I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Vasastan

Idungatan 8A

 • 65 kvm
 • 2
 • rum

  6 535 000 kr

  SÅLD!

  Välkommen till denna fantastiska sekelskiftes 2:a högt upp i fastighet med hiss! Fina bevarade ytskikt och balkong i soligt söderläge ger er möjlighet att njuta av solen under hela dagen. Bostaden präglas av flera vackra tidsenliga detaljer, så som höga golvsocklar, fiskbensparkett, takrosetter och en härlig generös takhöjd samt balkongen som vetter mot lugn och grönskande innergård. Här bor ni med goda kommunaktioner med buss, T-bana och pendeltåg vid Odenplan, som endast är ett par minuter bort från bostaden. Ni hittar också populära Hagaparken ett stenkast bort. I övrigt kryllar det av restauranger, caféer och matvarubutiker. Varmt välkommen på visning!

  Bostadens unika läge:

  • Soltimmar på balkong är ca 06:00-18:00 under högsommaren
  • Takhöjd på ca 3 meter
  • Högt upp i fastigheten, belägen på 4 trappor med hiss
  • Fönster åt två väderstreck bidrar till fint ljusinsläpp hela dagen
  • Lugnt gårdshus

  Bostadens fördelar:

  • Fint renoverat kök från 2019
  • Fina bevarade detaljer så som höga fönsterpartier, vackra trägolv, takrosett, höga golvsocklar, stuckaturer i tak och spegeldörrar
  • God förvaring genom två stycken inredda klädkammare

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  6 535 000 kr SÅLD
  Adress
  Idungatan 8A
  Yta
  65 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  4
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 482 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (94 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Hall
     Välkomnande hall med fiskbensparkett och ljusa målade väggar. Serveringsskåp och inbyggd garderob/städskåp finns för förvaring samt krokar längs med väggen. Det finns också plats för skoställ och hatthylla för den som önskar. Hallen utgör bostadens mittpunkt då samtliga rum nås härifrån och här flödar ljuset in från stora fönsterpartier i två väderstreck. Säkerhetsdörr.

    • Badrum
     Helkaklat badrum med vita stora kakelplattor på väggarna och mönstrat klinkergolv med härlig golvvärme. Inkaklat badkar med vikbar glasvägg för duschdel. Handfat med tillhörande kommod med lådor, handukstork, spegel samt WC.

    • Kök
     Fint renoverat kök (2019) med vita skåpsluckor och bänkskiva samt stänkskydd i marmorkomposit. Bevarat och inbyggt skafferi tillsammans med överskåp och underskåp ger köket god förvaring. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, ugn, fläkt, integrerad kyl/frys och integrerad diskmaskin. Matbord för flera personer får också plats i köket.

    • Vardagsrum
     Härligt vardagsrum med fiskbensparkett och ljusa målade väggar samt fina detaljer så som stuckatur, höga golvsocklar och takrosett. Här får ni plats med stor soffa med tillhörande soffbord och ytterligare fåtölj för den som vill samt stort matbord för flera personer. Här finns också en stor inredd klädkammare. Från vardagsrummet når ni bostadens stora balkong som är belägen mot föreningens lugna och grönskande innergård. Balkongen vetter mot soligt söderläge och ger er möjlighet att njuta av solen från tidig morgon fram till sen eftermiddag under högsommaren. Från balkongen kan ni blicka ut över takåsar och omkringliggande fin sekelskiftesbebyggelse.

    • Sovrum
     Sovrum med fint bevarat plankgolv och målade väggar i grågrönt. Plats för en stor dubbelsäng med tillhörande sängbord samt en rymlig inredd klädkammare som ger er bra förvaringsmöjligheter.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    00021
    Lgh.nmr. LM
    1403
    Adress
    Idungatan 8A
    Postnummer
    113 45
    Postort
    Stockholm
    Område
    Vasastan
    Boarea
    65 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    4
    Andelstal
    0,0306030
    Andelstal insats
    2,89910%
    Andelstal avgift
    2,91100%
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Brf Odin 23
    Bildades
    2001
    Byggår
    1904
    Markägare
    Marken är tomträtt

    Allmän information

    Brf Odin 23 är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns det 28 stycken bostadsrätter och en hyresrättslokal.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & fråndrag

    Renoveringar

    • 1983 Bytt av el-stigare
    • 1983 Stambyte i badrum & kök
    • 2005 Målades taket
    • 2005 Ny tvättstuga
    • 2008 Stamspolning
    • 2004 omputsning av fasaden
    • 2010 byggdes 4 vindslägenheter och förråd förflyttades till källaren
    • 2013 Byttes fönster mot nytillverkade träfönster i samma stil som tidigare
    • 2017 Installation fiber
    • 2019 OVK besiktning

    Övriga utrymmen

    I föreningen finns det gemensamma innergård med lekplats och utemöbler samt grill. Det finns också tvättstuga (i källaren i gårdshuset) och cykelförråd.

   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 482 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    300 kr/månad
    Hemförsäkring
    250 kr/månad
    Summa driftskostnader
    550 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    1178 betalas av Säljare
    Pantsättningsavgift
    468 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Energideklaration
    Utfördes
    Torsdag 26 dec 2019
    Energiprestanda
    136 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Närområde

    Område

    Förr om du frågade en stockholmare var man hittade de senaste trenderna så fick du förmodligen svaret Södermalm, och frågade du var du hittade de finaste restaurangerna så var svaret Östermalm. Idag skulle du få svaret Vasastan av många stockholmare, och de skulle inte ha fel. Vasastan är idag en charmig blandning av konceptrestauranger, vintagebutiker, prisbelönta caféer, pulserande pubar och kollektivfinansierade biografer där du kan avnjuta ett glas välsmakande rödvin till filmen. Lägg därtill att du befinner dig nästgårds till intagande grönområden som Hagaparken och Karlbergsparken och du får bilden av en stadsdel som erbjuder det bästa från både stad och natur. Och du skulle inte ha fel. Vasastan har något för alla, och det är därför inte konstigt att stadsdelen lockar både unga och äldre. Från Astrids Lindgrens fönster på Dalagatan blickar man ut över den livfulla Vasaparken med alla dess barn och ungdomar, på Rörstrandsgatans myllrande uteserveringar sitter soldyrkare i alla åldrar och njuter av sina espressos under sommarmånaderna då området förvandlas till Stockholms mest populära restaurangområde. Odenplan har med den nya pendeltågsstationen förvandlats till en av stadens största resehubbar, där välsorterade blomförsäljare försöker locka pendlare till att stanna upp ett ögonblick i skuggan av Gustav Vasakyrkan för att inhandla en tulpan eller två till hemmet.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Fiskargatan 8
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!