I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm

Högbergsgatan 59B

 • 61 kvm
 • 3
 • rum

  6 000 000 kr

  Välkommen till Högbergsgatan 59B VÅN 4

  Kontakta mäklaren för visning! Välkommen att besöka denna fantastiska lägenhet 3 rum och kök på en av Södermalms absolut bästa lägen. Fyra trappor upp i den vackra och välbevarade trappuppgången når du detta väldisponerade boende om 61 kvm med genomgående väl tilltagen takhöjd. Lägenheten bjuder genom varsamt bevarade tidstypiska detaljer genomgående en underbar originalcharm kombinerat med modern renoverat bekvämlighet. Underbart rymligt vardagsrum, snyggt parkettgolv och bevarade spegeldörrar. Fönster i två väderstreck ger ett underbart ljusinsläpp. Hänförande utsikt över grönskande trädtoppar, grannhusens takåsar, vackra fasader. Här finns gott om plats att möblera efter eget huvud. Det smakfullt renoverade köket med sitt naturliga färgval på skåpsluckor, bänkskiva i kalksten ger ett elegant utryck. Här finns bra utrymme för matplats för upp till flera sittande. Köket delar vardagsrummets fantastiska utsikt. Lägenhetens harmoniska sovrum är passande färger och rofyllt, det finns här plats för dubbelsäng och gott om förvaringsutrymme. Ljust och fräscht välutrustat helkaklat stambytt 2022 badrum med klinkergolv, duschväggar, kommod och tvättmaskin. Från bostaden är det endast en halv trappa upp till den fantastiska takterrassen!

  Men det är inte bara lägenheten i sig som gör detta boende till en verklig juvel. Byggnaden med sin vackra tegelexteriör ritades av den välkände och framgångsrike arkitekten Josef Östlihn vilken under 20- och 30-talet var en av de mest produktiva arkitekterna i Stockholm. Han uppförde under sin verksamhetsperiod över hundra byggnader varav de flesta i den styvmoderligt behandlade nordiska, eller tjugotalsklassicistiska stilen som förfäktades mellan nationalromantiken och funktionalismen. De få undantagen är några byggnader han ritade uppförda efter 1934 där stilen på husen blev mer funktionalistisk varav byggnaden på Högbergsgatan 59, uppförd 1934–36, är en.

  Bostaden är dessutom belägen i en lugn och avskild del av ett av de trendigaste och mest eftertraktade områdena i Stockholm! Söder är välkänt och älskat för sin unika blandning av historisk charm och modernt stadsliv och här finner man en fantastisk mångfald av alla sorters människor promenerande längs kullerstensgatorna med sina färgglada 1700-talsbyggnader och pittoreska kaféer, restauranger i världsklass och shopping. Södermalm är även hem för några av stadens mest ikoniska landmärken, inklusive de fantastiska utsikterna från Katarina kyrka och det livliga Nytorget, känt för sina trendiga butiker och populära matmarknad.

  Oavsett om du är en karriärmänniska som söker en dynamisk stadslivsstil, en familj som söker utmärkta skolor och grönområden eller en pensionär som söker en avslappnad men engagerande gemenskap kommer du att stortrivas, Södermalm erbjuder något för alla. Med utmärkt kollektivtrafik och cykelvänliga gator kan du enkelt och smidigt utforska alla Stockholms godbitar bekvämt boende i den historiska smältdegeln som är Södermalm.

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  6 000 000 kr SÅLD
  Adress
  Högbergsgatan 59B
  Yta
  61 kvm
  Rum
  3 rok
  Trappor
  4
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 754 kr/månad (värme och vatten)
  Budgivning
  5 920 000 kr(Högsta bud)
  Visa budhistorik
  # Datum Bud
  3 29 aug 5 920 000 kr
  2 21 aug 5 350 000 kr
  1 21 aug 5 300 000 kr
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (125 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning

    Bostaden är fint renoverad med bevarade detaljer. Samtliga väggar och tak är målade samt nya golv. Fina detaljer så som spegeldörrar, uttag/strömbytare är i mässing från Switchbox.

    • Hall
     Beige stengolv i granitkeramik (nylagd 2022) med målade väggar och hatthylla. Plats för bänk eller stol för den som önskar.

    • Kök
     Helt nytt kök från Ikea (2022) med fina naturliga köksluckor och snygg bänkskiva i kalksten. Köket är utrustat med keramikhäll (Bosch), ugn (Gorenje), diskhov, integrerad kyl/ frys och diskmaskin. Det finns också en vinkyl.

    • Vardagsrum
     Vardagsrum med öppen planlösning till kök och fin utsikt mot parken. Här får ni plats med soffa, soffbord och matbord med plats för flera personer.

    • Sovrum 1 & 2
     Sovrummen är rymliga med plats för dubbelsängar eller enkelsäng med skrivbord. Garderoberna är nya i sovrummen från 2021. Det större sovrummet med sin snygga spröjsade ståldörrar med glas inuti är från Stolt & Smide design. Både sovrummen har fönster mot park på olika sidor.

    • Badrum
     Badrum renoverat och stambytt från 2022. Badrummet är utrustat med duschhörna med vikbara dörrar, kommod, spotlights, WC, golvslingor och tvättmaskin.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    407
    Lgh.nmr. LM
    1506
    Adress
    Högbergsgatan 59B
    Postnummer
    118 26
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm
    Boarea
    61 kvm
    Boarea enligt
    Mätning
    Boareabeskrivning
    Enligt lägenhetsförteckningen är den 2 rum och kök & 60 kvm.
    Antal rum
    3
    Hiss
    Ja
    Trappor
    4
    Andelstal
    1,52159 %
    Andelstal avgift
    1,45330 %
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Bostadsrättsföreningen Dykärret Större 7
    Bildades
    2020
    Byggår
    1936
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Föreningen köpte fastigheten Dykärret Större 7 år 2020 och upplåter 57 lägenheter och 16 lokaler med bostadsrätt samt 1 lägenhet med hyresrätt. Mycket trevligt läge mitt på Södermalm mellan Mariatorget, Götgatsbacken och Medborgarplatsen. Närhet till mataffärer, shopping, caféer och restauranger. Fastigheten har ett lugnt läge mellan Högbergsgatan och Fatbursparken. Mycket goda kommunikationer med tunnelbana, pendeltåg och flertalet busslinjer. Föreningen utreder och ansöker om att få till balkonger. Är en pågående process.

    Byggnaden

    Flerfamiljhus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & mekanisk frånluft

    Renoveringar

    • 1990 – Stambyte, utbyte av elinstallationer, fönster, diverse värmeventiler, badrumsrenoveringar, nya tätskikt på takterrass och kungsaltaner utfördes.
    • 2021 Stambyte

    Övriga utrymmen

    I fastigheten finns en mycket stor och solig takterrass, gemensamhetslokal, bastu, tvättstugor, cykel- och barnvagnsrum samt förrådsutrymmen. På gården finns grill- och sittplatser samt fem parkeringsplatser.

    TV/Internet

    Kabel TV och internet finns via Comhem.

    Energideklaration

    Utfördes
    Fredag 21 feb 2020
    Energiprestanda
    128 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 754 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    200 kr/månad
    Hemförsäkring
    200 kr/månad
    Summa driftskostnader
    400 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    1312,5 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    525 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!