I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm

Heleneborgsgatan 8a

 • 57 kvm
 • 2
 • rum

  5 050 000 kr

  SÅLD!

  Pris
  5 050 000 kr SÅLD
  Adress
  Heleneborgsgatan 8a
  Yta
  57 kvm
  Rum
  2 rok
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 194 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4.9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    00093
    Lgh.nmr. LM
    1101
    Adress
    Heleneborgsgatan 8a
    Postnummer
    117 32
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm
    Boarea
    57 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Andelstal
    0,0088788
    Andelstal insats
    0,89542%
    Andelstal avgift
    0,89543%
   • Föreningen
    Namn
    Brf Heleneborgsparken
    Bildades
    1924
    Byggår
    1925
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Föreningen Brf Heleneborgsparken består av 138 lägenheter varav 137 är bostadsrätter och 1 är hyresrätt. Föreningen bildades 1925 och föreningen äger marken.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme/Markvärmepump & Självdrag.

    Renoveringar

    • 2018 Installation av avgasare avseende bergvärmesystemet
    • 2018Byte av brandsläckare i allmänna utrymmen
    • 2017Renovering grind
    • 2017-2018 Byte av radiatorventiler och injustering av bergvärmesystem
    • 2017 Dränering grunden ned mot källare
    • 2017 Installation av bergvärmeanläggning
    • 2017 Asfalt byts ut mot gatsten, gård
    • 2016 Obligatorisk ventilationskontroll (OVK)
    • 2016 Motionsrum, nya maskiner mm
    • 2014 Ny fasad
     -2014 Nytt tak
    • 2014 Renovering fönster
    • 2014 Helrenovering kungsbalkonger
    • 2012 Ny mangel
    • 2011 Omläggning av tak, övre gesimser + takplåt framför allt på 8AC
    • 2011 Bytt takvärmeanläggning
    • 2009 Renovering bastu
    • 2008-2009 Radonmätning
    • 1985-1986 Elstambyte
    • 1980-1981 Rörstambyte badrum
    • 1976 Rörstambyte Kök

    Planerade renoveringar

    -2019 Byte av värme, vatten och avloppsstammar i kök och badrum. Kontakta mer fastighetsmäklaren för mer information.

    Övriga utrymmen

    Föreningens gemensamma utrymmen är bastu, motionsrum, gemensamhetslokal, övernattningslägenhet, terass med grillmöjligheter, cykelförråd och barnvagnsrum.

    TV/Internet

    Föreningen har ett avtal med Bredband2, som innebär att internet 200/200 Mbit/s ingår i årsavgiften.

    Energideklaration

    Utfördes
    Måndag 25 sep 2028
    Energiprestanda
    103 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 194 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Summa driftskostnader
    300 kr/månad

    Driftkostnaderna är uppskattade efter normal förbrukning.

    Överlåtelseavgift
    1182 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    468 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!