I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Kungsholmen-Hornsberg strand

Harry Martinsons Gata 9

 • 65 kvm
 • 2
 • rum

  5 500 000 kr

  Välkommen till Harry Martinsons gata 9, 1tr!

  Välkommen till ett underbart boende med balkong & sjöutsikt på populära Hornsbergs strand! Här finner du en välplanerad bostad med öppen planlösning i hörnläge och fönster i två väderstreck vilket skapar ett naturligt fint ljus i hela lägenheten. Här bor ni med balkong med vattenvy och vardagsrum med ett lugnt läge mot föreningens grönskande innergård. Ordentligt kök med god förvaring och arbetsytor samt stort badrum utrustat med tvättmaskin och torktumlare. Genomgående ligger fin ekparkett och väggarna är målade i ljusa nyanser. Stabil brf med garage.

  50 meter ner från bostaden hittar ni Hornsbergs strand bryggor, där möjlighet att sola och bada finns eller att njuta av solnedgången.

  Bostadens fördelar:

  • Balkong med sjöutsikt
  • 50 meter ner till vatten med badmöjligheter
  • Möjlig mini 3:a
  • Öppen planlösning
  • Stor 2:a fullt maskinellt utrustad
  • Stort sovrum med god förvaring
  • Rejält utrustat kök med bra förvaring och arbetsytor
  • Garage i huset
  • Nära restauranger, matbutik (Ica Maxi) och caféer

  Välkommen in, välkommen hem!

  -

  Pris
  5 500 000 kr /BUD
  Adress
  Harry Martinsons Gata 9
  Yta
  65 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  1
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 091 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (116 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Hall

    Hall öppnar direkt upp och presenterar vardagsrum och matplats. Direkt till vänster finns en garderob för förvaring och plats att hänga av ytterkläder och skor. Till höger finns även en dubbelgarderob. Från hallen når du även lägenhetens badrum. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade i vitt. Entrén är utrustad med säkerhetsdörr.

    • Vardagsrum

    Vardagsrummet bjuder på en härlig rymd och har gott om plats att möblera med större sällskapsdel och ett matsalsbord. Rummet har en öppen planlösning mot lägenhetens kök och ger generösa ytor att umgås med vänner och familj. Stort fönsterparti och utsikt mot den grönskande innergården. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en ekparkett som även återfinns i kök och sovrum.

    • Kök

    Köket har inredning av vita över- och underskåp från Marbodal som ger mycket bra förvaring. Bakom den generösa arbetsytan sitter ett vitt kakel med fasad kant och under överskåpen finns extra belysning. Vitvarorna är i rostfritt utförande med mikro och ugn placerade i ett högskåp och med inbyggd kyl/frys intill. I övrig består vitvarorna av diskmaskin samt glasshäll infälld i bänkskivan med fläkt ovanför. Framför fönstret finns en platsbyggd bänk med vita förvaringsskåp, vinkyl med två kylzoner samt en sittbänk med ekskiva.

    • Sovrum & Balkong

    Sovrummet är rymligt och ger gott om utrymme för dubbelsäng och övrig möblering. Längs med ena väggen finns mycket bra förvaring i inbyggd garderob med vita skjutdörrar och intill balkongdörren finns en inbyggd garderob med draperi. Väggarna är målade i vitt och golvet är av ekparkett. Rummet får ett härligt ljusinsläpp från ett stort fönster och här är även glasdörr mot lägenhetens fantastiska trallbelagda balkong. Här finns utrymme för bord och stolar samt gasol eller elektrisk grill. Balkongen är delvis inglasad och har vy mot Hornsbergs Strands glittrande vatten.

    • Badrum

    Det rymliga badrummet har vitkaklade väggar med grått klinkergolv med golvvärme. Duschen skärmas av med en vägg i glas. WC och en väggfast handdukstork. Handfat i kommod och ovanför handfatet finns en spegel och belysning. Badrummet är även utrustat med tvättmaskin och torktumlare som gör vardagen enklare. Ovanför finns en arbetsyta i vitt samt fyra förvaringsskåp som ger bra förvaring.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    61102
    Lgh.nmr. LM
    1102
    Adress
    Harry Martinsons Gata 9
    Postnummer
    112 16
    Postort
    Stockholm
    Område
    Kungsholmen-Hornsberg strand
    Boarea
    65 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    1
    Andelstal
    0.51411 %
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Brf Gåspennan
    Bildades
    2011
    Byggår
    2011
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Brf Gåspennan består av 164 lägenheter varav samtliga är bostadsrätter. Det finns 5 stycken lokaler varav samtliga är uthyrda. Brf Gåspennan äger marken och husen som tillhör är Franzéngatan 50-54, Harry Martinssons gata 7-13, Hornsbergs strand 69-77 och Pär Lagerkvists gata 24-36. JM var totalentreprenör och fastigheten färdigställdes med succesiv inflyttning 2012-2013. Arkitekt var Arkitekturkompaniet från Göteborg.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & tilluft via don, med filter bakom radiatorer. Mekanisk frånluft med värmeåtervinning i värmepump.

    Planerade renoveringar

    • Inga planerade

    Övriga utrymmen

    I föreningen finns det barnvagns- och rullstolsförråd, cykelförråd, soprum och innergård. Föreningen har en innergård med planteringar, lekplats och cykelställ. Innergården är skyddad med gallergrindar med kodlås.

    TV/Internet

    Föreningen har avtal med Tele2 om leverans av bredband, nätverk och TV.

    Parkering

    Föreningen disponerar över 117 parkeringsplatser i garage. 65 platser i fastigheten och 52 platser i gemensamhetsanläggningen Lycksaligheten i intilliggande Brf Poeten. Av dessa platser är 23 utrustade med laddstolpar för laddning av elbilar.I dagsläget är det kö. Avgiften per månad uppgår till 1500 kr respektive 1300 kr (år 2021) för platser i Gåspennans respektive Poetens garage. För plats med möjlighet för laddning av elbil tillkommer en kostnad av 250 kr/månad + kostnad för förbrukning av el. Uppsägningstiden är tre månader. Vid utträde ur föreningen sägs garageplatsen upp. Det är endast möjligt att hyra en bilplats och en mc-plats per lägenhet. Det är inte tillåtet att överlåta sin köplats eller garageplats. Det är inte heller tillåtet att hyra ut sin plats i andra hand. För vidare information, kontakta Nabo som sköter driften och är ansvarig för garageplatserna samt garagekön.

    Energideklaration

    Utfördes
    Tisdag 2 feb 2016
    Energiprestanda
    92 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 091 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Obligatorisk avgift för bredband
    170 kr/månad
    Varmvatten
    100 kr/månad
    Summa driftskostnader
    420 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    1190 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    473 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Munkholmen, som denna fascinerande del av Stockholm tidigare hette, är kanske den stadsdel som utvecklas snabbast i innerstan just nu. Efter att ha varit munkarnas hemvist på medeltiden och ett relativt lugnt och glesbefolkat område under kommande århundrande skulle denna ö under industrialiseringen av Stockholm på 1800- och 1900-talet förvandlas till ett myller av människor och maskiner, som vi ser spår av än idag. Det behövdes många arbetare till öns alla fabriker som inhystes med familjer i små bostäder, vilket är den främsta anledningen till att det idag finns så pass gott om 1- och 2-rumslägenheter på Kungsholmen. Givetvis befolkas dessa idag av nyinflyttade singelhushåll och barnfria par, snarare än fabriksfamiljer. Faktum är att Stockholm ligger i topp i världen gällande antal singlar, då 50% av alla som bor i Stockholm beräknas vara singlar. På Kungsholmen är detta kanske mer synligt än i andra delar av staden. Fabriksskorstenarna och deras bolmande rök är idag ersatta av en pulserande kommers omgiven av stans finaste strandpromenader. Här samsas klassiska Vinjas ost & chark om utrymmet med livfulla barer som Lemon och Seven, och Rålambshovsparkens alla aktivitetsområden & flanörer betraktas med lätthet från Boulebarens- och Mälarpaviljongens terasser, vars gäster tagit en paus från vardagen på dessa populära ställen. Det gamla Kungsholmen finns dock fortfarande kvar på sina ställen och arkitekturen är på många håll internationellt uppmärksammad, där kronan på verket givetvis är Ragnar Österbergs Stadshus från 1923.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Fiskargatan 8
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!