I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - Hornstull

Heleneborgsgatan 25A

 • 59 kvm
 • 2
 • rum

  5 450 000 kr

  SÅLD

  Fantastisk lägenhet med en härlig balkong mot innergård och fina bevarade detaljer så som fiskbensparkettgolv, vitt furugolv, spegeldörrar och mycket mer. Här bor ni med ett rejält kök, stort vardagsrum och ett mysigt sovrum samt med gott om förvaring genom klädkammaren. Det finns också möjlighet att bygga om till 2,5:a. Se alternativ planritning. På Heleneborgsgatan bor ni centralt och stenkast till T-bana, restauranger, kaféer, samt badmöjligheter. Välkommen på visning!

  Bostadens fördelar

  • Balkong mot innergård
  • Fina bevarade detaljer
  • Stort fint kök
  • Möjlig 2,5:a
  • Högt upp i fastigheten

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  5 450 000 kr SÅLD
  Adress
  Heleneborgsgatan 25A
  Yta
  59 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  3
  Avgift
  3 188 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4.9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Hall
     Yteffektiv hall med fiskbensparkettgolv och ljusa väggar. Hatthylla med plats för skoställ under. Hallen öppnar upp hela lägenheten.

    • Sovrum
     Sovrum med fiskbensparkettgolv och mörkt målade väggar. Plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Förvaring finns genom ett snett utrymme där det går att tex platsbygga hyllor. Ovanför finns det ett överskåp för förvaring. Rummet har fint innerfönster ovanför dörren.

    • Kök
     Stort kök med vita köksluckor och mörk bänkskiva samt god förvaring genom underskåp och överskåp. Köket är byggt på två sidor, som skapar gott om utrymme för matlagning och avställningsytor. Ni får också plats med ett stort matbord för flera personer samt att det finns en garderob som kan nyttjas som städskåp för den som önskar. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, ugn, fläkt, micro, spis och diskmaskin.

    • Vardagsrum
     Vardagsrum med vitt plankgolv och vita målade väggar. Rummet är välplanerat, genom ett utrymme som liknar ett burspråk som skapar den där extra hörnan. Där går det också att bygga en vägg för att få ett mindre tredje rum. Hår får ni plats med soffa, soffbord, fåtöljer och tex extra skrivbord för den som vill. Här ligger också klädkammaren och badrum med dusch, handfat och tvättmaskin.

    • Toalett
     Toalett finner ni precis vid hallen. Där finns det en WC, handfat och spegel.

    • Balkong
     Balkong mot härlig innergård. Plats för bord och stolar.

   • Fakta
    Bostadsrätt
    Ja
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    00045
    Lgh.nmr. LM
    1301
    Adress
    Heleneborgsgatan 25A
    Postnummer
    117 31
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - Hornstull
    Boarea
    59 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Nej
    Trappor
    3
    Andelstal
    2,26310%
   • Föreningen
    Namn
    Bf Söderbo
    Bildades
    1917
    Byggår
    1919
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Bostadsföreningen BF Söderbo UPA bildades 1917 och består av 47 stycken bostäder och en mindre lokal. Adresserna som tillhör BF Söderbo är Heleneborgsgatan 25 A-C. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Rådrum.

    Arbetshelg

    Två gånger om året anordnas arbetshelger, vanligtvis i april och oktober. Då utförs mindre reparationer, trädgårdsskötsel, grovstädning av gårdar, vind och källare samt mycket annat. Arbetshelgerna är även ett utmärkt tillfälle att träffa andra medlemmar i huset – mingla, fika och ha det bra tillsammans. Styrelsen planerar och informerar medlemmarna om arbetshelgerna. Anslag om datum och tid sätts upp i A- och B-porten, samt här på hemsidan. Observera att under arbetshelgen slängs alla lösa föremål som står placerade i korridorer på vind och i källare – oavsett om de är märkta med namn eller inte. Förvara därför inte sådant du vill spara utanför din lägenhet eller förråd.

    Totala antalet arbetsdagar per lägenhet är två (2). Omräknat till timmar motsvarar det 16 timmar per lägenhet och år. Annat arbete i föreningen, exempelvis styrelseuppdrag, jämställs med arbetsinsats på arbetshelger. Vid försäljning skall köparen informeras om gällande regler. Informationen ges av tidigare ägare.

    Hembud

    Föreningen har förköpsrätt, d.v.s. rätt att köpa en såld lägenhet till försäljningspriset. Enligt vår praxis utnyttjar vi endast denna rätt för att gynna föreningen som helhet, ej en enskild medlem. Det betyder att vi inte använder hembud för att gynna en medlem i huset och därigenom påverka en eventuell budgivning.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & Självdrag

    Renoveringar

    • Stambyte 1980-1990. Alla toalettstammar är bytta successivt från 1980 – 1990. Inga genomgripande stambyten är planerade, utan byte sker i första hand i samband med köks- och/eller badrumsrenovering i varje enskild lägenhet.
    • Fasad 1995
    • Tvättstuga renoverades 2000
    • Elstigare 2003
    • Takomläggning 2010-2011
    • Trapphus målades om 2014
    • Fönsterrenovering 2016

    Övriga utrymmen

    I föreningen finns det bastu, hobbyrum, föreningslokal och tvättstuga. Ett förråd tillhör lägenheten.

    TV/Internet

    Föreningen använder sig av Ownit, Fiber för bredband och TV är Comhem.

    Energideklaration

    Utfördes
    Måndag 28 sep 2009
    Energiprestanda
    132 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 188 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
    Hemförsäkring
    200 kr/månad
    Gas
    250 kr/månad
    Summa driftskostnader
    450 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    1169 betalas av Säljare
    Pantsättningsavgift
    468 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!