I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Hägersten - Aspudden-Örnsberg

Hägerstensvägen 193

 • 38 kvm
 • 1.5
 • rum

  2 675 000 kr

  SÅLD!

  Välkommen till denna perfekt planerade 1,5:a med balkong!. Lägenheten har fönster i två väderstreck, rymlig sovalkov och välplanerat kök samt stort allrum. Det härliga läget bidrar till minimal insyn i lägenheten och huset är en bit in från Hägerstensvägen vilket gör det väldigt lugnt och du får skogen som närmsta granne. Fina detaljer så som beslag och dörrar samt mysiga interiörer skapar rätt atmosfär i bostaden. Endast ett stenkast ifrån bostaden hittar ni Örnsbergs T-bana, matvarubutiker, caféer, restauranger och lummiga grönområden. Välkommen på visning!

  Bostadens fördelar:

  • Charmig 1,5:a med en välplanerad planlösning
  • Fönster i två väderstreck skapar en ljus lägenhet
  • Minimal insyn
  • Balkong i söderläge
  • Lugnt område med skogen som granne
  • Fina bevarade detaljer
  • Tvättstuga i samma port
  • Endast 2 minuter till T-bana
  • Vinterviken runt hörnet

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  2 675 000 kr SÅLD!
  Adress
  Hägerstensvägen 193
  Yta
  38 kvm
  Rum
  1.5 rok
  Trappor
  2
  Avgift
  2 807 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Hall
     Hall med ljust laminatgolv och vita målade väggar. Här finns god förvaring genom inbyggda garderober och krokar för ytterkläder. Säkerhetsdörr.

    • Kök
     Ljust kök med goda arbetsytor och plats för ett större matbord. Förvaring genom överskåp och underskåp i vit kulör. Köket är utrustat med spis, ugn, fläkt, kyl/frys och bänkdiskmaskin.

    • Allrum
     Härligt allrum med gott om ljus från 3 stycken glasspartier. Plats för soffa med soffbord och här finns också utgången till bostadens balkong. Sovalkoven finns också här som är perfekt avskärmad och här får ni plats med en 1,40 meter säng.

    • Badrum
     Badrum med ljus plastmatta och vita kaklade väggar. Badrummet är utrustat med WC, dusch, handfat.

    • Balkong
     Härligt balkong vetter mot lummigt skogsområde i söderläge. Plats för bord och stolar.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    99-2497-3-603-5
    Lgh.nmr. LM
    1201
    Adress
    Hägerstensvägen 193
    Postnummer
    126 53
    Postort
    Hägersten
    Område
    Aspudden-Örnsberg
    Boarea
    38 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    1,5
    Hiss
    Nej
    Trappor
    2
    Andelstal
    5,05087%
    Andelstal avgift
    5,05087%
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Bostadsrättsförening Pilgrimsstaven
    Bildades
    2007
    Byggår
    1936
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Brf Pilgrimsstaven är en äkta bostadsrättsförening och består av 19 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt 3 lokaler. Föreningen omfattar adresserna Hägerstensvägen 189-193. Föreningen bildades 2007 och äger marken.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & frånluft

    Renoveringar

    • Stambyte 1989 - 1991
    • Trapphus 2009
    • Stamspolning 2015
    • Balkong 2017

    Planerade renoveringar

    • Fönster 2021
    • Värmesystem 2021
    • Renovering av innergårdar 2022
    • Tak & fasad, byte & renovering 2023

    Övriga utrymmen

    Föreningen har tvättstuga (i samma port), cykelrum, styrelserum/övernattningsrum och kompostering. Källarförråd ingår till lägenheten.

    TV/Internet

    Föreningen använder sig av Com hem för internet och TV.

    Parkering

    Föreningen har 6 stycken parkeringsplatser.

    Energideklaration

    Status
    Energideklaration ej utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 807 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    131 kr/månad
    Summa driftskostnader
    281 kr/månad
    Personer i hushållet
    1
    Överlåtelseavgift
    1190 betalas av Säljare
    Pantsättningsavgift
    473 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    I början av 1900-talet var Hägersten väldigt glest bebyggt, och hit kom stockholmarna mest under sommarmånaderna för att undfly innerstadens stress. Dagens hipstervänliga och charmiga Midsommarkransen är faktiskt uppkallat efter en pittoresk och lantlig 1700-tals krog. Även om det fanns industri här redan på 1800-talet, så började denna del av staden bubbla på allvar när en viss LM Ericsson uppförde en ny fabrik här som stod klar 1940. Många av dagens charmiga trevåningshus som är karakteristiska för detta område tillkom just då, mitt under brinnande världskrig, som bostäder åt fabriksarbetarna och deras familjer. Mycket av arkitekturen från tidigt 1900-tal finns bevarat, men nu huserar istället kvalitativa restauranger, caféer och affärer i de vackra industribyggnaderna. De närliggande områdena som Aspudden, Gröndal och Telefonplan osar inte längre av svavel och olja från verkstäder och hamnar, istället kantar vackra grönområden och lägenheter Mälarens stränder bara några få hundra meter från de charmiga centrumområdena som kommit att kallas för ”Stockholms Brooklyn”. Ändå vore det orättvist att begränsa dagens Hägersten till ett område endast för den yngre generationen. Många av huvudstadens kulturellt engagerade invånare har valt att bosätta sig här, vilket har haft en positiv inverkan på utbudet av till exempel teatrar, konstnärsstudios och föreningsaktiviteter. Här frodas både barnfamiljer samt pensionärer, och mycket av det ”gamla Stockholm” är omsorgsfullt bevarat, vilket gör Hägersten till den perfekta stadsdelen för dig som vill ha storstadens möjligheter och förstadens miljö

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!