I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Bandhagen - Högdalen

Harpsundsvägen 125, 2tr

 • 68 kvm
 • 3
 • rum

  2 500 000 kr

  Accepterat pris 2.500.000 kr - Kontakta mäklaren för mer information.

  Denna bostad erbjuder chansen att skapa drömhemmet från grunden. Köket är funktionellt men bär spår av tiden och är redo för en uppdatering, medan vardagsrummets generösa yta och stora fönster är perfekta för en som ser potentialen i ljus och rymd. Balkong i högt läge på 2 trappor med kvällssol och matplatsen intill köket har utrymme för att omvandlas och integreras med omgivande utrymmen.

  Två sovrum i separata delar av lägenheten. Badrummet är helt funktionsdugligt. Hallen erbjuder praktiska förvaringslösningar och en välkomnande entré.

  Det här är en lägenhet för den som vill sätta sin egen prägel på varje kvadratmeter, en idealisk kandidat för en totalrenovering. Säkerhetsdörren och de solida grunderna finns där, men resten är upp till dig att definiera. Här har du möjligheten att förvandla ett renoveringsbehov till ditt drömhem.

  Pris
  2 500 000 kr /Accepterat pris
  Adress
  Harpsundsvägen 125, 2tr
  Yta
  68 kvm
  Rum
  3 rok
  Trappor
  2 av 3
  Avgift
  4 011 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4.9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Köket är i original från byggåret och går i vitt och grått. Bra förvaring och goda matlagningsytor. Maskinellt finns här ugn/spis, kombinerad kyl/frys och fläkt. Tack vare att matplatsen ligger alldeles intill blir det lätt att mingla och umgås mellan rumsenheterna under middagsbjudningar.

    Stort och ljust vardagsrum med ett härligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Här nås den högt belägna balkongen med öppen planlösning vardagsrummet, med möjlighet att öppna upp denna.

    Ljus och trevlig matplats med utrymme för 4-6 middagsgäster. Idag är matplatsen separerad och delvis öppen mot vardagsrummet. Möjligheten att öppna upp mellan matplatsen och vardagsrummet har vi redan varit inne på, men är väl värd att framhållas ytterligare. Tack vare lägenhetens struktur har du alltså chansen att välja själv hur du vill ha det!

    Rymligt och lättmöblerat sovrum med fönster som vetter in mot den lugna innergården. Rummet är stort nog att inrymma både dubbelsäng, skrivbord eller förvaringsmöbler om så önskas. Fin vit garderob med skjutdörrar.

    Mysigt sovrum som ligger intill vardagsrummet. Här finns plats för enkelsäng samt skrivbord. Fönster i insynsskyddat läge.

    Helkaklat badrum med badkar. WC, badrumsskåp samt handfat. Förberett för tvättmaskin! Klinkergolv, kakel på väggarna samt spotlights i taket. Praktiskt vädringsfönster finns.

    Ljusmålad och rymlig hall med gott om klädavhängning, som finns rakt fram från ytterdörren. Skulle det inte räcka finner vi en inbyggd klädkammare direkt in till höger. Ingång till sovrum 1, vardagsrum och kök samt badrum. Säkerhetsdörr!

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    99-2082-1-632-4
    Adress
    Harpsundsvägen 125, 2tr
    Postnummer
    124 58
    Postort
    Bandhagen
    Område
    Högdalen
    Boarea
    68 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    3
    Antal sovrum
    2
    Trappor
    2 av 3
   • Föreningen
    Namn
    HSB Brf Högdalen i Stockholm
    Byggår
    1955

    Allmän information

    Brf Högdalen består av 740 bostadsrättslägenheter, fördelade på 13 st låghus. Inom föreningen finns även 59 hyreslokaler, 20 förråd, 82 garageplatser. Föreningen innehar fastigheten med tomrätt och är ansluten till HSB Stockholm, som svarar för teknisk/administrativ förvaltning samt för ekonomisk förvaltning. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för hela föreningen vilket innebär att enskild individ inte behöver teckna ett eget.

    För mer information se föreningens hemsida: https://www.hsb.se/stockholm/brf/hogdalen/om-brf-hogdalen/

    Föreningen kräver individuellt medlemskap i HSB, kostnad för detta är 500 kr/person (depositionsavgift som återfås vid utträde) och en årsavgift på ca 300 kr/lägenhet.

    Föreningen genomförde en avgiftshöjning om 6% per 2024-01-01. Detta gjordes för att hålla budgeten i god balans. Föreningen är lågt belånad. Inga fler planerade avgiftshöjningar.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme och självdrag. Uppvärmning ingår i avgiften.

    Renoveringar

    1997-1998 Stamrenovering genomfördes.
    1997-1998 Elnätet drogs om.
    1997-1998 Fasaderna putsades och balkongerna gjordes om.
    2004-2010 Taket lades om i hela föreningen där bl.a. asbets togs bort och brandgator skapades på vindarna. Samtidigt isolerades alla vindar.
    2004-2010 Gemensam el infördes i hela föreningen.
    2004-2010 Föreningslokalen renoverades.
    2004-2010 En lokal byggdes om till lägenhet.
    2004-2010 5 nya parkeringsplatser togs fram.
    2004-2010 7 nybyggda miljöhus togs i bruk.
    2004-2010 Boulebana gjordes iordning.
    2004-2010 Taket lades om till plåttak.
    2004-2010 Alla gårdsdörrar målades om.
    2004-2010 En lokal byggdes om till lägenhet.
    2004-2010 All belysning på gårdarna byttes ut till Ledbelysning.
    2004-2010 Föreningens bastu byggdes om.
    2013 Renoverades även balkongdörrar och fönster.
    2011-2012 4 nya parkeringsplatser blev klara och togs i bruk. 3 lokaler byggdes om till lägenheter.
    2013 Renoverades även balkongdörrar och fönster.
    2015 Fönsterrenovering i hela föreningen med 3-glas funktion. Effekten blev halvering av decibel styrkan och sänkt kostnad för fjärrvärme.
    2016 Genomfördes den årliga OVK-besiktningen i hela föreningen.
    2016 Alla trapphus målades om och sensorbelysning infördes i alla portar.
    2016 Alla lekplatser uppdateras till EU normers standard.
    2016-2020 Tvättstuga gjordes om till digital bokning.
    2016 En lokal gjordes om till lägenhet.
    2021 Den femte tvättstugan , Harpsundsvägen 181, digitaliserades. De sista 3 kvarvarande tvättstugorna håller på att digitaliseras nu och beräknas klara under innevarande år.
    2021 Stamspolning i alla fastigheter (lägenheter) samt brunnar och stuprör, samt rensning och rengöring av alla ventilationsrör från tvättstugorna.
    2021 Ombyggnation av lokal till bostad på Harpsundsvägen 153.
    2021-2022 Ombyggnation av 5 st lokaler till 11 st lägenheter. 2023 - Målat i portarna på Trollesundsvägen.

    Övriga utrymmen

    Tvättstugor finns på Harpsundsvägen 95, 115, 135 och 163 samt Trollesundsvägen 108, 159 och 179. Det finns även cykelförråd och barnvagnsförråd. Föreningens ettor har ett tillhörande källarförråd medan övriga lägenhetsstorlekar från tvåor till fyror har ett källarförråd och en matkällare.

    I föreningen finns ett gym med fräscha duschar och bastu (Harpsundsvägen 93). Föreningen har även en föreningslokal som medlemmarna kan hyra på Harpsundsvägen 85. Det finns även ett antal klubbar man kan delta i, mer info finns på föreningens informativa hemsida: www.hsb.se/stockholm/hogdalen

    TV/Internet

    Bredband: Föreningen anlitar Telenor för bredband. Det finns uttag i majoriteten av alla lägenheter. Skulle kontakten saknas i någon lägenhet, kontakta styrelsen, som då beställer installation. Kostnaden för installationen står den enskilde medlemmen själv för. Finns i denna lägenhet.

    Kabel-TV: Uttag för anslutning till kabel-tv finns i varje lägenhet. I din årsavgift ingår ett grundutbud av tv-kanaler. Önskar du fler kanaler, kontakta Tele2 (ComHem har gått ihop med Tele2). Uppge att du bor i HSB föreningen Brf Högdalen.

    Parkering

    I föreningen finns 82 garageplatser samt 215 p-platser några med, andra utan elstolpe. För kötider till garage och parkeringsplatser, kontakta HSB Kund- och Medlemsservice.

   • Kostnader
    Månadsavgift
    4 011 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    120 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Brednand
    99 kr/månad
    Summa driftskostnader
    99 kr/månad

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!