I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - Hornstull

Högalidsgatan 33, 1tr

 • 26 kvm
 • 1
 • rum

  Välkommen

  Underbar söderpärla med balkong i populära Hornstull. Välplanerad 1:a med 20-tals charm så som fiskbensparkett, generös takhöjd och spröjsade pardörrar. Välplanerad bostad i gott skick som erbjuder ett lättmöblerat allrum med plats för större säng, gott om plats för byråer samt utrymme för matplats. Vackra spröjsade pardörrar tar dig ut på den mysiga balkongen mot föreningens lummiga innergård med flera gemensamma sittplatser. Stabil förening med god ekonomi och låga avgifter.

  Lägenheten är belägen på västra Södermalm och i ett av områdets mest populära kvarter med närhet till puls, vatten och kommunikationer.

  Lägenhetens fördelar:

  • Charmig fastighet med tidstypiska detaljer anno 1929.
  • Fiskbensparkett, trädörrar och högt i tak.
  • Balkong mot gård och spröjsade dubbeldörrar.
  • Stabil förening med låga avgifter.
  • Till lägenheten hör ett vindsförråd.
  • Hall med avhängningsmöjligheter och garderob.
  • Lummig innergård med flera sittplatser.
  • Vattennära, 1 minut till Reimers och Långholmen.
  • Flera restauranger, caféer och mysiga butiker inom gångavstånd.
  • Bra kommunikationer med tunnelbana och buss på några minuters gångavstånd.

  Välkommen på visning!

  Adress
  Högalidsgatan 33, 1tr
  Yta
  26 kvm
  Rum
  1 rok
  Trappor
  1
  Hiss
  Ja
  Avgift
  1 975 kr/månad (värme, vatten och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (73 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Jag tror på varje bostad jag förmedlar. Under mina år som mäklare har jag lärt mig att framgång kräver hårt arbete, att vara påläst, lyhörd och se lösningar före problem. Jag arbetar därför med stort engangemang och vill att varje visningsbesökare ska förstå bostadens fulla potential och på så sätt buda/köpa med hjärtat före plånboken. Hos mig köper du ett hem och när det är dags att sälja hittar jag en köpare till rätt pris. Behöver du en uppdaterad värdering, bankkontakt, uppmätning eller inredningskonsultation? - Hör av dig, jag fixar det.

   • Rumsbeskrivning

    Inbjudande hall med plats för ytterkläder. Hallen har ljusa ytskikt, parkettgolv, hatthylla samt en rymlig garderob. Ingång till badrum och allrum.

    Ljust och lättmöblerat vardagsrum med plats för större säng, gott om plats för byråer samt utrymme för matplats. Vackra spröjsade pardörrar tar dig ut på den mysiga balkongen mot föreningens lummiga innergård.

    Praktiskt kokvrå med svarta luckor diskho och spis med fläkt. Förvaring i över- och underskåp och på väggar.

    Fräsht badrum med dusch, wc, handdukstork, handfat och spegelskåp.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    9
    Lgh.nmr. LM
    1102
    Adress
    Högalidsgatan 33, 1tr
    Postnummer
    117 30
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - Hornstull
    Boarea
    26 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    1
    Hiss
    Ja
    Trappor
    1
    Andelstal
    3,6542%
   • Föreningen
    Namn
    Brf Högalidsgatan 33
    Byggår
    1929

    Allmän information

    Föreningen äger fastigheten Proppellern 7. Föreningen består av 28 lägenheter och samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 1 lokal med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och förvärvade fastigheten 2008. Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Simpleko. Föreningen är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret.

    Ekonomi (Senaste årsredovisningen 2020) Föreningens har en kassa på 2,6 mkr för framtida underhåll och skulder på ca 5,7 mkr vilket ger en belåning på 7 427 kr/kvm.

    Ägarandel: Godkänner delat ägande. Minsta ägarandel 10% för den boende.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Föreningen är ansluten till kommunens fjärrvärmenät och uppvärmning ingår i avgiften.

    Renoveringar

    2020 - Renovering av tvättstuga.
    2019 - installation av fiber.
    2018 - Trapphuset renoverades.
    2018 - Säkerhetsdörrar installerades.
    2016 - Spolning av stammar.
    2014 - Målning av taket.
    2014 - OVK-besiktning.
    1995 - Stambyte.
    1995 - Byte av el-stigare.
    1995 - Fasadrenovering & fönsterbyte.
    1995 - Hissrenovering.
    1995 - Renovering av tvättstuga.

    Övriga utrymmen

    Föreningen disponerar en grönskande gemensam innergård med äppelträd och odlingslådor. Här finns även sittplatser, grillplats och ett mysigt lusthus. Det finns även cykelförvaring i källaren och en gemensam tvättstuga. Tvättstugan är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkskåp.

    TV/Internet

    Fastigheten är fiberansluten via Stadsnät med upp till 1000 Mbit. Bredband ingår i avgiften.

   • Kostnader
    Månadsavgift
    1 975 kr/månad (värme, vatten och Internet)
    Hushållsel
    100 kr/månad
    Hemförsäkring
    100 kr/månad
    Summa driftskostnader
    200 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1190
    Pantsättningsavgift
    476 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT 
 Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION 
Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

BOAREA
Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

ÖPPEN BUDGIVNING 
Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT
 Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Fiskargatan 8
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!