med byggår 1937. Inga kommersiella lokaler eller hyresrätter finns i fastigheten.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & Frånluft

    Renoveringar

    • 1996 Huset totalrenoverades
    • 1996 Rörstambyte
    • 1996 Nya elstigar
    • 1996 Tvättstugan renoveras
    • 2006-2007 Energi- och ljudisolerade fönster
    • 2010 Fasad, baksidan renoverad
    • 2011 Källare, ommålning
    • 2011 Stamspolning
    • 2011 Renovering av hiss
    • 2013 Fönstermålning utsida (vån 5 och 6)
    • 2014 Renovering/byte av hiss
    • 2014 OVK
    • 2015 Fönsterrenovering, samtliga fönster
    • 2017 Tvättstuga
    • 2017 Värmecentral, byte
    • 2018 Trapphuset målas

    Övriga utrymmen

    i Föreningen finns det tvättstuga, utrymmen för cyklar, grovsoprum och ett källarförråd som tillhör bostaden.

    TV/Internet

    Fiber via IP-only.

    Energideklaration

    Status
    Energideklaration ej utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 760 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Summa driftskostnader
    300 kr/månad
    Personer i hushållet
    1

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Munkholmen, som denna fascinerande del av Stockholm tidigare hette, är kanske den stadsdel som utvecklas snabbast i innerstan just nu. Efter att ha varit munkarnas hemvist på medeltiden och ett relativt lugnt och glesbefolkat område under kommande århundrande skulle denna ö under industrialiseringen av Stockholm på 1800- och 1900-talet förvandlas till ett myller av människor och maskiner, som vi ser spår av än idag. Det behövdes många arbetare till öns alla fabriker som inhystes med familjer i små bostäder, vilket är den främsta anledningen till att det idag finns så pass gott om 1- och 2-rumslägenheter på Kungsholmen. Givetvis befolkas dessa idag av nyinflyttade singelhushåll och barnfria par, snarare än fabriksfamiljer. Faktum är att Stockholm ligger i topp i världen gällande antal singlar, då 50% av alla som bor i Stockholm beräknas vara singlar. På Kungsholmen är detta kanske mer synligt än i andra delar av staden. Fabriksskorstenarna och deras bolmande rök är idag ersatta av en pulserande kommers omgiven av stans finaste strandpromenader. Här samsas klassiska Vinjas ost & chark om utrymmet med livfulla barer som Lemon och Seven, och Rålambshovsparkens alla aktivitetsområden & flanörer betraktas med lätthet från Boulebarens- och Mälarpaviljongens terasser, vars gäster tagit en paus från vardagen på dessa populära ställen. Det gamla Kungsholmen finns dock fortfarande kvar på sina ställen och arkitekturen är på många håll internationellt uppmärksammad, där kronan på verket givetvis är Ragnar Österbergs Stadshus från 1923.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!