I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm

Högalidsgatan 13B

 • 66 kvm
 • 3
 • rum

  6 075 000 kr

  SÅLD!

  Sekelskiftes 3:a med en mysig balkong i härligt söderläge mot lugn innergård! Lägenheten är välplanerad och har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, fönster åt två väderstreck samt en takhöjd på ca 3 meter ger er en fin atmosfär i hela bostaden. Här bor ni med stort sovrum med fönster åt lugn innergård och det andra sovrummet har fördelats av smart till två mindre sovrum också mot gård. Perfekt bostad för den lilla familjen. Ett stenkast från porten finner ni matvarubutiker, T-bana, restauranger och mycket mera. Varmt välkommen på visning!

  Bostadens unika läge:

  • Härlig balkong som vetter mot söderläge och lugn innergård
  • Fönster i 2 väderstreck-bidrar till en väldigt ljus bostad
  • Båda sovrummen mot innergården

  Bostadens fördelar:

  • Fint passande kök
  • Öppen planlösning mellan kök & vardagsrum
  • Stort helkaklat badrum
  • Bevarade trägolv

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  6 075 000 kr SÅLD
  Adress
  Högalidsgatan 13B
  Yta
  66 kvm
  Rum
  3 rok
  Trappor
  1
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 039 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (132 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Entré
     Rymlig hall med hatthylla med krokar för ytterkläder och skoställ. Klinkergolv i första delen av hallen och vitmålade väggar. Trägolv för er vidare till den innerhallen som öppnar upp hela lägenheten. Plats för fåtölj och mindre bord.

    • Vardagsrum & Kök Stort och luftigt med öppen planlösning mot köket. Här får ni plats med soffa med soffbord och TV-möbel för den som vill. Matbord med plats för flera personer finns också. Det fina renoverade köket med matt svarta luckor med ljus bänkskiva passar sig väl i rummet. Goda arbetsytor för matlagning. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, ugn, induktionshäll, fläkt och diskmaskin.

    • Sovrum
     Det första sovrummet är stort och här får ni plats med stor dubbelsäng med tillhörande sängbord. Flera garderober finns för förvaring av kläder. Utgång mot den härliga balkongen finner ni här som går väl att inreda med bord och stolar och för den som vill lite planteringar. Det andra sovrummet är uppdelat i två mindre sovrum. Här får ni plats med en normal säng i det ena och den andra går en mindre säng (juniorsäng) plats. Fina detaljer så som innerfönster är installerade.

    • Badrum
     Smakfullt badrum i modern och fin design. Helkaklat badrum med vitt klinkergolv och vita kaklade väggar. Badrummet är utrustat med kommod med handfat, duschvägg, dusch, WC, handdukstork, golvvärme och spotlights i tak.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    1106/1104
    Adress
    Högalidsgatan 13B
    Postnummer
    117 30
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm
    Boarea
    66 kvm
    Boarea enligt
    Mätning
    Boareabeskrivning
    Lägenheten disponeras idag som en 3,5 rum idag. Enligt lägenhetsförteckningen är den 2 rum och kök.
    Antal rum
    3
    Hiss
    Ja
    Trappor
    1
    Andelstal
    2,14516%
    Andelstal avgift
    2,10%
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Bostadsrättsföreningen Grundbulten
    Byggår
    1913
    Markägare
    Marken är tomträtt

    Allmän information

    Brf Grundbulten består av 46 lägenheter varav 42 stycken är bostadsrätter och fyra stycken hyresrätter. Föreningen adresser är Högalidsgatan 13 A & B samt Långholmsgatan 5. Föreningen har också 6 stycken lokaler.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme

    Renoveringar

    • 1986 Stambytte
    • 1997 Renoverades portuppgångarna och ytterfasaden putsades och fönstren målades utvändigt
    • 2001 En egen undercentral installerades för fjärrvärme i samband med förvärvet
    • 2003 målades yttertaket om och på en del fönster förbättrades även målningen
    • 2006-2011 Gemensamma tvättstuga har det installerats nya vitvaror (tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp)
    • 2012 genomfördes OVK (obligatorisk ventilations kontroll
    • 2014 Högtrycksspolning av samtliga avlopp
    • 2014 Radonmätning
    • 2014 Renovering av föreningens gemensamma terrass på innegården

    Övriga utrymmen

    I föreningen finns det en övernattningslägenhet, tvättstuga, hobbyrum, cykelrum, barnvagnsrum och grovsoprum.

    TV/Internet

    Föreningen använder internet från Telenor med en hastighet om 250 mbit/s och kabel-TV finns via Comhem

    Energideklaration

    Utfördes
    Söndag 24 nov 2019
    Energiprestanda
    167 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 039 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
    Hushållsel
    236 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Obligatorisk avgift för bredband
    200 kr/månad
    Obligatorisk avgift för balkongfond
    50 kr/månad
    Summa driftskostnader
    636 kr/månad
    Personer i hushållet
    3
    Överlåtelseavgift
    1162,5 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    468 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!