I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm

Högbergsgatan 59A

 • 54.5 kvm
 • 2
 • rum

  5 500 000 kr

  Välkommen till Högbergsgatan 59A, 5tr!

  Välkommen till denna ljusa och fina hörnlägenhet på femte våningen med direkt tillgång utanför entrédörren till en enorm gemensam takterrass! Perfekt belägen för dig som vill bo centralt men ändå njuta av lugn och ro.

  Bostaden badar i ljus från två väderstreck, vilket skapar en härlig atmosfär och erbjuder en vacker utsikt över Högbergsgatan och de charmiga omgivande fasaderna. Med sina välbevarade tidstypiska detaljer, parkettgolv och vitmålade väggar, förenar bostaden en fräsch och modern känsla med klassisk charm. Vardagsrummet är rymligt och erbjuder gott om plats för både matplats och sällskapsytor, vilket gör det idealiskt för både måltider och avkoppling. Det finns även möjlighet att dela av rummet för att skapa ett extra sovrum, se alternativ planritning. Köket är välplanerat med ljusa bänkskivor och vita skåpsluckor. Sovrummet är generöst och rymmer en dubbelsäng, och för den som behöver en arbetsplats finns en perfekt sådan vid fönstret. Lägenheten har gott om förvaringsutrymme med flera inbyggda garderober och en klädkammare. Badrummet är ljust och fräscht med klinkergolv och renoverades i samband med stambytet för två år sedan.

  Husets fantastiska terrass är utrustad med sittgrupper i alla väderstreck och blir en naturlig samlingsplats under vår- och sommartid. På morgonen kan du njuta av frukostkaffet i östläge med utsikt över Johan Helmich Romans park. Lunchen kan avnjutas i södersolen med utsikt över Fatbursparken, fontänen och barnens lek. På kvällen lockar den västra terrassen med grillar, bord och solstolar. I anslutning till terrassen finns även en festlokal med plats för cirka 20 personer, som även kan användas som gästrum vid besök. Dessutom finns en härlig bastu att njuta av.

  Föreningen har en välskött ekonomi, äger tomtmarken och har låg belåning. Fönsterrenovering planeras till 2024/25 och kommer att finansieras genom försäljning av en lägenhet. Underhållsplanen är uppdaterad och årligen avsätts 500 000 kronor för framtida underhåll.

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  5 500 000 kr SÅLD!
  Adress
  Högbergsgatan 59A
  Yta
  54.5 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  5
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 547 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

  • Klicka för
   bildspel

   Exempel på hur det går att möblera.

   Stort vardagsrum som går att möblera på fler olika sätt samt fördela av.

   Högt upp i fastigheten.

   Rummet går att dela av till två rum med enkelhet genom en vägg.

   Gemensam takterrass

   Gemensam takterrass

   • Rumsbeskrivning

    Samtliga väggar och tak har målats och golven har ersatts med nya. Köket är bevarat och badrum är stambytt. Charmiga inslag såsom spegeldörrar, fönsterbräda i sten och en perfekt planlösning med möjlighet att bygga om till en 3:a.

    • Hall
     I hallen möts du av parkett, målade väggar och en praktisk hatthylla. Stor klädkammare finns och hatthylla.

    • Kök
     Bevarat kök med vita skåpsluckor och ljus bänkskiva. Den maskinella utrustningen består av spis/ugn, kyl/frys och diskho.

    • Vardagsrum
     Vardagsrummet i hörnläge är stort. Här finns gott om plats för en bekväm soffa, ett elegant soffbord och ett matbord med plats för flera personer.

    • Sovrum
     Det rymliga sovrummet har gott om plats för förvaring med platsbyggd garderob längs ena väggen samt ett inbyggd garderob. Det finns även plats för ett skrivbord eller en extra byrå för den som önskar.

    • Badrum
     Badrummet är renoverat och stambytt år 2022 och har ljust klinker på golvet och vita kaklade väggar. Här finns en rymlig duschhörna, WC och handfat.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    409
    Lgh.nmr. LM
    1506
    Adress
    Högbergsgatan 59A
    Postnummer
    118 26
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm
    Boarea
    54.5 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    5
    Andelstal
    1,31215%
    Andelstal insats
    1,38211%
    Andelstal avgift
    0,0131215
    Andel av BRF nettoskuldsättning
    203 354 kr
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Bostadsrättsföreningen Dykärret Större 7
    Bildades
    2020
    Byggår
    1936
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Föreningen köpte fastigheten Dykärret Större 7 år 2020 och upplåter 63 lägenheter och 10 lokaler med bostadsrätt samt 1 lägenhet med hyresrätt. Mycket trevligt läge mitt på Södermalm mellan Mariatorget, Götgatsbacken och Medborgarplatsen. Närhet till mataffärer, shopping, caféer och restauranger. Fastigheten har ett lugnt läge mellan Högbergsgatan och Fatbursparken. Mycket goda kommunikationer med tunnelbana, pendeltåg och flertalet busslinjer.

    Byggnaden

    Flerfamiljhus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & mekanisk frånluft

    Renoveringar

    • 1990 – Stambyte, utbyte av elinstallationer, fönster, diverse värmeventiler, badrumsrenoveringar, nya tätskikt på takterrass och kungsaltaner utfördes.
    • 2021 Stambyte
    • 2021 Reparation dräneringsskada

    Planerade renoveringar

    • Ommålning och renovering av fönster 2024

    Övriga utrymmen

    I fastigheten finns en mycket stor och solig takterrass, gemensamhetslokal, bastu, tvättstugor, cykel- och barnvagnsrum samt förrådsutrymmen. På gården finns grill- och sittplatser samt fem parkeringsplatser.

    TV/Internet

    Kabel TV och internet finns via Comhem.

    Energideklaration

    Utfördes
    Fredag 21 feb 2020
    Energiprestanda
    128 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 547 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    200 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Summa driftskostnader
    350 kr/månad
    Personer i hushållet
    1
    Överlåtelseavgift
    2292 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    1 146 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!