I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm

Helgagatan 36A

 • 36 kvm
 • 1.5
 • rum

  Välkommen till Helgagatan 36A, 2tr!

  Fantastiskt fin 1,5:a med låg avgift och högt upp i huset vid lummiga Helgalunden. I bostaden finner du ett mycket ljust och välplanerat hem där klassiska 20-tals attribut som breda spröjsade fönster, serveringsskåp underbara innerdörrar och vackert trägolv är karaktärsgivande. Flera fönster mot fritt läge skapar rikligt med ljus och en härlig atmosfär i lägenheten. Här kommer ni att trivas!

  Bostadens kvadratmeter har nyttjats väl och du har ett sovrum med dubbelsäng och walk-in-closet, kök/vardagsrum i öppen planlösning med plats för både soffgrupp och matbord. Vidare finner du en avskild hall med plats för ytterkläder och sittbänk. Badrummet är mycket fint skick och renoverades år 2018. Till bostaden tillhör ett rymligt vindsförråd à ca. 6 kvm.

  Detta är ett av Söders absolut mysigaste och vackraste kvarter med perfekt avstånd till det rika utbud som Södermalm har att erbjuda! Här, på Helgalundens höjd, finns ett skönt lugn med grönska och fågelkvitter in på knuten men med folklivet kring Skanstull och Götgatan bara några minuters promenad bort. Bostadsrättsföreningen Metern har Söders kanske vackraste innergård som inbjuder till picknickar och grillkvällar om sommarhalvåret. Här bor du i en egen liten oas med blommor, äppelträd och en syrénberså. Brf Metern är en stabil förening och en av HSB äldsta som bildades år 1925. Föreningen äger marken och har en låg belåning.

  Lägenhetens fördelar:

  • Fantastisk 1,5:a med fina bevarade detaljer såsom originalgolv, innerdörrar & serveringsskåp
  • Högt upp i huset utan insyn
  • Perfekt sovrum med egen klädkammare
  • Helkaklat badrum med golvvärme renoverades 2018
  • Ostört lugnt läge med mysig innergård
  • Stabil förening med låg belåning (1011kr/kvm 2019)
  • T-bana Skanstull och flera innerstadsbussar bara minuter bort

  Välkommen in, välkommen hem!

  Adress
  Helgagatan 36A
  Yta
  36 kvm
  Rum
  1.5 rok
  Trappor
  2
  Avgift
  2 077 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (125 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

  • Klicka för
   bildspel

   Öppen planlösning mellan kök & vardagsrum

   Fin utsikt mot grönområde

   Köket är varsamt renoverat där ursprungliga detaljer finns bevarade

   Bevarat serveringsskåp

   Sängen är 160cm med förvaring under

   Vackert originalgolv

   Rymlig klädkammare i direkt anslutning till sovrum

   Helkaklat renoverat (2018) badrum

   • Rumsbeskrivning
    • Hall
     Hall med vackert bevarat originalgolv, spegeldörrar i original och vitmålade väggar. Plats för krokar och skoställ samt plats för sittbänk.

    • Sovrum
     Sovrum med plats för 160cm säng med gott om förvaring under. Målat i mossigt grönt på väggar och tak och små glasfönster ger ett lagom ljusinsläpp till sovrummet. Här finns också en gedigen klädkammare med platsbyggda hyllor för gott om förvaring.

    • Vardagsrum & Kök
     Härligt generöst vardagsrum med vackert golv och vitmålade väggar. Öppen planlösning till kök där två stora spröjsade fönster finns och utsikt mot parken. I vardagsrummet finns plats för soffa, soffbord och TV-möbel. Det finns även plats för matbord för 3-4 personer eller fler. Köket är varsamt renoverat där ursprungliga detaljer finns kvar så som serveringsskåp, underskåp och kökslådor. Öppna planhyllor mot den helkaklade väggen ovanför spis och diskbänk skapar en skön söderkänsla. En gedigen ek-bänkskiva i varm kontrast mot de vita väggarna är pricken över i:et. Köket är utrustat med diskmaskin, kyl/frys och fläkt från 2020 samt ugn och gasspis.

    • Badrum
     Nyrenoverat (2018) helkaklat badrum med golvvärme och vita helkaklade väggar. Badrummet är utrustat med hängande WC, handfat med kommod, dusch med duschväggar, spegelskåp och handdukstork.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    99-2014-1-100
    Lgh.nmr. LM
    1103
    Adress
    Helgagatan 36A
    Postnummer
    118 58
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm
    Boarea
    36 kvm
    Boarea enligt
    Mätning
    Antal rum
    1,5
    Hiss
    Nej
    Trappor
    2
    Andelstal
    0,27267
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    HSB Bostadsrättsförening Metern i Stockholm
    Bildades
    1925
    Byggår
    1925
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Bostadsrättsföreningen Metern bildades 1925 och är en av HSB äldsta föreningar. Metern har 279 bostadsrätter och några hyreslokaler som hyrs av Södergruppen, Datadromeda och Telia Mobile. Huset på Helgagatan 36, Metern 9, stod klart hösten 1926. Huset på Blekingegatan 27-29, Vågskivan 18, stod klart ett år senare. Sven Wallander, HSB:s grundare var arkitekt för bägge husen. Bostadsrättsföreningen Meterns stolthet är portalen och de grönskande gårdarna. Innegårdarna är väldigt populära under varma sommarkvällar.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Renoveringar

    • 2020 Byte av tvättmaskiner
    • 2019 OVK (Obligatorisk Ventilationskontroll)
    • 2017-2018 Inreglering av värmesystem
    • 2016-2017 Indragen fiber
    • 2016-2017 Målning av fönster
    • 2013-2015 Entrer
    • 2011-2018 Trapphusmålning
    • 2010 Fasad
    • 1990 El
    • 1980 Stambyte

    Övriga utrymmen

    I föreningen finns det tvättstugor och rum för strykning och mangling i källaren, uppgång 9 och Blekingegatan 27. Cykelförråd inomhus finns Södra skjulet på Meterns gård, i källaren under uppgång 15 och i källaren under Blekingegatan 27. Det finns också en fritidslokal i två plan med kök i uppgång 9. I föreningen finns det också bastu, hobbyrum och pingisrum

    Energideklaration

    Utfördes
    Torsdag 31 jan 2019
    Energiprestanda
    142 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 077 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
    Hushållsel
    100 kr/månad
    Hemförsäkring
    100 kr/månad
    Gas
    200 kr/månad
    Summa driftskostnader
    400 kr/månad
    Personer i hushållet
    1
    Överlåtelseavgift
    1691 betalas av Säljare
    Pantsättningsavgift
    483 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!