I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Hammarby Sjöstad

Hammarby allé 3b

 • 85 kvm
 • 3
 • rum

  6 700 000 kr

  Välkommen till Hammarby allé 3b, 2tr!

  Välkommen att besöka denna välplanerade 3 rum och kök ett stenkast från Södermalm i härliga Hammarby Sjöstad! Med ett stor snyggt kök, vackert parkettgolv, stor balkong med kanalutsikt och fördelaktigt läge bjuds här ett modernt och trivsamt boende. Lägenheten är smart planerad med en optimal planlösning och rejält med förvaring. Redan i hallen möts du av det betsade parkettgolvet som är genomgående för hela bostaden tillsammans med vita målade väggar. Stilrent kök med halvöppen planlösning mot det rymliga vardagsrummet skapar en öppen och harmonisk atmosfär. I hörnan av kök och vardagsrum finns den stora matplatsen med fönster i två väderstreck. Precis bredvid hittar ni utgången till en underbar stora balkongen med utsikt mot kanalen och båtlivet. I denna bostad har du allt som kan tänkas för ett praktiskt och trivsamt boende.

  Lägenheten tillhör den stabila äkta bostadsrättsföreningen Fredriksdalskajen. Föreningen förvärvade fastigheten Kv Fredriksdal 10 och består idag av 178 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 13 lokaler upplåtna med hyresrätt. Föreningen äger marken. I föreningen finns cykelrum på gården, rullstols-och barnvagsrum på plan 2 och återvinningsrum/soprum.

  Mycket bra kommunikationer i form av buss, tvärbana och T-bana samt ett väl utvecklat nätverk av cykelbanor tar dig smidigt till olika stadsdelar. Här bor du endast ett stenkast från Skanstull (5 min över bron) där du har all tänkbar service. För den som önskar en rogivande promenad finns gott om grönområden såsom Lumaparken, Skansbacken eller charmfulla Långholmen på Söder som även erbjuder trevliga badplatser. För vardagens bekvämlighet har ni en stor matvarubutik ett par minuter utanför dörren. Välkommen på visning!

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  6 700 000 kr /BUD
  Adress
  Hammarby allé 3b
  Yta
  85 kvm
  Rum
  3 rok
  Trappor
  2
  Hiss
  Ja
  Avgift
  4 821 kr/månad (värme)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (130 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Hall
     Välkomnande ljus hall med generös förvaring i skjudörrsgarderob.

    • Vardagsrum
     Luftigt rum med ett rikligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Här finns gott om plats för soffa med tillhörande möblemang och annan önskvärd inredning. Delvis öppen planlösning till kök. Smart vägg avskiljer kök och vardagsrum.

    • Kök
     Stilrent kök med vita luckor och mörk bänkskiva. Bra förvaring och goda arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, spishäll, ugn, micro, och diskmaskin. Stort matbord får plats.

    • Sovrum 1
     Sovrum med plats för stor säng och tex sängbord för den som önskar. Utsikt över kanalen. Gott om förvaring genom inbyggd garderob samt en stor klädkammare.

    • Sovrum 2
     Sovrum med plats för stor säng disponeras idag som ett barnrum. Mindre inbyggd klädkammare finns.

    • Badrum
     Helkaklat badrum med klinkergolv. Badkar med duschvägg, handdukstork, tvättmaskin, torktumlare, förvaringskåp, handfat med kommod samt spegelskåp ovan.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    2021
    Adress
    Hammarby allé 3b
    Postnummer
    120 32
    Postort
    Stockholm
    Område
    Hammarby Sjöstad
    Boarea
    85 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    3
    Hiss
    Ja
    Trappor
    2
    Andelstal
    0,60090%
   • Föreningen
    Namn
    BRF Fredriksdalskajen
    Bildades
    2014
    Byggår
    2014-2016
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Brf Fredriksdalskajen är en äkta bostadsrättsförening som upplåter 178 lägenheter med bostadsrätt och 13 lokaler med hyresrätt. Fastigheten bebyggdes 2014-2016 och består av 1 flerbostadshus. Föreningen äger marken. Juridisk person accepteras inte som medlem. Föreningen har ett gemensamt elabonnemang, varje lägenhet är i sin tur utrustad med undermätare och betalar för faktiskt förbrukning via tillägg på månadsavgiften. Även kall- och varmvattenförbrukning debiteras bostadsrättshavaren. Föreningens ekonomi Eventuella avgiftsjusteringar beslutas årligen, enligt föreningens ekonomiska plan bör man räkna med att avgifterna höjs med 1,5 procent årligen.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & FTX

    Övriga utrymmen

    Föreningen har en gemensam innergård med lekplats för barnen. I föreningen finns också cykelrum på gården, rullstols-och barnvagsrum på plan 2 och återvinningsrum/soprum.

    TV/Internet

    Fiberanslutning från Ownit Bredband via Stokab, 250 Mbit/s och ett grundutbud tv-kanaler samt telefoni som ingår som ett obligatoriskt tillägg i månadsavgiften. Det går att uppgradera till 1.000 Mbit/s mot en avgift. Digital-tv-boxen är Brf Fredriksdalskajens egendom. Den får inte tas med vid utflyttning utan ska lämnas kvar i lägenheten.

    Parkering

    I föreningen finns ett garage med 93 parkeringsplatser och 10 MC platser. Samtliga garageplatser är utrustade med möjlighet till elbilsladdning. Kostnad för parkeringsplats är 2221 kr/månad och MC 778kr/månad. Avgifterna höjs årligen med 1,5 %. För närvarande kö.

    Energideklaration

    Utfördes
    Måndag 28 okt 2019
    Energiprestanda
    81 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    4 821 kr/månad (värme)
    Hushållsel
    500 kr/månad
    Hemförsäkring
    170 kr/månad
    Kabel tv och bredband
    205 kr/månad
    Summa driftskostnader
    875 kr/månad
    Personer i hushållet
    4
    Överlåtelseavgift
    1313 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    525 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

   • Närområde

    Område

    Hammarby Sjöstad, eller ”Sjöstan” som är det mer folkliga namnet, är inte en stadsdel som alla andra. Internationellt sett är det Sveriges kanske mest kända stadsdel. Det hållbara miljöperspektivet är långt mer utvecklat här än i de flesta andra stadsdelar i landet, ja faktiskt mer utvecklat än i de flesta stadsdelar sett över hela världen. Hit vallfärdar stadsplanerare från Brasilien, Indien, Kina och flera andra länder för att bevittna hur man bygger hållbara städer. Det var nog få som trodde på denna stadsdels prestige för bara några decennier sedan, då detta område var ett nedgånget industriområde som inte sällan benämndes som innerstans enda riktiga slumområde. Hammarby industriområde, som det tidigare hette, skulle dock genomgå en hastig och omfattande utveckling till den urbana pärla det är idag. Stockholm gjorde en satsning på att få arrangera Sommar-OS 2004, och till det behövs hela området som idag är Hammarby Sjöstad rustas upp. All industri skulle bort och ersättas med bostäder och idrottsanläggningar. Att Stockholm inte fick OS hindrade dock inte att det grandiosa projektet sjösattes. Redan från början stod det klart att ambitionen hos stadsplanerarna var att skapa framtidens gröna stad. Här utvinns solenergi på taken, spisarna drivs av biogas från närliggande Henriksdal och djurlivet har fått arkitektritade hem för att trivas i urban miljö, vilket gör att stadsdelen visar upp en mångfald även inom arterna. Framförallt är dock denna miljömedvetna stadsdel en rogivande oas i vad som faktiskt räknas till innerstan, där strandpromenaderna kantas av trevliga restauranger och mysiga rastplatser. De flesta husen är av karaktären av moderna funkishus som inspirerats av fastigheterna på Norrmälarstrand, men som rustats upp för att klara dagens tuffare miljökrav. Här finns bilpool, tvärbana och färjeförbindelse med Södermalm, om du inte hellre förenar dig med många av grannarna på de populära cykelstråken mot innerstan. Det planeras även en tunnelbana till år 2025.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!