I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - Hornstull

Heleneborgsgatan 38A, 3tr

 • 46 kvm
 • 2
 • rum

  4 800 000 kr

  Såld

  Fantastisk tvåa med strålande utsikt från balkongen över Riddarfjärden och Långholmen. Lägenheten har genomgående bra standard med fina material- och färgval. bevarade tidstypiska detaljer som högt i tak, vackra trägolv och spröjsade fönster ger lägenheten extra karaktär. Väldisponerad och lättmöblerad 2:a med kvadratmeterna på rätt plats för maximal funktion och trivsel. Mellan kök och vardagsrum är en halvöppen planlösning som i kombination med fönster och balkongdörr ger lägenheten en ljus och rymlig känsla. Perfekt för både singeln och paret.

  Låg avgift - Stabil skuldfri förening med god ekonomi, hiss, övernattningslägenhet, parkeringsplatser samt innergård med grill och sittgrupp.

  Lägenhetens fördelar:

  • Högst och ljust läge med fantastisk utsikt från balkongen.
  • Tidstypiska detaljer såsom fiskbensmönstrad parkett, spröjsade fönster, generös takhöjd och speglade dörrar.
  • Vardagsrum intill kök i halvöppen planlösning och utgång till balkong.
  • Förvaring i hall och i två inbyggda garderober.
  • Genomgående fina ytskikt och fräscht badrum och kök.
  • Vacker fastighet från 1929 i skuldfri förening.
  • Stabil förening med 43 lägenheter och 2 lokaler.
  • Flera restauranger, caféer och mysiga butiker inom gångavstånd.
  • Bra kommunikationer nära tunnelbana och bussar.

  Pris
  4 800 000 kr /Såld
  Adress
  Heleneborgsgatan 38A, 3tr
  Yta
  46 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  3
  Hiss
  Ja
  Avgift
  1 491 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4.9 i betyg (86 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Jag tror på varje bostad jag förmedlar. Under mina år som mäklare har jag lärt mig att framgång kräver hårt arbete, att vara påläst, lyhörd och se lösningar före problem. Jag arbetar därför med stort engagemang och vill att varje visningsbesökare ska förstå bostadens fulla potential. Hos mig köper du ett hem och när det är dags att sälja hittar jag en köpare till rätt pris. Behöver du en uppdaterad värdering, bankkontakt, uppmätning eller inredningskonsultation? - Hör av dig, vi fixar det.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    732
    Lgh.nmr. LM
    1301
    Adress
    Heleneborgsgatan 38A, 3tr
    Postnummer
    117 32
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - Hornstull
    Boarea
    46 kvm
    Boarea enligt
    Mätning
    Boareabeskrivning
    Enligt Brf: 1 rum och kök
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    3
    Andelstal
    0,01806438
   • Föreningen
    Namn
    BRF Borren 350
    Byggår
    1929

    Allmän information

    Brf Borren 350 är en äkta förening som äger marken och består av 41 lägenheter och 2 lokaler.

    Inga planerade avgiftsförändringar.
    Inga nya lån upptagna 2020 (föreningen är skuldfri).
    Inga planerade större renoveringar.
    Till lägenheten hör ett förråd.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Föreningen är ansluten till kommunens fjärrvärmenät och uppvärmning ingår i avgiften. Ventilation: Självdrag.

    Renoveringar

    2019 - Nya vatten- och avloppsstammar i kök.
    2018 - OVK besiktning utförd.
    2018 - Energideklaration utförd.
    2015 - Nya balkonger.
    2015 - Renovering av tak.
    2015 - Renovering av fasad.
    2014 - Renovering hiss.
    2014 - Installation säkerhetsdörrar.
    2011 - Spolning av stammar.
    2004 - Renovering fönster.
    1995 - Nya elstammar/elledningar.
    1991 - Nya tät- och ytskikt i badrum.
    1991 - Installation fjärrvärme.

    Övriga utrymmen

    Föreningen har ett rum för cykelförvaring. Det finns dessutom två lånecyklar som kan nyttjas av föreningens medlemmar.I anslutning till cykelrummet finns ett litet snickeri för enklare arbeten som kan nyttjas närsomhelst av medlemmarna. Föreningens medlemmar har möjlighet att hyra en övernattningslägenhet till släkt och vänner. Priset per natt är 200 kr. Tvättstuga finns i källaren i port 38A. På innergården finns utemöbler och möjlighet till grillning.

    TV/Internet

    Fastigheten är ansluten till Comhems för TV och internet.

    Parkering

    Det finns nio parkeringsplatser varav två med laddstolpe.

    Energideklaration

    Utfördes
    Lördag 8 dec 2018
    Energiprestanda
    158 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    1 491 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    100 kr/månad
    Hemförsäkring
    100 kr/månad
    Summa driftskostnader
    200 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1190 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    476 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT 
 Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION 
Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

BOAREA
Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

ÖPPEN BUDGIVNING 
Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT
 Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Fiskargatan 8
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!