I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Kista - Kista-Kistahöjden

Heklagatan 85 C

 • 31.4 kvm
 • 1
 • rum

  1 520 000 kr

  Dröm-1:a med bästa läget i Kista!

  • Möblemang ingår!
  • 3 månaders fri avgift!

  Fantastisk 1:a högst upp i huset, stor balkong med sol från eftermiddag till solnedgång och en fantastisk utsikt över himmel och grönskande träd!

  Ljust och luftigt kök från Ballingslöv med med mycket förvaring i de många skåpluckorna i vitt. Lägenheten är perfekt disponerad med sociala ytor som rymmer både soffa, matbord och säng. Här finns även goda förvaringsytor i rymliga garderober. På golvet ligger en fin ekparkett och väggarna går i en ljus kulör. Helkaklat badrum med vitt kakel och grå klinkers på golvet med komfortvärme som är utrustat med wc, handfat med kommod, spegel med belysning, kombinerad tvätt/ torkmaskin samt duschhörna.

  Här bor du perfekt intill natur och rekreation samtidigt som du bor nära till goda kommunikationer, bad, skolor och Kista Galleria med sammanlagt cirka 180 butiker. Här finns även restauranger, caféer och hotell med biograf, gym, bowling och gokart. Ca 200 meter bort från bostadsområdet finns en busshållplats varifrån bussen tar dig till bl.a Kista där du med T-banan tar dig till T-centralen på endast 17 minuter. Från samma busshållplats går flygbussar direkt till Arlanda och Brommaplan.

  Här får du 3 månaders fri avgift och möblerna och viss inredning ingår!

  Snabbt tillträde möjligt!

  Pris
  1 520 000 kr Accepterat pris
  Adress
  Heklagatan 85 C
  Yta
  31.4 kvm
  Rum
  1 rok
  Trappor
  2 av 2
  Avgift
  2 261 kr/månad
  Ansvarig Mäklare
  Pamela Aguilar

  Pamela Aguilar

  Fastighetsmäklare

  5 i betyg (131 röster)
  hittamaklare.se
  Pamela Aguilar

  Pamela Aguilar

  Fastighetsmäklare

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten disponeras enligt följande:

    Hall:

    Funktionell hall med klinker på golv och vita väggar som fortsätter in i lägenheten. Här finns plats för avhängning i kapphyllan.

    Rum:

    Härligt rum med plats för säng, soffa, medieförvaring, matbord och annan passande inredning. Från rummet når du den stora balkongen om nästan 4 kvm där du enkelt kan möblera med utemöbler och blomkrukor! Njut av solen sena sommarkvällar.

    Kök:

    Ljust och luftigt kök från Balingslöv med med mycket förvaring i de många skåpluckorna i vitt som bryts av den vackra bänkskivan i grå granit. Köket är utrustat med K/F, diskmaskin, spishäll, ugn, fläkt och diskho och mikrovågsugn. All maskinell utrustning finns för ett bekvämt boende.

    Duschrum/WC:

    Rymligt och fräscht duschrum med helkaklade väggar i vitt och grå klinkers på golv. Utrustat med dusch, wc, handfat med praktisk kommod och egen kombitvättmaskin. Komfortvärme (el) i golv och vädringsfönster.

    Övrigt:

    Till lägenheten hör ett förråd strax utanför ytterdörren om ca 1-2 kvm.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    231565001-0885C
    Lgh.nmr. LM
    08:85C
    Adress
    Heklagatan 85 C
    Postnummer
    164 55
    Postort
    Kista
    Område
    Kista-Kistahöjden
    Boarea
    31.4 kvm
    Boarea enligt
    Föreningens ekonomiska förvaltare
    Antal rum
    1
    Antal sovrum
    1
    Hiss
    Nej
    Trappor
    2 av 2
    Andelstal
    0.75064 %
    Andelstal insats
    0.77725%
    Andelstal avgift
    0.0075064
    Andel av BRF nettoskuldsättning
    302 225 kr
   • Föreningen
    Namn
    Brf Kistaterrassen
    Bildades
    2015
    Byggår
    2015
    Markägare
    Marken är tomträtt

    Allmän information

    Brf Kistaterrassen bildades 2016 och består av 11 st tvåvåningshus. Moderna och välplanerade lägenheter med radhuskänsla. I de 11 husen finns mellan 6 och 18 bostadslägenheter i vardera, totalt 111 lägenheter. Husen är grundlagda med delvis isolerad betongplatta på mark och delvis med betongplintar, stålpelare och limträbalkar. Till föreningen betalas en överlåtelseavgift om 1432 kr betalas av köparen och pantsättningsavgift om 573 kr / pant betalas av pantsättaren.

    Underlagen för beräkningen kommer från årsredovisning 2022. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.

    Byggnaden

    I Kista i norra Stockholm i det nya bostadsområdet Kistahöjden har Rikshem uppfört 111 bostadsrättslägenheter. Lägenheterna är fördelade på 11 mindre tvåvåningshus placerade längs Heklagatan. Lägenheterna består av 1-2 rum och kök om 31 - 47 kvm med genomgående hög standard och smarta lösningar. Husen ligger längst in på en lugn lokalgata och det höga läget i området ger en trevlig utsikt från de soliga balkongerna.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Bergvärme. Lägenheterna värms upp med vattenburna element. Till- och frånluftsventilation med värmeåtervinning i respektive lägenhet.

    Planerade renoveringar

    Underhållsbehovet bedöms som lågt eftersom byggnaden är nybyggd. Ett belopp motsvarande 50 kr/kvm bostadsarea avsätts årligen för att säkerställa underhållet av husen.

    Övriga utrymmen

    Cykelparkeringar är placerade utanför hus 2, 5 och 7. Det finns 2 miljöstationer som är placerade utanför hus 1 och 6 samt miljöstugor för sopsortering i närheten. Tvättstuga finns inte. Alla lägenheter är upprustade med egen kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Grönområden, gemensamma parkeringsplatser och lekplats.

    TV/Internet

    Bostäderna är anslutna med fiber för TV, IP-telefoni och data via Telias öppna fibernät.

    Parkering

    Det finns 49 parkeringsplatser som hyrs ut till en kostnad av 441/månad. Det är separat kö till platserna som förvaltas av Riksbyggen.

    Energideklaration

    Utfördes
    Fredag 9 jul 2021
    Energiprestanda
    49 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
    Energiklass
    D
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 261 kr/månad
    Beskrivning mån.avg.

    I avgiften ingår värme och vatten.

    Avgiftsändringar

    Inga planerade avgiftsändringar i dagsläget, avstämt med styrelsen 6/10-2023.

    Hushållsel
    250 kr/månad
    Hemförsäkring
    42 kr/månad
    Summa driftskostnader
    292 kr/månad
    Personer i hushållet
    1

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Kistahöjden är ett nybyggt bostadsområde beläget på en skogbeklädd höjd cirka en kilometer norr om Kista Centrum. I dagsläget utgörs bostäderna i området uteslutande av radhus, parhus och kedjehus. Här bor man med direkt närhet till naturen. Naturmarken, med skog och hällar, som omger Kistahöjden bjuder in till promenader och friluftsliv. Här finns även en fornlämning i form av ett röse. Kista gränsar också till Järvafältet, ett av länets största naturreservat med ca 2 000 hektar mark, som bjuder in till olika friluftsaktiviteter. I närheten av Kistahöjden finns också en rackethall samt ett träningscenter.

    Kommunikationer

    Närmaste busshållplats ligger endast ca 200 meter från husen. Tunnelbana är det några få minuters promenad till T-banestationen i Husby, där den blå linjen tar dig till T-centralen på endast 17 minuter. För den bilburne nås E4:an mycket enkelt, där man tar sig vidare in till city på 15 minuter och till Arlanda på 20 minuter med bil.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!