I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - Götgatsbacken

Högbergsgatan 59 A

 • 53.5 kvm
 • 2
 • rum

  Välkommen till Högbergsgatan 59A, 2tr!

  Varmt välkommen att besöka denna synnerligen välplanerade och charmiga hörnlägenhet i fantastiskt ostört läge mellan medborgarplatsen och Mariatorget på Södermalm. Lägenhetens yta om 53,5 kvm fördelas över två ljusa och rymliga rum, ett praktiskt och bevarat kök samt ett fräscht, helkaklat stambytt (2022) badrum. Bostaden kombinerar allt man kan önska av ett modernt boende med varsamt bevarade tidsenliga interiörsdetaljer såsom parkettgolv i original, stora fönsterpartier med spanjoletter och vackra spegeldörrar i både enkelt och dubbelt utförande och bjuder på all den charm och originalkaraktär man kan förvänta sig av ett boende uppfört i det stilmässiga gränslandet mellan tjugotalsklassiscism och funktionalism. Med ett fantastiskt läge och underbar utsikt över söders takåsar är detta verkligen ett boende utöver det vanliga avseende såväl form som funktion.

  Men det är inte bara lägenheten i sig som gör detta boende till en verklig juvel. Byggnaden med sin vackra tegelexteriör ritades av den välkände och framgångsrike arkitekten Josef Östlihn vilken under 20- och 30-talet var en av de mest produktiva arkitekterna i Stockholm. Han uppförde under sin verksamhetsperiod över hundra byggnader varav de flesta i den styvmoderligt behandlade nordiska, eller tjugotalsklassicistiska stilen som förfäktades mellan nationalromantiken och funktionalismen. De få undantagen är några byggnader han ritade uppförda efter 1934 där stilen på husen blev mer funktionalistisk varav byggnaden på Högbergsgatan 59, uppförd 1934–36, är en.

  Bostaden är dessutom belägen i en lugn och avskild del av ett av de trendigaste och mest eftertraktade områdena i Stockholm! Söder är välkänt och älskat för sin unika blandning av historisk charm och modernt stadsliv och här finner man en fantastisk mångfald av alla sorters människor promenerande längs kullerstensgatorna med sina färgglada 1700-talsbyggnader och pittoreska kaféer, restauranger i världsklass och shopping. Södermalm är även hem för några av stadens mest ikoniska landmärken, inklusive de fantastiska utsikterna från Katarina kyrka och det livliga Nytorget, känt för sina trendiga butiker och populära matmarknad.

  Oavsett om du är en karriärmänniska som söker en dynamisk stadslivsstil, en familj som söker utmärkta skolor och grönområden eller en pensionär som söker en avslappnad men engagerande gemenskap kommer du att stortrivas, Södermalm erbjuder något för alla. Med utmärkt kollektivtrafik och cykelvänliga gator kan du enkelt och smidigt utforska alla Stockholms godbitar bekvämt boende i den historiska smältdegeln som är Södermalm.

  Välkommen in, välkommen hem!

  Adress
  Högbergsgatan 59 A
  Yta
  53.5 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  2
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 350 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4.9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Adress
    Högbergsgatan 59 A
    Postnummer
    118 26
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - Götgatsbacken
    Boarea
    53.5 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    2
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Bostadsrättsföreningen Dykärret Större 7
    Bildades
    2020
    Byggår
    1936
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Föreningen köpte fastigheten Dykärret Större 7 år 2020 och upplåter 63 lägenheter och 10 lokaler med bostadsrätt samt 1 lägenhet med hyresrätt. Mycket trevligt läge mitt på Södermalm mellan Mariatorget, Götgatsbacken och Medborgarplatsen. Närhet till mataffärer, shopping, caféer och restauranger. Fastigheten har ett lugnt läge mellan Högbergsgatan och Fatbursparken. Mycket goda kommunikationer med tunnelbana, pendeltåg och flertalet busslinjer.

    Byggnaden

    Flerfamiljhus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & mekanisk frånluft

    Renoveringar

    • 1990 – Stambyte, utbyte av elinstallationer, fönster, diverse värmeventiler, badrumsrenoveringar, nya tätskikt på takterrass och kungsaltaner utfördes.
    • 2021 Stambyte
    • 2021 Reparation dräneringsskada

    Planerade renoveringar

    • Ommålning och renovering av fönster 2024

    Övriga utrymmen

    I fastigheten finns en mycket stor och solig takterrass, gemensamhetslokal, bastu, tvättstugor, cykel- och barnvagnsrum samt förrådsutrymmen. På gården finns grill- och sittplatser samt fem parkeringsplatser.

    TV/Internet

    Kabel TV och internet finns via Comhem.

    Energideklaration

    Utfördes
    Fredag 21 feb 2020
    Energiprestanda
    128 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 350 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    100 kr/månad
    Hemförsäkring
    100 kr/månad
    Summa driftskostnader
    200 kr/månad
    Personer i hushållet
    1
    Överlåtelseavgift
    2292 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    1 146 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

   • Närområde

    Område

    Södermalm avgränsas i norr av Slussen och i söder vid Skanstull. Namnet Södermalm suthraesmalm är omnämnt redan 17 juni 1288 i ett brev från biskop Anund i Strängnäs och bebyggdes i början av 1300-talet av Maria Magdalena kapell på den plats där kyrkan ligger idag. På Södermalm idag hittar du många trevliga restauranger, unika inrednings- och vintagebutiker, caféer och barer/klubbar. Bortom storstadens puls erbjuds också gröna parker och många badmöjligheter vid b la Långholmen, Tantolunden, Årstaviken och Eriksdalsbadet. Området är barnvänligt med har gott om dagis, grundskolor och gymnasium samt mycket bra kommunikationer med tunnelbanans röda och gröna linjer samt ett stort utbud av bussar.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!